Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Basten durft smaakmaker nog geen basisplaats toe te kennen op WK

Laatste update:

Een basisplaats op het WK voor Cody Gakpo is voor Marco van Basten nog geen uitgemaakte zaak. De 23-jarige aanvaller van PSV is aan een ijzersterke start van het seizoen bezig, maar moet het volgens de oud-speler van Ajax en AC Milan gaan bewijzen op het trainingskamp van Oranje in aanloop naar het eindtoernooi in Qatar.

Gakpo was tot dusver in achttien wedstrijden goed voor veertien doelpunten en elf assists. Van een basisplaats op het WK durft Van Basten echter nog niet te spreken. “Dat zal hij moeten afdwingen”, zegt de oud-aanvaller bij Rondo. Presentator Wytse van der Goot geeft aan dat Gakpo dat nu aan het doen is. “Je kan leuk spelen bij PSV, maar het Nederlands elftal is net even wat anders. Op dat hoger niveau wordt meer gevraagd, dus dat zal hij zelf moeten gaan bewijzen”, reageert Van Basten.

Oranje speelt vóór aanvang van het WK geen (oefen)wedstrijden meer. Gakpo moet het daarom in de Europa League en Eredivisie laten zien bij PSV om een basisplaats in het elftal van Louis van Gaal af te dwingen. “Hij heeft de voorbereiding wel in de hand. Het zal vervolgens in het trainingskamp van Oranje beslist worden”, verwacht Van Basten. Khalid Boulahrouz vraagt de ex-speler van onder meer Ajax en AC Milan of Gakpo op 10 zou kunnen spelen in het Nederlands elftal. “De vorige keer heeft hij dat wel redelijk gedaan, vond ik”, reageert Van Basten.

Gakpo speelde op die positie in de interlands tegen Polen (0-2 winst) en België (1-0 winst) en was daarin goed voor een goal en een assist. “Dat is een keuze van Van Gaal geweest die goed heeft uitgepakt. Het is een speler die potentie heeft, maar ik moet het nog zien.” De aanvaller sloeg afgelopen zomer een overstap naar Leeds United af, tot tevredenheid van Van Basten. “Ik vind het heel verstandig dat hij nog bij PSV speelt. Hij is wel wat ouder dan ik had gedacht (23, red.). Ik denk dat je eerst wat ervaring in de Nederlandse competitie moet hebben, voordat je naar de zwaardere buitenlandse competities gaat.” Eerder op maandag werd bekend dat Gakpo een transfer naar Leeds dankzij zijn sterke seizoenstart niet langer meer ziet zitten. De aanvaller hoopt naar verluidt op een absolute topclub, waarbij Real Madrid, Arsenal en Manchester United worden genoemd.

Moet Cody Gakpo starten op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij deed het heel goed op 10 maar weet niet of je daar tegen de grote landen mee weg komt.

De andere optie is op de plek van Bergwijn naast Depay maar die heeft in Oranje ook altijd geleverd. In deze vorm kun je Gakpo niet negeren maar een uitgemaakte zaak is het inderdaad nog niet.

10 oktober 2022 om 22:21

Depay en Bergwijn moeten gewoon gaan spelen hebben het beide gewoon goed gedaan. Ik vind dat je Gakpo eerlijk gezegd ook moet opstellen. Vind hem beter dan Berghuis namelijk. Ik denk dat die 3 makkelijk samen kunnen spelen als ik heel eerlijk ben.

Of je daar tegen grote landen mee weg komt vind ik een argument dat niet geldt. Het is niet dat het met Gakpo verdedigend ineens slechter zal staan. Staan namelijk al 5 verdedigers voor met 2 cvms.

10 oktober 2022 om 22:21Grootste probleem voor Gakpo is dat zijn favoriete positie (linker vleugelaanvaller) niet bestaat in het systeem dat Van Gaal speelt, dus hij komt sowieso al niet volledig tot zijn recht. Cody is geen spits en ook niet echt een CAM. Het is een speler die graag naar binnen trekt en zijwaarts een mannetje uitspeelt om dan vervolgens te schieten of af te leggen. Door zijn (trap)techniek is hij op 10 wel beter als in de spits.

10 oktober 2022 om 22:44

Hij deed het helemaal niet goed op 10. Ik vond het een rare keuze van Van Gaal. Hij heeft niks van een nummer 10. Mis het overzicht en de techniek in de kleine ruimte. Is een aardige buitenspeler en gevaarlijk als hij van links naar binnen kan trekken met zijn goede schot. Bruikbaar als linksbuiten maar niet echt in dit systeem van Gaal.

11 oktober 2022 om 13:26

speelde niet goed op 10. Op linksbuiten zijn danjuma en depay beter en we spelen niet eens met linksbuiten, bergwijn zal van het zelfde niveau zijn. werd heel goed genoemd toen hij nog ´â´psverâ´â´ was maar sinds hij bij ajax speelt is hij opeens minder volgens die zelfde mensen. Ik was toen en nu geen fan van hem. de waarheid zal in het midden liggen en vind bergwijn of gakpo niet beter dan de ander. depay en danjuma lijkt mij het beste duo voorin met 2 spitsen. of dan gakpo of bergwijn invalt maakt mij niet zo veel uit. In de omschakeling is bergwijn het beste en rond hun 16 is gakpo wat beter dus ligt aan de stand.

"Je kan leuk spelen bij PSV...", maar als je bij Ajax 2x naar de juiste kleur speelt, moet je al in de basis bij Oranje. Ik zeg niet dat gakpo in de basis moet, genoeg concurrentie voor zijn plek. Maar als hij deze vorm in de voorbereiding laat zien, zie ik hem zeker in de basis starten het WK.

10 oktober 2022 om 22:22

Als je bij Ajax op de bank zit mag je al mee. Terwijl bijvoorbeeld Clasie hartstikke goed speelt bij de koploper, WK ervaring heeft en aanvoerder is

10 oktober 2022 om 22:34

Misschien zit niet iedereen terecht bij de selectie, maar als ik eerlijk ben wil ook zéker geen Clasie op het veld zien staan deze winter..

10 oktober 2022 om 22:40

Speelt al maanden uitstekend. Kan je van Klaassen bijvoorbeeld niet zeggen. Clasie kan mee in deze vorm, ik zeg niet dat hij basisspeler moet worden

11 oktober 2022 om 10:37

Precies, echt belachelijk dat Clasie niet is opgeroepen! Of was hij dat wel, en heeft hij zelf bedankt? Wellicht dat een AZ aanhanger dat weet.

10 oktober 2022 om 22:49

Heb het fragment gezien en ik denk niet dat Van Basten die opmerking denigrerend naar PSV bedoelt, maar eerder gezien het niveau van de Eredivisie.

Wel lijkt het alsof Gakpo om de een of andere reden veel meer moet doen om zichzelf te bewijzen en om anderen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Als welke andere speler dan ook in Nederland zo dragend was met dit absurd goede rendement, dan was deze collectief door iedereen Oranje in gepraat. Zeker met de relatief zwakke voorhoede van ons.

10 oktober 2022 om 22:50

Tja ik ben dr ook niet zo’n fan van, maar Ajax is de enige Nederlandse club die de afgelopen jaren op de hoogste niveau heeft gespeeld. Er is toch een wezenlijk verschil tussen Champions League en Europa League, en zelfs daar hebben ze al moeite mee. Dus er valt wel iets voor te zeggen die voorkeur voor Ajax spelers.

11 oktober 2022 om 11:06

Hardstikke mooi, Maar ik heb nog geen wedstrijd van Ajax dit seizoen gezien (in de CL) dat er ook maar iets van aanleiding is om een Ajax speler boven een Psv'er op te stellen met als reden de CL. Want daar komt geen enkele speler van Ajax uit de verf. en als we het specifiek over aanvallers gaan praten. Heeft Gakpo niet meer/minder laten zien in de voorronde's tegen Monaco & Rangers, als dat de Ajax aanval heeft gedaan in de eerste 3 wedstrijden.

11 oktober 2022 om 15:25

Ja leuk en aardig maar PSV laat al helemaal geen hoogst staand niveau zien. Ze werden zelfs uitgeschakeld door Rangers dat door Ajax wel compleet weggespeeld werden.

Dus ja als je dan vervolgens moet kiezen dan kom je logischerwijs eerst bij Ajax terecht.

Beter dan Bergwijn en Berghuis, maar twijfel of hij in het systeem past. Lijkt zich toch niet helemaal gelukkig te voelen op 10 of in de spits, of het is gewoon allemaal wat onwennig. Maar ik ben voorstander van Gakpo in Oranje!

11 oktober 2022 om 00:25

Ik zie hem inderdaad ook liever bij Oranje dan bij de Rode Duivels of Die Mannschaft.

11 oktober 2022 om 10:56

Van mij mag gakpo in dese vorm zeker de voorkeur krijgen, maar ik vindt bergwijn ook wel in hele goeie speler. Degene in vorm mag spelen van mij en dat is gakpoDing dong ...afdeling open deuren ,,,, kassa 3 .
Maar sluit niets uit.

Frenkie - Koopmeiners
Berghuis
Gakpo - Depay

Dit moet werken lijkt me..

10 oktober 2022 om 22:17

Naast Depay is ook een optie inderdaad

10 oktober 2022 om 22:18

Lijkt mij niet slim om zonder verdedigers en een keeper te spelen. En maar 5 spelers? Terwijl je er 11 mag gebruiken. We zijn goed maar het WK winnen met maar 5 spelers?

10 oktober 2022 om 22:22

Wijndal-Blind-deLigt-Veltman-Tete
Pasveer

10 oktober 2022 om 22:56

Bruma in plaats van bakker en Hendrix wingback

10 oktober 2022 om 22:32

Bergwijn is de afgelopen 5 interlands veruit de beste aanvaller geweest in Oranje die laat jij links liggen ? Daarnaast schat ik Danjuma hoger in dan Gakpo. Ondanks dat ik Gakpo een zeer directeg gevaarlijke aanvaller vind

Pasveer
Timber
Van Dijk
Ake
Dumfries
Frenkie
Koopmeiners
Blind
Depay
Danjuma
Bergwijn
10 oktober 2022 om 22:35

Depay aub niet op 10. Die gaat daar veel te gekke dingen doen. Verder eens met je opstelling, toch zou ik Gakpo op 10 zetten of Berghuis anders. Danjuma is verre van in vorm dit seizoen dus die zou ik mooi voor de bank houden.

11 oktober 2022 om 13:36

Verre van inform? je bedoeld geblesseerd 5 maanden... kijk je wel voetbal? is er pas net weer.

Achter Bergwijn en Depay zou kunnen, op linksbuiten zie ik persoonlijk liever iemand met veel snelheid en een actie buitenom

10 oktober 2022 om 22:18

Dus maar zonder linksbuiten spelen ? Of ken jij wel iemand die hieraan voldoet?

10 oktober 2022 om 22:27

Danjuma indien fit

10 oktober 2022 om 22:32

Hij kan ook gewoon buitenom. Daarnaast wat heb je aan een actie buitenom met dit team? Staat toch geen speler in de spits die iets met een voorzet kunnen doen. Daarnaast is het de bedoeling dat de back eroverheen dendert waarom zou je anders met 5 verdedigers spelen?

10 oktober 2022 om 22:50

Back erover heen kan, maar dan niet met Blind toch? Hij is ook de jongste niet meer.

10 oktober 2022 om 23:03

Heeft genoeg loopvermogen om eroverheen te komen. Blind is gewoon een slimme voetballer en op links aanvallend zeker de beste keuze. Het zal wel wat langer duren voordat hij terug is maar dat moet je helaas dan maar op de koop toenemen. Dit wordt denk ik wel Blind zijn laatste toernooi, maar ik vind dat hij nu nog moet spelen. Zeker aangezien er helemaal geen concurrentie is. Wijndal en Malacia zijn aanvallend beide niet heel sterk.

11 oktober 2022 om 11:12

Maar heeft die het niveau dat je nastreeft ? Daarbij spelen we natuurlijk niet eens met een linkerspits en is Danjuma ook gewoon rechtsbenig (volgens internet) en is hij dus ook niet echt een speler die het liefste buiten om gaat. Dus of dit het voorbeeld is waar iedereen op zit te wachten is maar de vraag.

10 oktober 2022 om 22:59

En dan een voorzet op de kopsterke depay en Bergwijn natuurlijk, briljant! Wij hebben geen buitenspelers die buitenom gaan. Ze moeten allemaal terugkappen maar hun rechterbeen, helaas. Met een type als De Jong in de spits zou zo’n buitenspeler wel goed werken.

denk dat berghuis veel krediet heeft opgebouwd bij louis, en dus niet zo snel buiten de 11 die starten valt. jammer voor gakpo, want die is lekker bezig momenteel

Bergwijn, Berghuis of Gakpo. Allemaal lood om oud ijzer. Het is allemaal middelmaat wat het goed doet in NL.

Geen fan van hem, heeft wel leuke momenten maar is veel te weinig aanwezig.
Als hij die stap zet kan je bijna niet om hem heen en bij psv doet ie het nu een stuk beter.
Is er nog niet helemaal maar is ook nog jong.

10 oktober 2022 om 22:39

Weinig aanwezig zegt ie

10 oktober 2022 om 22:44

Afca. Als je de volgende keer niet typt in braille, dan snapt men het misschien. De tegenstrijdigheden in deze 6 regels zijn behoorlijk.

LvG kan nie meer om hem heen. Op 10 of naast Memphis in de spits.

Je kunt ook slecht spelen bij Ajax en in Oranje een garantie op een basisplaats hebben. Zoals Blind

Ik zal wel weer het nodige commentaar hierop krijgen. Maar momenteel is Cody Gakpo gewoon de beste Nederlandse aanvaller die we hebben. Depay speelt weinig tot niet. Bergwijn vind ik ook zo bijzonder niet, met name zijn rendement is van bedroevend laag niveau. Wie hebben we voor de rest nog? Vincent Janssen? Wout Weghorst? Luuk de Jong? Danjuma? Cody Gakpo zet dit seizoen overigens ook regelmatig de stempel op een wedstrijd van PSV (Ook zware wedstrijden). Zie de wedstrijd tegen Feyenoord, Heerenveen, Bodo. Oke begin dit jaar in de Champions League was het niet veel bijzonders. Maar laten we heel eerlijk zijn, geheel PSV was toen zwak, en het is dan heel simpel om het op 1 iemand af te schuiven, die ook nog eens met een transfer in zijn hoofd bezig is.

Opstelling Nederlands Elftal voor het Wk:
Cillessen
Dumfries, Timber, van Dijk (ondanks mindere vorm), Ake, Malacia
Koopmeiners, Frenkie
Bergwijn, Depay, Gakpo (gakpo kan ook de nodige diepgang hebben die een Bergwijn en Depay, amper tot niet hebben.

Wat een onzin van Basten. Gakpo is de absolute uitblinker in de Eredivisie. 9 wedstrijden, 9 goals en nog en bak assists. Goal voor het Nederlands elftal, 2 goals tegen Zurich, goal tegen Bodo Glimt, goal en drie assist tegen Feyenoord, goal tegen Ajax, goal tegen Heerenveen. Wat moet die jongen nog meer laten zien? Bekerfinale beslist. Telt dat dan voor Marco?

Nee, het is geen CL. Maar jongens als Blind, Rensch, Timber, Taylor zijn werkelijk twee keer compleet van het veld gespeeld in diezelfde CL. Vooral tegen Napoli was het lachwekkend. Is dat dan het niveau wat we zoeken? Na die wanvertoning zou je toch nooit meer met Pasveer, Blind en Rensch mogen aankomen.

Iets in mij zegt dat Basten niet helemaal objectief in deze discussie staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren