Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbijstering na ‘actie met doodsverachting’ van Pickford: ‘Dit is schandalig’

Laatste update:

Mario van der Ende en Sander Westerveld begrijpen niet waarom Jordan Pickford geen rood kreeg vanwege zijn charge op Virgil van Dijk tijdens de derby tussen Everton en Liverpool (2-2) zaterdag. De verdediger viel uit na een harde overtreding van de doelman van Everton, maar de actie werd niet bestraft door arbiter Michael Oliver. "Wij noemden dit een overtreding met doodsverachting", zegt voormalig toparbiter Van der Ende in gesprek met De Telegraaf. Volgens beIN Sports heeft de stopper zijn voorste kruisband afgescheurd en is hij naar verwachting zeven tot acht maanden uitgeschakeld.

"Geen discussie mogelijk: hier had rood moeten worden getoond of door de VAR moeten worden ingegrepen. Ik had echt het idee dat Pickford dacht: hij of ik en hopen dat de bal ertussen zit. De overtreding, waarvoor Everton-aanvaller Richarlison in de tweede helft terecht werd weggestuurd, was vanwege het gestrekte been een echte benenbreker. Het uitkomen van Pickford vond ik met buitensporige inzet", zegt Van der Ende, die niet begrijpt waarom de VAR niet ingreep.

In Engeland spreekt men SCHANDE van deze charge op Virgil van Dijk! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

"Onbegrijpelijk. Echt, ik heb geen idee. Het moet haast wel dat hij de beslissing van de scheidsrechter steunde dat het een duel om de bal was. Hier had de VAR echter zijn verantwoordelijkheid moeten nemen." De oud-arbiter heeft volledig begrip voor de boosheid bij Liverpool. "Het stond 0-1 en normaal gesproken had Everton na zeven minuten met tien man verder gemoeten. En dan was er ook nog de afgekeurde 2-3 wegens millimeters buitenspel. Zulke beslissingen zijn niet goed voor het draagvlak van de VAR."

Ook Westerveld is verbijsterd door de beslissing van de arbitrage om geen kaart te geven aan Pickford. "Dit was echt een aanslag. Op de achterlijn blok je (als keeper, red.) de bal, maar je komt niet inspringen met een schaar. Hij komt er echt invliegen op kniehoogte, ongelooflijk", stelt de oud-doelman van onder meer Liverpool zondagochtend in de talkshow van Voetbal International. Ook Westerveld vindt het 'onvoorstelbaar' dat het zelfs geen gele kaart was.

"Schandalig! Ik wil bijna zeggen: ik heb er niet van geslapen. Onvoorstelbaar dat het gebeurd is", vervolgt Westerveld, die niets kan met de redenering dat er geen kaart is gevallen omdat Van Dijk niets meer kon uitrichten met de bal of omdat het buitenspel was. "Als ik de scheidsrechter na de tijd nog een elleboog geef, maakt het toch ook niet uit dat het na de tijd is gebeurd? Daar had een rode kaart op moeten staan. Als ik de berichten moet geloven, ligt hij er minstens een halfjaar uit", treurt Westerveld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ze hem niet op basis van de videobeelden niet nog 5 wedstrijden schorsen? Ik zag dat de var wel bezig was met de beelden terug te zien, maar dat had meer met buitenspel te maken...

18 oktober 2020 om 10:12

Er staat me iets van bij dat dit niet mogelijk is in Engeland sinds de var de beoordeling al tijdens de wedstrijd maakt (ik kan dit fout hebben hoor, alle landen hebben hier weer aparte regels voor). Hoe dan ook, schandalige overtreding. Totaal maling aan wat je kan aanrichten met zo’n schop, en uiteindelijk is onze belangrijkste speler er waarschijnlijk niet bij op het ek. Drama voor Liverpool ook dit, en voor hemzelf. Hopelijk is hij dr weer enigszins snel bovenop.

Ik was een groot voorstander van de VAR en dat ben ik nog steeds. Alleen de mensen die het bedienen mogen van mij echt met pensioen. Met name in de BPL is het huilen dit seizoen.

18 oktober 2020 om 10:21

Ongelofelijk idd hoe ze een systeem dat het voetbal zou moeten helpen zo gebruiken dat het alles alleen maar erger maakt

18 oktober 2020 om 10:42

Precies, niet alleen de mensen. Ook mogen de regels wat duidelijker.

Ja idd belachelijk!!! Het was een regelrechte aanslag op Vergil! Als keeper zijnde zo op knie hoogte inkomen met beide benen is schandalig te noemen! Mijn mening is dat ze hem minstens 6 wedstrijden moeten schorsen en een onderzoek moeten doen naar de scheidsrechter en de VAR, want eerlijk dit kan toch niet ongestraft blijven!?

18 oktober 2020 om 10:15

Ik Engeland mag ook veel meer he. Verklaring van de var was ook: we hebben het gezien en beoordeeld als zijnde geen overtreding

18 oktober 2020 om 10:26

Dat is het hele punt. De scheidsrechter, assistent-scheidsrechter en video-scheidsrechter zijn allen niet capabel genoeg om de ernst van deze overtreding in te zien. Deze manier van inkomen brengt het risico dat je iemand een zware blessure toebrengt, wat hier ook logischerwijs gebeurde.

18 oktober 2020 om 10:43

Inderdaad, iedereen ziet hoe gevaarlijk deze tackle was, er gebeurd niets.

Nieuwe regel fifa: bij een bewuste carrière verwoestende overtreding als dit, schorsen zolang het doelwit ook geblesseerd is.

18 oktober 2020 om 10:34

Onzin. Hoe kun je aantonen dat dit een "bewust carriere verwoestende" overtreding is? Hij kijkt niet en vliegt naar voren. Overtreding? Ja. Rood? Ja. Bewust? Ik denk van niet.

18 oktober 2020 om 12:05

Dingen bewijzen in een sport als voetbal is niet te doen, moet je vooral ook niet aan beginnen. Als het niet bewust is, is het carrière verwoestend roekeloos. In mijn optiek net zo erg.

18 oktober 2020 om 11:43

Bewust iemands been breken is best te doen. Bewust iemand z'n kruisband scheuren niet. Dat ding kan al scheuren terwijl er niemand in de buurt is.

18 oktober 2020 om 12:16

Klopt want dikwijls de ergste blessures zijn zonder contact. Of verdraaiing.

18 oktober 2020 om 15:52

Kan er zelf over meepraten, kruisbanden, menisci scheuren zonder contact, licht contact, etc. Dat heb ik nog maar 1x bij een been gezien.

18 oktober 2020 om 13:26

Dan is het de vraag: Is het de intentie van Pickford om Van Dijk lang te blesseren? Ik heb het gevoel van niet. Rood is op zijn plaats met een wedstrijd of 4 schorsing, maar meer denk ik niet.

Belachelijk hoe dit geen kaart is, omdat het buitenspel is? Slaat nergens op want 1 hij was niet buitenspel met een lichaamsdeel waarmee je mag scoren alleen met zn hand. Het was toch altijd dat er naar de voeten geken wordt om te kunnen zeggen dat het buitenspel is. Of ben ik nou gek

18 oktober 2020 om 10:49

Ik denk dat jij een andere situatie bedoeld😉😉

Een speler die op de bank zit kan rood krijgen. Een speler direct na af fluiten kan rood krijgen. Een speler kan als het spel stil ligt rood krijgen. Dus nu ook had dit bestraft kunnen worden.

Dramatische overtreding !!Ongelooflijk dat de var hier niets mee doet . Weet iemand wat de ernst van de blessure is ? Kan niets officieels vinden

18 oktober 2020 om 10:52

Gescheurde kruisband. 7 tot 8 maanden waarschijnlijk

Zelfde VAR-assistent die vorig seizoen Lo Celso geen rode kaart gaf na een overtreding op Azpilicueta. Zeker met het terugkijken van de beelden vanuit meerdere camerastandpunten moeten dit soort overtredingen niet te missen zijn. Gewoon incompetent dus

Var heeft spel dood gemaakt. @Voetbalzone, kunnen jullie geen plugin toevoegen aan de app om videos in de app te bekijken ipv een paar keer te moeten doorklikken. Zielig voor vdijk

De VAR laat keer op keer zien totaal incompetent te zijn. Ik dacht dat de clear and obvious regel wel van toepassing zou moeten zijn bij buitenspel, en dat was het gisteren absoluut niet bij de goal van Henderson. Vorig jaar was de VAR al drama in de PL, dit jaar lijkt het alleen nog maar erger te zijn. Ja, er zijn een aantal regels veranderd, waaronder die omtrent hands, en ik zou dat toch terugdraaien. Als je voordeel hebt van aanvallend hands moet de goal gewoon worden afgekeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren