Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel en Antwerp behouden koppositie na gunstig resultaat in Genk

Laatste update:

Het Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel is nog altijd de koploper van België. KRC Genk en Union Sint-Gillis speelden zondagavond met 1-1 gelijk en dat betekent dat Union in punten gelijk is gekomen met Antwerp, dat eerder op de dag verloor bij Club Brugge (2-0). De koppositie blijft echter in handen van the Great Old. Bij een gelijk aantal punten is Antwerp altijd kampioen, omdat die ploeg zijn punten precies gehalveerd zag worden. Aan het einde van de reguliere competitie hadden Genk en Union een oneven aantal punten, waardoor zij een half puntje extra kregen voor aanvang van de play-offs. Bij een gelijk aantal punten behoudt Antwerp zodoende altijd het voordeel. Genk volgt op drie punten van zowel Antwerp als Union.

Bijzonderheden
Union kreeg al voor de aftrap een serieuze klap te verwerken, toen bleek dat aanvoerder Teddy Teuma in de warming-up geblesseerd was geraakt. Zijn vervanger, Oussama El Azzouzi, zag Genk tot overmaat van ramp na een klein kwartier op voorsprong komen. Mike Trésor schilderde een vrije trap op het hoofd van Mark McKenzie, die raak kopte: 1-0. Het was de 23ste assist van het seizoen voor Trésor. Genk-doelman Maarten Vandevoordt was tweemaal belangrijk bij pogingen van Simon Adingra, maar vlak voor rust was het alsnog raak voor Union. Victor Boniface haalde de bal achter zijn standbeen langs en schoot verwoestend raak: 1-1. Na rust kregen beide ploegen mogelijkheden op meer. Onder meer Mbwana Samatta was dicht bij de zege voor Genk, maar zijn inzet vloog net naast.

KRC Genk - Union Sint Gillis 1-1
13' 1-0 Mark McKenzie (assist: Mike Trésor)
30' 1-1 Victor Boniface (assist: Simon Adingra)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij winst kan Antwerp volgende week dus kampioen worden en de dubbel pakken, zou wat zijn zeg!

21 mei 2023 om 20:46

Nee toch? In dien 2 ploegen een gelijk aantal punten hebben behaald telt de stand van het reguliere seizoen. Mocht Antwerp winnen volgende week staan ze 3 punten los van USG, dat op de laatste speeldag dan eventueel weer op gelijke punten zou kunnen komen en kampioen zou worden op basis van de reguliere stand. Kortom, beide wedstrijden zijn dan nog cruciaal.

21 mei 2023 om 20:49

Even het artikel lezen USG heeft door oneven aantal punten een half puntje meer gekregen en gaat dus bij een gelijke stand nooit Antwerp voorbij omdat die altijd het voordeel krijgt.

21 mei 2023 om 20:50

Ik denk dat je ernaast zit. Volgens de Belgische tv/media kan Antwerpen idd. de titel pakken volgende week.

21 mei 2023 om 20:59

Om het simpel te houden

De regulierstand wordt door 2 gedeeld, en om de tabel mooi te houden ronden ze naar boven af, maar eigenlijk ronden ze dus helemaal niet af.

Antwerp haalde 72 punten en begon de Kampioensplayoff dus met 36.

Union en Genk behaalden 75 punten en begonnen dus met 37,5e punt. Deze staan op de tabel als 38 weergegeven. Als Antwerp en Union/genk dus gelijk eindigen, eindigen Union/genk eigenlijk met een half punt minder, en is Antwerp dus kampioen

Tussen Union en Genk is de regulierstand dan wel leidend, omdat met correctie tot het halve punt ze alsnog gelijk zouden staan. (beiden behaalde 75 punten in de reguliercompetitie, waarvan Genk met beter doelsaldo)

Die puntenhalvering slaat natuurlijk nergens op maar die kampioenspoule levert wel leuke affiches op al een paar jaar.. Zou in Nederland ook niet verkeerd zijn.

21 mei 2023 om 20:47

Je vindt het nergens op slaan maar wel een goed idee voor Nederland. Tsja,....

21 mei 2023 om 20:50

Die puntenhalvering is juist nodig om een spannend kampioenspoule te krijgen helder licht en nee voor Nederland is dit helemaal niks. Voor België eigenlijk ook niet. Waardeloos concept om na een competitie nog eens te doen.

21 mei 2023 om 20:52

Die puntenhalvering was niet nodig geweest in dit geval.

22 mei 2023 om 00:39

In Griekenland wordt dit ook gedaan aan het eind van de competitie. En ergens is t best spannend.
Maar ik moet zeggen dat er een soort van verzadiging optreed wanneer je zoveel toppers achter elkaar hebt. 1tm 6 tegen elkaar en dan ook weer de uit match. Tussendoor fietsen de bekerfinales ook nog met vaak dezelfde ploegen erin.
Verder is er ook nog de belasting van de spelers in de al overvolle schema’s. Al met al niet bepaald aan te moedigen dus.

22 mei 2023 om 11:00

Als je Europees ook nog wilt presteren, dan zijn deze topwedstrijden niet ideaal

Marc overmars de grondlegger voor succes van prijzen

Wat missen we Marc in Amsterdam

21 mei 2023 om 21:17

De werknemers niet hoor

21 mei 2023 om 21:18

Ik denk dat een merendeel van de werknemers hem ook wel mist

21 mei 2023 om 22:33

Op basis van?

Mark van Bommel gaat het flikken. Is hem gegund.

Het was weer eens een Lardot masterclass. Het kampioenschap in België is vooral bepaald door de incompetente scheidsrechters, spijtig genoeg niet door de spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren