Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verdwenen nationaal elftal duikt na twee jaar op in Gorinchem

Laatste update:

Het nationale team van Eritrea dat twee jaar geleden na een verloren wedstrijd in Oeganda plotseling verdween, is opgedoken in Gorinchem. De voetballers werkten destijds een voetbaltoernooi in Oeganda af en kwamen niet terug van een middag winkelen. Omdat Eritrea geen emigratie toestaat werden zij in hun vaderland zodoende als verraders gezien en was er geen terugweg mogelijk.

De zeventien voetballers en de teamarts verbleven volgens het Algemeen Dagblad op straat en in diverse vluchtelingenkampen. Via Oeganda en Roemenië kwam het gehele gezelschap uiteindelijk met behulp van internationale organisaties in Gorinchem terecht. Ze wonen nu in groepjes van drie of vier in verschillende woningen en proberen in Nederland een bestaan op te bouwen.

Bij de plaatselijke voetbalclub Unitas houdt men de situatie in de gaten. “Kun je een beetje voetballen als je voor Eritrea speelt. Ik heb geen idee, maar ze zijn van harte welkom, zoals iedereen dat is”, vertelt Bert Walhain namens de club. “Je weet nooit of ze nog van waarde kunnen zijn bij ons eerste elftal.” Het is vrij gebruikelijk dat Eritrese teams de benen nemen. Dat gebeurde namelijk ook al in 2009 en 2011 tijdens toernooien en ook nog in december van afgelopen jaar, in Kenia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongetwijfeld weer een zere opmerking tegen het zere been van velen, maar waarom kan dit allemaal zo eenvoudig weer in ons land verblijven? Ongelofelijk, alsof het niets kost en de immigratie al niet de spuigaten uitloopt.

10 mei 2014 om 09:23

Omdat wij vroeger gastarbeiders nodig hadden. Nu hebben zijn ons nodig.

10 mei 2014 om 09:56

En hoe loopt de immigratie de spuigaten uit? Door welke medium heb jij je weer laten beïnvloeden? Zere been met name omdat het een reactie is zonder na te denken. Want waarom is dit een probleem voor jou als er mensen zijn die een beter bestaan proberen op te bouwen?

10 mei 2014 om 12:43

Omdat in de praktijk dit vaak genoeg loze praatjes blijken te zijn natuurlijk. Iedereen komt met het praatje een beter bestaan opbouwen, het ook daadwerkelijk doen blijkt dit niet altijd zo te gaan gezien onze veelvoud aan subsidie potjes vokr uitvreters.

Dat die gasten nu hier wonen betekent lang nog niet dat ze hier mogen blijven, hun asielaanvragen worden bekeken en dan beoordeeld en het kan zelfs zo zijn dat ze na jaren alsnog uitgezet worden, dus Nederland laat niet zomaar iedereen toe zoals sommigen hier beweren, er zijn heel strenge en strikte regels voor asielaanvragen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren