Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verrassend nieuws uit Duitsland: Werner staat voor terugkeer in Premier League

Laatste update:

Timo Werner staat op het punt om RB Leipzig op huurbasis te verlaten voor Tottenham Hotspur. Dat meldt journalist Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport. Het gaat om een huurovereenkomst van zes maanden, met optie tot koop. Daarmee keert de 27-jarige spits dus mogelijk terug in de Premier League, de competitie waarin hij eerder namens Chelsea speelde.

Volgens Plettenberg vinden de laatste onderhandelingen tussen Leipzig en Tottenham zaterdag plaats. Daarbij worden nog een aantal dingen besproken, zoals de details rondom de optie voor de Engelse club om hem na dit seizoen definitief over te nemen.

Momenteel is Werner, die nog tot medio 2026 vastligt in Leipzig, op trainingskamp met Leipzig in Spanje. Zaterdagmiddag staat er een oefenduel met het Zwitserse FC St. Gallen op het programma, maar vermoedelijk gaat Werner daar niet aan meedoen. Plettenberg meldt namelijk dat de aanvaller op het punt staat om het trainingskamp te verlaten.

Tottenham, de huidige nummer vijf van de Premier League, zag spits Harry Kane afgelopen zomer vertrekken naar Bayern München. Zijn positie als diepe spits bij the Spurs werd dit seizoen vooral ingevuld door Richarlison.

De Braziliaan wist in negentien officiële duels deze jaargang zeven keer te scoren en fungeerde drie keer als aangever. Die statistieken lijken de clubleiding niet voldoende overtuigd te hebben om ook de rest van het seizoen met hem als eerste diepe spits te spelen.

Daarom is Tottenham gaan rondkijken, en is de club uiteindelijk uitgekomen bij Werner. De Duitser, afkomstig uit de jeugdopleiding van VfB Stuttgart, speelde eerder al van 2020 tot 2022 in Engeland, voor Chelsea. Namens die club kwam hij tot 103 officiële wedstrijden: veertien goals, elf assists.

Medio 2022 keerde de 57-voudig international terug bij Leipzig, waar hij tussen 2016 en 2020 ook al actief was. Dit seizoen speelde Werner - mede door een paar blessures - tot dusver slechts veertien wedstrijden namens die Roten Bullen. Daarin noteerde hij twee treffers en een assist.

Is Timo Werner een versterking voor Tottenham Hotspur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer gaat men in zien dat dit gewoon een eendagsvlieg was? Bij Chelsea was het niks, en kennelijk terug bij Leipzig nu ook niet. En bij Tottenham denken ze nu dat deze man de goals er in gaat schieten?

6 januari 2024 om 10:24

Ben het met je eens dat het niet veel is, maar toch 208 goals in 460 wedstrijden en iedere 155 min een goal in zijn carrière. Best prima cijfer nog, maar gevoelsmatig als je kijkt naar z'n kansen altijd hadden dat er wel 500 mogen zijn

6 januari 2024 om 10:24

Gewoon een nuttige speler om er bij te hebben voor Tottenham natuurlijk. Het voegt breedte toe aan hun aanval (nodig aangezien Son even weg is) en hij past in het systeem van Ange.

Of denk jij dat je voor weinig geld een veel betere kan krijgen in de winter?

6 januari 2024 om 10:25

Dan toch wel eerder een 4jaarsvlieg. Hij heeft het in zijn eerste periode hij Leipzig echt wel over langere tijd goed gedaan. En misschien dat ze bij spurs zijn doelpunten minder hard nodig hebben, aangezien Son ze er zo makkelijk in legt.

6 januari 2024 om 10:39

Hij heeft 1 jaar top gepresteerd en dat was het corona seizoen.

6 januari 2024 om 10:44

Seizoen 2016-17 t/m 2019-20. Niet verkeerd toch? Na zijn vertrek matig bij Chelsea en Leipzig. Op zich een prima optie voor de breedte, vooral met alleen huren.

6 januari 2024 om 11:11

Hangt er van af wat je graadmeter is. Een spits van Leipzig moet er minimaal 20 maken. Dat is hem 1x gelukt.

6 januari 2024 om 11:34

- 26 G/A in 31 wedstrijden
- 20 G/A in 32 wedstrijden
- 23 G/A in 30 wedstrijden
- 36 G/A in 34 wedstrijden

Waarvan 2x meer dan 20 doelpunten. Zijn toch echt prima cijfers. Dan hebben we het ook nog niet over de CL waar die 1/2 liep in zijn eerste periode en de beker en EL.

6 januari 2024 om 11:38

Hoeveel spitsen van Leipzig hebben er de laatste 10 jaar meer dan 20 gemaakt in de BuLi?

6 januari 2024 om 11:56

Haha dat wou ik dus ook vragen.. En als we toch zuur gaan doen.. Het is Werner 2 keer gelukt en niet 1 keer: 21 goals in 16/17 en 28 goals in 19/20.

Werner heeft heel vaak ook op zijkant gespeeld en in een spitsenkoppel! Dat vergeet men vaak! Voor erbij gwn prima voor Tottenham.

6 januari 2024 om 12:24

Het feit dat je assists moet meetellen om over de 20 te komen zegt al voldoende.

6 januari 2024 om 12:29

Ze spelen niet eenz 10 jaar Bundesliga maar Nkunku (1x) en Werner (1x) hebben dat gehaald. Nkunku had het zonder blessures voor de 2de keer ook gehaald. Met 16 doelpunten topscorer worden in een half seizoen. En die brengt ook nog veel meer andere top kwaliteiten met zich mee. Openda gaat het dit jaar ook halen, staat nu al op 11. Feit blijft dat spitsen van Dortmund, Leipzig en Leverkusen ee gewoon 20 moeten maken. Dat is bij Leipzig te weinig gebeurd, wellicht was de spitspositie dan ook wel hun zwaktebot. Hwang, Cunha, Lookman, Andre Silva, Schick, Brobbey etc hebben het allemaal niet gered daar. Toch niet de minste namen. En Poulsen is nooit een goalgetter geweest. Het is dat die spelers om zich heen beter later spelen waardoor die mag bliiven spelen meestal. Werner voegt geen ene reet toe aan het spel van Leipzig en mag daarom ook weg. Niet voor niks 4de spits en zijn cijfers als spits zijn op 1 a wellicht 2 jaar nooit indrukwekkend geweest in zijn hele carriere. Je speelt bij een top-3 club in Duitslans, niet bij Augsburg waar 12 goals acceptabel is.

6 januari 2024 om 12:46

Het is dus 3 keer gelukt sinds hun promotie en 2 keer door Werner. Valt wel mee dan.

Dat het nu niet voldoende is, ontkent niemand.

6 januari 2024 om 13:22

“Staat nu al op 11”. Ja ze zijn ook op de helft van het seizoen op 1 wedstrijd na. Dus zo gegarandeerd zijn die 20 doelpunten niet.

6 januari 2024 om 10:51

Hij heeft zijn kwaliteiten. Hij is razendsnel en heeft ook best een prima techniek. Het is alleen geen afmaker. Hij mist zo ongelooflijk veel kansen. Misschien nuttig als je er een goede pure 9 naast zet, maar als enige spits komt het gewoon tekort

6 januari 2024 om 10:53

Vier jaar achter elkaar +10 goals waarvan twee jaar +20 noem ik geen eendagsvlieg. Maar als jij graag de populist wil uithangen ga je gang.

6 januari 2024 om 11:16

Ja want laten we mensen gelijk de grond in boren over 1 opmerking. Naast zijn statistieken bij Leipzig, zullen we dan ook even z'n statistieken bij Chelsea er bij pakken?

6 januari 2024 om 12:08

Je verdient het ook om de grond in geboord te worden als je zegt dat Werner een “eendagsvlieg” is, uit statistieken kun je zelf zien dat het klinkklare onzin is, kun je ook gelijk de statistieken van de overige spitsen erbij halen van de afgelopen jaren bij Chelsea?

6 januari 2024 om 12:33

Het is zo dat Werner 1 wellicht 2 seizoenen gepiekt heeft. Zijn cijfers zijn nooit indrukwekkend geweest.

6 januari 2024 om 12:47

28 Goals in de Bundesliga is niet indrukwekkend meer?

6 januari 2024 om 12:54

Heb het nog even opgezocht. In 4 seizoenen Bundesliga was die bij meer dan 100 goals rechtstreeks betrokken. Een gemiddelde van dus ruim 25 per seizoen.

“Nooit indrukwekkend”.

6 januari 2024 om 10:57

Werner kan een hele nuttige speler zijn, vooral als je tegen een tegenstander speelt die ruimte in de rug laat. Ik denk niet dat hij bij Tottenham past, omdat zij zelf ook enorm de drang naar voren hebben maar er zijn zeker 10/12 wedstrijden per jaar waar hij een zeer gevaarlijke speler kan zijn!

6 januari 2024 om 11:01

Met Son, Johnson, Kulusevski en Richarlison schakelen ze wel altijd enorm snel om natuurlijk. Ik zie hem zeker renderen in dat systeem. Desnoods als invaller.

6 januari 2024 om 11:14

In die omschakeling kan hij zeker enorm waardevol zijn. Het blijft natuurlijk wel een probleem dat hij in de kleine ruimte weinig kan en dat scoren nog best een issue is, maar voor je systeem kan hij enorm nuttig zijn met zijn snelheid.

Is gewoon een betere versie van vincent janssen en we weten hoe janssen het deed niet zo denderend goed, maar ik ben allang blij dat ie niet naar manu gaat anders heb nog liever martial

6 januari 2024 om 10:52

Ander type dan Martial

Dit vind ik nou een transfer dat op een of andere manier klopt. Wellicht omdat het ze elkaar niet veel ontlopen op bepaalde vlakken. Ja goede transfer. Straks als Son terug is, een snelle spitsenduo voorin

6 januari 2024 om 13:15

Eens, ik vind het ook niet zo vreemd. Wordt natuurlijk ook niet gehaald als eerste spits en kan met zijn ijverigheid en snelheid nog best van waarde zijn. Voor de breedte dus niks mis mee denk ik.

Ach, voor Tottenham een leuk probeersel zonder risico. Wat loopt er anders nog op de velden rond met enigszins wat kwaliteit? Ik snap hem wel.

Tottenham heeft opties voorin nodig want Son vertrekt naar de Azië Cup natuurlijk en ook Solomon is geblesseerd. Dan houdt je als Tottenham zijnde alleen Richarlison, Kulusevski en Johnson over. Dat is natuurlijk veel te weinig. Tuurlijk is Werner de afgelopen jaren ook niet meer wat hij is geweest. Maar alsnog kan Tottenham wat hebben aan zijn snelheid. Daarnaast is het een huurdeal dus ze kunnen kijken of ze hem willen kopen of niet.

Wat moet spurs hier nou mee? Hij heeft een gebrekkige techniek en kan alleen hard lopen, heeft bij Chelsea ook niks laten zien

Goeie keuze van Tottenham. Kunnen ze die verschrikkelijke Gil meteen terug naar Spanje trappen. Die ligt alleen maar op de grond en zorgt voor balverlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren