Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot ziet ziekenboeg leegstromen

Laatste update:

Feyenoord kan zondag een volgende grote stap zetten richting directe Champions League-kwalificatie. De Rotterdammers nemen het in Limburg op tegen Fortuna Sittard en zien met Justin Bijlow en Gernot Trauner twee ervaren krachten terugkeren in de wedstrijdselectie. Een basisplaats zit er desondanks nog niet in voor het pas net weer fitte tweetal. De wedstrijd begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 1.

Feyenoord kende enige tijd een vrij volle ziekenboeg. Vorige week kon de huidige nummer twee van de Eredivisie al de terugkeer van Alireza Jahanbakhsh, Antoni Milambo en Luka Ivanusec in de wedstrijdselectie vieren. Nu zijn ook aanvoerder Trauner en Bijlow weer terug en klaar om in actie te komen, al komt een basisplaats dus nog wel te vroeg.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

''Voor Gernot is de kans groter dan voor Justin", ging Slot in op mogelijke speelminuten tegen Fortuna voor de Oostenrijker en Nederlander. "Over het algemeen valt een speler eerder in dan een keeper. Justin gaat niet starten, nee." Bijlow zal ook over een week niet starten, wanneer Feyenoord in de eigen Kuip de bekerfinale speelt tegen NEC. "Timon zal dan keepen en vanaf daar gaan we verder kijken."

Wellenreuther zal dan ook tegen Fortuna onder de lat staan. In de verdediging zou Slot, bij afwezigheid van de geblesseerde Quilindschy Hartman, kunnen kiezen voor Marcos López. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Slot geen wijzigingen zal doorvoeren ten opzichte van de historische zege op Ajax vorig weekend (6-0). Dat zou inhouden dat Bart Nieuwkoop (rechts) en Lutsharel Geertruida (links) de backs zijn en dat Thomas Beelen en Dávid Hancko in het hart van de verdediging staan.

Op het middenveld lijkt Calvin Stengs andermaal aan de aftrap te staan. De creatieveling moest bijna alle wedstrijden van Feyenoord in maart missen wegens een knieblessure, maar stond sindsdien alweer tweemaal in de basis. Zeker met het oog op de bekerfinale lijkt Slot hem nog meer ritme op te willen laten doen. Quinten Timber en Mats Wieffer staan in dat geval achter Stengs. Voorin wordt Santiago Gimenez geflankeerd door Yankuba Minteh (rechts) en Igor Paixão (links). Naast Hartman is alleen Gjivai Zechiël niet beschikbaar voor Slot.

Fortuna Sittard


Fortuna kende geen optimale voorbereiding op het duel met Feyenoord. Zo staat er een groot vraagteken achter de naam van Kaj Sierhuis. De geboren Griek, die dit seizoen al goed was voor twaalf Eredivisie-treffers, kampt met enkele pijntjes. "Ik probeer nu langzaam op te bouwen om zondag tegen Feyenoord fit te zijn", blikte Sierhuis vooruit in gesprek met L1. "Het hangt van zaterdag en zondag af of het goed genoeg is."

Ook een andere geboren Griek, Dimitrios Siovas, is onzeker voor het treffen met Feyenoord. Er zijn 'zorgen over de fitheid' van de mandekker uit Drama. Daarnaast is ook het meespelen van Nathan Markelo onzeker. Net als Siovas is hij niet geheel fit. Rodrigo Guth is wel fit, maar wegens een schorsing zal hij verstek moeten laten gaan. De Limburger verwacht Sierhuis en Siovas 'gewoon' aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Verrips; Pinto, Voet, Siovas, Dijks; Özyakup, Duarte, Oratmangoen; Lonwijk, Sierhuis, Córdoba.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

Bekijk Fortuna Sittard - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

Fortuna Sittard - Feyenoord:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik ben echt fan van Ivanusec, maar voor hem is nu ff geen plek in de basis ben ik bang. Minteh en Paixao draaien de laatste weken weer op volle toeren. Vraag me toch nog steeds af of we hem niet in kunnen passen op het middenveld; al is Stengs daar ook belangrijk. Keuzes, keuzes.

Ik vind het overigens wel leuk voor Wellenreuther dat ie de bekerfinale mag keepen. Ik vind Bijlow puur op kwaliteit nog steeds "gewoon" beter, maar je kan er niet omheen dat Wellenreuther dit seizoen (en een deel van vorig seizoen) erg belangrijk is geweest.

14 april 2024 om 09:47

Twee maanden geleden had ik Ivanusec nog als eerste van de buitenspelers in de basis gezet. Nu heeft Paixao zich helemaal herpakt en Minteh wordt iedere week beter. Toch zou ik Paixao nu op rechts zetten en Ivanusec op links, omdat je van Minteh niet weet of hij er volgend seizoen nog is. Minteh staat er zo goed op nu... In de bekerfinale moet je hem in de basis zetten, maar wil je hem volgend seizoen weer kunnen huren moet je hem eigenlijk niet te veel laten zien meer. Hoe gek dat ook mag klinken.

Szymanski was vorig jaar de balvirtuoos bij Feyenoord, nu is dat Ivanusec. Die man speelt zo gemakkelijk en doet mij echt aan Szymanski denken. Aannames, simpele voetbewegingen, geweldig dribbelen en, nog wel het belangrijkste en beste van hem, medespelers loopacties zien maken en daar precies goed op weten in te spelen. Ik weet zeker dat Ivanusec volgend seizoen een revelatie gaat zijn.

14 april 2024 om 10:45

Ik snap niet dat iedereen Ivanusec op het middenveld wil zien. Alle zwakke punten die Slot benoemt (intensiteit aan de bal, druk zetten, passeeractie) worden daar juist nog meer blootgelegd. Iedereen staart zich blind op zijn passing en voetbal in de kleine ruimte, maar hij komt echt nog op zoveel fronten tekort voor het middenveld.

Hoe hij nu vaak een overtal creëert vanuit de flank en daardoor de driehoekjes ontstaan is precies wat je van hem wil. Paixao heeft helaas voor Luka gewoon zijn kans gegrepen precies wanneer dat moest en met het wisselbeleid van Slot zal Ivanusec nooit een meerwaarde worden. Lastig..

14 april 2024 om 13:07

Ik vind hem juist sterk verbeterd in het druk zetten. Heb het idee dat Slot dat er al wel een beetje in heeft geramd. Ik vind em gewoon echt te traag voor de zijkant.

Goed nieuws voor de Rotterdammers dat er weer spelers terugkomen van pijntjes. Mochten ze nog titelaspiraties hebben en de laatste strohalm willen pakken, dan zult er vandaag gewonnen moeten worden van Fortuna. Denny Buijs heeft de zaken goed voor elkaar en zal het feyenoord niet makkelijk gaan maken....

14 april 2024 om 10:14

Meen je dit???

14 april 2024 om 10:21

Ik weet dat arne slot geen opgever is. En de feyenoorders zullen niet graag de titel willen overdragen..

14 april 2024 om 10:53

Tijd om met pensioen te gaan Klaas.

14 april 2024 om 13:58

Wij zijn gerust wel bereid die titel over te dragen aan de verdiende kampioen hoor. Hand in eigen boezem en weten waar je het verspeelt hebt. PSV is dit jaar oppermachtig gebleken, daar kan je toch alleen maar respect voor hebben? Titel aspiraties, hoe krijg je het op papier man...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren