Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi erkent: ‘Het beste is dat we afscheid van elkaar nemen’

Laatste update:

Género Zeefuik heeft geen toekomst bij FC Groningen, zo erkende Erwin van de Looi vrijdag. De aanvaller komt niet meer voor in de plannen van het eerste elftal; komende maandag zal hij meespelen in de wedstrijd van Jong FC Groningen.

/

Zeefuik behoorde dit seizoen nog geen enkele keer tot de wedstrijdselectie en is ook zondag tegen Vitesse niet van de partij. "Het beste is dat we afscheid van elkaar nemen”, werd de oefenmeester door FCG Online geciteerd. “Het zou voor hem niet verstandig zijn om zijn tot medio 2016 lopende contract uit te dienen, maar de clubs staan niet in de rij.”

Op de vraag of FC Groningen denkt aan ontbinding van het doorlopende contract van de 24-jarige aanvaller, wilde Van de Looi niet ingaan. Zeefuik speelde in totaal 41 wedstrijden voor de noorderlingen en was daarin goed voor 7 doelpunten. In het verleden kwam de aanvaller tot negen doelpunten in tien interlands voor Jong Oranje.

Género Zeefuik heeft geen toekomst in het Nederlandse voetbal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na de kop gelezen te hebben raakte ik even in een jubelstemming... Vd Looij weg? Helaas, het gaat over Zeefuik.
Ik heb begrepen dat hij er keihard aan gewerkt heeft om weer op normaal gewicht te komen maar grof schandalig dat hij het zover heeft laten komen... Wie wil hem nu nog hebben. Wel een briljant aanspeelpunt voorin. Als hij de bal heeft dan heb je een kans van 9 op 10 dat de verdediger een overtreding nodig heeft.

13 december 2014 om 09:10

Ja zou idd geweldig zijn als vd looi op zou donderen. Echter nu de laatste drie wedstrijden tweemaal gelijk en 1x winnend zijn afgesloten, tegen redelijke ploegen, gloort er direct weer hoop bij de directie van de FC. Deze man moet weg, hij is waardeloos

13 december 2014 om 09:54

Vorig jaar uitstekend seizoen gedraaid, met leuk voetbal. En nu speelt hij even matig en direct moet hij weg?

13 december 2014 om 10:32

95% vd wedstrijden was niet goed om te zien. Uiteindelijk is er wel resultaat gehaald met countervoetbal maar de belofte " aantrekkelijk voetbal" wordt gewoon niet ingelost. Leuk dat je 1 ronde mag meedoen internationaal (...) maar ik zie liever elke twee weken een leuke wedstrijd... In ieder geval regelmatig.
Wat ik erger vind is dat het allemaal ontzettend onsamenhangend is... En vaak ontbreekt mij de logica volledig bij dode spelsituaties... Dat zal ongetwijfeld aan mijn onwetendheid liggen. Tegen Twente en PSV kunnen ze zich wel opladen maar tegen Heerenveen hadden ze niets te vertellen met als grote reden dat het allemaal veel te statisch was... Die gasten uit Friesland toonden veel meer beleving en dat was het enige vérschil... En dan moet je je helemaal kapotschamen. Helaas js dit maar 1 voorbeeld...
Nee, de kwaliteit van het voetbal is allerminst de reden waarom je naar het stadion komt en dat was wel de belofte van Hans Nijland anderhalf jaar geleden. Dankzij de individuele kwaliteit en ingevingen wordt er resultaat gehaald maar niet door het teamwerk, drive en automatismen.

13 december 2014 om 10:33

nou nou, leuk voetbal is snel gezegd hoor, Die laatste 10 wedstrijden die we wonnen heeft een hoop verbloemd.

@twtje
mee eens.

Dacht dat het om v/d Looi en Groningen ging.jammer voorde fans van fc Groningen dat dat niet het geval is.die v/d looi straalt toch niets uit.zo'n trainer vind ik geen goed uithangbord voor een club.

13 december 2014 om 10:04

Dat is ook echt hét criterium van een goede trainer: uitstraling.
Manmanman.

13 december 2014 om 10:55

Manmanman, waar lees jij dat ik het over zijn trainingskwaliteiten heb? En hrt criterium uitstraling uithangbord voor de club, is voor veel clubs wel belangrijk...

15 december 2014 om 10:12

Uit jouw woorden lees ik dat je hem graag ziet vertrekken omdat je hem niets vindt uitstralen en omdat hij geen uithangbord is.
Fredje R. dan ook maar vragen om te vertrekken?

Het gerucht gaat ook dat henk de jong van cambuur in beeld is omdat zijn contract afloopt net als van de looie dus wie weet krijgen julie je zin

13 december 2014 om 10:35

Dat zou mooi zijn zeg...

Lekker kort door de bocht reageren over de trainer, terwijl het artikel over ene Zeefuik betreft.
Dat Zeefuik niet meer voorkomt in de plannen van de trainer mag hij zichzelf aanrekenen. In zijn geval zou ik contact op nemen met een psychiater om zijn korte leventje eens duidelijk in beeld te laten komen. Hij heeft vele kansen gehad maar zeker niet met beiden handen aangepakt. Dat is niet slim ................
Zeefuik kan je beter gaan verhuren aan een club in de Jupiler leage (of gratis) dan kan die zich weer terug vechten voor de hoogst haalbare, nu is die geen dubbeltje meer waard.
Wat betreft de trainer, tsja misschien straalt hij minder uit dan een andere trainer maar deze man is altijd afhankelijk van de instelling van de spelers. Als zij als groep niet presteren dan kan je beter daar het probleem gaan zoeken. Echter zijn er weinig mogelijkheden om te kiezen.....
Met deze selectie, die in mijn ogen te hoog staan, mag je blij zijn dat je eventueel nog mee doet voor europees voetbal.

13 december 2014 om 11:38

Kort door de bocht? Het is een korte weergave van het laatste anderhalf jaar. Heb jij goed voetbal gezien, ben je tevreden over de beleving, teamwerk en progressie van spelers? Snap jij de logica bij dode spelmomenten.... Ik ben over geen van deze zaken tevreden. Daartegen ben ik juist overtuigd dat je met deze selectie hoog in de subtop moet kunnen eindigen maar dan moet eerder genoemde punten wel aangepakt worden.
Ik vind het net zo slecht als de slechtste periode onder Pieter Huistra... En dat is niet kort dor de bocht, dat is een conclusie die je gerust mag trekken zo langzamerhand

Zeefuik heeft eigenlijk nooit een echte eerlijke kans gehad. Moest altijd opdraven in een één-spitsen systeem, terwijl we heel goed wisten (zoals nu met Hoesen) dat hij niet een scorende spits is. In een 442 systeem zoals nu gespeeld wordt weet ik zeker dat Zeefuik prima gerendeerd had. Enorm sterk aanspeelpunt en veel rust aan de bal. De Leeuw en Texeira waren destijds echt niet beter, alleen scoorden zij makkelijker. Zeefuik was tijdens die wedstrijden meestal niet een van de minderen op het veld, maar goed, er werd altijd lacherig over hem gedaan, met name vanwege zijn voorkomen.

Off: De Leeuw maakt wel een positieve ontwikkeling door op het voetballende aspect. Lijkt in een 442 systeem veel beter uit de voeten te kunnen met zijn medespelers. Voetbaltechnisch vind ik hem dit seizoen een stuk beter dan voorheen.

13 december 2014 om 11:22

Deels met je eens. Naast bijvoorbeeld Zivkovic had hij het heel goed gedaan denk ik. Zeefuik die de verdediging bezighoudt en Zivkovic die de ruimte in duikt. Maar om nou te zeggen dat hij geen eerlijke kans heeft gehad vind ik niet helemaal terecht. Hij heeft genoeg minuten gemaakt en had er nog veel meer kunnen maken als hij zijn lichaam gewoon onder controle had gehouden. Zijn situatie op dit moment heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Dus aan de ene kant heeft hij nooit een kans gehad in een 442 formatie, aan de andere kant heeft hij zijn eigen kansen verspild met zijn gebrek aan fitheid. Het beste is nu om zo snel mogelijk ergens aan spelen toe te komen anders wordt dit wel een heel sneu verhaal.

13 december 2014 om 11:31

Maar welke trainer begint met een niet scorende spits in een éénspitsen-systeem? Hij heeft inderdaad genoeg minuten gemaakt, maar hij werd continu de dupe van het feit dat hij niet scoorde. Maar zo'n soort spits is het ook helemaal niet, dus hij werd continu beoordeeld op criteria waaraan hij helemaal nooit aan getoetst had mogen worden in mijn ogen. Als hij de kans had gekregen in een 442 systeem had het misschien wel gewerkt, en was het misschien wel heel anders gelopen (maar dat is allemaal achteraf natuurlijk).

Overigens was hij ook het onderwerp van discussie als hij wel fit was. Fysiek is hij nou eenmaal steviger dan veel andere spelers, maar ook als hij gewoon 'fit' was werden er grappen over hem gemaakt en weet ik het. Denk dat je als speler daar ook flink wat van meekrijgt, lijkt me niet heel fijn. Eigenlijk is het gewoon raar te noemen dat de trainers in die seizoenen niet overstapten op een 442 systeem. Nog voor Zivkovic had je alleen De Leeuw en Texeira daar voorin lopen die ook beide amper rendeerden in een 433, vooral vanwege voetballende beperkingen. Vind in dat opzicht dat de trainer veel meer te wijten valt dan Zeefuik in dit geval.

Ben het overigens wel met je eens dat hij wat meer had kunnen doen aan zijn fitheid, met name in de nadagen van zijn tijd bij Groningen. Maar als je niet wordt gebruikt op de manier waarop je dat dient te worden, dan is het natuurlijk ook niet eerlijk oordelen over iemands kwaliteiten. Daar hebben de trainers in mijn ogen volledig de plank misgeslagen.

13 december 2014 om 11:40

Mee eens.... Een 442 systeem zou misschien heel goed met hem werken. Eeuwig zonde dat Zeefuik het zo ver heeft laten komen.

13 december 2014 om 12:13

Klopt, al denk ik ook als hij wel fit was geweest op dit moment dat hij nog steeds geen kans had gekregen in het 442 systeem. Met de komst van Hoesen was zijn tijd hoe dan ook voorbij geweest denk ik, lijkt me namelijk sterk dat je een aankoop van bijna een miljoen euro op de bank zet. Eigenlijk was ik stiekem altijd wel fan van Zeefuik, al werd hier altijd enorm denigrerend over hem gedaan. Zoveel balcontrole en duelkracht zag je bijna bij geen enkele spits in de Eredivisie. Hij maakte het zoveel verdedigers zo moeilijk, alleen heel jammer dat het scoren een stuk moeilijker verliep. In dat opzicht vind ik het dus een beetje een dubbelzijdig verhaal. Het is niet 100% zijn schuld dat zijn positie binnen de club zover is gekomen, al is zijn fysieke gesteldheid natuurlijk wel zijn pakkie an. Desondanks moet je ook kunnen erkennen dat hij lichamelijk nooit zo afgetraind zou zijn als andere spelers, heb ook het gevoel dat dat in de afgelopen seizoenen nooit zo werd gezien of ervaren (hier op Voetbalzone, maar ook op andere fora en media).

Natuurlijk is het voor de club het beste als Zeefuik zijn vette () contract verscheurd om ergens anders te gaan voetballen. Ik zie het alleen niet gebeuren. Hij zal als een moderne Bogarde keurig zijn contract uitdienen. Wat zijn volle recht is.

Feit is dat Zeefuik als voetballer best toekomst kan hebben. Alleen krijgt hij het niet voor elkaar om fit en afgetraind te raken. De enige die daarvoor kan zorgen is hijzelf.

Eagles halen als stand in voor kolder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren