Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek van FC Twente kan funest zijn: ‘De Eerste Divisie verdient beter’

Laatste update:

FC Twente is de eerste grote club die komend seizoen niet meer in de Keuken Kampioen Divisie actief zal zijn. Grootmachten als Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en NEC bemachtigen wellicht via de Keuken Kampioen Play-Offs een toegangsbewijs voor de Eredivisie. Dit kan grote gevolgen hebben voor de aantrekkelijkheid van de competitie, al denkt Peter Bijvelds van TOP Oss daar anders over.

“Ik zou niet weten waarom dit volgend jaar minder zou worden”, verklaart de algemeen directeur van TOP vrijdag in het Algemeen Dagblad. “Voor Twente komt normaal gesproken NAC Breda terug. Eveneens een club met een enorme achterban en dito uitstraling. Zo zijn er nog meer clubs die tot de verbeelding spreken.'' Bij TOP steeg het gemiddeld aantal toeschouwers in het Frans Heesen Stadion: enerzijds door de prima prestatie, anderzijds door de visite van meer ploegen van faam.

Ook de media-aandacht is er, ervaart Bijlevelds, door toegenomen. “Aan de eerste divisie nu de taak om de impuls die de competitie dit seizoen heeft gekregen, verder vorm te geven. De eerste divisie is gewoon een hartstikke leuke competitie.” Marketingdeskundige Chris Woerts is een stuk sceptischer over de 'nieuwe' uitstraling van de Keuken Kampioen Divisie, al was hij voorafgaand aan het seizoen een stuk positiever. “De Eerste Divisie verdient beter'', vindt hij.

Woerts ziet de Keuken Kampioen Divisie als ‘het stiefkindje van het betaald voetbal’. “Het is heel simpel: het schakelprogramma en de samenvattingen op het open FOX-net trekken slechts zo'n 60.000 á 70.000 kijkers. De live-wedstrijden nog veel en veel minder. Een uitzondering vormt FC Twente, dat tijdens liveduels goed is voor tussen de 150.000 en 200.000 kijkers. Al met al is dat gewoon slecht.''

Een betere plek op tv is in de optiek van Woerts noodzakelijk. Hij wijst erop dat de clubs geen enkele invloed op het uitzendschema hebben omdat de rechten bij FOX Sports liggen. “Dat is een gemiste kans. Het schakelprogramma staat rechtstreeks geprogrammeerd tegenover The Voice of Holland. Dan weet je dat je nooit veel kijkers zal trekken. Datzelfde geldt voor de samenvattingen.” Woerts waarschuwt dat KPN heeft aangekondigd dat het per 1 juni stopt met de doorgifte van het open FOX-kanaal. “Dan kun je er vergif op innemen dat je nog eens dertig procent aan kijkers kwijtraakt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin van Woerts dat een betere plek op televisie nodig is. Er is gewoon relatief weinig interesse in de Kkd. Dat is het probleem en dat veranderd niet als je het op een andere zender of tijdstip gooit. Rtl7 heeft een tijdlang de vrijdagavondwedstrijd van de Eredivisie uitgezonden. Daar keek ook helemaal niemand naar. Waarom zou een andere plek op de KKD dan wel werken? De KKD zal nooit echt veel interesse bij het publiek weten op te wekken. Men is volledig afhankelijk van bijvoorbeeld een club als FC Twente die een grote achterban heeft of een Nac. Helmond Sport, Telstar, Top Oss, etc. zullen nooit echt heel veel aanhang krijgen dat daar 100.000 mensen de televisie voor aanzetten.

3 mei 2019 om 08:49

Misschien dat een wedstrijd uitzenden en daarna samenvattingen op een fox of rtl7 niet werkt. Denk daar in tegen wel dat als je het een half uurtje voor of na de eredivisie samenvatting op zondag doet dat het wel meer interesse wekt omdat mensen dan toch al lekker voetbal kijken. En misschien dat het op die manier op de langere termijn wel zorgt dat de wedstrijden zelf ook beter worden bekeken

3 mei 2019 om 09:45

Zeker weten dat dat werkt, voor mij dan in ieder geval. Een paar jaar terug deed de BBC na Match of the Day altijd de Football League Show van de lagere divisies. Die keek ik toen steevast erachteraan. Jammer dat ze dat nu niet meer doen.

3 mei 2019 om 11:29

In Duitsland komen de samenvattingen van de 2. Bundesliga altijd voor de samenvattingen van de Bundesliga. Dat werkt ook prima in mijn ogen.

3 mei 2019 om 09:14

En dan ook nog klagen over de bv “jong AJAX” teams....zonder die clubs was de aandacht van kijkers en FOX nog minder....

3 mei 2019 om 09:22

In het artikel staat toch echt dat alleen Twente redelijk wat kijkers had, dus ook jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en jong Utrecht niet.

3 mei 2019 om 11:07

Ook wel logisch, Jong Ajax draait een veel minder seizoen dus dan neemt de interesse ook af en volgens mij heeft de aanhang van PSV nooit heel erg warmgelopen voor Jong Psv.

3 mei 2019 om 12:26

Je spreekt jezelf tegen Master D. Je vergelijkt de interesse in KKD met de vrijdagavondwedstrijd van de Eredivisie. Daar kijkt ook niemand naar zeg je. Dat bewijst dan dat het niet aan de de divisie ligt maar aan de programmering op vrijdagavond. En dus heeft Woerts daar een punt, want op vrijdagavond sta je dus tegenover een kijkcijferkanon als Tvoh.

3 mei 2019 om 12:43

Woerts heeft geen punt met dat het aan de televisieprogrammering ligt, want er zijn geen kijkers voor de Kkd. Je kan ze op zaterdagmiddag laten spelen, maar dan kijkt er ook niemand, want of men is zelf naar voetbal, of men gaat lekker Engels voetbal/formule 1 bij Ziggo of Duits voetbal bij FOX kijken. Zaterdagavond en op de zondag is er al Eredivisie en kijkt men ook niet naar de Kkd. Op de maandagen bij de extra speelrondes of de jong wedstrijden kijkt ook niemand, dus verplaatsing in die richting voegt ook niks toe. Het boeit niet wanneer je het uitzend. Men kijkt gewoon niet.

Probleem met de vrijdag is niet het tijdstip, ook niet voor de Eredivisie. Als je Ajax, PSV of Feyenoord uitzend, wordt er wel gewoon gekeken, ook als Tvoh is.

“Ik zou niet weten waarom dit volgend jaar minder zou worden”, nee lijkt mij ook niet. Nog onaantrekkelijker kan bijna niet.

"het schakelprogramma staat rechtstreeks geprogrammeerd tegenover The Voice of Holland",
kijken er nog steeds mensen naar zo'n popie jopie programma? al zenden ze 10x de voice uit, ik kijkhet niet, maar ook niet het schakelpprogramma van de Kkd.

Ten eerste is er altijd wel beter niveau voetbal op tv en al is er helemaal niks op dan ga ik me zelf nog niet kwellen met dat voetbal.

3 mei 2019 om 09:11

Dat 'popie jopie'-programma wordt nog uitstekend bekeken. Maar ik vermoed ook niet dat Fox dat zijn publiek vandaan haalt. Grootste probleem is dat het gewoon nooit wordt behandeld in de praatprogramma's. En zolang er niet over wordt gesproken, wordt er ook niet naar gekeken.

3 mei 2019 om 09:30

als die praatprogramma's er over praten gaan mensen daar ook weg zappen.

Er zijn gewoon veel te weinig mensen die het interessant vinden, doe je niks aan.
T is precies dezelfde reden dat de badminton competitie niet live op tv is.

3 mei 2019 om 09:49

Ik zap de praatprogramma's juist weg, omdat ze veel te eenzijdig zijn. Ajax, iets minder Psv, een boel Nederlanders in buitenlandse teams, internationaal voetbal en nog minder Feyenoord. Ergens tussendoor proppen ze af en toe een stukje over Heracles, Utrecht of wie dan ook. Terwijl die stukken informatief gezien het meest interessant zijn. Ik hoef geen 100x te horen dat Van Dijk en De Ligt zo magistraal zijn, Messi van een andere planeet komt enzovoorts.

3 mei 2019 om 14:26

Het is een grote wisselwerking. Als dat het praten waard was, zou men er wel over praten en zou er meer aandacht voor zijn. Ik heb nu zelf voor het eerst het tweede niveau een jaar gevolgd en buiten mijn clubvoorkeur zou ik dat niet nog een seizoen doen. Het voetbal is onaantrekkelijk, de sfeer is veelal grauw in uitwedstrijden en het niveau is ook niet bepaald interessant.

Tja, als het klopt dat KPN geen Fox meer gaat uitzenden kan ik het schakelprogramma inderdaad niet meer kijken. Was best leuk om te kijken op de vrije vrijdagavond maar zou nooit voor de KKD gaan betalen.

3 mei 2019 om 09:48

Ik hoop dat het dan naar het reguliere Fox Sports pakket gaat. Al betwijfel ik dat wel, helaas.

3 mei 2019 om 09:50

Eens. KPN verhoogt zn prijzen weer eens vanaf juni en gooien ze weer een boel zenders en series eraf, waaronder dus het schakelkanaal. Met de degradatie van mijn club kan ik dat schakelkanaal goed gebruiken, dus tijd dat ik toch maar eens naar Ziggo ga. Al is het uit principe.

3 mei 2019 om 11:32

Succes bij Ziggo. Qua service, kwaliteit Wi-Fi(het is huisgebonden vaak maar de kwaliteit van het modem van KPN is beter) en de frequentie van storingen ga je er flink op achteruit.

3 mei 2019 om 17:00

Vooral ziggo nemen, dan mis je echt vaak de wedstrijden zij hebben heel vaak storing tegenover kpn. En er gaan 3 kanalen veranderd worden maar daar zit fox voetbal niet bij

Misschien eens kijken bij de ARD in Duitsland. Zend voorafgaand aan de samenvattingen van de Bundesliga eerst de 2e en 3e Bundesliga uit.

3 mei 2019 om 10:52

En de stadions zitten daar helemaal vol, dus daar maakt het niet of er een grote ploeg speelt of niet

3 mei 2019 om 14:24

Zowel het niveau als de ambiance en het draagvlak van de 2e en 3de Bundesliga is veel hoger dan dat van de Keuken Kampioen Divisie. Osnabruck (koploper uit de 3. Bundesliga) heeft bijvoorbeeld een stadion met een capaciteit van 16.300, terwijl Aalen (hekkensluiter in de 3. Bundesliga) een stadion heeft met een capaciteit van 14.500.

Dat soort stadions komen zelfs in de Eredivisie niet structureel voor. Sterker nog, een groot deel van het rechter rijtje hebben stadions met een lagere capaciteit. Bovendien zitten de stadions in de 3. Bundesliga vaker vol en veel stadions in de Eredivisie. Dan zwijgen we maar even over de Keuken Kampioen Divisie.

Een club als NAC komt ervoor terug.. zit volgend jaar gewoon weer vol. Neem aan dat die net zoveel bekijks heeft als Twente. Zelfs een hogere gunfactor

3 mei 2019 om 10:51

Bekijks ben ik het me je eens, gunfactor betwijfel ik maar zou goed kunnen idd.

3 mei 2019 om 11:45

Sorry hoor, maar hoe kun je stellen dat Twente een hogere gunfactor heeft dan Nac. NAC wordt al jaren gezien door heel voetballend Nederland als een mooie club met trouwe supporters, ondanks alle bestuurlijke dwalingen blijft het publiek trouw.

Bij Twente is het ons tegen de rest en helemaal na afgelopen jaar is die kloof alleen maar groter geworden. Dus lijkt me juist dat de gunfactor bij Twente verder omlaag is gegaan. Veel mensen vinden dat de club te licht gestraft is en eigenlijk helemaal niet meer in het betaald voetbal had mogen spelen.

Lijkt me dus juist dat een club als NAC wint op basis van gunfactor.

3 mei 2019 om 11:58

"NAC wordt al jaren gezien door heel voetballend Nederland als een mooie club met trouwe supporters, ondanks alle bestuurlijke dwalingen blijft het publiek trouw."

Ik geloof ook niet dat twente de gunfactor heeft hoor maar de reden die je aangeeft waarom dat bij NAC wel het geval is zou je net zo makkelijk bij Twente kunnen neerleggen..

3 mei 2019 om 13:40

Twente wordt ook geroemd om de hondstrouwe aanhang, ondanks alle bestuurlijke dwalingen...

Jij praat over een grote kloof. Daar merk ik in mijn omgeving (niet in het oosten) weinig van. Velen (fanatiek Utrecht, Ajax) zeggen juist dat Twente flink fout was en lekker onderuit is gegaan, maar dat boetedoening voorbij is na degradatie en het nu voorbij moet zijn met het geouwehoer. Dat gezwetst over niet in betaald voetbal is een foute oneliner geworden en alle redelijkheid voorbij. Buitenproportionele volksmennerij.

Dat NAC op dit moment een hogere gunfactor heeft, ben ik dan wel weer met je eens. Maar, in het voetbal kan alles snel verkeren.

3 mei 2019 om 19:46

Maar Twente heeft nu een deken van fraude en dubieus beleid over zich heen. Bij ons is er ook wanbeleid, maar daar zit alleen zelfveroorzaakte ellende en mismanagement in, geen greintje fraude.

3 mei 2019 om 12:01

Qua stadionbezetting / toeschouwers aantallen gaat de KKD er wel hard op achteruit!

3 mei 2019 om 12:30

IK zou zeggen: bekijk gewoon eens de statistieken van afgelopen jaar en alle jaren daarvoor. Dan weet je genoeg.

Misschien eerst eens dat schakelprogramma aanpakken. Een leuk initiatief hoor, maar volkomen ongepast gebruikt. Soms duurt het 15 a 20 minuten voordat je een goal van een minder grote club kan zien, terwijl de bal bij een club als NEC alleen maar rond gaat. Ik snap ook wel dat er meer interesse in NEC is, maar het is gewoon ongepast.

3 mei 2019 om 12:33

Dat schakelprogramma werkt toch ook niet als je voetbal wilt kijken? Het is de televisieversie van Langs de lijn of teletekst. Je hebt op geen enkel moment het gevoel dat je een wedstrijd kunt volgen. Heeft eigenlijk helemaal niks met voetbal kijken te maken.

3 mei 2019 om 14:13

Maar wat moeten ze dan, veel geld verspelen aan het uitzenden van wedstrijden waar nauwelijks iemand naar kijkt? We moeten gewoon realistisch zijn. De Eredivisie is gezien de tv gelden al niet zo heel populair, dus het is absoluut niet vreemd dat er weinig mensen kraaien naar het tweede niveau.

Ik heb voor het eerst in mijn leven een seizoen in op het tweede niveau gevolgd en buiten mijn clubvoorkeur om doe ik dat liever niet nog eens. Het niveau is bijzonder matig en vanuit het oogpunt van de liefhebber snap ik nu ook wel de kritiek op beloften in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is uiteraard goed voor de betreffende jeugdspelers en de ontwikkeling van hen en vooral bij de topclubs lopen er toekomstige spelers voor Oranje in, maar qua sfeer, ambiance en uitstraling helpt het de competitie absoluut niet.

Als de Knvb nu eens eindelijk die promotie/degradatie voor elkaar hebben wordt deze competitie na elk seizoen vanaf twee kanten weer aangevuld met nieuw bloed. Elk seizoen weer meer spanning. Ik zie bijv. Ijsselmeervogels,spakenburg, Kon. HFC en AFC nog wel in de KKD spelen. Want waar spelen de clubs op plaatsen 10 t/m 20 NU nog voor met de opzet zoals het nu is? Periodekampioen? Met pro/deg kunnen ze die ook meteen afschaffen.

3 mei 2019 om 10:17

Dan zal de Knvb zijn eisen aan de promotie vanuit de Tweede Divisie moeten bijstellen. Spelers moeten dan volwaardige contracten krijgen, accomodaties moeten verbouwd worden (kleedkamers, lichtinstallaties, tribunevakken, horeca, etc..daar zitten die clubs financieel gezien helemaal niet op te wachten, dus willen ze niet promoveren.

Als je het heel logisch bekijkt is het heel raar dat bijv. Waalwijk, Oss, Helmond etc allemaal een betaald voetbalorganisatie hebben, maar genoeg grote steden niet, voornamelijk in de Randstad. Delft, Zoetermeer, Haarlem, Alphen aan de Rijn en Leiden hebben allemaal ruim boven de 100.000 inwoners. Daar zouden Bvo's gemakkelijk kunnen floreren in de voetbalpiramide. Amersfoort en Apeldoorn zijn nog 2 van die voorbeelden, maar daar, vooral in de Randstad, wordt iedereen liever voor Ajax of Feyenoord.

3 mei 2019 om 10:37

nouja de accomodaties in bijvoorbeeld Duitsland en Engeland zijn ook niet altijd jevanhet. Ik vind niet dat de Knvb dat niet al te zwaar moet wegen. Natuurlijk wel qua veiligheid e.d. .maar de meeste clubs die zo hoog spelen hebben al goede lichtinstallaties. De Knvb zet gewoon te hoog in meteen.

3 mei 2019 om 10:40

Het gaat dan ook voornamelijk om de contracten. In de Eerste Divisie moeten spelers fullprof contracten hebben, dus geen semi-prof. Daarnaast wordt het met zwart geld ook een stuk lastiger, dus hebben ze grotere amateurclubs helemaal geen zin om te promoveren.

3 mei 2019 om 11:41

Dan zit je ook nog met de clubs die uit de eerste divisie degraderen. Tuurlijk gaat zo'n club er dan ook op achteruit. Qua inkomsten en waarschijnlijk supporters aantallen. Kan een Telstar of een Fc Dordrecht dat aan, een of meerdere seizoenen in de tweede divisie?

3 mei 2019 om 14:17

De regels van de Knvb zijn dermate ingewikkeld en prijzig dat bijna alle amateurclubs het zich niet kunnen veroorloven om betaald en professioneel voetbal te spelen. Dat is ook gelijk de grootste reden waarom je (sinds ik me kan herinneren) alleen kunt promoveren vanaf het tweede niveau en niet niet kunt degraderen (op wellicht een enkele uitzondering na).

Een jaar of 10-15 geleden ging ik wel altijd zitten voor de samenvattingen. Maar heb het idee dat die selecties wat minder veranderde dan nu. Elke club had zijn eigen vedette die er al jaren speelde. Nu heb je 4 teams die voor spek en bonen spelen. En de overige 16 spelen voor 1 directe promotie en 8 play offs plekken. Je hebt eigenlijk geen verliezers.

De "vaste" bespelers van de eerste divisie zijn debet aan het uitblijven van grote interesse.

De meeste wedstrijden in de 1e divisie zijn het aangluren niet waard. Slechte accommodaties, kunstgras, negatieve spelopvatting, vechtvoetbal. Tel daarbij het gezeur van de clubs aangaande de jong teams en de toon is gezet. Kijk eens een wedstrijd in the 1st division of erste liga: positieve instelling (soms zelfs naief), fris, aanvallend, veel doelpunten. Dat willen de mensen zien, niet dat eindeloze gebrei om maar niet te verliezen.

Als ik kijk naar de wedstrijden van Twente afgelopen seizoen (die heb ik gezien als fan) dan waren de wedstrijden tegen teams die durfden te voetballen het aankijken waard. Voorbeeld: 2-5 verlies tegen jong Ajax dat onverschrokken Twente op een hoop speelde. RKC is ook zo'n team, lekker ballen.

Op de fans van de betreffende clubs na kijkt er überhaupt toch bijna niemand naar de Keuken kampioen divisie? Of er nu the voice of holland tegenover staat of niet.

En als iemand wel geïnteresseerd is dan laat die persoon zich echt niet weglokken door the voice lijkt me.

3 mei 2019 om 12:36

Als je echt geïnteresseerd bent heb je niks aan zo'n flitsprogramma. De vorm van het schakelprogramma deugt gewoon niet.

3 mei 2019 om 12:49

Echter als je alleen de wedstrijden RKC Waalwijk - Almere City FC en Telstar - Helmond Sport gaat uitzenden, kijken er nog minder mensen.

De KKD is gewoon zeer onaantrekkelijk. Lege stadions, kunstgras, slecht voetbal... Voetballiefhebbers laten die competitie links liggen.

Dit is een probleem die je niet met een paar aanpassingen oplost. Dit vraagt om een verandering van mentaliteit van mensen. De KKD staat wordt simpel weg gezien als de kneuzen competitie die slecht bezocht wordt en waar het voetbal niets voor stelt. En dat moet dan opboksen tegen de Premier League en de Bundesliga. De KKD hoeft die competities ook niet te overtreffen maar het moet gewoon een leuke competitie worden om te volgen. Het begint gewoon bij suporters aantallen. Die stadions moeten vol. De KKD kan ook clubs gebruiken die graag aanvallend en attractief voetbal willen spelen. Kunstgras er uit. De voetballiefhebber heeft daar een hekel aan. Ook de jong teams er uit. Geen enkele suporter zit er op te wachten om op de maandag avond dik 100+ km te reizen om vervolgens terecht te komen op een trainingscomplex met een grafsfeer. Ik denk als je dat voor elkaar krijgt men al anders naar de eerste divisie gaat kijken. En ja de beste stuurlui staan aan wal

Het probleem is dat er in Nederland eigenlijk altijd wel een eredivisieclub in de buurt is en er dus ook geen enkele reden is om supporter van een kkd-clubje te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren