Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vermoedelijke XI AZ: Jansen gaat West Ham met twee wijzigingen bestrijden

Laatste update:

AZ staat donderdagavond voor een historische wedstrijd in Alkmaar. Het elftal van trainer Pascal Jansen hoopt zich in het AFAS Stadion te revancheren in het Conference League-tweeluik met West Ham United. In Londen gingen de Alkmaarders slechts met 2-1 onderuit, waardoor alles nog mogelijk is. Jansen wijzigt zijn elftal op twee plekken ten opzichte van de heenwedstrijd in het London Stadium: Milos Kerkez keert terug van zijn schorsing en vervangt Mees de Wit, terwijl Jesper Karlsson fit genoeg is om te starten. Dat gaat weer ten koste van een basisplek voor Myron van Brederode.

Tijdens de tweede halve finale kan Jansen weer een beroep doen op Dani de Wit, Kerkez en Karlsson. Het Algemeen Dagblad verwacht dat twee laatstgenoemden aan de aftrap zullen staan. Jansen sprak tijdens het persmoment op woensdag over de terugkeer van zijn sleutelspelers. “Ze maken ons alle drie sterker. Het zijn belangrijke spelers voor ons. Of Karlsson daadwerkelijk het verschil tussen verlies of winst is, zal donderdagavond blijken.” Op de afwezigheid van Bruno Martins Indi (heupblessure) na beschikt Jansen over een fitte selectie.

Onder de lat blijft de fel bekritiseerde Mathew Ryan staan. Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Kerkez completeren de Alkmaarse defensie. Het middenveld wordt gevormd door Jordy Clasie, Sven Mijnans en Tijjani Reijnders. Jens Odgaard, Vangelis Pavlidis en Karlsson moeten voor de doelpunten zorgen. Bij winst over twee duels kan AZ zich opmaken voor de eerste Europese finale sinds 1981. Pavlidis heeft nog altijd geloof in een goed slot van het Europese tweeluik.

“Wij geloven in onszelf en onze kwaliteiten, dat zagen we ook in Engeland”, zei de Griekse spits tijdens het persmoment. “Zij hadden toen problemen met ons in de eerste helft. Dat betekent niks, want we verloren, maar we zijn op dezelfde missie als tegen Anderlecht. Toen draaiden we de wedstrijd om.” Het spelen van een Europese finale is een absolute droom voor Pavlidis. “Nu zijn we één wedstrijd verwijderd van die droom. Als team geloofden we sinds de laatste wedstrijd van het vorige seizoen in een finaleplaats dit seizoen.”

West Ham
Voor the Hammers is titelwinst in de Conference League de enige manier om een troosteloos seizoen toch kleur te geven. De nummer vijftien van de Premier League moet het in Alkmaar nog altijd doen zonder spits Gianluca Scamacca (knieblessure). The Evening Standard verwacht dat manager David Moyes voor dezelfde elf namen kiest als een week eerder in Londen. De halve finale begint donderdag om 21.00 uur en is live te zien op Veronica en ESPN.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Mijnans, Reijnders; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Vermoedelijke opstelling West Ham United: Areola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Soucek, Rice, Paquetá; Bowen, Antonio, Benrahma.

AZ - West Ham United:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geef ze met Kerkez en Karlsson toch wel een goede kans. Zou prachtig zijn als ze dit toernooi weten te winnen. West Ham lijkt me wel de zwaarst overgebleven tegenstander.

18 mei 2023 om 11:00

Idd en zeker als Basel het vanavond af weet te maken dan heb je gewoon een AZ - Basel Europese finale. Dat zou wat zijn.

18 mei 2023 om 18:34

Nu al zin in de wedstrijd hoor. Alleen jammer dat wedstrijden van AZ meteen comments van Prem met zich mee brengt. Enige minpunt van AZ.

Succes AZ voor vanavond. achterstand op West ham is niet onmogelijk dus een finale is zeker mogelijk. zou Mooi zijn 2e jaar achter elkaar een Nederlandse club in de finale

18 mei 2023 om 11:37

En deze keer toch een stuk grotere kans op winst. Stel dat Basel in de finale staat, mag je je schamen als je als winnaar van dit tweeluik niet de titel pakt.

18 mei 2023 om 12:00

Basel kan hetzelfde zeggen, die hebben dan achter elkaar Nice en Fiorentina uitgeschakeld. Zijn toch ook geen makkelijke tegenstanders

18 mei 2023 om 13:09

Hoezo schamen? Leg dat even uit. Want Basel zou dan toch terecht in de finale staan en ook nog eens goede ploegen uitgeschakeld.

18 mei 2023 om 17:31

Tijd voor t schamen is inmiddels allang weg. Al zover gekomen en al vlieg je er vanavond uit met 0-6 dan nog mag Az supertrots zijn

Deze 2 spelers en vooral Kerkez zijn erg belangrijk.
Misschien ben ik wat te euforisch maar ik denk echt dat Az de finale gaat halen.
Think positive 2-0.

18 mei 2023 om 11:18

Zou mooi zijn, maar vergeet niet dat deze spelers absoluut geen koekenbakkers zijn en deze wedstrijden van niveau wekelijks spelen.
Ik hoop ook dat Az het waar maakt omdat ik altijd naar de teamprestatie kijk ipv het individue.
Westham spaarde niet voor niets 9 spelers in het weekend, die zullen ook tot het uiterste gaan.

Wat een spanning! Hele week zit deze wedstrijd in mijn hoofd. Vanavond moet het gaan gebeuren en goed nieuws dat Karlsson en Kerkez gaan starten. Tweede helft De Wit inbrengen, met zijn drive geeft hij dit elftal extra power. Komop boys.

18 mei 2023 om 16:01

Wat ik wel jammer vind is dat er vrijwel minimale media aandacht is voor jullie.

Toen Feyenoord vorig jaar in de halve finale stond werd het overal breed uit gemeten in de media.

Hoop dat jullie het redden, vol er op klappen en hopelijk het “gewone” aanvallende az spelletje spelen.

18 mei 2023 om 17:24

Terecht punt. Misschien heeft het te maken met dat we in verhouding een kleinere club zijn en minder mensen bezig zijn met AZ.

Ik wil in ieder geval niet te veel bezig zijn met wat anderen vinden, ben trots op mijn club en wat we tot nu toe bereikt hebben. Nu nog een prijs gaan pakken!

Dat is goed nieuws, van Karlsson. Kerkez was al verwacht, maar ik had nog niet gehoopt dat Karlsson kon starten.

Gezonde spanning begint al op te bouwen, hoop zo dat de mannen het vandaag gaan doen. Hup AZ!

18 mei 2023 om 10:51

Gehoopt wel, verwacht niet

Met die twee er weer bij maakt AZ thuis echt wel kans hoor. Word heel spannend

18 mei 2023 om 12:25

Het gaat rete spannend worden.
Het collectief tegen individue, Az is als team verder en sterker, maar West Ham heeft stuk voor stuk klasse spelers op het veld staan en die willen ook wel hoor gezien het feit dat ze 9 basisspelers rust gunden in de competitie.
Moyes zei het gisteren al, het is de enigste weg naar Europacup voetbal voor West Ham, iets wat ze 100% willen spelen volgend seizoen.
Wat zou het mooi zijn als we het halen vanavond, vol stadion al weken uitverkocht, heerlijke geweldige Europese sfeer zoals elke Europacup avond dit seizoen en onze toppers in de vorm van Kerkez en Karlsson er weer bij in de basis.
Hoop dat de sfeer goed blijft trouwens aangezien er een heel groot deel vanmiddag al aan het "infeesten" gaat op het Waagplein.
En we weten allemaal dat bier in de man/jochie erg sfeerverhogend kan werken, maar de lontjes worden daardoor ook korter.
Oproep aan de Benside loyals, hou het leuk gasten!!

18 mei 2023 om 13:06

Ja word heel spannend! Heel veel succes in ieder geval man!

Klinkt goed ben benieuwd! Zal mooi zijn als AZ doorgaat.

Heb een goed gevoel over AZ. Ik hoop dat ze de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Niet net zoals de 2de helft vorige week. Hoop wel dat karson voldoende hersteld is, en dus een aanwinst is.

Winst AZ 3-1, heb er alle vertrouwen in! Pavlidis schiet er 2 in en Karlson gaat laten zien waarom hij een stap hogerop wil. Dit gaat goed komen

Hatzidiakos (waarom hij er nog steeds instaat is me een raadsel) = Goes. Doet het gewoon uitstekend tot dusver.

Odgaard (niet echt in vorm de laatste tijd, veel balverlies) = Lahdo, geef deze jongen maar eens het vertrouwen.

Verder denk ik dat De Witt wel nodig zal gaan zijn in deze wedstrijd.
Zal op het puntje van mijn bank zitten vanavond, Forza AZ!

18 mei 2023 om 11:32

Ik vind Hatzidiakos stabieler spelen dan Beukema eerlijk gezegd. Eens dat Goes de kans moet krijgen maar ik verwacht dat hij volgend seizoen als basisspeler wordt aangewezen.

18 mei 2023 om 11:39

Beide hebben een mindere periode inderdaad, maar dan zou ik liever Beukema een kans geven, dan Hatzidiakos. Het lijkt, vanuit mijn oogpunt gezien, dat Beukema eerder een bal naar voren zal spelen dan Hatzidiakos, vandaar mijn keuze voor Beukema van de twee.
Goes heeft een geweldige paas in zijn benen, beter dan de 2 eerder genoemde, dus vandaar dat ik voor Goes zou gaan.

18 mei 2023 om 11:39

Daar is iedereen het met jou eens. Beukema is de slechtste centrale die AZ heeft. Vaak zo onrustig aan de bal en niet zoekend naar de voetballende oplossing, waardoor je onder druk maar 5 seconden op adem kan komen, aangezien hij de bal weer meteen inlevert.

18 mei 2023 om 15:48

Dat is echt schijn. De 2-1 uit een corner ontstond uit een beginnersfout van Hatzidiakos die echt onvergefelijk is op het niveau van AZ. Kijk dat nog meer eens terug. Hatzidiakos staat uit positie aan de linkerkant op het middenveld en geeft een ziekenhuisbal door het midden waardoor die spits van West Ham in een 1 op 1 situatie komt wat gelukkig geen doelpunt opleverde. De corner die daaruit ontstond echter wel. Iedere wedstrijd maakt Hatzidiakos zo'n fout en vrijwel iedere week levert dat een tegengoal op. Het is dat hij uit onze jeugd komt, maar bij een gemiddelde middenmoter zou hij niet opvallen.

Hele dag al zenuwen, maar vooral bizar veel zin erin!

18 mei 2023 om 15:11

Zo zit ik er ook in, kan niet wachten om heen te gaan

18 mei 2023 om 17:17

Ik ook. Maar dan vanwege zondag: Ajax - FC Utrecht;-)))

Eerste wijziging: zelf meer scoren. Tweede wijziging: minder goals tegen krijgen.

Reteketet az ...wat zou het een mooie stunt zijn als az de finale haalt.

Succes alfabet fc! Sorry vond Dat grappig, kwam van een filmpje van een jonge west ham fan. Succes azers, gaat 50/50 worden west ham is echt niet zo slecht als iedereen beweert. Vergeet niet dat az geen kansen creëerde de vorige keer. Duimen

18 mei 2023 om 15:15

West Ham creëerde ook geen echte kansen.
Penalty en een frutsel goal zijn nou niet direct kansen te noemen.
Verwacht een super scherpe Karlsson en Pavlidis.
Voor de rest zat het op het middenveld wel goed.
Erdediging dicht houden en vol gas erop zeg ik.

18 mei 2023 om 16:25

Geniet ervan in iedergeval, kansen heeft az.

Succes vanavond AZ. Kan de wedstrijd helaas niet zien aangezien ik buiten Europa woon en de wedstrijd om 2 uur vannacht begint.

18 mei 2023 om 16:36

Ja, en? Dan kun je wel kijken, maar verkies je dat niet te doen (wat ik begrijp overigens )

Dank je wel en hopelijk lees je morgen dat we na een spectaculaire pot voetbal, door zijn naar de finale en dan kunnen we misschien wel "wraak" nemen namens jullie, tegen Fiorentina :D.

18 mei 2023 om 17:05

Waar zit je dan? Thailand?

19 mei 2023 om 02:52

@bongiorno, Klopt. Ervaringsdeskundige?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren