Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Ginkel denkt terug aan Terry: ‘Fucking hells vlogen door de kleedkamer’

Laatste update:

Marco van Ginkel speelt weliswaar op huurbasis voor PSV, maar mede om zijn open karakter en uitstraling werd hij door hoofdtrainer Phillip Cocu tot aanvoerder van de Eindhovense club benoemd. De contractspeler van Chelsea vindt het zelf ook bijzonder dat een huurling zich druk moet maken om de toss. "Ze huren me natuurlijk al wel voor de derde keer. Ik ben dus niet nieuw bij de club."

"Maar ik ken zelf ook geen andere voorbeelden. Het kan dus in het Guinness Book of Records, haha", vertelt Van Ginkel met een knipoog aan het Algemeen Dagblad. "Dat ze het bij PSV aandurven, ook richting het publiek, voelt als extra waardering. Maar de eerste wedstrijd vond ik om die reden ook wel extra spannend."

"Dat was in juli tegen Osijek in de Europa League. Er werd toen geschreven dat het niet kon dat een huurling de band kreeg." Het mooiste aan aanvoerder zijn, vindt Van Ginkel toch wel dat je het gezicht bent van een club. "Verantwoordelijkheid nemen, dat zit er van kleins af aan in. Op school wilde ik ook altijd goede cijfers halen."

Van Ginkel maakte bij Chelsea John Terry als captain mee. "Terry gaf je als medespeler het gevoel: je hebt mijn steun, zolang je alles geeft voor het team en voor de club. Verzaak je, dan kom je in conflict met mij. En hij kon de groep ook motiveren vlak voor een wedstrijd." Van Ginkel herinnert zich nog goed een stadsderby tegen Arsenal. "Terry begon te praten over het feit dat Arsenal bijna nooit wint op Stamford Bridge. De f*cking hells vlogen door de kleedkamer. En wat denk je? Het werd 6-0 voor Chelsea."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maldini terry en of een roy keane! Machtige captains! Bij allen had je het gevoel, "you fuck with my team, i'll fuck you up!" Schitterend!

Heb dat nou juist niet bij marco maar je kan niet ontkennen dat psv beter draait met hem dan zonder hem.

9 december 2017 om 09:05

Ik heb dat ook niet met Marco. Daarentegen heb ik dat wel met Veltman. Tjonge wat een baas is dat zeg! En een uitstraling van niet fucken met mijn team. *ahum*......

9 december 2017 om 09:11

Ik vind dat bij veltman anders ook wel meevallen, eigenlijk.

9 december 2017 om 10:06

Hij is nogal sarcastich..

9 december 2017 om 10:10

Waarom nu weer Veltman in het verhaal betrekken? Van Ginkel is toch niet een aanvoerder met het charisma van een Maldini en co? Dat ontbreekt nu gewoon. Dat zijn de feiten. Ik zie nu geen enkelegeschikte aanvoerder voor bijvoorbeeld het Nederlands elftal. Dat Van Ginkel aanvoerder is bij PSV is een gebrek aan persoonlijkheid bij de rest. Net als Veltman bij Ajax. Gebrek aan echte leiders.

9 december 2017 om 10:39

Waarom een soort aangevallen reactie en gelijk counteren? (psv;-)
Dit artikel gaat toch over van Ginkel en de aanvoerders kwaliteiten van Terry? Aangezien van Ginkel ook aanvoerder is, is die link toch begrijpelijk? Dat jij dan met Veltman op de proppen komt omdat toevallig een Ajacied reageert, zegt meer over jou.

9 december 2017 om 11:53

Zulke leiders zijn speciaal voor een reden, die heb je niet zomaar.

Dat hele gedoe dat een huurling geen aanvoerder kan zijn is pure onzin.
Wat maakt t uit dat hij weg gaat aan het einde van het seizoen? Het enige is dat je het bij hem vrijwel zeker weet en bij een andere speler niet. Maar als je zoet of arias aanvoerder had genaakt hadden ze die band ook 1 seizoen gedragen...het gaat om degene met de meeste leiderscapaciteiten en dat zit wel goed bij Ginkel.

9 december 2017 om 08:39

Het boeit sowieso niet zo wie de aanvoerder is. Binnen een team heb je meerdere mensen die coachen en dan maakt het niet zoveel uit wie die band om z'n arm heeft. Het enige voordeel bij een middenvelder is dat hij altijd dicht bij de bal staat en zo altijd snel bij een conflict kan zijn op het veld. En het is wel handig dat hij Nederlands spreekt.

9 december 2017 om 09:48

Tuurlijk maakt een aanvoerder wel uit. Als je een zoutzak hebt die zich niet durft uit te spreken heb je er idd niets aan. Een goede uitgesproken motiverende aanvoerder daarentegen kan echt wel het verschil maken. Zowel binnen als buiten de lijnen.

9 december 2017 om 09:56

Het is inderdaad wel handig om een paar leidinggevende spelers te hebben en dat heeft PSV met De Jong, Van Ginkel, Schwaab, Zoet en Arias maar het maakt niet zoveel uit wie die band dan om heeft.

Terry en nu zo'n Cahill zijn in de kern toch eigenlijk maar redelijk beperkte spelers. Bij een Real, Barcelona of Bayern zouden ze denk ik niet snel aan de bak komen. Maar ze hebben wel iet onverzettelijks wat met name in de PL belangrijk is, in Europees verband zie ik dat minder.

9 december 2017 om 10:07

Terry een beperkte speler? Nou het was echt een goede verdediger en daarnaast een persoonlijkheid binnen het team. Daar ontbreekt het nu echt aan. Echt iemand die de leiding neemt en zijn team stuurt. Wij Nederlanders waarderen topverdedigers/persoonlijkheden veel te weinig, vind ik. Daarnaast is er een behoorlijk verschil tussen Terry en Cahil.

9 december 2017 om 10:58

Terry een beperkte speler, ja hoor. En dan ook nog in dezelfde zin als Cahill...

9 december 2017 om 12:03

Wil je zeggen dat Terry net zo goed is als bv. Sergio Ramos, Maldini, Stam, Boateng, Hummels, Piqué? Ik vind van niet.

9 december 2017 om 12:11

Dus als ie dat topniveau niet aantikt is hij maar "redelijk beperkt"...

Terry was gewoon een erg sterke verdediger die jaren de verdediging van een sterk Chelsea heeft geleidt.

"open karakter en uitstraling" sorry hoor maar het is een soort ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Het is en blijft een mening en persoonlijk natuurlijk, maar van Ginkel zie ik nou niet als een aanvoerder. Ik zou niet echt voor zo'n knulletje door het vuur gaan. Laat staan luisteren, maar goed... Wie bij PSV straalt nu wel iets uit? Ik zou never nooit een gehuurde speler aanvoerder maken, schijnbaar vinden ze het bij PSV niks uitmaken. Je geeft imo wel een signaal af als club, dat zelfs een speler van buiten de club de voorkeur krijgt boven eigen speler....

En laten we wel wezen welke aanvoerder in NL straalt nu echt iets uit?

9 december 2017 om 12:08

Ik denk dat je, als hij tenminste fit is en speelt, Ron Vlaar toch wel iemand kan noemen met uitstraling in mijn ogen...

Maar verder vind ik dat het niet uit maakt of je een huurling bent of niet. Als je een geboren leider bent, of de meest geschikte aanvoerder dan moet je gewoon de band krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren