Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Verbruggen troeft Courtois ruimschoots af als duurste doelman ooit in België

Donderdag, 29 juni 2023 om 15:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:39

Bart Verbruggen heeft zijn transfer naar Brighton & Hove Albion definitief te pakken, zo beweren Belgische media. De doelman van Anderlecht heeft intern zijn vertrek al kenbaar gemaakt. Verwacht wordt dat hij een dezer dagen afreist naar de Engelse kustplaats om zijn medische keuring te ondergaan. Verbruggen levert Anderlecht liefst twintig miljoen euro op. Nooit eerder werd er zoveel geld betaald voor een doelman in de Belgische competitie.

Brighton heeft de komst van Verbruggen nog niet wereldkundig gemaakt, maar dat laat naar verluidt niet lang op zich wachten. De Nederlander maakte intern zijn transfer al bekend nadat beide clubs tot een akkoord wisten te komen over een som van twintig miljoen euro. Verbruggen wordt daarmee de duurste doelman ooit in België. Hij laat onder meer Thibaut Courtois achter zich, die in 2009 voor 9 miljoen euro van KRC Genk naar Chelsea ging.

Verbruggen gaf onlangs al te kennen een gesprek te hebben gehad met Roberto De Zerbi. De vooruitstrevende Italiaan heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overgang van de Nederlander. "Ja, dat was top. Dat is ook de reden dat ik deze optie heel serieus heb genomen", aldus Verbruggen in het Algemeen Dagblad. De goalie wilde zich de afgelopen weken volledig concentreren op het EK met Jong Oranje. Door de vroegtijdige uitschakeling is de deal de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt.

De twintigjarige Verbruggen beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij Anderlecht. Nadat de Bredanaar eind december de kans kreeg onder de lat, verdween hij daar niet meer. Het zorgde ervoor dat veel clubs voor hem op het vinkentouw zaten. Manchester United informeerde, maar legde volgens transferspecialist Fabrizio Romano geen bod neer. Dat deden Burnley en Brighton wel. Verbruggen zal in het zuiden van Engeland om een plek onder de lat moeten concurreren met Spaans international Robert Sánchez en Jason Steele.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door brasileiro)

Meer dan verdiend! Hopelijk snel vaste doelman in het 'grote' oranje. Hoop dat hij gaat knallen in de PL! Wordt tijd dat we een topkeeper krijgen waar we 100 op kunnen vertrouwen...

29 juni 2023 om 15:53

Goh denk dat we deze post al onder 20 verschillende artikelen hebben gezien. Het is nog maar afwachten, heeft genoeg potentie in ieder geval maar dat hadden er wel meer…

29 juni 2023 om 15:55

Hoho Berend, dit zijn wel de mensen die Verbruggen afgelopen jaar 34 keer de nul hebben zien houden en de titel zien pakken met Anderlecht.

29 juni 2023 om 16:02

De titel ging naar Antwerp

29 juni 2023 om 16:03

Hoeveel keer heb jij Verbruggen zien spelen?

29 juni 2023 om 16:06

Wacht maar tot er een artikel komt van Driessen of de mannen van Vi...

29 juni 2023 om 16:10

@Baardgrasmus - kijk jij toevallig door een Feyenoord brilletje en wil jij Bijlow gewoon op doel houden. Je kan toch niet zeggen dat Bijlow het goed doet bij NL. Logisch dat mensen hopen dat Verbruggen het goed gaat doen.

29 juni 2023 om 16:18

Ik heb hem wel op het jeugd EK aandachtig gevolgd. Potentie heeft hij zeer zeker en straalt ook veel rust uit. Was veel bezig met coaching van achteruit. Dus laten we hopen dat we nu ook een keeper krijgen waarover geen discussie is en die gewoon top-15 van de wereld gaat worden.

29 juni 2023 om 16:57

@riddle de afgelopen 2 wedstrijden tegen een Kroatië en Italië was Bijlow ondermaats. Maar dat kwam ook deels doordat de verdediging er ook niet heel lekker bij zat.

Uiteindelijk zijn het maar oefenwedstrijden en vind ik dat je een keeper gewoon vertrouwen moet geven en niet de hele switchen.

Lekker Bijlow laten staan de komende jaren, tenzij Verbruggen zich echt bewijst.

29 juni 2023 om 16:59

Haha bij ieder bericht over Verbruggen komt er een legertje aan om te zeggen dat ze "hopen" dat hij eerste keeper wordt. Waarom? Je kunt ook hopen dat Bijlow niet meer geblesseerd raakt en dat hij nog een hoger niveau haalt dan bij Feyenoord.Lierse voorop, want de kenner wil graag België promoten en daarnaast een hoop mensen die Verbruggen 3x hebben zien spelen.Kijken bij welke transfers ik allemaal ga hopen dat ze vaste spelers in het Nederlands elftal worden...wat een flauwekul zeg

29 juni 2023 om 17:11

Gelukkig staat daar tegenover gelijk een legertje klaar om te vertellen hoe goed Bijlow wel niet is. Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

29 juni 2023 om 17:13

Bijlow is al 25. Op een gegeven moment houdt het gewoon op met die kerel. Logisch dat mensen hopen dat Verbruggen het wel waar kan maken want die kerel is nog maar 20 en heeft al een miljoenentransfer te pakken naar de Pl. Die heeft gewoon de hoogste potentie van alle keepers om de vaste doelman van Oranje te worden. Je doet wel heel geã¯rriteerd alleen omdat die bij Feyenoord keept. Maar de waarheid is dat hij het gewoon bagger doet bij het Nederlands Elftal..29 juni 2023 om 17:16

Net als dat er een groepje trieste feyenoorders bij elk bericht over Verbruggen als de kippen zijn om bijlow onterecht omhoog te praten...

29 juni 2023 om 17:17

Ik wil een Nederlandse keeper die nu in de premier league naar boven praten om de Belgische competitie naar boven te praten?

Je kunt gekke theorieën beginnen bedenken als je zelf nog geen 10 wedstrijden van die speler gekeken hebt. Of ik vind hem gewoon een heel groot talent. En dat is gebaseerd op het feit dat ik zowat elke wedstrijd van hem dit seizoen gezien heb (ook bij de futures van Anderlecht in 1B) en een wedstrijd of 6 live van hem gezien heb.

29 juni 2023 om 17:21

@Dabor, dat ze nu doen alsof Bijlow een amateur is en Verbruggen het zoveelste wereldwonder op basis van 2 interlands bij oranje en 3 interlands bij jong oranje. Totaal overtrokken. Daarbij heeft Verbruggen pas een half jaartje gekeept... en dezelfde mensen die Verbruggen nu oranje in schreeuwen vonden het voor Wieffer nog te vroeg. Dubbele standaarden@Modric, 25 is voor een keeper niet over hoor..Daarbij is het enorm flauw dat de discussie bij ieder bericht over Verbruggen wordt gestart.Mooie transfer, maar we kunnen deze transfer gewoon los zien van Bijlow hoor.

29 juni 2023 om 17:25

@Lierse, maar je laat zien dubbele standaarden te hebben. Reijnders van de nummer 4 van Nederland is niet goed genoeg om bij de Serie A aan te sluiten, maar de keeper van de nummer 7 van België is ineens de gedoodverfde kandidaat om nummer 1 keeper van oranje te worden op basis van een half jaar in de matige Belgische competitie.

29 juni 2023 om 17:36

Wat voor brilletje heb jij op?

29 juni 2023 om 17:36

Wat een onzin is dat nu weer? Ik bekijk casus per casus. Verbruggen vind ik veel talent hebben. Reijnders vind ik niet het gokje dat Milan momenteel kan wagen voor 20 miljoen. Waarom? Omdat ik denk dat er voor dergelijke bedragen (of die daar in de buurt komen) wat meer zekerheid moet komen. Bij Verbruggen gaat dat allemaal niet op. Nederland heeft de keepers die ze hebben. En ik zie in Bijlow geen keeper waar Nederland jaren op gaat kunnen bouwen, in Verbruggen zie ik die potentie (op basis van eigen ervaring dus, zal zeker een pot of 20-30 gezien hebben van hem dit jaar waarvan dus meerdere live) wel. Daarnaast vind ik dat Bijlow geen sterke indruk gemaakt heeft in de interlands die hij tot nu voorgeschoteld kreeg. Dus ja dan mag je die talentvollere (naar mijn mening) keeper wel al eens de kans geven. Zeker als die een seizoenseinde speelde zoals Verbruggen.

De enige argumenten die je kan aanhalen zijn trouwens niet inhoudelijk over Verbruggens kwaliteiten. Ze zijn allemaal onderbuik of gebaseerd op informatie die je op een minuut of 2 terugvindt op het internet. Dat komt waarschijnlijk omdat je hem amper hebt zien spelen. Ook in de conference league heeft hij zich meermaals onderscheiden trouwens.

29 juni 2023 om 17:39

@fr010frdam, Discussie gestart? Jij bent letterlijk de enige die hier een discussie loopt te starten. Lees is terug. Hij zegt alleen maar dat hij hoopt dat Verbruggen de nieuwe keeper kan worden van het Nederlands Elftal. Hij heeft niet eens het woord Bijlow in de mond genomen. Toch niks raars aan of wel? Dat jij gelijk op je pik wordt getrapt omdat dat er staat is niet ons probleem...

29 juni 2023 om 17:40

@FR010FRDAM - net zoals een leger Feyenoorders duimpje geven voor de reacties zoals:

- Luts is 2x zo goed als Timber dus minimaal 60 miljoen
- Oproep Wieffer voor Oranje duurde te lang, bij Ajax had hij er na 1 wedstrijd al bij gezeten
- Hartman moet in Oranje. Beste LB die we hebben

Realisme is ver te zoeken bij supporters en het gekleurde brilletje wordt vaak op gezet.

29 juni 2023 om 18:05

@riddle, over Luts heeft blijkbaar 1 iemand gezegd, onzin dus.
Over Wieffer, vond vrijwel iedereen te snel....haha echt helemaal niemand vond het te lang duren.
Hartman kon iedereen mee leven, vanwege Malacia en Ake.
Wat een gelul allemaal zeg

29 juni 2023 om 18:07

@Lisrse, ik heb hem nu een keer of 6 zien spelen...en ik vind hem goed, maar het gaat ruim te ver om hem nu al oranje in te lullen. En de conference league is ni ineens wel een argument? Daar was Reijnders ook goed in trouwens

29 juni 2023 om 18:18

Een topwedstrijd tegen Villarreal telt al niet meer mee? Het stoort me vooral dat je doet alsof ik hem alleen maar goed vind omdat hij in België gespeeld heeft. Dat ik ongeveer 25 wedstrijden meer van hem gezien heb en evenveel live als jij in totaal en dat jij toevallig de doelman van je favoriete club erboven verkiest laat je dan gewoon keer op keer aan de kant. Je schijnt daarnaast ook gewoon niet te begrijpen waarom ik Reijnders een matige transfer vind. Want zijn prestaties en op welk toneel die plaatsvonden zijn volledig absoluut niet de leidraad.

29 juni 2023 om 16:05

Laat hem eerst maar eens 1e doelman bij Brighton worden, voor wat ik van hem gezien hebt is nog niet van zulk niveau dat ik denk hij is veel beter dan Bijlow, maar ik zeg eerlijk heb pas 5 wedstrijden van hem gezien dus echt beoordelen kan ik hem niet 2x tegen AZ vond ik niet heel bijzonder. En nu 3 wedstrijden waarvan ik 1 heel goed vond en 1 gewoon goed en 1 kreeg hij zo weinig werk dat ik geen idee heb. Bijlow is ook geen wereldkeeper, maar ik vind dat hij nu wel een poosje eerste keeper mag blijven om zich te bewijzen.

29 juni 2023 om 16:33

Kans is groot dat hij meteen eerste keeper is bij Brighton. Gezien de relatie tussen manager en Robert Sánchez niet heel goed is de laatste tijd.

29 juni 2023 om 16:49

Sanchez keept al een poosje niet meer, Steele heeft het al een poosje overgenomen, dacht dat die het ook wel goed deed

29 juni 2023 om 16:48

Ben benieuwd! Wie is de duurste door een Nederlandse club verkochte keeper ooit?

29 juni 2023 om 17:01

Dacht Cillissen voor 13 miljoen naar Barcelona

29 juni 2023 om 17:38

Flekken kostte ook 13 miljoen

29 juni 2023 om 17:42

Niet vanaf een Nederlandse club, anders was het voor Cillissen 35 miljoen van Barcelona naar Valencia

29 juni 2023 om 18:20

Die 35 mio was voornamelijk een trucje om op papier waarde te creëren. Was toch een ruildeal of zit ik nu fout. Sloeg in ieder geval nergens op

29 juni 2023 om 19:16

Soort van, Cillissen voor 35 miljoen naar Valencia en hun keeper voor 26 miljoen naar Barcelona, wordt nu onderzocht in Spanje of het niet was om hun waarde op te krikken, de details weet ik verder ook niet, wel dat het onderzoek vorige maand is gestart

Zie in hem toch wel de toekomstige nummer 1 van Oranje. Als hij dit niveau vast weet te houden al, en zeker als hij nog beter wordt.

29 juni 2023 om 16:04

En belangrijker nog, niet om de haverklap geblesseerd raakt! Dan zie ik inderdaad ook hem als stabiele nummer 1 voor Oranje.

29 juni 2023 om 18:35

Haha, doet pijn hè, een Feyenoorder als eerste doelman van Oranje. Vind het wel aandoenlijk dat je Bijlow er zelfs in dit artikel bijhaalt. Ik snap dat Feyenoord reuze interessant is, maar als Ajacied zou je je beter op je eigen club kunnen richten...

Denk dat het overigens prima is als Verbruggen zich mag laten zien in Oranje. Vrees alleen dat in de huidige vorm ook hij flink wat tegendoelpunten gaat krijgen.

29 juni 2023 om 16:22

Laat hem eerst maar is basis spelen. Hij moet echt hopen dat de eerste keeper weggaat anders gaat hij gewoon tweede viool spelen.

Hele leuke transfer! Goede clubkeuze. Ga dit zeker met bovengemiddelde interesse volgen.

Zo das een mooi bedrag voor Anderlecht, 20 miljoen voor een keeper is niet mis. Is natuurlijk een groot talent en kiest met Brighton toch voor een ploeg waar zijn kans op speeltijd best groot is.

29 juni 2023 om 16:08

En een heel mooi bedrag voor NAC die hier van mee gaan profiteren.

29 juni 2023 om 16:09

Hoeveel is het percentage dat NAC heeft dan?

29 juni 2023 om 16:12

Ik meen 20 doorverkoop en dan iets van 2,5 voor de opleiding. Correctie 10,

29 juni 2023 om 17:51

Zijn kans is juist niet zo groot. Sanchez zal, zolang hij geen transfer maakt, gewoon de nummer 1 blijven. Concrete interesse is er voorlopig niet in hem en sowieso zijn weinig clubs opzoek naar een keeper.

29 juni 2023 om 18:23

Er was ook sprake van interesse vanwege Liverpool, dus dan denk ik dat hij bij Brighton toch wel sneller de kans zal krijgen. Nee?

Brighton betaald natuurlijk ook geen 20 miljoen op Verbruggen de komende 4 jaar op de bank te zetten.

Ik zeg niet dat hij titularis zal zijn maar ze zullen wel een plan hebben met Verbruggen.

Leuke club, goede transfer voor hem. Als hij in de PL zijn mannetje staat kan hij komend seizoen gewoon de eerste keeper van Oranje zijn.

Prima transfer naar een club die op dit moment uitstekend bezig is. Hoop voor hem dat het een succesvol huwelijk wordt en dat hij zich goed ontwikkeld. Nederland is wel eens een keer weer toe aan een echte topkeeper. Met Flekken, Noppert en Bijlow blijft het behelpen. Leuke clubkeepers, maar geen internationale top.

Mooie transfer voor hem! Lijkt mij toch dat Bijlow hier ook enigzins jaloers naar kijkt...

29 juni 2023 om 16:07Why? Billow heeft het gewoon goed naar ze zin bij Feyenoord... en is in mijn optiek nog steeds veel beter.

29 juni 2023 om 16:10

Met het oog op Oranje is keepen bij een PL-club natuurlijk wel fantastisch. Als hij zich daar staande weet te houden, dan is de kans groot dat hij al snel nummer 1 van Oranje wordt. Verder heeft Bijlow natuurlijk met Feyenoord een prima club waar hij zich kan laten zien op het hoogste niveau. Juist nu kan hij zich gaan onderscheiden, want ik verwacht dat Feyenoord veel ballen op doel gaat krijgen in de Champions League.

29 juni 2023 om 16:11

Niemand maar dan ook niemand gaat 20M voor Bijlow betalen. De belgische competitie wordt hier zo enorm onderschat.

29 juni 2023 om 16:16

@olevoorpsv  ik weet niet waar jij het uit kan baseren waar ik het over de Belgische competitie heb?

29 juni 2023 om 16:17

@redisthecolour ik denk dat Feyenoord je nog gaat verrassen in de Cl, maar dat heeft natuurlijk helemaal niks met deze post te maken.

29 juni 2023 om 16:18

Denk niet dat mensen de Belgisch competitie onderschatten maar eerder Bijlow te blessuregevoelig is en op zijn 25e, met alle respect, te weinig heeft (kunnen) laten zien om zo'n bedrag op te leveren.

Heeft Feyenoord dit jaar een goed jaar in de CL en presteert hij daar constant en op een hoog niveau komt ook voor hem wel een leuke club maar dan zal het bedrag denk ik geen 20 mio zijn.

29 juni 2023 om 16:28

Ik hoop het voor ze, zal ook wel deels te maken hebben met de poule waar ze in gaan komen.

29 juni 2023 om 16:28

Ik denk dat Bijlow op dit moment ook beter is, maar echt grote clubs melden zich nog niet voor hem. Ook geen straf om een jaar in de CL te keepen. Hij zal genoeg te doen krijgen...

29 juni 2023 om 16:42

Ik ga regelmatig naar België om wedstrijden te bekijken. Niet als fan, maar voor de gezelligheid (en het bier), maar ik vind de Belgische top wel echt minder dan onze top 3 hoor.

Verder leuke transfer voor Verbruggen natuurlijk, ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Is nog jong dus voldoende rek in.

30 juni 2023 om 08:54

VInd het wel een positieve ontwikkeling als Belgie vaker een springplank voor jonge Nederlandse talenten kan zijn, die bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook, niet op de radar stonden van de top 3 of op dat moment niet goed genoeg waren (zoals een Noa Lang).

Andersom hebben we natuurlijk wel een paar top voorbeelden met Mousa Dembele, Dries Mertens en Nacer Chadli. Waarvan ik de eerste eigenlijk echt een super talent vond.

ON: Brighton vind ik het leukste project van de PL op dit moment dus hoop dat hij zich in de basis speelt

Toch wel een hele mooie stap naar een stabiele middenmotor in Engeland die dit jaar zelfs een uitschieter had naar boven toe. Weet alleen niet of de huidige keeper van Brighton (sanchez) blijft of dat hij verkocht gaat worden. Dat is namelijk ook een erg degelijke keeper. Vind hem ook bijzonder nuchter overkomen en heeft besef over wat de beste manier is om zijn carrière in te vullen. Oranje heeft een stabiele keeper namelijk broodnodig.

29 juni 2023 om 16:20

Volgens mij presteert Brighton de afgelopen twee seizoenen boven verwachting en was het daavoor een degradatiekandidaat....met beetje pech kan dat zo weer gebeuren. Premier League is niets te voorspellen...

Lekkere inkomsten voor NAC. Kan weleens het verschil gaan maken in de strijd om promotie.

Als Kluivert en Verbruggen 2 jaar knallen en daarna stap maken naar een club als City, Arsenal of United. Dan is Nederland in 1 klap weer wereldtop. Keeper en vaste aanvaller is grootste hoofdpijn. Kluivert heeft de potentie om wereldspeler te worden. Zijn manier van dribbelen, passen, schieten en vechtlust. Die combinatie zie je nergens. Vroeger liepen er tal van dat soort spelers rond. Nu kunnen de meeste niet eens een fatsoenlijk voorzet geven, duel winnen en tussen 2 palen schieten. Eigenlijk te triest hoe overhypt de spelers worden. Vele missen de goede basistechnieken en dat heb je wel nodig om uiteindelijk te komen. Robben, Van Persie, Sneijder, die hadden allemaal goede basistechnieken, maar als je nu ziet hoe Weghorst, Wieffer, Koopmeiners zo ontzettend makkelijk door het ijs zakken. Met basistechniek kan je altijd bal bij je houden, naar de juiste kleur passen en altijd met een actie ruimte voor jezelf creeren. Dat leren ze allemaal niet meer lijkt wel. Alles is nu gericht op winnen van wedstrijden en hoe een goal gemaakt wordt of hoe een team speelt, dat is allang niet meer relevant. Zolang je maar wint.

29 juni 2023 om 16:55

Natuurlijk zijn ze dan niet ineens wereldtop, wie moet de doelpunten maken bij dit Oranje dan? Dit Oranje mist mijn inziens wel meer dan een goeie aanvaller en een goeie keeper.

29 juni 2023 om 17:13

Ja helaas wel, een type Sneijder die dodelijke assisten geeft. Ik denk in een vorm van Gravenberch. Combinatie Kluivert en Gravenberch zou ik wel erg leuk vinden om dat te zien. Frimpong Kluivert en Gravenberch zou weleens een mooi trio kunnen zijn voor de toekomst.

Brighton heeft een goeie keeper toch? Of wordt die verkocht...?
Mooie stap voor hem, hopelijk doet ie het goed! Weinig Nederlandse doelmannen die voor zoveel geld gekocht worden geloof ik....

29 juni 2023 om 16:29

Dat is Sanchez, maar werd in het seizoen gepasseerd i.v.m. zijn gebrek aan meevoetballende kwaliteiten. Steele had het overgenomen, deed dit best prima maar met Verbruggen versterken ze deze positie wel.

29 juni 2023 om 17:13

En die man is maar 20 jaar. over 2 jaar is hij 22 jaar en dan al gaat hij wel een transfer maken naar een topclub.

Geweldig. Kopen voor 3 ton verkopen voor 20 mil

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea193
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. AdingraAanvaller133
E. FergusonAanvaller136
João PedroAanvaller134
Ansu FatiAanvaller92
J. SteeleKeeper80
D. WelbeckAanvaller81
L. DunkVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

0 fans
Keeper, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren