Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem zag maar twee Ajacieden die normaal deden tijdens bekerfinale

Laatste update:

Willem van Hanegem beet op zijn tanden tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV. De Kromme stoorde zich mateloos aan het gedrag dat spelers van beide ploegen vertoonden, met Dusan Tadic en Owen Wijndal als de meest vooraanstaande kemphaantjes. Twee zeventienjarigen 'waren de enigen die met voetbal bezig waren', zo schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem klapt er direct met gestrekt been in. "Dit heb ik werkelijk waar nog nooit gezien", spuwt hij. "Het was echt schandalig, de bekerfinale Ajax - PSV had niets met voetbal te maken. Ik heb me er echt wezenloos aan gestoord. Aan de spelers, maar ook aan scheidsrechter Dennis Higler, die niet optrad tegen dat vervelende gedrag. Dit was echt een perfecte wedstrijd geweest om eens een goed punt te maken. Rollebollen? Irritant doen? Hup, wegwezen maar eens een keer."

"We zitten te zaniken over biergooiers, maar het vervelende gedrag van veel spelers moet ook maar eens afgelopen zijn", vervolgt De Kromme. Daarop licht hij een aantal dissonanten uit. "Dusan Tadic was altijd een van mijn favoriete spelers, maar hij moet echt stoppen met dat onsportieve gedrag. Owen Wijndal stond nog geen twintig seconden op het veld, maar liep ook meteen te mekkeren. Al kan ik bijna alle spelers noemen hoor, ook die van PSV."

Jorrel Hato kan wel op complimenten rekenen, net als invaller Mika Godts. "Hato, een ventje van zeventien, was de normaalste. Dat gaat heus een goede speler worden. En ik vond het prachtig dat Mika Godts, een Belgisch mannetje van zeventien, die pingel wilde nemen en raak schoot voor Ajax. Hij was wél met voetbal bezig en niet met irritant doen", aldus Van Hanegem.

'Je kunt Heitinga moeilijk afrekenen op die paar maanden'
De 79-jarige columnist breekt ook een lans voor John Heitinga. Van Hanegem denkt dat het te kort dag is om al conclusies te trekken over zijn trainerskwaliteiten. "Al vind ik wel dat de spelers van Ajax zich gekker zijn gaan gedragen sinds hij de trainer is. Dat moet hij er wel echt uit zien te krijgen. Het zou belachelijk zijn om Heitinga af te rekenen op deze verloren bekerfinale. Je kunt hem gerust een kans geven om langer trainer te blijven. Ik zou dat wel willen zien. Ik heb hem bij Oranje meegemaakt en hij is echt wel een goede jongen. Geef hem maar de kans om het te laten zien met een volledige voorbereiding. Daar hoef je echt geen buitenlandse trainer voor te halen. Dat is toch ook maar afwachten of het iets wordt?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knvb mag wel wat harder optreden tegen opgefokte spelers. Geef ze maar een keer 2 keer geel.

1 mei 2023 om 12:35

Belachelijk inderdaad. Vind dit wel heerlijk voor Bergwijn. Komt terug naar de Eredivisie naar de grote rivaal van zijn oude club. Verliest 4 keer van zijn oude club em beleeft een drama seizoen. Vind ik erg komisch.

1 mei 2023 om 12:38

En dan heb je Steven Berghuis die CL voetbal wou meepakken en nu zijn oude club boven zijn huidige ziet eindigen in alles.

1 mei 2023 om 12:39

Ja hadden ze beter El Ghazi terug kunnen halen. Net zo slecht maar wel gratis haha

1 mei 2023 om 12:41

Wanneer de rancune groter is dan de vreugde voor eigen overwinning geniet je vooral van een Bergwijn. Ik vind zulks altijd een beetje zwak. Overigens heeft een Berghuis ook gewoon in de CL clubs als Dortmund finaal de vernieling in gespeeld. Ik hoop dat Feyenoord dat ook kan.

1 mei 2023 om 12:44

Bij mijn weten heeft Berghuis 2x Ch-league meegepakt terwijl Feyenoord in de Conference- en Europa league uitkwam...🙄

1 mei 2023 om 12:47

@myvision
Wat een trieste conclusie dat de rancune groter is dan de vreugde omdat iemand een dag na de wedstrijd een comment plaatst dat letterlijk 2 minuten van je dag kost.

1 mei 2023 om 12:49

En ik vind het triest dat je het alleen over de tegenstander kan hebben als je wint.

1 mei 2023 om 12:50

Mee eens myvision.
Net zoals Nordin93 hierboven. Het selectieve geheugen vergeet dat Berghuis dit seizoen gewoon CL speelde....

1 mei 2023 om 12:59

Hahaha ik denk dat Berghuis die vernederingen in de CL dit seizoen liever niet had ondergaan.

1 mei 2023 om 13:29

De kans dat ajax volgend jaar weer boven feyenoord eindigt is zeer groot.

1 mei 2023 om 13:32

Bergwijn had gewoon geel moeten krijgen voor provoceren net als Sambo toen. Was zo irritant bezig gisteren

1 mei 2023 om 13:55

Hoe concludeer je aan zijn comment dat de rancune groter is dan de vreugde myvision?

1 mei 2023 om 14:25

@myvision het is ergens ook wel bijna lekker dat al die fans van Feyenoord en PSV nu telkens 'helemaal niets in Amsterdam' zingen. Sta je dan twee minuten na het winnen van de beker op de tribune dat te zingen. Toch weer even een fijne opsteker en reminder wat de grootste club van Nederland is, want aan het voetbal is het niet af te lezen dit seizoen

1 mei 2023 om 15:00

En de Ajax supporters “versieren” de toiletten in de Kuip. Ik kan je gedachte niet helemaal volgen. Maar veel plezier met je in het verleden gehaalde prijzen ik hoop dat je er hard om kan juichen!

1 mei 2023 om 17:01

Beter dan de Ajax supporters die Simons voor homo uitmaken en zich dan de grootste club vinden

1 mei 2023 om 17:23

Toch heeft myvision gelijk. Alleen zijn jullie te kortzichtig om dat zelf in de gaten te hebben. Leedvermaak is een teken van afgunst en jaloezie. Column Waterreus bewijst dat ook maar weer eens.

1 mei 2023 om 17:41

Ik zie psv-er in allerlei posts continu terugkomen, vooral over ajax. Weet niet hoeveel 2 minuten jij op een dag eraan besteed, maar het lijkt op 2 minuten per 10 minuten om je liefde voor ajax te uiten..

1 mei 2023 om 17:43

Kan niet altijd goed gaan gap, zouden jullie na afgelopen jaren toch wel moeten weten..

1 mei 2023 om 19:11

50 % hoor

2 mei 2023 om 08:11

En waar baseer je dat op? De kans is 50/50.

1 mei 2023 om 12:36

Ja Luuk en Tadic moeten gewoon binnen 20 minuten geel hebben. Er is ook geen scheids met ballen (vooral Higler niet) Die eens een tweede geel geeft voor mekkeren. Dat Tadic en Klaassen geen kaart krijgen laat toch wel zien dat zo'n man nooit meer een finale moet fluiten.

1 mei 2023 om 12:36

Doen ze niet. Dat zien we al jaren op de velden. Het argument is altijd dat een rode kaart de wedstrijd verpest.

1 mei 2023 om 14:50

Toch heb ik daar wel echt moeite mee. De regels zijn er niet voor niks. Geel is geel. En als je er al één had ga je er dus gewoon vanaf. Als dit voor iedereen duidelijk is, gaan ze dat gedrag echt wel afleren denk ik.

1 mei 2023 om 14:58

En ik maar denken dat het mekkerende gedrag van sommige spelers (welke club dan ook) de wedstrijd verpest. Tenminste, voor de andere spelers en toeschouwers/supporters. Wellicht ook voor sponsors, die niet met dat soort gedrag geassocieerd wensen te worden. Ik zie niet zo goed wie er beter van wordt. Je kunt toch normaal gedragen? Beetje gepassioneerd is niets mis mee, maar hou 't wel binnen de perken. Tuurlijk mag je balen en een beetje zeuren hoort erbij, maar het had er gisteren alle schijn van dat ik naar een laffe versie van Fight Club zat te kijken in plaats van voetbal.

1 mei 2023 om 12:39

Dan hadden we aan beide kanten een boel rode kaarten gezien gisteren.

Toch wisten de spelers redelijk aan te voelen hoe ver ze konden gaan. Zowel aan Ajax als aan PSV kant was het zoeken naar de grens maar toch telkens voldoende om op het veld te blijven.

1 mei 2023 om 12:48

Dan hadden we gisteren met 3 tegen 3 geëindigd. Ik pleit voor diskwalificatie met terugwerkende kracht! Gezien de misdragingen van mijn club in halve finale blijft Spakenburg over als reglementaire winnaar😉

1 mei 2023 om 12:51

Nee ik weet vrijwel zeker dat als er 2 keer rood wordt gegeven voor janken dat de rest ermee stopt

1 mei 2023 om 13:09

Dat denk ik ook. Wordt tijd dat een scheids zijn eigen plan trek en gewoon gelijk geel geven bij zeuren en rollen op de grond. Ook mag er gekeken worden naar spelers die buiten het veld geblesseerd raken en dan in het het veld rollen.

1 mei 2023 om 13:01

Vind ik ook, raak je de scheids aan? Geel. Stemverheffing / schreeuwen naar de scheids? Geel! Terug het veld in rollen? Geel laat ze het maar een keer voelen. Ik schaam me dood voor deze club, dit is niet het ajax waar ik fan van werd. Ik schaam me gewoon om m'n ajax muts op te doen, het doet veel pijn

1 mei 2023 om 13:12

Van mij mag de knvb hier voor harder ingrijpen ipv dat er een supporter een beker op het veld gooit. Want dat zeuren en zaniken vind ik 10 keer zoveel erger dan een beker op het veld.

1 mei 2023 om 14:32

Zou t niet gewoon top zijn, als de scheids na het zoveelste incident. De wedstrijd staakt?
- dus glas gegooid, niemand geraakt is tijdelijk staken wordt dan. Tadic of De Jong die voor de 2 de keer lopen te mekkeren --- tijdelijk staken.
- En glas gegooid en raak --- definitief gestaakt....---wordt dan bij een handgemeen meteen staken.

Dan leren ze het wel af....stelletje zeikerds dat het allemaal zijn..

Want ze hebben zo mijn bekerfinale wel verpest

1 mei 2023 om 14:13

Van mij mogen ze een oranje kaart toevoegen. Die mogen ze uitdelen voor al het gezeik wat niks met voetbal te maken heeft. Heb je 2 x oranje kaart in een wedstrijd , mag je het gewoon uitspelen, maar volgende wedstrijd ben je geschorst. 3 x oranje automatisch geen. 4 x oranje je tweede gele kaart en rood.

Volledig eens met Willem: vooral Tadic, Klaassen en Alvarez waren de gehele wedstrijd met van alles bezig behalve voetballen.

Overigens mag men in Amsterdam die Heitinga best een contract voor het leven geven, dan valt er in heel Nederland veel meer te juichen.

1 mei 2023 om 12:34

Los van de keepers, Hato, Veerman, Hazard en wat jonkies was iedereen vervelend bezig en toch alleen maar Ajacieden noemen, verassend

1 mei 2023 om 12:42

Luuk mag zeker ook genoemd worden. Erger ik me ook dood aan. Blijven zeuren bijvoorbeeld dat het een corner had moeten zijn terwijl de scheids dat echt onmogelijk kan beoordelen.
Wel vind ik dat er veel Ajacieden dood gaan bij kleine tikjes en dan miraculeus weer opstaan uit de dood.

1 mei 2023 om 12:43

@Diego_Forlan

Om de pijn van de verloren finale te verzachten: ook Luuk de Jong, Simons, Teze, Ramalho en Sangare waren continu bezig. Beter zo?

Het “ja maar zij deden het ook”-gehalte is weer extreem hoog, het lijkt af en toe wel de kleuterschool.

1 mei 2023 om 12:45

Jij doet nu net als de spelers. Zaniken dat andere spelers niet genoemd worden.

1 mei 2023 om 12:50

Je kan het wel een kleuterschool noemen. Maar het is bizar hoe heel vaak alleen de ajacieden worden genoemd. Dat is gewoon biased en zeer eenzijdig.

1 mei 2023 om 12:59

Jjr doet dit dan ook bewust om reacties uit te lokken en dat is hem gelukt. Applaus.

1 mei 2023 om 13:27

Het waren ook nagenoeg alleen maar de Ajaxcieden en dat vanaf minuut 1. Vooral Tadic, Klaassen en Alvarez, maargoed dat mag geen verassing meer zijn.

1 mei 2023 om 13:33

In dat fabeltje dat de 'haat' voor Ajax groter is dan wat dan ook, geloven echt enkel Ajacieden. Beetje sneue poging tot zelfverheffing.

1 mei 2023 om 13:44

Neu, we geloven het niet, jullie bevestigen het continu Stefan

1 mei 2023 om 14:14

Nou oké myvision, omdat jullie verder niets overhouden aan het dit seizoen, mag je deze dan wel van me hebben. Gefeliciteerd met de meest gehate club van Nederland.

1 mei 2023 om 14:34

@JJR12 het "ja maar zij deden het ook" irriteert de meeste dat alleen ajacieden worden benoemd. En dat PSV net zo zulke bloedzuigers heeft

1 mei 2023 om 14:46

De Ajacieden waren veel agressiever, kinderachteriger en vervelender dan de PSVers. De PSVers gingen er in mee, maar waren minder irritant. Het was vooral een reactie op het beschamende gedrag van de Ajax spelers.

1 mei 2023 om 16:05

Niet zo vreemd dat je continu bevestiging ziet van een fenomeen dat in Amsterdam verzonnen is, dat is namelijk precies wat je wilt. Leedvermaak is er altijd, naar iedere club die een keer wat minder presteert, maar als het over Ajax gaat dan heeft opeens te maken met haat. Zoveel haat zelfs, dat het de liefde voor de eigen club ruimschoots overtreft. Nogmaals, een fabeltje dat tot in den treure wordt herhaald om in de illusie te kunnen blijven dat alles om Ajax draait.

1 mei 2023 om 16:12

Supporters die willen dat feyenoord verliest zodat Ajax geen kampioen kan worden. Ja dan is de liefde voor je eigen club echt groter.

2 mei 2023 om 08:31

Maar het waren toch ook vooral de spelers van ajax die dit deden of die steeds begonnen?? Vaak kwam daarna de reactie van een speler van psv. Alvarez gooit een scheenbeschermer tegen de Jong en de Jong reageert. Simons speelt de bal over de zijlijn wordt nog onderuit gehaald en Klaassen gaat duwen. Daarna komt Tadic eraan gestormd en wordt er weer geduwd en getrokken. Er kan steeds heel verontwaardigd gedaan worden als er vooral spelers van ajax genoemd worden maar zij waren 9 van de 10 keer de aanstichter van de onrust. Mocht je dit niet geloven, kijk dan even een minuutje of 10 terug van de wedstrijd.

1 mei 2023 om 12:37

Jjr

Daar heeft Willen wel gelijk in.

Maar wat hij zegt met :"het zou belachelijk zijn om Heitinga af te rekenen op deze verloren bekerfinale. Je kunt hem gerust een kans geven om langer trainer te blijven. Ik zou dat wel willen zien. " is natuurlijk onzin.
Hier spreekt zijn Feyenoord en AZ hart...

Die man weet ook dat Ajax gewoon voor plek 4 en 5 speelt met Heitinga als coach

1 mei 2023 om 12:40

Op zich een begrijpelijk verhaal, maar toch niet om dan in de finale een punt te maken? Je kunt waarschuwen en geel geven, maar deze lijn moet al in aanloop van de finale dan gefloten worden. Spelers vooraf waarschuwen ook. Wat zou het toch een verademing zijn als een van de topclubs een voortouw zou nemen. Niemand mekkeren bij de scheids, je mag mopperen maar doe dat maar in jezelf. Zodra je dat doet, staat de tegenstander er ook niet fijn op bij de scheids (die dan wel blijven mauwen). Van mij mag het beleid worden bij PSV!

1 mei 2023 om 12:45

Wat dacht je van Luuk? Teze? Van Aanholt? En jankface Simmons?Bedoel de Ajacieden waren niet beter maar om hier alleen maar drie Ajacieden te noemen is erg zielig. En geef die van Nistelrooy ook maar een contract voor het leven, want dat is een geweldige trainer joh...hahaha

1 mei 2023 om 12:50

Ja lekker van Nistelrooij belachelijk maken terwijl hij in een seizoen 4! keer van je club wint. Goed bezig kerel.

1 mei 2023 om 13:10

Ik zeg we geven allemaal een contract voor het leven, Heitinga en Ruudje.

Dat vinden wij niet zo erg

1 mei 2023 om 14:20

Er is een verschil tussen ergens op reageren (wat ook vreselijk irritant kan zijn mind you) en uitlokken. Met dat eerste was Luuk de Jong teveel bezig maar het uitlokken kwam toch vooral van de kant van de Ajacieden. Continu natrappen, vervelende duwtjes, een tackle inzetten terwijl een PSV-speler de bal overduidelijk buiten de lijnen wil spelen, spelers tegen de grond duwen zonder bal in de buurt, Van Aanholt nadoen (alvarez) terwijl hij alleen een vrije trap veroorzaakte, enfin. Ik kan wel door blijven gaan want wat Ajax gisteren wat dat betreft deed sloeg helemaal nergens op. Het was overduidelijk dat dit een voorafgesproken tactiek was van Heitinga en consorten. De enige PSV-er die gisteren iets deed qua vergelijkbaar gedrag was Teze met die belachelijke actie op Bergwijn. Maar voor de rest zou ik me als Ajax zijnde kapot schamen voor de wedstrijdinstelling die zij gisteren etaleerden.

1 mei 2023 om 15:14

@Ajajax,

Je hebt gelijk dat de PSV’ers ook meededen in het slechte gedrag. Echter dat was gisteren. Tadic en Klaassen doen het echt elke wedstrijd. Ik zie ze het ook doen tegen Emmen, RKC etc. Dat vind ik nog veel triester.

En dan hoor ik Heitinga in de nababbel ook nog zeggen dat hij een strijdbare ploeg heeft gezien die voor elkaar op kwam. Hij had dat gedrag moeten veroordelen. Ze hadden die energie beter in de wedstrijd kunnen steken.

2 mei 2023 om 08:23

Goh PSV presteert een jaartje boven Ajax en meteen is onze psvee-r om zich even te wentelen in die fantastische glory van PSV. Zou zeggen geniet er even van want de afgelopen 6 jaar was het bij PSV helemaal niets,

1 mei 2023 om 12:46

Daar moet je altijd voorzichtig mee zijn. Niet iedere succesvolle trainer begint zo voortvarend. Denk aan Alex Ferguson bij Man United of Klopp bij Liverpool. Ik ga niet beweren dat je zoiets van Heitinga kan verwachten, maar hem nu al volledig afbranden gaat ook te ver. Dat is ook niet bij Cocu gedaan toen hij bij PSV moeizaam begon.

Ik denk wel dat Heitinga geen hoofdtrainer dient te worden, Ajax heeft behoefte aan een meer ervaren trainer.

1 mei 2023 om 13:11

Klaassen kan dan ook niet voetballen. Snap wel dat hij dit gedrag vertoont, kan die nog een beetje relevant blijven.

1 mei 2023 om 16:37

@JJR12 het was inderdaad beschamend. Over 1 ding ben ik het met je oneens, Alvarez was wel degelijk aan het voetballen. Dat was een van de weinigen die gewoon een goede wedstrijd speelde, met spelers als Veerman, Hato, Brantwaithe en de keepers. Alvarez is wel irritant soms (vond zijn actie tegenover Van Aanholt erg terecht trouwens) maar die laat zich er niet door afleiden. Tadic en Klaassen en Berghuis die gaan er slechter van voetballen. Mbt het contract van Heitinga lijk je je zin te krijgen. Helaas.

1 mei 2023 om 17:25

Ongelooflijk dat je alleen Ajacieden noemt. Ook totaal verrassend. Niet.

Heb je al zo'n lekkere Day after, hoor je diehard fan Willempie weer met liefde praten over ons cluppie!

Heerlijke trol onze Willem. Die wil Heitinga natuurlijk aan blijven zien, zodat feyenoord gegarandeerd is van een titel de komende jaren.
Voor de rest heeft ie gelijk, sommige spelers waren bloedirritant, ik snap niet hoe de wedstrijd eindigde met 22 spelers

Bassey die de Jong hielp toen die kramp had ? Er waren er wel meer Willem die normaal deden , laten we vooral proberen om te focussen op het positieve. Ik weet het negatief nieuws verkoopt beter dan positief nieuws .

Het toppunt was toch wel die Alvarez die bij een klein duwtje gaat liggen dan zijn spierballen laat zien aan van Aanholt en dan met de power van een 5 jarig meisje zijn penalty in schiet.

1 mei 2023 om 12:38

Dan heb je niet begrepen wat daar gebeurde. Aanholt wilde een opstootje veroorzaken om zo Alvarez zijn tweede gele kaart aan te smeren. Maar Alvarez trapte daar niet in. die liep terug en liet zijn spierballen zien.

1 mei 2023 om 12:41

Volgens mij heb jij het niet begrepen Speedy. Alvarez kwam terug op de wedstrijd er voor waar van aanholt dit deed tegenover Sanchez.

1 mei 2023 om 12:44

Nee van Aanholt kreeg weer eens een duw zonder dat er een bal in de buurt was en reageerde daar op.

1 mei 2023 om 12:40

Was meer een reactie op die rare actie van van aanholt vorige week.
Dat was echt onwijs triest om te zien bij een ervaren prof.
(Niet dat dit beter was.)

1 mei 2023 om 12:46

Dat was een reactie op de stoere actie van Van Aanholt vorige week. Vond het publiek in Eindhoven toen prachtig, die spierballen.

1 mei 2023 om 12:53

Ja dat weet ik ook wel. Was ook onnodig van van Aanholt maar dat deed ie na een duel. Alvarez gaat liggen, eet gras en denkt hem dan terug te pakken maar mist daarna de cruciale penalty. Dat vond ik wel lekker.

1 mei 2023 om 12:46

Als je de vorige wedstrijd had gezien had je gezien dat kindje van Aanholt vorige wedstrijd zo stoer moest doen en zijn spierballen koets zien. Ik vind het wel humor van Alvarez dat hij hem nu met gelijke munt terugpakte.

1 mei 2023 om 13:34

Humor was Bergwijn te zien juichen voor een goal die niet kwam. Ah lachen was dat

1 mei 2023 om 12:49

Dat was zeer zeker niet het toppunt hoor. Alvarez verwees bij die actie naar wat Van Aanholt vorige week deed, die liet namelijk op exact dezelfde manier zo zijn spierballen zien aan (ik meen) Sanchez na een gewonnen duel. Je ziet Alvarez echt met een grote glimlach op zijn gezicht die actie van Van Aanholt kopieren. Kinderachtig? Wellicht. Maar zeer zeker niet het ergste wat er gisteren gebeurde over en weer hoor want de wedstrijd stond bol van de onsportieve en aanstellerige acties.

1 mei 2023 om 13:39

Tja wel een beetje sneu dat je dat bij een gelijke stand doet. Dan ben je wel heel diep gezakt als Alvarez zijnde. Maarja ruim de helft van de spelers was gister zwaar irritant. Het zegt genoeg dat er hier op VZ individuen worden verdedigd op het niet agressief zijn. Dat moet de norm zijn.

1 mei 2023 om 13:47

Sja, wat de stand op dat moment is doet sowieso niet echt ter zake wat mij betreft, als professional hoor je dit eigenlijk sowieso niet te doen. Eerlijk gezegd kon ik een klein glimlachje toch niet onderdrukken toen ik het zag, maar het is meer een actie voor in de vierde klasse amateurs bij een derby tussen twee rivaliserende dorpjes ofzo haha.

1 mei 2023 om 14:26

Ik ben het met je eens dat de verwijzing van Alvarez klopt en het gebaar was het zelfde als dat van Van Aanholt. Maar daar gaat het niet om: het gaat om de aanleiding.van Aanholt won een fysiek duel vlak voor de achterlijn en voorkwam daarmee balbezit voor Ajax op een gevaarlijke plek. Alvarez ging tegen de grond en gaf Van Aanholt een onnodige duw en toen hij niet werd gecorrigeerd door de scheidsrechter liet hij zijn spierballen zien aan Van Aanholt. Prachtig dat hij juist die pingel zo klungelig miste inderdaad.

1 mei 2023 om 13:20

Alvarez deed een imitatie van van Aanholt van vorige week

1 mei 2023 om 16:40

En weer is de afgunst naar een speler van Ajax groter dan de blijdschap met het eigen succes. Als je deze actie van Alvarez niet snapt, prima, ga lekker nagenieten van de winst maar nu ben je net zo triest bezig op een forum als de spelers gisteren op het veld.

Willem valt alleen maar de ajax spelers aan, maar de namen van psv noemt hij niet wat dacht je van Luuk de jong Willem die deed ook mee met het gezanik en irritant doen en dat doet hij trouwens zijn hele voetbal carrière al,maar nu lijkt het net of alleen de ajax spelers het doen. En wat dacht je van die xavi simons wat is dat een huilebalk zeg elk tikkie dat hij kreeg of een por lag hij op de grond te janken ik ga hem vanaf nu huilebalk noemen.

1 mei 2023 om 12:43

Die van psv deden het ook idd. Vond er ook een paar bloedirritant. Maar zoals de Jong en vooral Tadic zie je het zelden. Ook die bodycheck na die goal ging werkelijk nergens over.

1 mei 2023 om 12:48

Maar hoe ga je dan de ajax spelers noemen ?

1 mei 2023 om 13:07

"ik ga hem vanaf nu huilebalk noemen."

Doe jij dat, dan gaat Xavi Simons verder met het bouwen aan zijn carrière om een wereldtopper te worden. Iedereen blij.

1 mei 2023 om 13:51

Xavi is gewoon wederom de wedstrijd uit geschopt. Je kan hem een huilebalk noemen, maar de grootste miet van de Nederlandse velden is Dusan Tadic. Een servische strijder? Een grote miet is he, met dat rollebollen en janken bij de scheids.

Laten we ook aub weer teruggaan naar dat alleen de aanvoerder bij de scheids mag klagen. Bij elke overtreding racet nu bijna een heel elftal als een hoop strontvliegen naar de scheids. Ik begrijp goed dat je het ergens mee oneens bent, maar dat communiceer je maar via de aanvoerder van je team. Doe je het toch, dan maar een gele kaart.

Nou Willem,
weet je wat mij opviel dat de gehele eerste ring bestond uit mensen zonder schuim op hun kaken.
Heb wel geteld misschien 7middelvingers gezien.(7teveel maar goed)
Geen hele groep incl kinderen van onder de 10 die dat daar normaal altijd doen.
Dat was me een verademing.

1 mei 2023 om 12:57

Hoe de Kuip er na afloop uitzag vind jij dan zeker ook een verademing?

1 mei 2023 om 13:07

Ow nee zeker niet.
Ik snap niet wat er dan in die gasten hun hoofd omgaat.
Maar dat staat los van hoe ik me voetbal wedstrijd op tv ervaar.
Krijg altijd plaats vervangende schaamte als ik papa en ze kind allebei over de reling zie hangen om te schelden.



1 mei 2023 om 13:08

Nou Haanoe, heb je dan ook gezien dat een aantal zich ajax supporter noemende idioten een familevak bestormden waarbij 2 gewonden vielen. Heb je ook de beelden gezien van de schade die deze supporters hebben aangericht, Wat een verademing zeg.

1 mei 2023 om 13:10

Als ze maar niet in beeld zijn tijdens de wedstrijd is het blijkbaar prima.

1 mei 2023 om 13:29

Ja dat is letterlijk wat ik zeg👍🏻

1 mei 2023 om 13:40

Dat is letterlijk wat je niet zegt!

De eerste 45 minuten had gisteren niets met voetbal te maken. Er liepen er een paar zwaar opgefokt over het veld. Een overtreding maken om de angel uit het spel te halen heb ik geen probleem mee. Dat getik en geduw als een stelletje watjes heb ik echt een hekel aan. Was echt de meest onsportieve wedstrijd die ik heb gezien. En dat zuid Amerikaanse temperament is iets wat ze maar mooi daar moeten laten. Ik wil mooi voetbal zien. Spelers die elkaar tot het uiterste drijven op een sportieve manier. Leek wel of Hulk Hogan zo het veld op kon lopen. Wat een neppe zooi was het gisteren. Snap ook niet dat de trainers dat niet durven te zeggen tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Spreek het gewoon uit “de eerste helft was zwaar irritant en van voetbal is niets gekomen”

O ja, Willem moet er ook zijn plasje over doen..

1 mei 2023 om 12:58

Daar wordt hij op zich voor betaald ja, om dat te doen.

1 mei 2023 om 13:41

Willem heeft het alleen maar over ajax. Maar wat wil je ook, waar het hart vol van is loopt de mond van over. Dat hij ook zegt fan te zijn van Dusan Tadic is gewoon lachwekkend. Hou het lekker bij je eigen club, en als die niet hoeft te spelen in een weekend hou dan gewoon je anti-ajax mond en ga wat anders doen in het weekend.

1 mei 2023 om 14:07

Dat voetbalzone alleen maar zijn passages over Ajax hier plaatst, wil niet zeggen dat hij het alleen maar over Ajax heeft he.

Lees zijn columns dan, zou ik zeggen.

Tja, niveau was inderdaad triest. Wat een gejank. Van Dusan Tadic tot Luuk de Jong en Brian Brobbey tot Xavi Simons. Dat niet eens al deze vier spelers een kaart hebben gepakt vind ik toch wel heel bijzonder. Er moet iets veranderen in het voetbal, en dat begint op het veld. Ga normaal doen man, van mij hadden er gisteren best een stuk of 4 van het veld gemogen, gewoon om dat eeuwige gezeik en gerol.
Neem een voorbeeld aan zo’n Hato of Veerman. Beetje praten mag best, maar normaal doen is er niet meer bij.

En supporters die slopen: geef maar een dikke vette taakstraf + boete + stadionverbod voor het leven.
Wat een kleuters.



Wat een gedoe zeg allemaal de laatste tijd met het voetbal in Nederland. Het idee dat een individu niet gestraft kan worden maar steeds weer het grote geheel irriteert me mateloos. Er zijn zoveel problemen in Nederland zoals armoede, criminaliteit, falende overheidsinstanties van de GGZ tot aan de toeslagenaffaire, de mensen die steeds verder uit elkaar groeien. Al jaren bluffen ze hierover en zou er allemaal stappen in gemaakt worden, maar dat is natuurlijk niet zo.

Wat een gretigheid als het om voetbal gaat. De gemeente en politie hebben veel te zeggen. Maarja als het aan de politie ligt wordt er helemaal niet gevoetbald als het om het echie gaat. De politie wil liever alleen personeel inzetten die zich achter bosjes en struiken verstoppen om mensen te beboeten.

Tot slot het Nederlandse voetbal mag trots zijn. Zonder de steun van rijke buitenlanders is het straks wel de 5e grootste competitie van Europa. En dat allemaal op eigen kracht. Misschien zit er wel nog veel meer potentie in, maar dan moet het gejank om alles ophouden.

1 mei 2023 om 13:11

Je "de laatste tijd" is echt vrij misplaatst.

Het is totaal niet iets van de "laatste tijd".

1 mei 2023 om 13:15

@michiel2424 ik bedoel hiermee de aanpak van de laatste tijd. Want wat mij betreft is dit niet de juiste manier. Het zegt natuurlijk ook wat als het maar niet lukt om personen aan te pakken. Bijna alle incidenten van de afgelopen jaren waren personen. De straffen die ze krijgen zijn zo mild dat het niet afschrikt. Ze hadden jaren geleden al moeten beginnen met fases van straffen hoge straffen aan de persoon, lukt dat niet dan misschien stappen nemen.

1 mei 2023 om 13:19

Ah oke. Fair point.

Willem moet eens kijken naar zijn eigen gedrag bv in de wk finale van 1974. Samen met die “God” uit Amsterdam heeft ons toen de wereldtitel gekost.

1 mei 2023 om 16:50

Beter nog Euro 76, toen hij (net als Neeskens) uit het veld werd gestuurd, nota bene na minutenlange provocatie van de scheidsrechter!

Dat iemand van 17 niet meedoet aan al die opstootjes is een mooi voorbeeld van het goede voorbeeld geven. Echter je wil je als 17 jarige graag bewijzen en doet daarom bewust niet mee aan die onzin denk ik dan. Ik vind het in voetbal knapper wanneer de ‘volwassen/ervaren’ spelers niet meedoen met al dat onzinnige gedrag. Voor mij meer hulde voor spelers zoals Hazard, Bassey, rulli, veerman (misschien mis ik er nog enkele nu)

1 mei 2023 om 13:41

Hoezo is dat knap? Het is de norm. Je niet als een etter van 4 jaar gedragen zou eigenlijk niet geprezen hoeven worden. Van beide kanten was het gisteren beschamend.

1 mei 2023 om 15:28

Blijkbaar is de norm tijdens zo’n beladen wedstrijd dat je veel opstootjes zoekt?

Heeft Willem ook naar beide teams gekeken of was hij weer alleen gefocust op Ajax? Hallo, Luuk de Jong?

1 mei 2023 om 13:36

"al kan ik bijna alle spelers noemen hoor, ook die van Psv"

1 mei 2023 om 13:38

"al kan ik bijna alle spelers noemen hoor, ook die van Psv."

Jammer genoeg gaat het alleen maar over het gedrag van de spelers, dat zegt al genoeg over deze zielige performance van beide kanten. Ik vond overigens dat Veerman en Bassey uitstekend gedrag hebben vertoond, Hazard verdiend ook een compliment met die voet in zijn gezicht.

Hahaha Willem van Hanegem die hier de vermoorde onschuld speelt en beweert het nooit zo zout te hebben gegeten? Pleur op hoor Willem! Van Hanegem kon, behalve weergaloos voetballen, ook ongegeneerd hard schoffelen. En zich evenzeer schaamteloos gedragen. Enigszins begrijpelijk, schold Van Hanegem alles uit wat Duits was tijdens zijn carriere en de elleboogstoot waarmee hij Neeskens velde was weliswaar zijn meest iconische, maar niet zijn eerste of laatste.

1 mei 2023 om 13:35

Leuk allemaal, maar dat is toch totaal wat anders dan wat er gisteren gebeurde?

1 mei 2023 om 13:43

Tja, over z'n gevoelens tegen Duitsers kun je t maar beter niet hebben. Dat kent zn oorzaak buiten het voetbal om.

1 mei 2023 om 14:57

Klopt, maar dat neemt niet weg dat Van Hanegem op het voetbalveld genoeg heeft gedaan wat God en de FIFA verboden hebben om nu heel verontwaardigd iedereen de maat te nemen over wat er nu allemaal gebeurt. Nog los van het feit dat die verontwaardiging terecht is, maar hij lijkt me niet in de positie om zich moreel verheven te voelen. Sowieso wordt je doodmoe van die 'vroeger was alles beter'-houding van die vent. De pap in het bejaardenhuis schijnt erop vooruit te zijn gegaan in de afgelopen jaren; misschien bevalt dat nog wel beter dan elke week een zuur columpje op laten tekenen...

1 mei 2023 om 15:05

Van Hanegem is altijd een nukkige man geweest. Wat dat betreft is hij gewoon consistent. Zijn punt qua onsportiviteit gaat over het aanstellen van spelers als er niks aan de hand is. Niet over schandalige overtredingen die gemaakt worden. Daar hoor je m niet zo vaak over. Dus wat dat betreft vergelijk je 2 verschillende dingen.

Ik vind hem overigens pas de laatste tijd soms een beetje doorslaan. Maar bedenk ook dat VZ altijd alleen maar losse flarden van zijn column gebruikt. Vaak zit er nog wel wat meer context aan.

Snap die Willem wel, die ziet de bui al hangen. Dit is Rostov uit all over again. Alleen hebben ze in Amsterdam nu het geld al ipv dat ze eerst kapitaal moeten opbouwen. Vanuit ons perspectief goed dat de teloorgang in een seizoen gebeurd ipv jaren steeds verder zakken en dan met lege portemonnee opnieuw bouwen. Nu heb je in een keer veel pijn, maar ook gelijk een grondige operatie ipv met noodverbanden de boel bij elkaar proberen te houden. Dus nee Willem, heitinga gaat wel degelijk afgetekend worden op deze periode.

Een beetje dom van de ghostwriter
Ajax doet precies hetzelfde als wat andere ploegen hebben gedaan (en doen) en vervolgens is men ontstemd.

Ik vond de scheidsrechter die NIET trapte in het theater heel goed fluiten.
Hij maakte 1 fout en dat was de overtreding op Bergwijn, die vervolgens begon te rollen en weer in het veld kwam. Helaas ontstond uit de niet- gegeven vrije trap een goal.
Kan gebeuren.
Higler liet zich niet zoals andere scheidsrechters gek maken en alles uit de kast halen om de aandacht op zich te vestigen (of roepen dat ze internationaal fluiten)

Klaassen heeft Simons gered van rood. Sanchez haalde hem onderuit en Simons werd woest. Klaassen hield hem tegen. had hij dit niet gedaan dan zou hij misschien geslagen hebben of zo.

1 mei 2023 om 13:55

"ajax doet precies hetzelfde als wat andere ploegen hebben gedaan (en doen)"

Nee dus. Ze hebben de overtreffende trap uitgevonden, dit seizoen.

1 mei 2023 om 14:33

Xavi zou hem misschien geslagen hebben. Overdrijven is ook een kunst. Je slaat net zo door als de spelers die op het veld stonden.

1 mei 2023 om 14:47

Daarom schreef ik misschien.
Xavi speelde de bal buiten en vervolgens werd Achteraf de sliding ingezet. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan woest wordt.
Dat is een menselijke reactie. Niet goed te praten, wel menselijk.
Maar jij bent de mening toegedaan dat hij dit niet zou doen. Kan, kan. Ik denk er anders over

1 mei 2023 om 14:52

Maar hoe groot acht je de kans dat hij iemand slaat ? Hij heeft niet de geschiedenis van een Alvarez of Berghuis (om maar een paar namen te noemen). Dit zijn toch spelers die wel bekend staan om de losse armen.

Ik vind eigenlijk niet dat je dat zeuren en janken de spelers aan kunt rekenen. Dat is gewoon een product van de hoge belangen van een wedstrijd en het kosten wat het kost willen winnen. Je moet als KNVB (of liever nog Uefa) gewoon zeggen dat aanstellen en zeuren direct geel is. Dan is het na één speelweekend opgelost.

1 mei 2023 om 16:44

Het was ook het gevolg van frustratie over het slechte spel, de slechte vorm en het mislukte seizoen bij beide teams. Vind alsnog wel dat spelers zich kunnen inhouden. Wel eens dat de straffen hoger moeten.

Jaja meneer de kromme, ook ik (als ajacied) heb me enorm gestoord aan dat kleuter gedrag op het veld! Maar wees wel ff realistisch en kijk wel nog even verder dan alleen de Ajax spelers... Bij PSV konden er een paar er ook wel wat van! En ow ja, als meneer Kokcu weer zo loopt te zuigen, maak daar dan ook eens een opmerking over Willem 😉

1 mei 2023 om 14:29



Hij zegt toch ook letterlijk dat hij "bijna alle spelers, dus ook die van Psv" kan noemen.

En als je een beetje scherper kijkt zou je een verschil kunnen zien in hoe pak-m-beet De Jong/klaassen/tadic het doen en hoe Kokcu het doet. Echt.

Leuk Van Hanegem. Ik zag er 0

Stront irritante wedstrijd. Absoluut 0,0 kijkplezier. Alleen maar jankende mannetjes op het veld en dan ook nog gecombineerd met een spits bij Ajax die letterlijk nog geen water zou raken in een zwembad. Hato was inderdaad 1 van de weinige (aan Ajax' kant) die normaal deed en ik vond hem voor een 17-jarige ook wederom heel volwassen spelen.

Zou mooi zijn als Hato zich blijft ontwikkelen, want een paar goede backs kunnen wij wel gebruiken!

Toch weer een bekend gezicht dat in de reacties alles en iedereen weer tegen Ajax is, alles word weer benadrukt op de Ajax spelers terwijl PSV net zo hard er aan mee deed en er zelfs mee begon... met L.De Jong voorop!

Verder zie ik weinig Psv'ers genieten van de winst en alleen maar zeiken en gal spuwen over Ajax en overig NL er weer lekker aan mee doet

Misschien iets van een tijdstraf toevoegen? Ik zag hierboven de oranje kaart voorbij komen. Mooi even 10 minuten afkoelen langs de zijlijn voor spelbederf.

willem heeft een goed punt, en ben het ook erg met hem eens dat er eens opgetreden moet worden tegen die zogenaamd stoere mannetjes die heel opgefokt en zogenaamd met "passie" dan opeens cool gaan lopen doen door te schreeuwen en te zeiken.
gewoon een kaart geven voor dit gedrag, dit soort gedrag helpt ook niet met de sfeer in het stadion. die gekke supporters zien/horen dit en gaan er dan in mee

Ajacieden zijn totaal de weg kwijt en ik denk dat de coach er niet ver vandaan zit. Dat maakt dat het niet meer goed komt de komende wedstrijden.... Zou me niet verbazen als ze verliezen van AZ komend weekend, want de druk is enorm natuurlijk. Snel afscheid nemen van rotte appels, ook al is dit Tadic oa, want het wordt van kwaad tot erger.

Gisteravond naar sociedad-real madrid gekeken en genoten van de scheids , carvajal vroeg om een gele kaart voor de tegenstander en kreeg vervolgens zelf 1 genieten zeg , zou iedere scheids moeten doen en dan stopt het vragen naar kaarten voor de tegenstander waarschijnlijk vanzelf. Btw voetballers zouden 1 x is een wedstrijdje rugby moeten spelen , denken ze daarna heel anders over het aanstellen en rollenbollen. Fijne woensdag allen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren