Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Velden zit werkloos thuis: ‘Ik kan nog zeker drie jaar mee’

Laatste update:

Vijf clubs staan er achter zijn naam en 228 wedstrijden in het betaald voetbal, maar Nick van der Velden heeft nog geen onderdak voor het seizoen 2015/16. De middenvelder loopt uit zijn contract bij FC Groningen en hoopt dat er een leuke club voor hem zal komen. Van der Velden is net terug van vakantie en heeft het hoofd naar eigen zeggen leeggemaakt.

/

“Nu richt ik me weer op een nieuwe club. Ik heb echt zin om weer te voetballen. Ik kan nog zeker twee à drie jaar mee”, zegt Van der Velden strijdbaar in gesprek met Voetbal International. De voorbije twee seizoenen kwam hij uit voor FC Groningen, maar in zijn tweede jaar was hij vaker invaller dan basisspeler. Voor zijn tijd in Euroborg speelde hij twee seizoenen voor NEC en drie jaar bij AZ.

Terugkijkend op zijn Groningse jaren denkt Van der Velden dat hij daar zijn beste voetbal heeft getoond, en dan vooral in het eerste seizoen. Hij zou er graag zijn conditie op peil blijven houden, maar hoopt daarnaast ook dat er toch wel een club voor hem zal komen. “Dit is de eerste keer dat ik in die onzekerheid zit”, geeft hij toe. De middenvelder kan nog mee bij ieder team dat onder de top vijf in Nederland speelt, vindt hij. “Ik heb ervaring genoeg. En ik sta garant voor zes doelpunten en tien assist. Minimaal.”

Denk jij dat Nick van der Velden gauw een club zal vinden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien is hij degene met ervaring die De Graafschap nodig heeft centraal op het middenveld.

27 juni 2015 om 20:57

Vind ik ook
Haal maar op

27 juni 2015 om 21:32

Centraal op het middenveld is niet zijn positie.. maar op de rechterflank kan hij goed uit de voeten.. maar hebben al veel middenvelders. Alleen de positie van linssen moet gevuld worden en kaak kan het niveau niet aan

27 juni 2015 om 21:34

Tarfi is ook een kuitenbijter en deze man mooi op rechtermiddenveld
Halen die vent

27 juni 2015 om 21:48

Sorry jongens maar het maakt niet veel uit wie de graafschap (kan) halen....ze zijn volledig kansloos komend eredivisie seizoen....had liever Volendam gezien...

28 juni 2015 om 03:05

Niet echt een sympathieke opmerking. Als je dan nog aangeeft dat je liever Eindhoven had gezien (beste ploeg na NEC), had ik het nog ergens kunnen begrijpen.

27 juni 2015 om 21:33

Inderdaad schijnt heel goed te kunnen hooghouden bij achterstand

Lekker terug naar Dordrecht gaan Nick

Bij AZ kampioen geworden als wissel, verder nooit echt iets nuttigs gepresteerd

27 juni 2015 om 21:34

Vorig seizoen deed hij het bij Groningen niet verkeerd. 25 wedstrijden, 6 doelpunten en 8 assists, terwijl hij toen lang geblesseerd was. Dit seizoen stukken minder, toen had hij precies hetzelfde zoals wat jij zei bij AZ, bij Groningen wissel staan met resultaat winst op de Knvb beker.

Misschien iets voor Willem II (als vervanger voor Messaoud) of voor de gepromoveerde clubs: Nec, Roda JC of De Graafschap.

27 juni 2015 om 23:10

Kon bij Groningen helaas niet meer meekomen dit jaar. Zie bij de gepromoveerde clubs ook nog wel toekomst voor hem, maar het linkerrijtje is sowieso te hoog gegrepen. Kan eigenlijk geen 90 minuten meer volmaken en het vuur lijkt er gewoon een beetje uit (niet mentaal, maar fysiek).

27 juni 2015 om 23:42

33 jaar he (wordt dit jaar 34), is niet niks. Ik vond dat hij zich altijd keurig gedroeg bij de club. Maar inderdaad wat jij zei, zijn fysiek zit gewoon niet meer goed. Hij is laatste tijd ook vaak geblesseerd. Het beste is om hem te gebruiken als rouleer speler, want op sommige punten kan hij wel belangrijk zijn (zoals toen tegen Cambuur 3-2).

27 juni 2015 om 23:58

Klopt hij speelde prima. Ik weet nog wel de wedstrijd FC Grunn-Ado Den Haag. Van der Velden had geen scheenbeschermers aan.

28 juni 2015 om 00:17

Naja hij mag dat zelf weten. Het is jij eigen risico als wel of geen scheenbeschermers draagt, maar het mag officieel niet. Maar het lijkt me niet zo dat de Knvb nu mannetjes gaat neerzetten om te kijken als elke speler scheenbeschermers draagt.

Kan nog van waarde zijn bij de onderste clubs van de Eredivisie

Als hij zonder scheenbeschermers blijft spelen kan hij misschien niet zo lang mee als hij denkt

Misschien iets voor ons clubke

Leuk voor clubs als Utrecht, Cambuur of Feyenoord.

27 juni 2015 om 21:23

Weet dat ik het moet negeren, maar snap werkelijk niet wat de lol is van dit soort reacties.

27 juni 2015 om 21:32

Hij zou misschien wel een leuke, ervaren (en vooral goedkope) back-up kunnen zijn voor Feyenoord, want het is nog niet zeker of El Ahmadi, Vilhena, Clasie enz. blijven.

27 juni 2015 om 21:41

Ik snap de lol ook niet. Ik bedoel het serieus. Bij Feyenoord niet voor de basis, maar deze jongen heeft bij AZ ook al bewezen dat hij een prima invaller is (zonder te morren). Daarnaast is Feyenoord ook wat afgezakt richting de middenmoot (mijn mening) dus is dit de markt waarin ze moeten zoeken.

27 juni 2015 om 21:56

Feyenoord is iets afgezakt, maar ook weer niet zo erg dat ze moeten richten op spelers als van der Velden. In de jeugd lopen genoeg talenten die beter zijn dan van der velden.

28 juni 2015 om 03:19

Zonder Rutten was Feyenoord 'gewoon' tweede of derde geworden. PSV is verder, het valt te bezien hoe Ajax zich versterkt (aangezien nogal wat mensen daar hun fiat moeten geven voordat een deal gemaakt mag worden) en AZ... ach ik moet het nog zien dat die weer zo sterk gaan presteren. Maar Feyenoord blijft top in Nederland, doen straks weer mee bij de eerste 5, dus het vergelijk met Cambuur en Utreg gaat nergens over.

29 juni 2015 om 09:28

@royalantwerp

Het is dat AZ zo slecht startte door de gezondheidsproblemen van Marco en het ontslag van de kwal die Pastoor heet.

Dus AZ had eerder nog hoger kunnen eindigen.

27 juni 2015 om 21:32

Jaa je naam doet je eer aan....met je anderhalfoog clown als je denk dat het wat voor feyenoord is.

27 juni 2015 om 21:49

Feyenoord....jaja

Nee Nick, je kunt niet bij elke club onder de top 5 mee, jouw niveau is een club als Cambuur of Roda JC.

Gewoon terug naar FC Dordrecht. Wij zoeken nog een middenvelder.

Heeft ook nog gespeeld bij NEC dacht ik, geen onaardige speler volgens mij. Ik zou de gok nemen als ik een club als NEC, de Graafschap of Roda was.

28 juni 2015 om 11:44

Bij NEC hoef ik hem niet meer te zien.

De laatste jaren van Nick intensief gevolgd, heeft idd een goed seizoen gedraaid bij Groningen. Echter waren de andere jaren bij dezelfde club wel anders. Het een jongen waarvan je ziet dat hij kan voetballen, maar te veel mist om op het hoogste niveau mee te mogen draaien.

Ik gun het hem het allerbeste, alleen moet geen praatjes maken: "minimaal zoveel goals en assisten".

Ik denk toch aan de eerste divisie en een topklasse.

28 juni 2015 om 17:11

Ik denk dat hij in de onderste regionen van de Eredivisie bij clubs als Excelsior of de Graafschap nog best van waarde kan zijn. Van der Velden is natuurlijk geen topvoetballer maar bij degradatiekandidaten kan hij toch wat toevoegen met zijn ervaring.

Bij top Oss is er altijd plek voor je

Marco Boogers, let je op?

Een jongen met eredivisie ervaring en een achtergrond bij de club!

Ik denk wel dat van der Velden een beetje te hoog van de toren blaast. Als hij voor iedere club onder de top5 een versterking was geweest dan had hij die club echt al wel gevonden. Dat clubs als Pec, Heerenveen en Groningen niet naar hem informeren zou hem toch al best wel wat moeten zeggen.

27 juni 2015 om 23:40

Waarom zou Groningen informeren? Zij laten hem tenslotte gaan

Prima optie voor Willem II of De Graafschap, maar voor de meeste clubs geen toegevoegde waarde. Nare voetballer ook. Bij Groningen kwam hij natuurlijk al binnen bij als de NEC-speler die zijn middelvinger had opgestoken tegen de Groningen-fans, maar ook zijn Richard-Witschge-imitatie met dat hooghouden viel bij de achterstand die er toen op het scorebord stond helemaal verkeerd. Meest tenenkrommend vond ik echter wel dat Van der Velde in een interview met VI aangaf graag een natuurlijke leidersrol op zich nam, terwijl hij enkele maanden daarvoor op een toernooi ten behoeve van gehandicapten doodleuk mongolen stond na te doen bij TV Noord...

Almere City sla je slag!

28 juni 2015 om 12:21

Is welkom hoor haha. Alleen al vanwege de ervaring. Nu hebben we alleen Jason Oost, niemand anders.

Kom gewoon terug naar Dordt joh. 😀

kan een leuke versterking zijn voor de graafschap, al hoop ik niet dat dit dan de speler met eredivisie ervaring is die het team op sleeptouw moet nemen.. Beter haalt de graafschap gewoon een degelijke CDM die goed past bij de club

Is wel iets voor de De Graafschap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren