Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Basten fel op Ajax: ‘Een catastrofe. Iedereen kijkt toe. Onvoorstelbaar’

Maandag, 18 september 2023 om 21:00Noel Korteweg • Laatste update: 06:26

Marco van Basten kijkt afkeurend naar de gang van zaken bij Ajax. De oud-spits zag hoe de Amsterdammers dit weekend op bezoek bij FC Twente (3-1) onderuit gingen en voorspelt een zwaar en moeilijk seizoen voor de ploeg van Maurice Steijn. “Het wordt een catastrofe”, aldus Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

“Het is gewoon hartstikke pijnlijk”, begint de oud-voetballer en -trainer. “Dat wat je vreesde, wordt nu realiteit. Het is gewoon een drama. Slechte aankopen, geen niveau, een technisch directeur die zegt: ‘In november mag je ons gaan beoordelen.’ Ik weet niet hoor, maar dan heb je volgens mij de verkeerde club gekozen. Vanaf dag één moet je presteren bij Ajax.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Van Basten geeft aan dat ‘een voorbereiding er is om jezelf voor te bereiden’. “Ik weet niet waar ze die tegenwoordig voor gebruiken, maar normaal is de voorbereiding er om het team te laten samenspelen, tactisch er dingen in te slijpen en dan pas begin je aan de competitie.” Presentator Wytse van der Goot geeft aan dat Ajax het team pas laat op orde had omdat ze eerst moesten verkopen voordat ze zelf konden investeren. “Nou, dat is dus al slecht”, reageert Van Basten. “Vorig jaar was het al een bende, maar de bende is alleen maar groter en slechter geworden. Het wordt een catastrofe, wat er allemaal gaat gebeuren.”

Dick Advocaat, eveneens te gast aan tafel, wijst naar PSV. “Die hadden ook geen geld, hè. Maar die kopen van te voren wel Jerdy Schouten omdat ze het gevoel hadden dat Ibrahim Sangaré weg zou gaan.” Van Basten: “Bij Ajax is er gewoon geen beleid. Je hebt geen algemeen directeur. Vorig jaar zat Edwin van der Sar er nog, maar toen was het ook al een bende. Oké, Jan van Halst wordt tijdelijk aangesteld, maar uiteindelijk hoeft niemand verantwoordelijkheid af te leggen aan iets of iemand. Mislintat is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Dat is het. Het gebeurt allemaal en iedereen kijkt toe. Onvoorstelbaar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door acmilanpato)

Van Basten heeft geen ongelijk. Deze week verliezen van Feyenoord en je kan zomaar 10 punten al achter staan op de bovenste plekken. Dat zou toch wel heel pijnlijk zijn na 5 wedstrijden als je als Ajax zijnde zoveel punten achterstaat. Dan is het kampioenschap na 1,5 maand gewoon voorbij. Dat is wel heel triest hoor. Zelfs onder Schreuder ging het niet zo slecht en deed je tot de winterstop nog aardig mee...

18 september 2023 om 21:17

Die potten tegen Twente en Feyenoord kan je altijd verliezen. Ik denk dat als ze wat makkelijker tegenstanders krijgen, er snel genoeg een positieve flow komt, en dat ze aan het eind van het seizoen echt wel tweede of derde zullen worden

18 september 2023 om 21:20

Op basis van wat? Als je speelt zoals de laatste wedstrijden zitten er geen makkelijke wedstrijden meer tussen.

18 september 2023 om 21:22

Ajax heeft al gelijk gespeeld tegen Fortuna en Excelsior en ook tegen Heracles ging het moeizaam maar toen had je nog Mohammed Kudus, die ook belangrijk was tegen Ludogorets overigens. Het spel tegen de lage ploegen is ook niet best. Je kan wel blijven wachten maar mits je eindelijk op stoom komt dan sta je al mijlenver achter op de rest. En zo kansloos verliezen tegen Twente na 100 miljoen te hebben gespendeerd is niet acceptabel. Ook al heb je pas nieuwe spelers, dat betekent niet dat ze helemaal niet kunnen voetballen. Het lijkt net alsof ze nog moeten leren voetballen. Tegen Twente was het schrikbarend hoe sommige niet eens de basistechniek hadden. Passes kwamen niet aan van 5 meter, ballen springen van de voeten, niet bewust zijn waar je tegenstanders staan etc. Dat is toch wel pijnlijk hoor.18 september 2023 om 21:25

Ja Ajax verliest idd regelmatig thuis van Feyenoord. Is al 2 keer gebeurd in mijn leven en ik ben pas 40.

18 september 2023 om 21:31

Op basis van het surplus aan kwaliteit in de selectie. De spelers zijn natuurlijk niet van het niveau rechterrijtje, maar ver daarboven. Het gaat echt niet heel moeilijk zijn om hiermee alsnog top drie te eindigen dit jaar. Marco heeft makkelijk praten, het zijn niet meer de transfer Windows van 1990. H2 heeft er vorig jaar een puinhoop van gemaakt. Dan moeten er nu heel veel nieuwe spelers worden gehaald, en ja dan gebeurt dat op het laatste moment en krijg je de situatie waar je nu in zit

18 september 2023 om 21:35

Ik vind zo’n opmerking over basistechniek gewoon onwaar. Al deze spelers hebben een prima basis techniek. Alleen in een team wat zo slecht loopt ziet het er gewoon slechter uit dan het is. Iemand beweerde hier gisteren ook nog dat Brobbey geen techniek heeft, terwijl hij net een goal gemaakt heeft die wat mij betreft technisch hoogstaand is.

18 september 2023 om 21:46

De meeste aankopen hebben nog alles te bewijzen. Vooralsnog ogen ze niet beter, dan wat er bij AZ of Twente loopt.
Het zou kunnen, dat ze hun talent verbergen. Wie weet.

18 september 2023 om 21:47

Ik zeg niet dat ze helemaal geen techniek hebben. Ik geef alleen aan dat er tegen Twente simpele dingen van de basistechniek gewoon helemaal fout gingen. Een Akpom en Mannsverk leken alsof ze nog moesten leren voetballen. Kan dat de tactiek voor geen meter klopt maar passes van 5 meter of een simpele aanname zou je toch wel mogen verwachten dat ze het kunnen. Tuurlijk afwachten wat ze kunnen maar de eerste indruk was niet best.

18 september 2023 om 21:56

In de top komt het op de basistechniek neer, hoe fijner die is, hoe beter de speler reageert. Dan komt het ‘gogme’ erbij, wat bepaalt hoe je een wedstrijd leest.
Dit is voetbal op een hoog niveau, en deze spelers komen de tekort voor de Ajax-filosofie. Het is subtop-niveau en dit gaat geen succes worden. Het wordt heel moeilijk om weer te herstellen. Daarbij is de jeugdopleiding afgeserveerd en gaan de toppers lopen, want geen perspectief.

De spelers gaan met verlies weg, en Ajax kan weer opnieuw beginnen. Dit is de schuld van het beleid en niet van de trainer.

18 september 2023 om 22:22

@migi, moet je er wel bij vertellen dat Feyenoord de afgelopen 40 jaar nog nooit zo goed is geweest (ook niet in 2002) en Ajax nog nooit zo slecht (ook niet onder Jan Wouters).

Ik zei het ook al in het andere topic, maar ieder tactisch onbenul ziet toch wat ajax nodig heeft? Je hebt backs die alleen kunnen aanvallen, je zit breed in de controleurs en je hebt geen rechtsbuiten, maar wel 3 a 4 spelers die in de spits kunnen lopen. Moet ik het nog duidelijker zeggen? 3-5-2

In het centrum dan Sutalo, Hato en Avila. Linksback Sosa en op rechts Gaaie of Rensch. Van de Boomen en Tahirovic op het middenveld, Berghuis op 10, en Brobbey met Bergwijn in de spits.

Mikautadze en Akpom renderen dan ook beter als invallers.

18 september 2023 om 21:16

3-5-2 zou je eigenlijk moeten spelen met het materiaal wat je hebt. Maar bij Ajax zijn ze natuurlijk erg gevoelig om van het 4-3-3 af te stappen. Maar ja die opstelling is kansloos zonder een fatsoenlijk rechtsbuiten. Voor 3-5-2 heb je ook nog is 3 spitsen die daar kunnen spelen met Brobbey, Mikautadze en Akpom. Zo hoef je eigenlijk niemand meer op rechtsbuiten te zetten. Ook de backs zijn ideaal natuurlijk met Sosa en Gaaei voor die formatie.18 september 2023 om 21:21

Mee eens dat je zoiets moet bedenken hoor, maar als je 110 miljoen uitgeeft bij Ajax en uiteindelijk niet de spelersgroep hebt om 433 succesvol te kunnen uitvoeren heb je keihard gefaald. Voor nu schade beperken en tactiek overboord, maar hier moet ingegrepen worden.

18 september 2023 om 21:30

Je hebt het over dat ieder tactisch onbenul wel weet wat Ajax nodig heeft maar dan begin je over Rensch!? Ik mag toch hopen dat het een grap is als je over hem begint anders is het niet serieus te nemen want die vent is zo slecht dat ik er nog beter voor sta als ik naar mezelf in de spiegel kijk dan wanneer hij een basisplaats bij Ajax heeft!

18 september 2023 om 21:37

Je moet in alle formaties toch een rechtsachter opstellen. Helaas is er niet beter

18 september 2023 om 22:22

Gaaei is al 10 keer beter dan Rensch. Dat liet hij in zn eerste actie gister meteen al zien.

19 september 2023 om 05:51

Hierboven zegt Soccerfan_1 al wie ik ook in gedachten had in plaats van degene die onder Steijn maar steeds een basisplaats krijgt... Nu maar hopen dat Gaaei aanstaande donderdag vanaf de aftrap op het veld staat tegen Marseille in plaats van Circus Rensch.

Als je een team wilt maken kan je niet ineens 5-6 aankopen erin gooien ze afbranden en de 2 wedstrijden daarna weer 5 posities wisselen, Steijn had ook kunnen beginnen met Sosa en Sutalo in te passen en Forbs en Vd Boomen erin te houden die er langer bij zijn.

Dat de selectie laat rond is vind ik geen excuus voor de manier waarop dit gemanaged wordt, pure paniek bij de trainer.

18 september 2023 om 21:24

Exact dit. Had dan gezegd dat je alleen spelers uit de voorbereiding gebruikt tot aankopen minstens 10x hadden meegetraind en zich daar hadden bewezen. Nu maakt hij elke speler onzeker en is er alsnog niks aan automatismen bereikt.

18 september 2023 om 21:39

Er moeten wel aanknopingspunten zijn om Forbs en Vd Boomen erin te houden. Die zijn er op dit moment nog helemaal niet. Die Forbs kan me tot nu toe nog totaal niet bekoren, hij is nog
jong dus wie weet komt het erin de toekomst nog uit. Ook Vd Boomen viel de laatste potten gewoon tegen. Iedere keer een lange bal spelen, dat past totaal niet bij Ajax en vertraagd ook het spel. Ik vind het onbegrijpelijk dat Forbs, Akpom en Mikautadze zijn gekocht als back-up voor de spits en linkerflank maar je geen fatsoenlijke rechtsbuiten hebt. Het is gewoon ongelofelijk, waar heb je je prioriteiten dan liggen?

18 september 2023 om 23:32

Forbs heeft meer laten zien dan ‘aanvoerder Bergwijn’ dit seizoen. Het verschil is dat Bergwijn wel keer op keer mag spelen en Forbs wordt de ene keer in de basis gegooid maar dan vaak aan de rechterkant of moet op de bank zitten. Zo kan je niet echt zien wat Forbs nou kan. Van Bergwijn weten we al 1,5 jaar dat die er vrij weinig van bakt. Forbs heeft die snelheid wat een groot wapen kan zijn. En daar zag je sommige momentjes wel dat die potentie kan hebben.

19 september 2023 om 07:18

Wat is het dat Forbs heeft laten zien dan volgens jou wat ik niet zie? Bergwijn heb ik toch nog iets meer vertrouwen in.

Velen vonden zijn geklaag voor de wedstrijd met Ludogorets overdreven, waaronder ik, maar hij heeft toch wel gelijk gekregen.

Met de aankopen wil Ajax een basis voor jaren maken. Daar is niets mis mee als je tussentijds nog wel mee kan doen voor een paar prijzen. Maar op dit moment is er totaal geen basis noch samenhang in het team waardoor het niveau door de ondergrens heen gaat. Daarnaast een trainer en een td die niet op één lijn zitten en een trainer die niet op zijn taak is berekend. Als er niet snel iets aan minstens één van beide wordt gedaan dan wordt dit een desastreus seizoen voor Ajax.

18 september 2023 om 22:05

Beiden moeten eruit. Steijn is ongeschikt voor deze klus, maar Mislintat heeft Steijn na uiteenlopende diepgaande analyses en persoonlijke gesprekken als dé trainer voor Ajax bestempeld. Als je er zo erg naast zit qua trainer en geen complementaire, samenhangende selectie kan samenstellen; wat kan je dan wel toevoegen als TD? Dit is gewoon een scout waarbij normaal gesproken 85% van zijn slechte voordragingen eruit wordt gefilterd door een TD. Hier heeft hij de vrije hand gehad en voelde hij zich geroepen om 100% zijn ding te doen, maar daardoor zitten wij nu ook met 85% aan foute keuzes.

Je ziet bij Ajax dat hiërarchie, cultuur en mentaliteit toch ook wel belangrijk zijn. Blind, Tadic en de toptalenten waren daar afgelopen jaar zo belangrijk in. Dan kunnen aankopen ook sneller mee. Nu is er eigenlijk niks van dat. Hooguit Berghuis maar die vind ik ook altijd iets te negatief overkomen als het niet loopt.

Beste Marco, wat er bij Ajax gebeurt gaat bij jou en iedere supporter aan het hart.Onderneem aub zelf actie en pak de handschoen op die jou voetbalvader ook ooit opgepakt heeft. Zet een fluwelen revolutie 2.0 in gang samen o.a met jou tafelgenoot Rafael. Laat de burelen van de ArenA op hun grondvesten schudden en zet capabele mensen neer die kunnen puin ruimen en opbouwen. Als dank voor deze revolutie mag jij de plek van van Halst in de RvC innemen. Je bent een Ajacied in hart en nieren maar alleen kritiek leveren achter een tafel bij Ziggo, dat gaat helaas niet veel opleveren. Je zal als held worden onthaald als jij hetzelfde weey te bewerkstelligen als jou voetbalvader Cruijff.

“Iedereen kijkt toe”, inderdaad Marco, en daar hoor jij ook bij. Nee, we verdienen liever ons geld elke week door alles af te kraken en het zogenaamd beter te weten.

Als de oud Ajaxcieden (inclusief Van Basten, Sneijder, van der Vaart, etc) het nou allemaal zo erg vinden en zogenaamd een Ajax hart hebben, moeten ze zelf ook verantwoordelijkheid nemen en er wat aan gaan doen (net als Cruijff, Molenaar, Jonk, etc in 2010).

Rij naar de Arena toe en zorg dat je gehoord wordt door de RvC. Er zijn genoeg oud Ajaxcieden die weten wat er nodig is op hoog niveau, die kunnen bijdragen aan een oplossing: Van Basten, Blind, Bergkamp, Molenaar, Van der Vaart, Sneijder, Seedorf, de Boer, Bogarde, Litmanen, Chivu, Jonk, Laudrup, enzovoorts. En ze hoeven echt niet allemaal een functie te hebben, maar ze kunnen allemaal bijdragen aan de visie en lange termijn plannen van Ajax.

Hetzelfde proces heeft er 13 jaar geleden voor gezorgd, dat we een aantal jaar geleden in de EL finale stonden, en met een voet op de drempel stonden van de CL finale. Het verschil met 13 jaar geleden is dat alles er financieel veel beter uitziet, en je die hele opbouw periode niet nodig hebt.

19 september 2023 om 13:20

Het is zo makkelijk praten wat die ‘analisten’ en ‘Ajax-loyalisten’ doen. Lekker lullen vanaf de zijkant. Nul komma nul consequenties.

Macro van Basten is al weken lang een wekelijkse tirade aan het opvoeren. Ja, hij heeft op sommige punten gelijk, maar hij doet er niets aan.

Een paar weken geleden vroeg de presentator van Rondo aan hem ‘Zou jij iets kunnen betekenen voor Ajax? Je bent een van de grootste voetballers en legt in dit programma uit wat er allemaal mis is’.

Marco’s reactie was dat hij liever ging golfen. Ja, dan ben je voor mij af.

Ik verlang naar een groep zoals Cruijff die had, die daadwerkelijk werken en in staat zijn om verandering af te dwingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Vitesse6-5
15.Ajax5-3
17.FC Utrecht3-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder60
B. BrobbeyAanvaller63
J. GorterKeeper60
Carlos ForbsAanvaller60
B. van den BoomenMiddenvelder50
S. BergwijnAanvaller43
C. AkpomAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren