Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veld in De Kuip pakt achtste titel op rij; Johan Cruijff ArenA zet enorme stap

Laatste update:

Het gras in De Kuip is voor het achtste jaar op rij verkozen tot het beste veld van Nederland, zo meldt spelersvakbond VVCS. De eindstand wordt in het veldenklassement bepaald door de aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie, die na elke speelronde een beoordeling (1 tot 5) doorgeven. Opvallend is de stijging van Ajax en PSV, die de traditionele top drie in de veldencompetitie in ere herstellen.

Feyenoord blijft met een eindscore van 4,82 (vorig jaar 4,88) de nummer één als het gaat om het beste veld, maar het veld in de Johan Cruijff ArenA hijgt de Rotterdammers met een ranking van 4,56 (vorig jaar nog 3,82) inmiddels flink in de nek. Ook in het Philips Stadion heeft de grasmeester zijn huiswerk gedaan, want het veld van PSV stijgt naar een beoordeling van precies 4 (tegenover 3,71 vorig jaar). Vorig jaar stond AZ overigens op plek twee, terwijl ADO Den Haag en Ajax toen plek drie deelden, daarachter kwam PSV op plek vijf.

Profvoetballers hebben een hekel aan kunstgras, zo wijst de veldencompetitie sinds jaar en dag uit. Het is dan ook geen verrassing dat de drie plastic ondergronden wederom diep onderaan eindigen. SC Cambuur (1,71) eindigt op de zestiende plek en weet daarmee nipt Heracles Almelo (1,69) één plek onder zich te houden. Het veld van Sparta Rotterdam wordt nog veel slechter beoordeeld (1,25). “Voor onze competitie is dit een schandaal”, zei Ajax-aanvoerder Dusan Tadic eind november tegenover de NOS over het kunstgras op Het Kasteel.

Sparta gaat de laatste plek waarschijnlijk meteen verlaten, want de Rotterdammers leggen deze zomer een natuurgrasveld aan in het klassieke stadion. Sparta had dat eigenlijk dit seizoen al willen doen, maar kreeg de (externe) financiering niet snel genoeg rond. Overigens blijven FC Emmen en FC Volendam, de twee clubs die al zeker zijn van promotie naar de Eredivisie, de komende tijd op kunstgras spelen.

Tadic zal het met leden ogen aanzien. “Alle Nederlandse teams doen het goed in Europa, maar je moet wel op normaal gras spelen”, klaagde de sterspeler van Ajax een half jaar geleden op Het Kasteel verder. “Alle kunstgrasvelden moeten eruit en er moet gewoon op normaal gras gespeeld worden.” Van alle natuurgrasvelden scoorden Fortuna Sittard (2,65) en sc Heerenveen (2,94) overigens verreweg het slechtst.

Eindstand veldencompetitie 2021/22
1. Feyenoord - 4,82
2. Ajax - 4,56
3. PSV - 4
4. AZ - 3,94
5. FC Twente - 3,82
6. FC Groningen - 3,53
7. Go Ahead Eagles - 3,35
7. PEC Zwolle - 3,35
9. Vitesse - 3,31
10. NEC - 3,29
10. RKC Waalwijk - 3,29
12. FC Utrecht - 3,25
12. Willem II - 3,25
14. sc Heerenveen - 2,94
15. Fortuna Sittard - 2,65
16. SC Cambuur (k) - 1,71
17. Heracles Almelo (k) - 1,69
18. Sparta Rotterdam (k) - 1,25

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zegt genoeg. Er uit met die plastic velden.

Niets zo lekker als de geur van vers gemaaid gras

24 mei 2022 om 10:35

virgin

Groningrlen toch nog mooi de playoffs gehaald. Hoop dat ze kunnen doorstoten naar een europees toernooi. Wat vinden jullie van hybride matten, ik zie het zelf als ideale oplossing

24 mei 2022 om 01:44

Als je je als bvo geen fatsoenlijk veld met echt gras kan veroorloven heb je niks te zoeken in de nationale top competitie. De KNVB moet gewoon hard optreden en duidelijk zijn ipv dat Hollandse poldermodel overal willen toepassen. Samenspraak dit samenspraak dat, enorm zwakke bond zonder ruggengraat.

24 mei 2022 om 01:49

Dit zijn vrij loze kreten. Waarom geen hybride matten? Dat lijkt mij toch geen probleem. Ikzelf ben zeker niet tegen.

24 mei 2022 om 01:54

Juist geen loze kreten. Als de KNVB jaren geleden met een duidelijk beleid ten aanzien van kunstgrasvelden in de Eredivisie zouden we deze discussie niet elk jaar weer voeren. Heb zelf op hybride matten gespeeld, hoewel het een flinke verbetering tov volledig kunstgras is haalt het gewoon niet bij een goed natuurgras veld waar je zowat oo zweeft en je je kwaliteiten als team en individu volledig kan benutten. Dit moet gewoon mogelijk zijn in de Eredivisie.

24 mei 2022 om 06:13

Dus Man United heeft een schandalig veld? Is toevallig een hybride.

24 mei 2022 om 07:18

Je vergelijkt nu amateurvelden met hybride velden die het natuurgras tegenwoordig evenaren... Oké

24 mei 2022 om 08:18

Er zijn al genoeg betaald voetbalclubs in Nederland die een vorm van hybride matten gebruiken.

24 mei 2022 om 11:13

Hybride matten is een prima oplossing voor clubs die geen geld voor trainingsvelden hebben. De voetbal ervaring is hetzelfde als op honderd procent gras.

24 mei 2022 om 11:15

AZ staat 4e met een hybride mat dus dat lijkt me een prima oplossing.

We weten allemaal waar die (k) voor staat, of ja ieder zijn eigen invulling. Wat wel duidelijk is, is dat we mogen uitkijken naar uitbanning van dit monster. Door het wegvallen van Heracles valt de lobby uiteen dus als ze een keer echt willen doorpakken is dit het moment, zeker als Ado promoveert.

24 mei 2022 om 00:44

Er is al een K afgevallen, dus ik hoop dat die andere twee clubs gaan kijken naar natuurgras.

24 mei 2022 om 08:13

Sparta gaat naar gewoon gras als ik alles goed begrepen heb. En Cambuur gaat oas naar gras in hun nieuwe stadion

24 mei 2022 om 13:10

Weet je wat het is.. als je als club uitspreekt wat het probleem is (bijv. geen geld voor echt gras) en daarbij kenbaar maakt dat je zoekt naar oplossingen om zo snel mogelijk over te gaan naar echt gras, dan kan ik prima leven met nog dat ene jaartje kunstgras. Een club kiest er doorgaans voor om op kunstgras te spelen omdat het de financiën niet heeft om echt gras te leggen, te onderhouden en ook weer te vervangen. Ajax heeft aangekondigd financieel bij te willen springen in de vorm van een rentevrije financiering, zodat die clubs over kunnen op echt gras. Feyenoord heeft aangegeven te willen helpen met het onderhoud en ga zo maar door. Veel clubs willen hun steentje bijdragen, natuurlijk ook uit eigen belang.

Heracles is gewoon een rotclub, puur en alleen door dat kunstgras. En ze willen er niet vanaf! De directeur gaf zelf aan dat hij vindt dat de club hier ooit voor gekozen heeft en dit niet wil veranderen. Dan ben je gewoon een idiote ezel die ontwikkelingen in de weg staat.

It’s matchday! Vorig seizoen stond ons veld op een gedeelde 3e plek en ook dit seizoen lag ons veld er weer prachtig bij. De KKD-ploegen hebben er van kunnen genieten maar het zou toch geweldig zijn als we weer terug in de Eredivisie komen.

Excelsior heeft ook een kunstgrasveld dus ik denk dat zelfs onze vrienden bij Ajax hopen dat we er doorheen komen. We zijn zo dichtbij, zo ontzettend veel zin in deze enorm spannende finale!!

24 mei 2022 om 01:52

Als Ajacied zijnde, maar ook zeker als Nederlandse voetbalsupporter hoop ik sowieso dat jullie terugkomen. Met een beetje beleid moet ADO sowieso weer in de middenmoot mee kunnen draaien en dat moet ook als je kijkt naar de grote van Den Haag. Ik vind het verder ook niet nodig dat er 3 Rotterdamse clubs in de Eredivisie zitten. Twee is prima voor de Rotterdamse derby en dan het liefst Feyenoord en Sparta

24 mei 2022 om 08:25

Ik vind het juist tof dat dat kan in Nederland, maar ik ben dan ook een Rotterdammer dus wellicht wat gekleurd 😉

Leuk hoor de kwaliteit van het veld. Maar het gaat erom wat er op het veld gebeurt qua voetbal. En daarin stijgt Ajax boven alles en iedereen uit in Nederland. En sowieso is kwaliteit van het veld iets subjectiefs. Misschien vind iemand anders het veld van Ajax wel beter.

24 mei 2022 om 06:48

Zo kun je echt niet zijn hoor 😅

24 mei 2022 om 06:50

Oke, ik kan best begrijpen dat je het als Ajacied maar moeilijk kan accepteren, ergens niet de beste in te zijn, maar je kan het het in ieder geval proberen te accepteren.

24 mei 2022 om 06:52

Helemaal mee eens. Ik vond de grasmat dit jaar van Benfica het best van allemaal. Zo subjectief.

24 mei 2022 om 09:43

We verloren thuis hoor

24 mei 2022 om 07:03

Zo is dat Duivendrecht. Feyenoord heeft mss het beste gras als eindresultaat, maar de gras meester van Ajax rijdt de langste en mooiste rondjes met de grasmaaier en heeft een veel mooiere techniek met de veldprikker. 😉

24 mei 2022 om 07:10

Gast...

24 mei 2022 om 08:12

Deze reactie is zo erg dat ik twijfel of dat je t serieus meent. Maar opgeteld bij veel van je andere reacties gaat die twijfel wel langzaam weg….je bent iig niet zo’n best boegbeeld voor Ajax fans die ik ken. Niet dat je dat moet zijn hoor.

Ik zou graag willen weten hoeveel geld een club jaarlijks besteed aan hun grasmat? Ik snap de emotie wat betreft het kunstgras, maar ben gewoon geïnteresseerd in de verschillende bedragen. Heb zo een idee dat het niet altijd een vast bedrag is en dat het ook per club kan verschillen.

24 mei 2022 om 08:05

007 het verschilt ook per club ligt puur aan de begroting. Een ajax en Feyenoord zullen meer geld uitgeven dan een rkc en een emmen bij wijze van spreken.
Ik ben wle benieuwd hoe het veld van Feyenoord volgend seizoen word beoordeeld nu erwin beltman op stapt met nog 2 van zijn companen.

24 mei 2022 om 08:52

Je kan als club/terreinmeester ook gewoon pech hebben dat je ploegthuis speelt tijdens een stortbui en het gras gewoon helemaal verrot gaat of tijdens/vlak na een sneeuwperiode en dat het zich slecht kan herstellen met veel thuiswedstrijden in een korte tijd.



De kunstgrasvelden eindigen elk jaar onderaan. Waarom laten zoveel ED-clubs met echt gras zich gijzelen door een paar kleine clubjes die spelen op kunstgras. Gewoon nu gaan stemmen voor natuurgras en als het 10 voor, 8 tegen is dan is het er door. Geen enkele club moet hier een veto recht over hebben. Voor amateur- en KKD-clubs kan ik het snappen, maar als je ED wilt spelen doe je dat op echt gras.

24 mei 2022 om 08:26

Dat kunnen wij allemaal vinden, maar zo zijn de regelementen nou eenmaal. Die kun je niet wijzigen omdat de uitkomst ons niet aanstaat. We zijn geen D66 😉

Ook Cambuur gaat over op natuurgras. Spelen alleen komend seizoen nog op kunstgras, daarna gaan ze over naar hun nieuwe stadion met natuurgras, zoals het hoort.

24 mei 2022 om 09:43

Nog een seizoen te laat als jet het mij vraagt..

24 mei 2022 om 09:59

Werd eens tijd.

Het gras van de arena is echt beter geworden. Ten opzichte van de afgelopen jaren. Nog een paar jaar en we hebben de beste mat 😎

25 mei 2022 om 13:04

Heeft even mogen duren, dat was in de beginjaren in de arena echt een enorme bagger zooi. Alles heb tijd nodig denk ik ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren