Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Alleen als hij in topvorm is, heeft Oranje kans op het EK'

Laatste update:

De titelkansen van Oranje op het EK hangen af van Memphis Depay. Dat betoogt Rafael van der Vaart zondagavond bij NOS Studio Voetbal. De analist noemt Memphis 'de beste speler' van de huidige selectie, maar hoopt nog altijd dat hij wat minder in de sportschool gaat rondhangen.

Van der Vaart had begin dit seizoen veelvuldig kritiek op Memphis. De spits van Atlético Madrid ontbrak vaak met blessures, en Van der Vaart zocht naar een verklaring.

De analyticus stelde dat Memphis' 'geblokte lichaam' wel eens het probleem kon zijn. Die kritiek counterde Memphis vorige week in De Telegraaf.

"Als ik Rafael op tv hoor praten, dan denk ik: jongen, het is logisch dat als je twee, drie maanden geen wedstrijd hebt, je spiermassa groeit", liet de 89-voudig international optekenen. Van der Vaart wordt zondagavond met die uitspraken geconfronteerd. "Hij mag zeggen wat hij wil", zo steekt de oud-middenvelder van wal.

"Memphis is onze beste speler", vervolgt Van der Vaart. "Als hij in topvorm is, dan hebben we kans (op het EK, red.). Is hij dat niet, hebben we geen kans. Zoveel kwaliteiten dicht ik hem toe. Alleen ik vond dat hij – dat had De Ligt ook een periode – wat te gespierd was."

"In het buitenland moet je altijd het krachthonk in, en als je dan niet kan trainen, ga je maar in die gewichten hangen. Soms is het misschien wel eens verstandig om dat wat minder te doen", aldus Van der Vaart.

Door fysieke klachten moest Memphis dit seizoen al twaalf Atético-duels aan zich voorbij laten gaan. Ook de afgelopen acht interlands kon de goalgetter niet in actie komen. Vrijdag speelde Memphis 77 minuten tegen Schotland (4-0 winst). Zijn laatste interland daarvoor dateerde van 27 maart 2023, tegen Gibraltar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff echt lachwekkend die Van der Vaart. Altijd die chromelijke overschatting van Depay alsof het Messi is.

25 maart 2024 om 08:03

Het is geen Messi, maar mits in vorm wel een stuk gevaarlijker dan Wout Weghorst of Brobbey. Dus wil je aanvallend iets bereiken tegen toplanden, moet je toch hopen dat Depay in vorm is, of dat Gakpo iets van zn klasse laat zien.

25 maart 2024 om 08:06

Jij vindt Depay niet onze beste speler?

VdV heeft wel een punt. Als ik kijk naar Bergwijn wat een leuke voetballer hij was bij PSV als mager ventje en nu als spierbonk bij Ajax heel veel frivoliteit mist.

25 maart 2024 om 08:09

Jij vind het niet overdreven dat hij zegt dat NL alleen een kans heeft als Depay in vorm is? Ik vind Depay leuk tegen landen als Oostenrijk en Oekraine. Tegen de toplanden vind ik hem eerder een stoorzender voor het elftal.

25 maart 2024 om 08:17

Zolang Aké, van Dijk, De Jong, De Ligt, de Vrij er rondlopen is Memphis zeker niet onze beste speler. En in mijn ogen zijn o.a. Dumfries, Simons, Frimpong, Malen, Reijnders echt niet minder dan Memphis. Het is niet dat Memphis overal succesvol geweest is en moet het op dit moment doen met invalbeurten terwijl veel andere spelers in de huidige selectie wekelijks in de basis staan op het hoogste niveau. Probleem in mijn ogen is Koeman. Zolang hij aan het roer staat gaan we niets bereiken. Kijk even wat voor spelers er in het Nederlandse elftal spelen en er is nog geen enkele lijn in het spel te bekennen.

25 maart 2024 om 08:17

Ik vind Depay ook niet onze beste speler. Dat vind ik vDijk. Depay loopt echter wel op een plek rond waar weinig concurrentie is in oranje en dat maakt hem zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan vDijk of de Jong

25 maart 2024 om 08:31

Nee, Depay is zeker niet onze beste speler. Gakpo speelt basis bij Liverpool, Malen is inmiddels de belangrijkste man bij Dortmund, Frenkie de Jong is, mits fit, eigenlijk altijd basisspeler bij Barcelona (en wordt gezien als één van de betere middenvelders ter wereld), we hebben een Simons die wellicht niet voor Oranje presteert, maar op jonge leeftijd in een zware competitie een hoger niveau haalt dan dat Memphis eigenlijk ooit op dat niveau heeft aangetikt- dan heb je nog wereldverdedigers als van Dijk, de Vrij, zelfs de Ligt die al op nog altijd jonge leeftijd al honderden wedstrijden topvoetbal erop heeft zitten.

Moet Depay mee? Ja, zeker. Maar we moeten ons niet blind staren. Het is geen 2018 meer, je moet niet op Depay gaan hangen. Het ontbreekt hem aan te veel en hij is nooit wereldtop geweest.

25 maart 2024 om 08:32

Denk dat je het goed verwoord. Depay is belangrijk voor Oranje in het aanvallende gedeelte. Bal vasthouden en goals maken. Beste speler misschien niet, maar wel belangrijkste

25 maart 2024 om 08:53

Een Depay in vorm is echt wel van wereldklasse. Hij is alleen, mede door veel blessures, nooit lang in bloedvorm geweest.

Van Dijk, Frenkie behoren uiteraard ook tot de beste spelers op hun positie en daarnaast hebben we veel toppers die het in de top 5 competities goed doen. Maar van alle voetballers komt Depay wel het dichts in de buurt van de klasse van Messi (en ook al is dat nog mijlen ver weg). Van Dijk kan goed koppen, lange pass geven en verdedigend positie kiezen, maar hij kan niet 3 a 4 man uitspelen in een oppervlakte van 4m2.

25 maart 2024 om 09:02

Of die paar keer dat hij volgens jou van wereldklasse is, stijgt hij boven zichzelf uit. Omdat die wedstrijden dus zeldzaam zijn. Als die dat vaak doet, dan is het zijn niveau en kan je zeggen dat die van wereldklasse is.

25 maart 2024 om 09:07

Gakpo speelt geen basis

25 maart 2024 om 09:08

@Gdoxu, Het probleem met Depay is alleen al jaren dat hij niet weet wanneer hij een bal vast moet houden en wanneer hij moet afspelen. Hij denkt altijd dat hij het moet doen, terwijl hij zo veel beter zou zijn als hij gewoon wat simpeler speelt. Zelfde probleem als Simons. Ze zijn een bepaalde grootheid aangepraat, waar ze in zijn gaan geloven. Depay is veel minder goed dan hij denkt. Moet het puur hebben van kracht en scorend vermogen. Heeft zeer gebrekkige aannames, maakt geregeld domme keuzes en vertraagt het spel te veel. Zit gewoon geen goede kop op helaas.

25 maart 2024 om 09:09

Gakpo speelt alles behalve basis bij Liverpool.

25 maart 2024 om 09:28

@4fRedondo, Een speler van wereldklasse maakt niet zo vaak domme keuzes, kiest niet zo vaak voor de moeilijke oplossing, lijdt niet zoveel balverlies en laat ballen niet van zijn voeten springen. Hij is echt zwaar overschat. En ik weet niet waar jij vandaan haalt dat hij 3 a 4 man voorbij speelt? Want dat kan en doet Depay al jaren niet.

25 maart 2024 om 09:34

@4fRedondo

Ik heb nog nooit een Depay gezien van wereldklasse. Hij is een goede speler in vorm, maar een niveau als de Bruyne, Haaland, Messi, Ronaldo- op hun respectievelijke posities natuurlijk -dat haalt ie toch nooit? Er zijn er een stuk meer natuurlijk, maar een Depay op zijn allerbest heeft misschien het niveau van Bernardo Silva wel eens aangetikt. Het ontbreekt gewoon schromelijk aan zijn type voetballer bij Oranje. Gakpo moet een hoop hebben van zijn drive en schot en voor de rest hebben we veel rennende middenvelders en verdedigers. Je ziet dat een Malen in vorm 0 onderdoet voor Depay, alsmede dat een Simons mijns inziens veel beter is als ie z'n draai vindt.

Vraag: wanneer- en zo ja hoe vaak -heb jij Depay "3 of 4 man zien uitspelen over een oppervlakte van 4 vierkante meter"?

25 maart 2024 om 09:42

EerlijkePSVFan

De Ligt? Die gozer heeft amper een fatsoenlijke pot in Oranje gespeeld en past totaal niet in het systeem.

25 maart 2024 om 09:58

Aké en Van Dijk zijn vele, vele malen betere spelers dan Depay.

25 maart 2024 om 10:08

@mickey

Heb het even opgezocht. Depay heeft doelpunten gemaakt tegen Portugal, Duitsland, Frankrijk, België. Wat noem je die landen dan? Je kan toch geen stoorzender zijn tegen toplanden als je scoort? Daar gaat voetbal toch om?

25 maart 2024 om 10:29

Incidenteel een aantal doelpunten maken wil niet zeggen dat die tegen die landen ook het verschil maakt. Ik ben ook benieuwd wat de stand was toen die scoorde en of de wedstrijden om het echie wwren of een oefenduel.

25 maart 2024 om 11:34

@mickey

Wat een onzin en je spreekt je zelf heel erg tegen. Depay is de belangrijkste speler van Oranje, deal with it. Zonder hem gebeurd er voorin helemaal niks tenzij je tussen de jaren 2017-2021 geen voetbal hebt gekeken.

Het is een combinatie juiste spelers in vorm, waarvan Depay belangrijk is om de goals te maken.
Het speelschema, wat er alle kanten op kan met 'de beste nummer 3's'. Sterke/minder sterke kant van het schema. En natuurlijk de vorm van de tegenstander

Zonder een Memphis in vorm denk ik dat het erg lastig gaat worden om echt aan scoren te komen op het EK. Maar zelfs met een Memphis in vorm heb je toch geen enkele kans om het EK te winnen? Laten we even eerlijk zijn, Engeland en Frankrijk steken ver boven de rest uit en dan zijn er nog de Belgen, Italië, Spanje en Duitsland met selecties waar veel meer kwaliteit in zit dan bij de Nederlandse selectie.

Het EK winnen is echt een utopie, ik snap niet zo goed waarom daar überhaupt over gesproken wordt in die talkshows.

25 maart 2024 om 09:28

De Belgen hebben allang niet meer veel meer kwaliteit dan wij. zelfde geldt voor Italiã« die zich echt met hangen en wurgen hebben geplaatst.

Frankrijk en Engeland (en Portugal) lijken mij de favorieten, maar wij zijn prima als outsider neer te zetten. Zo ontzettend weinig kwaliteit hebben wij nou ook weer niet. We hebben 23 verdedigers die bij de absolute top spelen. Een prima middenveld (waarbij het wel heel belangrijk is dat De Jong fit en in vorm is) en een oke aanval.

Wat is ons wel opbreekt is de matige bondscoach, maar goed, daar doe je niks meer aan.

Overigens denk ik absoluut niet dat we het EK gaan winnen hoor.

Met Memphis in het veld krijg je in Oranje nooit soepel veldspel. Hij overschat zichzelf schromelijk in Oranje… bij Atletico staat hij over in de pikorde en dat gaat gewoon beter

Memphis raakt echt wel in vorm, getuige zijn laatste paar wedstrijden in het shirt van zijn club. Die Memphis zie ik graag in de punt van de aanval bij Oranje. Het afgelopen weekend vond ik hem dan vreemd genoeg weer ondermaats voor zijn doen.

Wat een overschatte speler die Memphis Depay. Hij kan hartstikke goed voetballen, maar dat we alleen het toernooi kunnen winnen als hij in vorm is, is natuurlijk totale onzin.
Geef mij maar een Gakpo en Malen in vorm, daar heb je veel meer aan. Met name Gakpo blijft altijd zo dreigend en heeft ook oog voor zijn medespelers met prachtige voorzetten vanaf de linkerkant.
Memphis speelt daarentegen graag voor zichzelf.

Het is jammer dat Luuk de Jong bedankt heeft voor oranje, had zeker belangrijk kunnen zijn als breekijzer wellicht zelfs basis met links van hem Gakpo en rechts Malen. Depay in vorm kan zeker wel wat kan mooi wegdraaien, kan versnellen en heeft een goed schot. Maar hij draaft vaak een beetje door en leidt toch best veel balverlies. Hij is iig aardig op dreef bij Atletico als invaller hopen dat hij deze lijn doorzet en dat we ver komen op het EK. Mits iedereen fit kunnen we ver komen!

Dit geeft ook aan dat wij niet meer zijn dan subtop. Depay gaat je geen kampioen maken. Altijd wel leuke momenten en soms een doelpunt. Maar veel te veel balverlies en heel vaak wedstrijden dat hij onzichtbaar is maar dat hij dan door zijn status ook nog eens 90 minuten mag blijven staan. Het is wachten op die wedstrijd in de KO fase komende zomer dat hij weer een draak van een wedstrijd speelt.

Het EK winnen is niet reëel natuurlijk. Er zijn minimaal 5 a 6 landen die betere spelers hebben of een beter team zijn. Ik vind dit Nederland een beetje los zand. Ook ontbreekt het aan echte leiders. Koeman heeft nog 2 1/2 maand om er wat van te breien, maar ik vraag mij af of dat gaat lukken. Ik denk dat de poulefase al een hele kluif gaat worden, want een hoop mensen onderschatten Oostenrijk. Bij Depay kan het alle kanten op. Die kan de ene wedstrijd een 8 spelen en de andere een 4. Dat lijkt wel een beetje de tendens in het hele team. Dan speelt de één een wereldpot en dan laat een ander het weer afweten.

Die focus op aanvallers blijf ik altijd raar vinden. Aké en Van Dijk zijn absolute wereldtop en veel betere spelers dan Memphis. Daarnaast lijkt mij de meest onmisbare speler in dit elftal eerder Frenkie de Jong,

25 maart 2024 om 10:09

Je vergelijkt verdedigers met spitsen?

Die van der vaart ik weet niet maar hij zit toch al jaren met zijn hoofd in de reet van Depay.. dit begint echt lachwekkend te worden

Ik kan niet wachten tot Depay en consorten het volgende eindtoernooi voor Nederland gaan verstieren. Deze lichting staat voor mij te boek als misschien wel de minst tot de verbeelding sprekende zooi voetballers ooit in Oranje.

Er komt een soort dedain over een hele grote groep spelers heen zodra ze bij het Nederlands Elftal zitten. Kritiek mag niet gegeven worden, want anders volgt er een boycot. Ondertussen mag dus niemand de vraag stellen aan Van Dijk en co waarom we een andere resultaat en spel mogen verwachten wanneer de selectie over het algemeen hetzelfde blijft?

Er liggen voor veel spelers geen consequenties aan falen bij Oranje. Volgende interlandperiode zijn ze er gewoon weer bij? Speel je als volgevreten miljonair in een oliestaat na een lange periode als blessureleed? Basisplaatsie gegarandeerd. Een spits zonder doelpuntjes bij je clubs? Pinchhitter!
Nog nooit op een eindtoernooi het verschil kunnen maken voor je land? Dat maakt je in Nederland de messias van het voetbal.

Het is een slap zooitje dat vooral loyaal naar elkaar toe is. Het heeft niets met een nationale selectie te maken. En ik weet dat het argument van "we hebben nu eenmaal niets beters" altijd neergelegd wordt op dit soort momenten, maar als je continu op dezelfde middelmaat blijft terugvallen gaat het ook niet beter worden.

Er is gewoon geen zak meer aan.

25 maart 2024 om 13:00

En de spelers lijken ook weinig te eisen. Van Dijk is altijd matig met 3 centrale en heeft ook wel gezegd dat hij 4-3-3 wil maar we spelen straks weer gewoon met 5 en dan De Ligt weer rechts. Hier voelt hij zich niet prettig bij maar we gaan het gewoon weer doen. Onze verdedigers zijn top. Dan heb je juist geen extra nodig want ze zijn goed genoeg maar wij doen dat dan wel. Als ik op mijn werk 1 iemand heb die alle het werk afkrijgt en heel goed is ga ik toch geen 2e aannemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren