Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van der Vaart licht drie Ajacieden uit waar hij het nog wél in ziet zitten

Maandag, 25 september 2023 om 09:00Bart DHanis • Laatste update: 11:11

Rafael van der Vaart ziet het somber in voor Ajax. De analist van de NOS zei zondagavond in Studio Voetbal het in tachtig procent van de spelers niet te zien zitten. Ook is de voormalig middenvelder van Ajax er allesbehalve zeker van dat de Amsterdammers woensdag winnen van FC Volendam.

“Ik durf er geen geld op in te zetten dat Ajax wint van Volendam”, begint Van der Vaart zijn betoog. “Zo erg is het. Het wordt een dramatisch seizoen. Dat ligt echt puur aan het gebrek aan kwaliteit in de selectie.” Toch zijn er drie spelers waar de analist nog wel toekomst in ziet. “Steven Berghuis was vandaag niet goed, maar die kan voetballen.”

Verder wil Van der Vaart Brian Brobbey en Steven Bergwijn ook niet afschrijven. “Brobbey, daar zal iedereen wat van vinden, maar daar heb je echt wel wat aan. Bergwijn ook, mits hij fit is. Maar in tachtig procent van de spelers zie ik het gewoon niet en dat is best wel erg om te moeten constateren. Ik hoop dat ik het mis heb, maar zo zit ik er op dit moment wel in.”

Vanwege de matige selectie zou tafelgenoot Ibrahim Afellay trainer Maurice Steijn ook niet direct de laan uitsturen. “Je kan de trainer hierin niks kwalijk nemen. Als je door een technisch directeur totaal niet wordt betrokken en je het maar moet doen met wat je krijgt… Ik snap dat een td niet aan alle wensen kan voldoen, maar dat je als trainer zo wordt gepasseerd kan natuurlijk echt niet.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door arsenal890)

Dacht hij gaat hato en vos benoemen... komt ie met bergwijn en brobbey...hahaha

25 september 2023 om 09:08

Brobbey snap ik nog wel. Maar bergwijn is toch wel 1 van de slechtste aanvallers.

25 september 2023 om 09:22

Als ik een Bergwijn zijn interview soms ziet en hoor . Zie ik een wanhopige man. Hij is echt wel een goede voetballer. Maar er zijn er te veel slechte om hem heen. Dan zakt hij ook door het ijs..

25 september 2023 om 09:29

In wat is hij precies goed? Heeft weinig rendement, passeert amper zijn directe tegenstander (op snelheid of dmv een actie). Dan blijft er vrij weinig over voor een buitenspeler naar mijn mening…

25 september 2023 om 09:32

Fc Twente Brobbey heb ik geloof in, maar Bergwijn willen jij bij Twente niet eens. Die voegt 0,0 toe.

25 september 2023 om 09:34

"maar er zijn er te veel slechte om hem heen. Dan zakt hij ook door het ijs.."
Dus naast 10 toppers is die zeker een wereldspeler? Zo werkt het niet he...

25 september 2023 om 09:37

Denken jullie dan dat hij in ééns niks meer kan. Bergwijn speelt met teveel zwakke om zich heen. Fc-Legend@

25 september 2023 om 09:42

Bergwijn, Brobbey en Berghuis. Het is echt lachwekkend… Brobbey is net de 20 gepasseerd, dus die wil ik het voordeel van de twijfel geven, maar ‘de aanvoerders’ Berghuis en Bergwijn zijn niets zonder Tadic, Alvarez en Timber om hun heen. Zij gaan de kar echt niet trekken bij Ajax.

25 september 2023 om 09:56

het jaar hiervoor had hij goede spelers om hem heen maar was hij juist een van de zwakke om hun heen...

25 september 2023 om 09:59

Ammobaba@ Bij een top club horen dan toppers te spelen. Vooral Ajax die kopen spelers van 20 en 30 miljoen

25 september 2023 om 10:03

Rayvg@ de eerste wedstrijden was hij de beste van iedereen. Maar inderdaad later werd het minder.

25 september 2023 om 10:16

Bergwijn heeft sinds zijn vertrek bij PSV al bijna niets laten zien. Ergens diep van binnen schuilt misschien een goeie voetballer in hem....maar die verstopt zich erg knap.

Je kan V/d Vaart toch ook totaal niet serieus nemen als hij dit soort dingen zit te roepen. Je hebt echt wel voldoende kwaliteit om van Volendam te winnen hoor. Het komt er alleen totaal niet uit. Vrees voor de Amsterdammers dat dat ook voorlopig niet gaat gebeuren. Vind Steijn een leuk vent hoor, maar die zie ik dit echt niet zomaar omdraaien.

De lokale Amsterdamse vuurwerkboer zal een top seizoen draaien als dit zo door gaat

25 september 2023 om 10:43

Goeie goal tegen City wel een keer na PSV

25 september 2023 om 11:06

Ineens ? Hij laat toch al 4 jaar niks meer zien ? Hij heeft 1 seizoen leuk gespeeld bij psv en 3 leuke interlands. Bij Ajax heeft hij nog nooit meer dan 2 duels achter elkaar een voldoende gehaald

25 september 2023 om 09:08

Die hebben wel talent, maar gaan Ajax niet dragen. Ik denk dat hij vooral stabiele spelers bedoelde die geen gekke dingen doen.

25 september 2023 om 09:35

Goh? Het is een 17 jarige tiener. Wat verwacht je? Dat hij als een vedette staat te verdedigigen?

25 september 2023 om 09:47

Berghuis, Bergwijn en Brobbey ook niet. Die zijn ook te afhankelijk van wat er om hen heen staat

25 september 2023 om 09:10

Hato stond als een kleuter te verdedigen. Gimeniz kapt hem erg makkelijk uit.

25 september 2023 om 09:14

Die gast is 17 he? Hij wordt door helemaal niemand bij de hand genomen of gecoached bij dit zwalkende Ajax. Ga er maar aan staan op die leeftijd, hij heeft echt wel potentie.

25 september 2023 om 09:25

Typisch gevalletje die enorm
Sterk kan opbouwen/meevoetballen maar echt 1
Op1 verdedigen schort er nog teveel aan.

25 september 2023 om 09:25

En waar was mr 20 miljoen ? Stond te niksen

25 september 2023 om 09:38

@redisthecolour,

Hato is een goed talent, hoe goed hij gaat worden dat zullen we wel zien. Alleen als je er staat dan word je ook op afgerekend. Dan kijkt men niet naar leeftijd of ervaring.

Je kan wel liever met Hato spelen dan zo avila ofzo.

Bergwijn is ook niet de speler die je nodig had. Tadic had je al, een aankomende talent was veel beter geweest. Brobbey vind ik wel goed, die zit gewoon in een team wat niet draait.
Berghuis kennen we maar al te goed, hij kan nooit de kar zelf trekken. Alleen als de team goed draait dan zie je hem ook uitblinken.

25 september 2023 om 09:58

Mr. 20 miljoen stond zich aan te bieden aan Gaeei, die vervolgens een puntgave voorzet op Gimenez afleverde.

25 september 2023 om 09:59

Hato is zeer talentvol, maar ook jeugdig en kwam bij de 0-1 en 0-2 er niet ongeschonden uit.

Bij de eerste goal kan Gimenez wel erg makkelijk de ruimte in lopen en schieten en bij de tweede goal vond ik Hato en Sosa allebei het veld wel heel breed houden, waardoor de dramatische bal van Gaaei nog dramatischer werd.

25 september 2023 om 09:15

Hato is verdedigend wel matig. Die moet je gewoon gaan banken. Is natuurlijk nog maar 17 maar je moet hem ook in bescherming gaan nemen. Dat hij aankomt met Bergwijn is wel een grote grap.

25 september 2023 om 10:26

Helemaal mee eens. Iedereen kijkt puur en alleen naar zijn potentie maar gaat voorbij aan het feit dat de huidige malaise hem kan meetrekken en Hato in de malaise gaat delen ipv dat hij zich onderscheidt. Dat is niet te doen met deze spelers om je heen.

Zelfde met Vos. Iedereen wil hem zo graag het grote talent toeschrijven vanwege gebrek aan beter. Kun je invallen in een lopend team kan dat groeien, maar in dit team worden alleen je zwaktes blootgelegd als voetballer.

25 september 2023 om 14:35

Hato doet ook super veel goed en we hebben echt niet beter op de bank.

25 september 2023 om 14:40

Als jij dit goed noemt is de standaard wel heel laag. Hato presteert niet en doet gewoon mee met de malaise.

25 september 2023 om 09:17

Bergwijn zou ik proberen te slijten aan Saudi-Arabië. Die jongen bakt er helemaal niks van

25 september 2023 om 13:40

Misschien wat voor Feyenoord, dan had Feyenoord 1-2 voor gestaan met de rust en misschien zelfs gewonnen gisteren!

25 september 2023 om 09:47

Bergwijn durfde gisteren al niet mee te doen. Kiespijn. Nou, de meeste supporters hebben zielenpijn. En die gaat niet in korte tijd verdwijnen. Met dit elftal kun je zo maar in degradatienood terecht komen. Raar gezegd, maar iedere tegenstander gaat nu zich ingraven en met snelle spelers op de counter spelen. Heracles thuis had al de alarmbellen af moeten doen gaan. Door die knal van Medic werd Ajax gered, maar anders was het daar al fout gegaan. Het wordt sowieso rechterrijtje dit seizoen. Binnen anderhalf jaar zo een club de vernieling in kunnen helpen, dat maak je zelden mee….

25 september 2023 om 10:26

Het arendsoog van 'meesterscout' Van De Vaart durft soms nog al eens scheel kijken... Halilovic naar Ajax praten, Gravenberch een betere versie van Bellingham vinden, in deze Bergwijn en Brobbey noemen als 'must keep' spelers,...

Geweldige voetballer geweest die Van der Vaart maar die zegt toch soms dingen waar ik me echt afvraag of hij deze nou meent of niet.

25 september 2023 om 13:46

En als klap op de vuurpijl ook nog zeggen dat hij Ihattaren een goede speler vindt. Gelukkig heeft Van der Vaart het bij Ajax niet voor het zeggen.

25 september 2023 om 11:32

Sorry hoor maar Hato is toch ook behoorlijk overhyped. Sommige mensen beginnen dan over zijn voetballende en opbouwende kwaliteiten maar naar mijn idee moet een centrale verdediger toch vooral zijn directe tegenstander onschadelijk maken en schoten op het eigen doel zien te voorkomen. Daarin schiet Hato regelmatig tekort, getuige ook de 0-1 en 0-2 van gisteren. Bij de eerste twee goals was Gaaei de hoofdschuldige maar Hato greep ook niet echt in om het zwak uit te drukken. Silvano Vos is nog heel jong en geef ik vooralsnog het voordeel van de twijfel. De Ajax supporters zullen in moeten zien dat de sprookjes waarin een 17-jarige debuteert, meteen een goal scoort en binnen een paar maanden uitgroeit tot een sterkhouder doorgaans ook sprookjes zullen blijven. Van der Vaart heeft teveel paddo's gebruikt toen hij zijn vertrouwen uitsprak in Bergwijn, Brobbey, Berghuis. Berghuis kan ik nog begrijpen maar Bergwijn en Brobbey is kapitaalvernietiging van bijna 50 miljoen. Natuurlijk zullen ze het allebei af en toe goed doen maar het zijn niet de constante spelers die een elftal sterker maken.

Ik zie het niet meer zitten in Bergwijn. Zal vast wel zijn goals meepikken en een incidentele uitschieter hebben, maar constant zal hij nooit worden. Degene die 32 mil voor hem heeft neergelegd, die zouden ze ook moeten ontslaan.

25 september 2023 om 09:10

Diegene is al ontslagen, staat namelijk op conto van overmars.

25 september 2023 om 09:45

Als PSVer lach ik mij nog steeds de ballen uit de broek dat eerst de Spurs 30 mil voor hem betaalden en daarna ajax. Als je die jongen wekelijks zag spelen bij PSV voor een aantal jaren, dan zag je dat de 22 jarige Bergwijn nog steeds de zelfde voetballer was als de 18 jarige Bergwjjn. Dus ook met dezelfde mankementen.

25 september 2023 om 09:59

ah, overmars was dus zelfs al ontslagen voor ze hem hadden gekocht maar heeft het achter de schermen door laten pakken voor het dubbele bedrag dan in de periode dat hij er nog was. Wat een .. is het!

Voor mij is Jorrel Hato het enige lichtpuntje. Hij staat voor mij ook symbool voor hoe Ajax bergafwaarts is gegaan. Tussen 2018 en 2022 zou Hato als opkomend talent behandeld worden tussen wat ervaren routiniers waaraan hij zich zou kunnen optrekken. Nu moet hij als scholier achterin de kar trekken als zeventienjarige. Dat is vrij krankzinnig.

25 september 2023 om 09:11

Hato werd gister tegen Gimenez wel helemaal kleurenblind gedraaid, de eerste echt goede spits sinds tijden waar hij tegen stond. Duidelijk ook nog niet het niveau dat je wil nastreven, al is hij nog jong.

25 september 2023 om 09:14

Was ook wel een absurde situatie waarin hij terecht kwam door Gaaei. En ja, dat ging wel te makkelijk voor Gimenez....

25 september 2023 om 09:25

Dit is het hele punt van mijn comment LeipeSpits.

25 september 2023 om 09:42

Hier ben ik het inderdaad mee eens.
Met Van der Vaart ben ik het overigens niet mee eens.

Ik denk met het spelersmateriaal dat je een aantal prima spelers hebt. Ook andere teams hebben niet allemaal toppers rondlopen. Echter moet je wel een trainer voor de groep hebben die het logisch neerzet. En steijn is of achterlijk, of heel erg naïef.

Een leek ziet nog dat het elftal met zijn tactiek compleet uit balans is. Je moet spelers opstellen en een team/tactiek neerzetten naar de kwaliteiten. En van daaruit moet je gaan slijpen aan een speelwijze. Hato en Sutalo worden nu af geserveerd dat ze er niets van kunnen. Waarom kunnen ze er niets van? Omdat ze het opbouwen totaal onmogelijk wordt gemaakt. Zolang Steijn Sosa en Gaaei opstelt zijn er geen afspeel mogelijkheden voor Sutalo. Kijk naar de druk die Ajax zette tegen feyenoord in de opening, het feit dat ze hier onderuit konden spelen is omdat de backs naast de CV stonden en de nr 6 positie zich aanbood. Genoeg afspeel mogelijkheden. Bij Ajax is dit niet, de backs zijn al rond de middelijn en de 6 positie staat onder druk, dan kan een Sutalo 3 dingen doen, naar Hato, Gorter of de gedekte 6 inspelen... Je maakt het ze ook niet makkelijk.

Als je hier een trainer neerzet die de basis wel snapt, dan draait dit team totaal anders en komt er zelfvertrouwen in. Je restverdediging op orde zetten. Aanvallend komen die jongens er wel uit, maar zet nu eerst je verdediging goed neer en zorg dat je met of een dubbele 6 zoals ten hag speelt, of zorg dat je backs niet telkens weg zijn. Tahirovic werdt hierdoor onnodig geslachtofferd. Hij moest een ruimte van 30 meter bestrijken en werd constant in de dekking aangespeeld. Het is geen Frenkie de Jong die zich daar zo makkelijk onderuit speelt.

25 september 2023 om 10:10

Zo is het Lyndorr. Dat had ik voor de wedstrijd ook al aangegeven. De back's moeten acherin blijven spelen en niet al links of rechtsbuiten. Je moet in een driehoek kunnen spelen. Centrale verdediger speelt in op middenvelder en die kaatst naar de back en loopt weer vrij. De back moet naar de buiten kunnnen spelen of naar de spits en als dat niet gaat weer naar de centrale verdediger. Bij Ajax zijn de buitenspelers naar binnen en staan de back's al op het middenveld. Dan kan een centrale verdediger en de ingespeelde middenvelder de bal niet kwijt. Je kunt nu al zien dat Gaaije en Sosa het niet gaan worden, snappen er helemaal niets van. Hopelijk heb je nog iets aan Avila dan. Op rechts weer terugvallen op Rensch en anders Aerttsen daar uit proberen. Die heeft een crosspass in huis en zal wel acherin blijven.

25 september 2023 om 10:23

@ Spettersson

exact dit. Fijn dat een mede VZ-lid dit ook ziet en beaamt. Ik denk dan bij mijzelf, waarom ziet Steijn dit niet? Is hij dan echt zo dom of naïef?

Ook op het middenveld ben je totaal uit balans met Taylor op het middenveld. Die man laat zijn verdedigende taken vaak schieten omdat hij teveel de aanval zoekt. Als hij dan rendement zou halen dan is het te verkopen, maar dat is het vaak ook niet.

Ik zou toch graag een andere trainer voor de groep willen zien die vanuit achteruit dit elftal opnieuw neer gaat zetten. Als je terug gaat naar de basis, zal inderdaad het voetbal niet sprankelend zijn, maar je gaat ook geen 25 doelkansen weggeven in 1 wedstrijd. Backs blijven achter tijdens opbouw, dat ze daarna opkomen is geen punt, zolang de 2 CV achter blijven en de 6 zich laat uitzakken zodat je altijd 3 tegen 3 staat achter.

25 september 2023 om 11:37

Dan moet je eerst wel backs hebben die een bal kunnen aannemen of kaatsen en daar schort het momenteel wel aan. Illustratief in deze is dat sommigen nota bene al roepen om Wijndal.

25 september 2023 om 10:56

Natuurlijk is Hato nog maar 17, maar ik vind hem met name verdedigend toch wel zwak ogen soms. Bij de eerste goal laat die Gimenez volledig vrij lopen en bij de tweede laat hij zich heel eenvoudig uitspelen door diezelfde Gimenez. Verder tegen Twente stond hij ook wel echt te slapen bij de rebounds van de goals. Vind wel zijn rust aan de bal een sterk punt, maar een centrale verdediger moet in eerste instantie kunnen verdedigen. Daar moet hij echt wel grote stappen zetten nog. Echter is hij inderdaad nog wel erg jong.

Denk inderdaad dat ajax niet zal 'zinnen' van volendam. Winnen zal toch geen probleem moeten zijn lijkt me.

25 september 2023 om 09:16

Dat dachten ze vorig seizoen ook in Amsterdam, dat ging ook net niet zoals ze wilden

25 september 2023 om 11:41

Op dit moment is iedere tegenstander een probleem voor Ajax, zelfs Almere City is niet kansloos tegen dit Ajax. Dat probleem speelt veel minder of niet bij PSV en Feyenoord. Dit seizoen zal naast Feyenoord en PSV ook AZ een geduchte concurrent van Ajax kunnen zijn.

Misschien een gekke vraag. Maar is de huidige Ajax selectie dan minder dan het Sparta van vorig jaar? Want daar kon Steijn wél wat van maken. Sterker nog, hun verdediging stond voor Sparta begrippen zeldzaam goed.

25 september 2023 om 09:13

Nee helemaal niet maar ga het maar eens doen met 12 nieuwe spelers inbrengen die elkaar niet kunnen verstaan. Maar dan wordt er heel snel van gemaakt dat de spelers slecht zijn. Niemand kan beweren dat internationals als Sosa en Sutalo slecht zijn. Maar het is voor hen ook niet makkelijk in een team te komen wat los zand is. Dat weegt allemaal mee. Dat heeft gewoon veel tijd nodig. Mensen vergeten snel dat ze hetzelfde zeiden over alvarez, senesi enz… liep ook even anders af.

25 september 2023 om 09:21

Je bedoelt zoals het jaar ervoor toen Sparta 18 nieuwe spelers had binnengehaald? En denk je niet dat deze spelers gewoon Engels kunnen? Ze komen niet uit Brazilië he... In de meeste teams is Engels tegenwoordig voertaal.

Sosa is aanvallend goed, maar verdedigend matig. Sutalo heeft in Kroatië gespeeld. Die moet het nu ook gewoon bewijzen op een hoger niveau. Maar zelfs al passen deze twee spelers zich binnenkort aan, aan het niveau. Dan zijn de overige aankopen alsnog niet goed. Of je moet nog steeds denken dat Mislintat prima aankopen heeft gedaan, maar dan heb je wel een enorm bord voor je kop.

Kijk dat fragmentje maar terug uit de show van Lubach. Alle aankopen gaven aan dat ze niet konden geloven dat Ajax voor hen kwam aankloppen. Mislintat dacht gewoon een soort moneyball genie te zijn, maar dat blijkt tegen te vallen.

25 september 2023 om 10:31

Kunnen we ook even aanstippen dat Sutalo bij Kroatie met een wereldverdediger als Gvardiol naast zich speelt? Dus het feit dat hij het bij Kroatie wel goed doet, moet je ook in dat kader bekijken. Bij Ajax valt het voorlopig vies tegen maar dat kan dus zijn omdat er, in tegenstelling tot bij Kroatie, nu wel naar hem gekeken wordt om de defensie te leiden. Ik blijf wel geloven dat Sutalo uiteindelijk een goeie transfer zal blijken maar die heeft duidelijk tijd nodig.

Sosa is wat mij betreft een twijfelgeval maar wel een speler die in een goed draaiend team van waarde kan zijn (aanvallend sterk, verdedigend iets minder wel)

25 september 2023 om 09:27

Sparta had ook maar 7 punten na 6 wedstrijden vorig seizoen, dus zo goed was het allemaal niet aan het begin van het seizoen. Nu staat er ook zoveel meer druk op vanaf het begin van het seizoen, dan bij een club als Sparta waar je echt de tijd krijgt om iets van je elftal te maken.

25 september 2023 om 09:30

Moet je er wel bij zeggen dat ze in die eerste 6 wedstrijden Ajax, AZ en Feyenoord tegenkwamen en tegen de overige teams 7 punten in 3 wedstrijden haalden. En dan waren het tegen Ajax en AZ nog krappe nederlagen ook.

25 september 2023 om 09:40

Daar heb je een punt, maar ik geloof niet dat dit Ajax minder is dan het Sparta van vorig jaar. Echter is de situatie totaal niet te vergelijken met elkaar. Ajax is met afstand de grootste club van Nederland als het gaat om druk van buitenaf. De media duikt er als aasgieren op af als het minder gaat in Amsterdam. Dan heb je ook nog zo'n pipo als TD naast je en heb je geen enkele zeggenschap over transfers. Ik heb nog steeds te doen met Steijn, die gaat de kerst ook niet halen ben ik bang voor.

25 september 2023 om 09:51

@redisthecolour

Ik geloof dat ook niet helemaal, maar ik vind t wel bijzonder om te zien hoe er 0 defensieve zekerheid is ingebouwd. Die verdedigers spelen allemaal al wel minstens 12 jaar voetbal. En dan pak m beet 9 jaar professioneel. dan zou je toch verwachten dat ze uit zichzelf ook wel doorhebben dat met zn 11-en hoger dan de middencirkel staan bij een corner écht geen goed idee is.

Zelfs in de 6e klasse zondag spreken we nog af dat er een paar mannetjes mee naar voren gaan bij een corner maar ook wie er achterblijft. Dat zoiets fout gaat is toch bizar?

25 september 2023 om 12:03

Dat is ook bizar. Extreem bizar zelfs. Dus rijst de vraag, wat zijn de afspraken?

Want Sosa wordt snel gewisseld na de blunder met de corner, SE komt erin. Maar het lag toch niet alleen aan Sosa? Waar was de rest verdediging? Waarom stonden er negen of tien spelers voor de bal?

Natuurlijk kan je de trainer wel wat kwalijk nemen. Ja, het is Steijn niet makkelijk gemaakt door Mislintat die hem te weinig mee heeft genomen in het selectiebeleid en hem een te zwakke selectie heeft gegeven. Dat is zeker waar en dat is vervelend voor Steijn. Tegelijk lukt het Steijn ook niet om iets van lijn in het spel te krijgen, wat in de hand gewerkt wordt door het feit dat hij elke paar dagen het elftal op 5 plekken anders zet. Er zijn nog wel meer dingen die Steijn niet goed doet. Laten we niet doen alsof je als trainer een soort eresupporter bent die vooraan mag zitten en verder totaal geen invloed heeft.

25 september 2023 om 09:27

Ik voel me gevleid door het majesteitelijk meervoud, maar je mag gewoon jij tegen me zeggen en niet jullie. Of wellicht denk je dat ik alle Ajax supporters vertegenwoordig, ook dat is gelukkig niet waar. Verder is het heel erg simpel om te denken dat de schuld bij 1 persoon ligt. Mislintat heeft dingen fout gedaan, Steijn heeft dingen fout gedaan maar het probleem bij Ajax is natuurlijk veel groter. Het is wel heel simpel om te denken dat bij zo'n crisis er maar 1 of 2 mensen schuldig zijn. Dat mag je hypocriet vinden, maar zo is het wel.

Bergwijn??? Als er een speler structureel gefaald heeft... meine gutte die man kost je een fortuin en komt niet eens langs een open draaideur in de Arena. Als je iemand al weg had moeten doen deze zomer.

Bergwijn….. pffff dan neem ik de rest van zijn woorden ook niet meer serieus

Berghuis kan zeker voetballen, maar vind ik power missen op het middenveld. Moet in de Eredivisie echter wel tot de betere spelers behoren. Bergwijn valt al tijden zo tegen, dat ik betwijfel of die jongen ooit nog een hoger niveau gaat aantikken. Ik vrees dat hij mentaal niet sterk genoeg is. Jammer, want hij heeft een goede dribbel, kracht en scorend vermogen.

Als je gisteren Brobbey ziet en dan Gimenez aan de andere kant, kan je toch niet concluderen dat die Ajaxwaardig is? En Bergwijn, aub zeg, die is echt een groot drama. Ja komt dreiging vanaf, maar dat is ook alles. Berghuis is idd een goede voetballer, maar niet iemand die op deze leeftijd Ajax kan dragen. Daarvoor is ie (veel) te traag. Ik vond Taylor wel prima gisteren, die knalde er echt bovenop (en had na 2 minuten natuurlijk geel moeten hebben maar goed), maar de rest, brandhout. Oh naja, misschien Forbs, maar die gaat echt geen bepalende speler worden in een goed Ajax.

25 september 2023 om 09:27

Ik vond Bergwijn gisteren ook echt niet opvallen Hij loopt er sowieso bij als een boer met kiespijn.

Berghuis is een verwarrende speler geworden waarvan het niet meer duidelijk is of hij op de vleugel moet spelen of op het middenveld. Het lijkt wel alsof hij compleet uit zijn spelritme is gehaald. Hij loopt ook niet altijd op de goede plek etc.

Hato is oké en Sutalo kan ik nog wel geloven dat hij beter gaat worden (gevalletje Senesi) maar niet een speler van het kaliber Hancko.

25 september 2023 om 09:30

forbs is ook geen geweldenaar, maar daar heb ik wel meer het idee bij dat hij langs een man kan rennen. bij bergwijn weet je al wat er gaat gebeuren en lijkt er verder ook veel minder zin in te hebben.

en de vergelijking gimenez - brobbey...tsja, het enige wat ik brobbey op kan betrappen is goed een man van zich afhouden, afjagen en goed in de kaats. verder op alle fronten minder dan gimenez natuurlijk.

25 september 2023 om 09:35

Brobbey kan er goed die dikke kont in zetten en zo een bal afschermen. Veel verder dan die kwaliteit kom ik niet bij hem. Vooral dat je als spits zo extreem slecht kan koppen vind ik bizar. Dat kan je toch trainen.

25 september 2023 om 11:47

Met die kont zou Brobbey eens beeldmateriaal moeten bekijken van Mariano Bombarda

25 september 2023 om 13:49

Dat kun je inderdaad trainen, maar op dat soort dingen trainen ze traditioneel niet bij Ajax. Net als op hoekschoppen, die standaard op kniehoogte bij de eerste paal komen.

Dus in Hato en Vos zie je het niet zitten? Ga mij niet zeggen dat Hato nog te jong is om iets te laten zien, want momenteel vind ik hem eerder de leider in de verdediging dan Sutalo op dit moment.

Wat een gelul, ik kan hier zo boos om worden! Net 5 wedstrijden onderweg en een aantal aankopen nog nauwelijks in actie gezien maar iedereen schrijft ze al af.

25 september 2023 om 09:45

Ja het heeft geen zin joh. Laat ze maar afschrijven. We hebben het allemaal gezien bij Alvarez en andere spelers. Kon er helemaal niets van. En kijk wat er gebeurde. We hebben sommigen amper in actie gezien. Na 1 helft worden spelers al afgeschreven terwijl ze in een team komen wat los zand is. En zo'n jonge jongen als Gaaei die wordt op zijn eigen social media helemaal kapot gemaakt door mensen die zich Ajax supporter noemen. Als een Vos gister die fouten had gemaakt dan had je niemand gehoord. Gewoon afwachten, vertrouwen houden en dan zien we wel welke spelers boven komen drijven. Mensen vergeten dat Overmars zelf ook spelers als Oreguela en Cassiera heeft gehaald.

natuurlijk deze namen, waarom worden dit soort gasten altijd zo "voorgetrokken" door analisten/journalisten? allemaal vanuit sentiment? nationaliteit? echt onbegrijpelijk.
bergwijn staat voor mij juist voor de hele teloorgang gaande bij ajax op dit moment.
dure overbetaalde speler die helemaal niks extra's toevoegt, nog eens gebombardeerd wordt tot aanvoerder en er altijd bijloopt of hij er totaal geen zin in heeft.

brobbey heb ik al vaker gezegd, als hij geen inzet en vechtlust toont is het gewoon een spits voor heerenveen... middenmoot nederland.

25 september 2023 om 09:30

Ook als hij wel zijn best doet is hij niet goed genoeg. Veel te wild, geen slimme loopacties, niet geslepen, niet klinisch, geen uitstekende kopper. Hij mist gewoon echt te veel facetten.

Berghuis zal bij Ajax nooit een kartrekker worden. In zijn eerste seizoen, omringd door uitstekende spelers heeft hij zeker zijn waarde gehad, een aantal potjes top gespeeld, maar al nooit echt constant. Hierna is het echt flink minder geworden. Ik hoopte dat hij bij het vertrek van o.a. Antony, Haller, Tadic etc een beetje zoals in zijn Feyenoord tijd de kar zou trekken, maar ik heb er geen hoop meer in. Brobbey mist teveel facetten om ooit een geschikte Ajax spits te worden en Bergwijn is nu al de grootste miskoop ooit van de Eredivisie.

Van der Vaart kun je ook niet serieus meer nemen. Hoe vaak hebben de nieuwe aankopen tot nu toe mee gedaan dus hoe kun je die nu al beoordelen? En Bergwijn wel benoemen, die laat toch ook niks zien? Forbs liet gisteren en tegen Marseille meer zien dan Bergwijn om maar een voorbeeld te noemen.

Kroaten zijn niet overdreven goed begonnen maar als die niet renderen zal het eerder aan de trainer liggen. Sutalo, Hato, Sosa, Taylor, Berghuis, Brobbey, Forbs moet wel wat te maken zijn. De meeste andere aankopen kan ik nog weinig over zeggen maar Avila en Akpom heb ik in ieder geval geen vertrouwen in.

25 september 2023 om 09:48

Avila hebben we ook nog maar 1 keer echt gezien. Dan moet je bij hem ook hetzelfde zeggen. Akpom wordt ook niet gebruikt zoals hij gewend is te spelen omdat Brobbey maar mag aan blijven modderen in de spits.

25 september 2023 om 10:14

Avila heb ik bij Antwerpen al meerdere keren zien spelen dus dat was bij voorbaat al zo. Akpom is op een bepaalde leeftijd en heeft 1 goed seizoen gehad in al die jaren.

25 september 2023 om 10:45

Ik heb wel het idee dat Avila beter is dan Salah Eddine, al baseer ik dat eigenlijk alleen op z'n invalbeurt tegen Marseille waarin hij niet echt iets fout deed.

Alle respect voor Van der Vaart, maar die man is me een partij dom aan het lullen.
Van iemand die op niveau heeft gevoetbald, had ik echt meer voetbalkennis verwacht. Maar het is duidelijk dat hij goed was om tegen een bal te trappen, maar op tactisch gebied heeft hij de ballen verstand van.
Als je het nog uit je mond krijgt dat Ajax nog wel wat aan Bergwijn heeft, dan snap je het echt gewoon niet. Die heeft al een jaar en aantal maanden helemaal niets laten zien bij Ajax. Als er ook maar iets in zat, dan hadden we dat wel gezien.
Nee Raf, jou kan ik met geen mogelijkheid meer serieus nemen.

25 september 2023 om 13:53

Ik vind het inderdaad ook onbegrijpelijk dat voormalig topvoetballers als Van der Vaart en Sneijder zo weinig verstand van voetbal hebben. Je zou toch denken dat als je zo lang in de internationale top speelt je toch wel iets opsteekt.

Jongens jongens, je kan spelers toch niet eerlijk beoordelen als het hele team voor geen meter draait? Zowat elke speler lijkt dan tien keer slechter dan die in werkelijkheid is. Eerst even wachten tot het team op een normaal niveau draait (of dat nou onder Steijn of een andere trainer is, maakt niet uit). Sowieso heeft het grootste deel van de spelers bij vorige clubs laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen. Alsof ze nu opeens niet (en nooit) meer kunnen voetballen?

Het blijft onbegrijpelijk dat Bergwijn aanvoerder is gemaakt, die jongen is in niks een kapitein. Normaal zou Berghuis het moeten dragen maar die is door dat twente incident wss gepasseerd.

Ik heb die georgier trouwens vóór ajax niet echt aan het werk gezien maar zou die niet vanaf links kunnen komen? Forbs is bij momenten nog te druistig en het zou fijn zijn om te kunnen afwisselen tussen verschillende soorten spelers die op links kunnen. In Bergwijn zie ik het helaas niet meer zitten, hoop dat er een club uit SA hem overneemt in de winter.

Met dit spelersmateriaal moet je ten allen tijden derde worden. Individueel heb je nog altijd betere spelers dan een AZ of Twente

Die kan je ook niet meer serieus nemen. Wel Bergwijn noemen en Hato / vos niet noemen....

Net bij VI zie ik een mooie analyse over deze spelers. Die spelers zijn niet slecht. Als je ze in een goed draaiend elftal in past dan doen ze gewoon prima mee. Maar op deze manier lijkt iedereen slecht. Geen patronen, geen tactisch iets.

Berghuis had het wel enorm lastig tegen Hartman. die was weer als een pitbull aan het verdedigen.

25 september 2023 om 13:54

In tegenstelling tot Geertruida, die aan alle kanten gedold werd door Forbs. Hopelijk heeft Koeman dat ook gezien.

25 september 2023 om 14:40

Ik weet niet welke wedstrijd jij heb gezien. Maar forbs kwam er bij hem niet langs hoor haha. Alleen bij Wieffer toen hij schoot/voor gaf.

25 september 2023 om 14:42

Zowel Forbs als Berghuis zaten gewoon in de broekzak

bergwijn en brobbey mogen weg, voegen niets toe aam dit team 50 mil weggegooid.

Denk dat mensen nog wel zullen inzien wat voor topper Mikautadze nou eigenlijk is. Die wordt nu in een adem genoemd als spelers als Mannsverk en Gaaei.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

62 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 9 1 0 0
2022/2023 Ajax 29 9 5 0
2021/2022 Ajax 33 8 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren