Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verbazing alom in Spanje: naar huis gestuurde back was ‘gewoon’ fit voor WK’

Laatste update:

José Gayà had woensdag gewoon in actie kunnen komen voor Spanje, zo schrijft AS. De vanwege een blessure naar huis gestuurde back is bij zijn terugkomst uit Doha medisch gecheckt door artsen van zijn club Valencia, die concludeerden dat hij mogelijk had kunnen starten in het eerste groepsduel tegen Costa Rica. Daarom wordt er in de sinaasappelstad met verbazing gereageerd op de beslissing om Gayà te vervangen in de WK-selectie.

Vrijdag werd bekend dat de 27-jarige linksback het toernooi in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een verstuikte enkel. De medische staf van het Spaanse nationale team zou het niet meer mogelijk achten Gayà fit te krijgen gedurende de poulefase, waarop Luis Enrique besloot hem naar huis te sturen. Alejandro Baldé werd opgeroepen als vervanger.

Nu schrijft AS dat Gayà bij terugkomst in Spanje direct is gecheckt door medische specialisten van Valencia. Zij concludeerden dat het eventuele in actie komen van de verdediger geenszins was uitgesloten, als het duel van woensdag er een van los Che was geweest. Gayà zou perplex staan van de diagnose, maar vanwege zijn brave inborst niet tegen de beslissing van Enrique in durven te gaan.

Die zet echter wel kwaad bloed bij overige actoren binnen de club. De verhoudingen tussen Valencia en de Spaanse bond stonden al op scherp, daar er onder meer WhatsApp-berichtjes van bondsvoorzitter Luis Rubiales uitlekten waarin hij de club een van zijn minst favorieten uit LaLiga noemt (naast Sevilla en Villarreal). Valencia twijfelt bovendien of het wegsturen van Gayà wel in overeenstemming is met de FIFA-regels. Daarin staat namelijk dat geblesseerde spelers alleen mogen worden vervangen als het gaat om 'serieuze kwetsuren'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel apart verhaal weer..

20 november 2022 om 15:35

Enrique is ook wel een nare man imo. Dit is gewoon een tactiek om een speler alsnog te vervangen. Ik hoop sowieso dat Spanje er snel uit ligt.

20 november 2022 om 15:37

Zo apart is het niet gezien de connectie van Enrique met Barca. Die wist wel heel snel Balde op te roepen als vervanger bij het minste of geringste bij Gaya. Bizarre beslissing aangezien Gaya de beste linksback van LaLiga is gebleken.

20 november 2022 om 15:48

Pure speculatie en onzin. Als hij Gaya niet wilde selecteren, had Enrique dat nooit gedaan. Staat bekend als een gedisciplineerd man. Gaya bestempelen als beste la is ook best raar, vind Balde niet onder doen voor hem. Balde is ook nog eens inzetbaar als rechtsback, vond het eigenlijk vreemd dat hij niet direct is meegenomen

20 november 2022 om 16:39

Balde is zeker wel een stap lager wat niet vreemd is met zijn leeftijd. Potentie is er zeker wel.

Toch nog een manier gevonden om een extra speler van Barca mee te nemen naar het WK

Maar waarom? Want gaya is zelfs op 70% een paar tandjes beter dan Balde?
Het is jouw ook niet zomaar een wedstrijdje, het is een wk.. Snap hier echt niks van.

Binnekort gaat asensio ook weggestuurd worden. Misschien vandaag al.

20 november 2022 om 15:45

Dat zou ik nog wel snappen, maar Gaya is de beste Spaanse linksback op dit moment in mijn ogen.

20 november 2022 om 17:24

Wie van Barcelona kan Enrique dan oproepen als vervanging?

20 november 2022 om 19:34

Duh, Lewandowski?

Een merkwaardige keuze. Los van de ervaring, is Gaya ook kwalitatief een stuk beter op het moment.

20 november 2022 om 16:07

Zolang hij niet met een Barca logo op z'n shirt speelt ziet Enrique niets in hem!

Het blijft een rare snuiter, je ziet duidelijk wat hij doet, maar misschien zwaait hij af na het WK en boeit het hem dus verder weinig. Slechtste selectiebeleid die je je maar kan indenken. Maar geen enkele verrassing uiteraard. Erger is dat voor Frankrijk nu ook Camavinga is afgevallen. Hopelijk niet ernstig, als hij maar weer fit is voor de 2e seizoenshelft.

Die enrique is ook niet meer serious te nemen. Doe die barca brill maar af.

Een "verstuikte enkel" was sowieso al een slap excuus. Er zal wel meer aan de hand zijn.

Ik snap niets van die complottheoriëen. Wat heeft Luis Enrique eraan om zoveel mogelijk Barça spelers te selecteren? Hij is gewoon bondscoach van Spanje en moet in zijn eigen belangen denken om zijn job veilig te stellen, want niet presteren is ontslag krijgen.

Al dat overmatig denken van waarom er een Barça speler per sé opgeroepen wordt, is allemaal voor de bühne.

Zeker als dat krantje AS heet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren