Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst zorgt voor tranen: ‘Niemand kan zonder zijn familie’

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst is gestopt als trainer van Guangzhou R&F. De voormalig coach van Feyenoord heeft nog geen jaar na zijn aanstelling alweer zijn ontslag bij de Chinese club ingediend. Het vertrek van Van Bronckhorst, en zijn assistenten Jean-Paul van Gastel, Arno Philips en video-analist Yöri Bosschaart, heeft niets met sportieve prestaties te maken of ontevredenheid bij de clubeigenaren. Het viertal heeft al negen maanden niet meer hun gezinnen kunnen zien vanwege de coronapandemie en stapt vandaag op het vliegtuig naar Nederland.

Van Bronckhorst zegt dat hij de club niet verrast heeft. “Ik heb vier weken geleden al met de mensen van Guangzhou R&F rond de tafel gezeten. Ik heb uitgelegd dat ik China als land prachtig vind, dat we een mooie vooruitgang hebben geboekt met de club, maar dat het voor mij door de coronapandemie in de wereld niet meer te doen is om zo lang zonder mijn familie te leven”, laat hij aan De Telegraaf weten. “Hetzelfde geldt vanzelfsprekend voor de Jean-Paul, Arno en Yöri.”

Guangzhou R&F was niet blij met de mededeling, maar toonde tegelijkertijd ook begrip. Het gesprek vond bovendien plaats toen Guangzhou R&F al veilig was in de competitie en hij wist dat de club volgend jaar weer in de Chinese Super League uitkomt. “We wilden daarna in de slotfase van het seizoen nog de beker pakken. Via penalty’s zijn we eruit gegaan. Dat is balen, maar we zijn met opgeheven hoofd uit het toernooi gegaan.” De bekerwedstrijd tegen Shandong Luneng was zodoende de laatste wedstrijd van Guangzhou R&F onder leiding van de Nederlanders. Het team kwam, mede door een goal van Richairo Zivkovic, terug van een 2-0 achterstand tot 2-2, maar daarna was Shandong Luneng beter in de strafschoppenserie: 5-4.

Na de eliminatie liet Van Bronckhorst in de kleedkamer weten dat hij zou vertrekken. Het zorgde voor emotionele taferelen, daar hij in elf maanden een warme band met zijn hele selectie creëerde. Dat hij jonge talenten een kans gaf in zijn elftal, was een openbaring. “Dat zijn ze hier niet gewend. Meestal beschouwen ze een speler van 23 jaar pas als volwassen. Die jonge jongens willen zich blijven verbeteren. Ze moesten echt huilen. Maar ook een aantal oudere Chinese spelers hadden tranen.”

Van Bronckhorst benadrukt dat hij afgezien van het gemis van zijn familie niet heeft afgezien in China, waar vrij snel werd teruggekeerd naar het normale leven nadat het coronavirus grotendeels was ingedamd. “Het leven in China vonden we met de hele staf prachtig. We hadden het verder in alle opzichten naar ons zin. We hebben ook nooit geklaagd. Maar het voelde ook niet alsof ik nu een keuze moest maken. Dit was geen keuze. Niemand kan zonder zijn familie.”

Van Bronckhorst heeft geen behoefte om in januari ergens te beginnen en wil de tijd nemen. “Het was schitterend om in China deze club te trainen, spelers beter te maken, de organisatie en trainingsaccommodatie te helpen verbeteren. De club heeft gezegd dat men daar heel blij mee is. Maar voordat ik dat weer ergens wil doen, zal het een nieuw voetbalseizoen moeten zijn.”

Van Bronckhorst werd in januari aangesteld bij Guangzhou R&F, maar door de coronacrisis speelde de club in juli pas de eerste wedstrijd onder zijn leiding. Het contract Van Bronckhorst in Guangzhou, een miljoenenstad in het zuidwesten van China, liep nog een jaar door. Hij was van 2015 tot en met 2019 de eindverantwoordelijke bij Feyenoord, waarmee hij in 2017 de landstitel pakte en twee TOTO KNVB-bekers (2016 en 2018) won.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleszins begrijpelijk dat dit je opbreekt, dus geen schade voor Gio en de assistenten. Hopelijk vindt hij ergens in Europa een mooie nieuwe klus, kennelijk waren ze bij Guangzhou over hem te spreken.

Heel begrijpelijk dat hij terugkeert. Niemand had deze pandemie voorzien. Van Bronkhorst staat ook bekend als familie mens. Heeft ook altijd zijn ouders in de nabijheid. Ik hoop op een terugkeer in de eredivisie. Beschaafde trainer die mooie resultaten heeft geboekt.

ik kan me wel voorstellen dat de spelers het jammer vinden dat hij weg gaat. Gio komt altijd over als een sympathieke, correcte kerel die wel een goede sfeer in zo een spelersgroep kan brengen

Door de crisis konden ze hun familie helemaal niet zien. Maar denken dat je zo lang zo ver weg van je familie kan wonen is toch een foute inschatting geweest. Ghuangzhou ligt in het grootste industriegebied ter wereld. De Pearl River delta. De lucht is daar zodanig vervuild dat je je gezin er niet wilt laten wonen. Maar ook dat moest hij allang geweten hebben. Net zo goed dat je door het tijdsverschil ook moeilijk digitaal contact kan houden.

3 december 2020 om 12:50

Serieus tijdsverschil? Scheelt maar 7 uurtjes joh, de helft van jaar slechts 6 uur. Weekenden moet sws lukken maar als je wil kan je prima rond 1uur nachts skypen vanuit China. Maar oke vgm gaat de gemiddelde voetbalzoner om 10 uur naar bed als ik de berichten over avondwedstrijden op zondag weer eens lees. Voor de rest heel logisch, met Corona is alles anders

3 december 2020 om 13:00

Ik heb zelf in Azie gewoond en mijn vrouw komt uit Azie. Door de weeks is het heel lastig om contact te houden is mijn ervaring. En als je contact hebt zit je in een heel ander ritme. Ik weet natuurlijk niet hoe oud de kids van Van Bronckhorst zijn om laat te kunnen Skypen.

3 december 2020 om 13:05

@viscaatalunya, maar de kids van Gio hoeven toch helemaal niet laat te skypen? Het is 7 uur later in China. Als Gio om 12/1 uur nachts skypt dan is het hier 6 uur avonds. Zijn kinderen zijn trouwens niet zo jong meer. Eentje is volwassen en de andere is 15 ofzo.

3 december 2020 om 13:14

Met oudere kinderen heb je duidelijk meer flexibiliteit en Gio heeft geen van 9 tot 6 baan en is dus veel flexibeler dan een gemiddelde persoon.

3 december 2020 om 13:23

@visca, klopt dat hij flexibeler is dan de gemiddelde persoon maar eerlijk velen zijn gewoon gigantisch onflexibel en dat ligt niet aan werktijden. Tenzij je een soort slavenarbeid uitvoert van 18 uur per dag kan je ook prima op 'wat minder gebruikelijke tijdstippen skypen maar dan moet je misschien gewoon even afstappen van je 8 uurtjes slaap in de nacht.

Advocaat gaat na dit seizoen weg en van Bronckhorst komt terug. Ik zou toch kijken of hij interesse heeft. Veel andere (betere) haalbare opties zijn er niet volgens mij.

3 december 2020 om 13:23

ik denk niet dat Gio daar nog zin in heeft. in zijn laatste seizoen wilde heel veel mensen hem toch wel heel graag weg hebben omdat er een beetje en onrealistisch verwachtingspatroon was. mensen wilden oogstrelend voetbal en betere resultaten zien maar de selectie was toen gewoon erg matig

3 december 2020 om 13:48

Als Gio blijft volharden in het opstellen van een vilhena en een toornstra (hoe slecht in vorm soms ook) en geen creativiteit op het middenveld toe durft te voegen dan speel je iig geen oogstrelend voetbal. Vergelijkbaar met van Bommel die bleef kiezen voor Hendrix en Rosario. Dan krijg je het voetbal er nooit in.

3 december 2020 om 14:09

maar welke creativiteit heb je het dan over? die selectie had geen creativiteit, dat was nou juist het hele probleem. we hadden geen Ziyech of Ihatteren lopen. Berghuis was de enige creatieve speler die we hadden en die speelde gewoon

3 december 2020 om 14:57

Daar hadden we het gisteren al over. Onder Gio en vgeel is 4jr lang geen creatieve speler naast berghuis toegevoegd. En Gio bepaalt hoe er gespeeld wordt.

3 december 2020 om 16:52

@ijsmuts ja dat kan wel zijn maar denk je dat Gio heeft gezegd tegen Van Geel ik wil geen creatieve spelers? het probleem is alleen dat die te duur waren. Ziyech hadden we nog voor Gio toen wel voor 6 miljoen kunnen hebben maar dat heeft Feyenoord toen helemaal verkeerd aangepakt in de besprekingen dus dat ging niet meer lukken

3 december 2020 om 17:56

In het jaar voor Gio’s komst, ten tijde van Rutte, heeft vGeel onderhandeld met Ziyech. Die kostte overigens geen 6 miljoen hoor. Na het vertrek van Rutte is er geen creatieve 10 meer in verband gebracht met Feyenoord. Niet nodig ook want Gio koos standaard voor een middenveld met El Ahmadi, Vilhena en Toornstra. Brekers en lopers. Hoe slecht die laatste 2 soms ook structureel in vorm waren. Larsson op 10 had gekund als experiment of Berghuis, maar dat gebeurde nooit. Geen behoefte dus.

3 december 2020 om 18:09

maar als je Berghuis op 10 had gezet had je geen productieve aanvaller meer over en je hebt toch goals nodig en Larsson raakte geen knikker bij Feyenoord dus ik snap wel dat je die niet op zo een belangrijke positie gaat neerzetten

3 december 2020 om 19:12

Als een loper het enige alternatief is wat je jezelf verschaft hou je weinig opties over inderdaad

Misschien dat Utrecht eens moet gaan bellen met de zaakwaarnemer van Gio. Lijkt me een mooie combinatie Utrecht/Gio.

'China is een prachtig land.' (Waar de oeigoeren in concentratiekampen worden gehouden. Ben benieuwd wat een andere trainer voor reacties had gekregen als hij had gezegd dat Saoedi Arabië een prachtig land is. Iets met dubbele maat?

3 december 2020 om 15:55

Niks over benieuwd over te zijn. Bert van Marwijk heeft letterlijk gezegd dat Saoedi Arabië niet zo slecht is. En iedereen is dan voor twee dagen boos en dan is het weer vergeten. Want helaas is het nog altijd zo dat sport belangrijker is dan politiek.

3 december 2020 om 15:57

Je kan een land toch prachtig vinden ondanks de taferelen die zich er afspelen?

Ik vind Brazilië een van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest, maar daar zijn ook dingen aan de hand. Eigenlijk mag je geen een land prachtig vinden volgens deze logica op een aantal Westerse landen na.

5 december 2020 om 01:32

Op ieder land valt in meer of mindere mate wel iets aan te merken. Zeker ook op de Westerse landen. Ben het met je conclusie eens. Je mag eigenlijk geen enkel land een “mooi land” vinden als je zo gaat redeneren.

Jammer dat hij niet eerder is gestopt als trainer daar. Wellicht had de KNVB bij hem aangeklopt. Ik vind hem een geschiktere trainer voor NL elftal dan de Boer.

Hoe kan je niet van gio houden. Dat is schier onmogelijk. Wat een gruwelijk sympathieke man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren