Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal probeerde opponent op aanstaand WK te kopen: ‘Niet slim van hem’

Laatste update:

Louis van Gaal geeft in een eerste reactie op de loting voor het groepsfase van het WK voorzichtig toe dat Oranje gunstig geloot heeft. De bondscoach van het Nederlands elftal, die vanuit Zeist zag hoe Qatar, Ecuador en Senegal uit de kokers kwamen, lijkt nu al te waken voor onderschatting. "Een gelukje? Dat weet je niet. Je kan het van tevoren allemaal niet zeggen", aldus Van Gaal tegenover de NOS.

Van Gaal voorspelde vooraf al dat Qatar aan Oranje gekoppeld zou worden. "Dat was een gokje", aldus de bondscoach. "Wat Arno Vermeulen (de commentator van de NOS, red.) zei: 'Een kleurrijke loting', dat vond ik een goede uitdrukking." Van Gaal kent de ploegen nauwelijks. "Zo vaak ben ik niet in Qatar en Senegal geweest, maar ik ben met Bayern München wel in Qatar geweest. In Senegal ben ik twee jaar geleden op vakantie geweest, maar in Ecuador nog nooit. Ik ken die landen ook niet, dus ik kan er ook niet veel over zeggen."

Nederland komt in ieder geval één grote naam tegen: "Ik vind Sadio Mané ook een fantastische speler", zegt Van Gaal over de ster van Senegal. "Ik was nog eens coach van Manchester United en toen wilde ik Mané hebben, maar hij ging naar de concurrent, dat was niet zo slim." Van Gaal doelt daarmee op de overstap van Mané van Southampton naar Liverpool, die in de zomer van 2016 gestalte kreeg.

Ecuador is op papier het minste land, ziet ook Van Gaal. "Als je naar de placering kijkt, dan is dat gunstig, want ze waren vierde in Zuid-Amerika, niet eerste, want dat was Brazilië. Het is een betere loting dan in 2014, maar dat zegt niets. Ik denk dat wij met deze groep, die zeer volwassen en verantwoordelijk is, ons altijd goed voorbereiden, ook op Qatar." Van Gaal haalde onlangs hard uit naar de FIFA vanwege de toewijzing van het WK aan Qatar, maar benadrukt: "Ik heb niets gezegd over Qatar, ik heb iets gezegd over de FIFA. Ik heb niets gezegd over Qatar. Ik heb gemerkt dat het niet goed gevallen is, daar kan ik ook niets aan doen. Ik maak me geen zorgen over de ontvangst, dat lijkt me niet."

In 2014 zat Nederland juist in de poule des doods, memoreert Van Gaal. "Als je de groepsindeling in 2014 zag, dat was tegen Spanje, Chili, een topland in Zuid-Amerika, en Australië, wat een vechtploeg was en waar we het eigenlijk het moeilijkst mee hadden. Dus je kan het van tevoren allemaal niet zeggen. We hebben hele goede scouts, dus die gaan dat allemaal bekijken. Die moeten de tegenstanders analyseren en die hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd, want tot nu toe hebben we nog niet verloren."

Van Gaal schetst de voorbereiding op het WK, die kort zal zijn. "We hebben nog zes Nations League-wedstrijden. Dat gebruik ik als voorbereiding naar het WK, maar die willen we natuurlijk ook winnen. In 2014 hebben we trouwens tegen Ecuador gespeeld. Toen was het 1-1, om maar een voorbeeld te noemen dat het niet altijd makkelijk is. En we spelen nu de openingswedstrijd, waardoor we weinig voorbereidingstijd hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke loting man. Heb me de longen uit m’n lijf geschreeuwd toen ik Qatar zag. We worden wereldkampioen

1 april 2022 om 19:42

Dat hoor ik al 30 jaar 🤣

1 april 2022 om 20:27

Knap hoor dat je het al 30 jaar hoort terwijl je blijkbaar 28 bent op je Voetbalzone profiel lmao😉

1 april 2022 om 21:46

Is fout ingevuld. Ben 31 al.

1 april 2022 om 22:18

En 93 in je gebruikersnaam was je rugnummer i.p.v. je geboortejaar dan zeker?

2 april 2022 om 00:42

Waar je je om druk kan maken zeg... Wat boeit het nou of je 28 of 31 is. Man man man

2 april 2022 om 03:12

Als ik van 1993 was zou ik toch 29 zijn en niet 28. 93 is een plek in Parijs waar ik geboren ben.

2 april 2022 om 11:49

1993 ben je 28 mits je de afgelopen maanden jarig bent geweest

Senegal is echt een lastige tegenstanders. Mendy, Mane en Sarr zouden gewoon basis staan in NL.

1 april 2022 om 19:47

Koulibaly ook

1 april 2022 om 20:06

Voor wie dan? Vind de vrij van dijk en de ligt allemaal toch beter als Koulibaly.

1 april 2022 om 21:16

Gewoon Kouli als CV en dan van Dijk in de spits.

1 april 2022 om 21:40

ja het zal wel, blijft een afrikaans land waar 9 van de 10 keer een dergelijk europees als nederland gewoon van wint.

maarja het blijft voetbal, 11 tegen 11 en de bal is rond etc.

2 april 2022 om 00:45

Ah want Europese landen zijn natuurlijk standaard beter dan Afrikaanse landen? Wel grappig dat je Nederland als een 'dergelijk Europees land' aanmerkt. Nederland is niet zomaar een dergelijk Europees land, maar op dit moment gewoon de top van Europa. En zelfs dan is zo'n overwinning op Senegal niet zo simpel als jij schetst.

4 april 2022 om 19:47

In welke groep zit Rusland?

Echt weer zo'n sensatie titel, doe gewoon normaal joh. Louis zei niks verkeerds, hij wou Mane bij ManU hebben en volgens hem was het niet zo slim dat ManU hem naar de concurrentie (Liverpool) liet gaan. Dan zeg je niks verkeerds.

Achteraf wel slim van Mane om naar een voetbalclub, en niet naar een commerciële club te gaan. 🤣

Qatar is echt een goeie ploeg, die tegen mexico gelijk speelde, asian cup hebben gewonnen en vele zuid amerikkaanse landen echt lastig hebben gemaakt en groepswinnaar waren en tegen de VS in de finale hadden verloren.

Ecuador makkelijkste? Die hebben een veel beter team dan Qatar. Niet voor niks twee keer gelijk tegen Brazilië en Colombia weggehouden van het WK

1 april 2022 om 19:49

Ecuador is de laatste jaren zich aan het nestelen in de top van het zuid Amerikaanse voetbal. Doen het daar steevast goed, misschien inderdaad minder spraakmakend dan een Colombia of Chili maar zeker zo goed. Die worden gewoon 2e in de poule.

1 april 2022 om 19:52

"Gewoon 2e in de poule" oke. Als je dan toch bezig bent, wie word er eerste in de groep?

Inderdaad een makkelijke poule. Ik denk niet dat we ooit een makkelijkere poule gehad hebben. Maar pas op voor onderschatting!! Dat is gevaarlijker dan een goeie tegenstander.
Als we hier niet doorheen komen, krijgen de scouts een uitbrander en kan van Gaal gelijk weer naar huis. Maar als er geen gekke dingen gebeuren gaat we het halen!!

1 april 2022 om 20:25

Ja natuurlijk, makkelijk. Daar walsen we met ons sterrenensemble wel ff overheen.. 🙄.. Ik zou Senegal en zeker Ecuador zeker niet onderschatten. Stugge ploeg, Zuid-Amerikaans temperament, onze Hollandse verwende jongens mogen de borst natmaken en hun favorietenrol binnen deze poule waarmaken. Maar een walk in the park is anders

Op een WK heb je het nooit gemakkelijk. Die landen doen allemaal mee omdat ze blijkbaar toch wat kunnen ( Qatar uitgezonderd ). Van onderschatting lijkt me dus geen sprake mbt Oranje. Dat het normaliter te doen, valt niet te ontkennen

We hebben best een makkelijke loting ja, persoonlijk had ik graag een topland erbij gehad zoals Engeland ofzo. nu is Senegal in mijn ogen de enige moeilijke tegenstander.

Pffff wat een kop. Clickbaits werken op de korte termijn maar op de lange termijn is het echt heel dom. Op een gegeven moment zijn je vaste bezoekers er klaar mee en klikken ze minder ipv meer. Zeker bij dit soort lachwekkende koppen. Het is moeilijk een site serieus te nemen met zulke ridicule koppen.

Misschien ben ik weer de negatieveling maar ik begrijp de blijdschap niet zo zeer waarom zou dit makkelijk zijn voor oranje we doen weer net alsof oranje zo geweldig is dat we maar wel weer even winnen ik persoonlijl denk dat we het tegen senegal niet gaan winnen allemaal sterke snelle spelers met zojuist de afrikacup winst op zak dus ook nog eens vol vertrouwen en ook nog eens spelers die bij oranje gewoon basis zouden staan denk aan mane natuurlijk maar ook de keeper mendy is veel beter als wat oranje heeft en koulibaly is ook een top verdediger en wat dacht je van queye van psg sorry maar doe weer typisch hollands langs je schoenen lopen en het lan je vies tegenvallen oke het gastlnd is misschien niet veel soeps maar wel het gast land en vooral de eerste wedstrijd gaan die erop als of het hun laatse wedstrijd is voor dat je het weet speel je gelijk als het even niet loopt want ga er maar vanuit dat ze de arbitrage niet zullen tegen hebben en ook ecuador zie ik zomaar gelijk spelen als je ze onderschat ik zeg alleen niet te vroeg juichen en dan blij zijn met eventeul engeland tja of ik begrijp het spelletje niet meer of nederland is de laatste tijd in topvorm wat ik gemist heb want eerlijk is eerlijk het grote oranje is al lang zo groot niet meer p.s frankrijk brazilie topfavoriet voor mij maar natuurlijk hoop ik spanje a por ellos

2 april 2022 om 09:28

Eerlijk is eerlijk: het is toch wel bijzonder knap dat je in zo'n lange reactie maar één punt zet en dat dan precies op een plek doet waar dat níét moet. 😂😂

2 april 2022 om 11:44

Klopt maar heb de reactie ook gezet waar het wel hoort mischien heb ik dit gedaan zodat meerdere het lezen om mensen wakker te schudden😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren