Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij en PSV met WK-gangers op jacht naar overwinning op AZ

Laatste update:

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft de opstelling voor de thuiswedstrijd tegen AZ bekendgemaakt. De oefenmeester start met Xavi Simons, Luuk de Jong en Cody Gakpo, die zich maandag allemaal mogen melden in Zeist ter voorbereiding op het WK in Qatar met Oranje, in de basis tegen de Alkmaarders. Noni Madueke begint opnieuw op de bank.

De wedstrijd tegen AZ is een belangrijke voor de Eindhovenaren, aangezien PSV qua punten op gelijke hoogte staat met nummer twee Feyenoord. De Rotterdammers hebben echter een minder doelsaldo, waardoor Van Nistelrooij met zijn ploeg winterkampioen kan worden worden als zaterdagavond gewonnen wordt van AZ en Feyenoord geen monsterzege boekt op stadsgenoot Excelsior. PSV begint logischerwijs dan ook op volle kracht.

Dat betekent dat Walter Benítez onder de lat staat in Eindhoven. De Argentijnse doelman ziet de verdediging bestaan uit Phillipp Mwene, André Ramalho, Armando Obispo en Philipp Max. De Eindhovense defensie incasseerde dit Eredivisie-seizoen al negentien tegentreffers: het meeste van de hele top zes in de competitie. Het middenveld bestaat uit het defensieve duo Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez, met Joey Veerman als meest vooruitgeschoven middenvelder.

Simons, De Jong en Gakpo moeten voor de doelpunten gaan zorgen in het Philips Stadion. Het drietal stapt volgende week met Oranje op het vliegtuig richting Qatar en zal zaterdagavond dus hopen dat het geen blessures oploopt waardoor het toernooi mogelijk in gevaar komt. Voor Simons wordt het zijn eerste eindtoernooi met het grote Oranje. De ex-speler van onder meer Barcelona en Paris Saint-Germain zal hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor het Nederlands elftal gaan maken in Qatar. Tot nu toe speelde hij twee interlands voor Jong Oranje.

AZ
De Alkmaarders zijn succesvol in beroep gegaan tegen de schorsing van sterkhouder Dani de Wit. De middenvelder pakte in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (2-1) een rode kaart en zou in eerste instantie geschorst zijn tegen PSV, maar is er nu dus gewoon bij. Trainer Pascal Jansen kan niet beschikken over de al langer geblesseerden Bruno Martins Indi en Zinho Vanheusden. De Wit en Vangelis Pavlidis staan, vergeleken met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1) van vorige week, in de basis ten koste van Riechedly Bazoer en Maxime Dekker.

Opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, Gakpo

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Reijnders, Clasie, De Wit; Odgaard, Pavlidis, Karlsson

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of van nistelrooij komt boven drijven als top-coach. Aan zn mentaliteit zal t niet liggen.

Ging vorige week prima tegen Ajax dus ik snap Ruud wel om er niets aan te veranderen. Deze pot winnen en je hebt alle grote clubs al een keer gehad terwijl Feyenoord en Ajax nog een paar zware potten krijgen in januari. Daarnaast ga je met een goed gevoel en hopelijk als koploper de winterstop in

12 november 2022 om 20:13

De toppers zijn dit seizoen het probleem niet..

12 november 2022 om 20:16

PSV heeft meer moeite met de meest noordelijke gelegen clubs.. Cambuur en Groningen. Daar zit het probleem dit seizoen.

Never change a winning team, dus prima zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren