Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart reageert verbaasd op uitleg van Koeman: ‘Frappant’

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman gaf voor aanvang van het oefenduel Nederland - Schotland tekst en uitleg bij zijn keuze om Jeremie Frimpong de voorkeur te geven boven Denzel Dumfries. Koeman stelde onder meer dat hij er al langer aan dacht om de verdediger van Bayer Leverkusen een kans te geven, wat de nodige verbazing oproept bij NOS-analist Rafael van der Vaart. "Frappant."

Koeman kreeg vooraf de vraag van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg of hij Frimpong ook zou hebben opgesteld als het om 'het echie' zou gaan. "Ik heb al een tijdje in mijn hoofd dat zeker met wat wij willen in balbezit, hij heel goed aan de rechterkant kan spelen", antwoordde Koeman.

"We houden er altijd aan vast dat we graag met drie man willen opbouwen, vandaar ook dat Nathan (Aké, red.) op links speelt, hij denkt iets verdedigender. Dit zal denk ik niet de opstelling zijn als iedereen fit is, maar deze jongens maken wel grote kans om bij de uiteindelijke groep te horen."

Van der Vaart acht het opvallend dat Dumfries niet speelt. "Ik dacht dat Koeman zou zeggen dat hij Frimpong wilde uitproberen. Maar ik kreeg wel het gevoel dat hij er al langer aan denkt om hem op te stellen. Ik vind Dumfries een van onze betere spelers. Ik vind Frimpong goed, maar nog niet op het niveau dat Dumfries heeft laten zien."

Pierre van Hooijdonk snapt de keuze voor Frimpong wel. "Hij verkeert al heel lang in een hele goede vorm bij Leverkusen. Dumfries bij Inter is af en toe wel en af en toe niet. Dumfries is in het Nederlands elftal een soldaat die altijd levert, maar je hebt er iemand naast die misschien een iets andere invulling geeft."

Frimpong was dit seizoen al goed voor elf treffers en elf assists namens Bayer Leverkusen. "Dat is super knap", gaat Van Hooijdonk verder. "Ik dicht Frimpong toch meer scorend vermogen toe dan Dumfries, omdat Frimpong een rechtsbuiten was. Dumfries is altijd een verdediger geweest, daar zit toch een plusje voor Frimpong. Maar Dumfries heeft het fantastisch gedaan."

Van der Vaart gaat tot slot nog in op de uitleg van Koeman. "Ik vond de uitleg van de bondscoach, die er al langer aan denkt om hem op te stellen, best wel frappant. Omdat Dumfries jarenlang onze beste speler is geweest."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dumfries heeft het goed gedaan en hij heeft credits, dus had begrepen als hij zou spelen, maar oefeninterlands zijn er juist om spelers als Frimpong te zien spelen.
En hij draait een goed seizoen, dus prima dat hij een kans krijgt

22 maart 2024 om 21:24

Op basis van clubvoetbal verdiend Frimpong het ook gewoon. Dumfries is momenteel gepasseerd door Darmian

Toch bijzonder, normaal is vd vaart een pure liefhebber. Dumfries blijft een houten Klaas met beton voetjes die het met zijn enthousiasme en inzet echt geweldig doet, maar wat frimpong laat zien qua statistieken is toch wel extreem indrukwekkend. Ik zie weinig hele wedstrijden van hem, maar snap prins dat koeman eindelijk enthousiast begint te worden

Dumfries en Frimpong moet je samen opstellen. Frimpong als rechtsbuiten, Dumfries als rechtsback. Laat hen over elkaar heen gaan. Superaanvallend kan je dan spelen.

Van der Vaart praat alsof Dumfries alleen legendarische rechtback is a la Cafu, Dani Alves doe rustig man!

Nog niet op het niveau wat Dumfries heeft laten zien? Als je zijn voeten afhakt is Frimpong nog beter.

22 maart 2024 om 21:47

Frimpong beter??? Dit meen je niet?? Hij speelt toch rechtsback?? De Schotten lopen op hun linkerkant er telkens doorheen. En wie staat daar (niet)??

22 maart 2024 om 21:55

Plus dat hij bijna alles inleverd.

22 maart 2024 om 22:11

Moet je nagaan als Dumfries daar zou staan, dan was al een hattrick aan tegengoals gevallen daar. En voor een wedstrijd omschakelen naar een viermansdefensie doet Koeman ook alleen maar om met Frimpong een stok te hebben om mee te slaan. Iemand bewust in zijn zwakte te zetten terwijl zijn concurrent dit geen haar beter zou kunnen doen, is blijk van een waardeloze bondscoach.

22 maart 2024 om 22:22

Als Frimpong elke keer 2 man moet dekken Robertson en nr 11 dan wordt het lastig ja.

Je ziet na de eerste helft dat Koeman weer op het verkeerde spoor zit. Geen touw aan vast te knopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren