Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Dat was de reden waarom ik zei: ’Ik kap ermee‘’

Laatste update:

De druk waar voetballers en trainers mee om moeten gaan, wordt volgens Marco van Basten onderschat. De voormalig topvoetballer speelde jarenlang op het hoogste niveau en ging na zijn voetbalcarrière aan de slag als trainer. Hij was onder meer bondscoach en trainer van Ajax, maar besloot al relatief snel om te stoppen als hoofdtrainer. De hoge druk waar hij als trainer dagelijks mee te maken kreeg was voor Van Basten de reden om te stoppen.

Van Basten gaf zondag bij De Tafel van Kees aan dat hij altijd last heeft gehad van de druk. “Er is heel veel druk in de voetballerij en dat wordt altijd onderschat. Heel veel mensen presteren ook minder omdat ze bevangen zijn door de druk”, weet Van Basten. “Maar dat gebeurt in elk vak, of je nou televisie moet maken, je voetbalt of je maakt muziek; de spanning en de voorbereiding en het goed willen presteren is een groot onderdeel van goed zijn. De ene gaat daar beter en makkelijker mee om dan de ander.”

“In de voetballerij zijn er jongens die op zaterdagavond slecht slapen omdat ze zondag moeten voetballen. Je komt op televisie, alles wordt uitgemeten, alles wordt besproken en dat schept spanning”, aldus Van Basten. “Als trainer kreeg ik er uiteindelijk weinig voldoening van. Als voetballer heb je natuurlijk wel spanning, maar daarna heb je het spel en daar is veel makkelijker mee te dealen. Als trainer was het altijd hard werken en daar kreeg ik weinig voor terug, persoonlijk. En dat was voor mij de reden om te zeggen: ‘ik kap ermee.’’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Basten is misschien wel een van de grotere voorbeelden dat hele grote voetballers niet altijd hele goede trainers zijn. Dit kan dan ook verschillende redenen hebben. Denk namelijk dat het tactisch wel goed zit bij Van Basten maar dat het dan inderdaad gaat om van die randvoorwaarden zoals druk. Daar kan de ene trainer eenmaal beter mee omgaan en handelen dan een ander. Toch jammer.

16 april 2018 om 07:44

Vaak zijn het situaties van buitenaf die nutteloos zijn (media sup.enz)daar moet je mee om kunnen gaan.

Van Basten werd in zijn beginjaren als coach natuurlijk een beetje als 'de kroonprins' van het Nederlandse trainersgilde gezien, maar heeft toch nooit echt aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Bij het Nederlands elftal heeft hij het wel goed gedaan. Toen hij bij Ajax terugkeerde, waren de verwachtingen natuurlijk hooggespannen: een oud-speler en oud-topvoetballer die terugkeert bij de club waar het allemaal voor hem begon, maar tegen verwachting in ging het erg matig onder van Basten en 1 wedstrijd voor het einde van het seizoen vertrok hij toen bij Ajax.

Toen heeft hij ongeveer 3-jaar zonder club gezeten, waarna hij begon bij Heerenveen. Daar heeft hij het opzicht wel naar behoren gedaan, met een 8ste plaats in z'n 1ste seizoen en een 5de plaats in z'n 2de seizoen en vervolgens begon hij bij AZ, maar daar was hij na een paar maanden alweer weg omdat hij blijkbaar niet met de druk en dat soort dingen kon omgaan.

Veel mensen denken ook dat als je een goede voetballer bent geweest, dat je dan ook meteen per definitie een goede trainer bent en dat heeft misschien ook wel een beetje als nadeel gewerkt wat betreft de trainersloopbaan van van Basten, maar zo blijkt wel weer: niet iedere goede voetballer is een goede coach.

Dat blijkt bij van Basten, die een van de betere voetballers uit zijn generatie was. Maar dat blijkt bijvoorbeeld ook bij iemand als Maradona, die misschien wel de beste speler uit zijn generatie was.

15 april 2018 om 13:24

Iedereen had met toppers als Stam, van Nistelrooij, van Bommel, Cocu, de Boer, van der Sar, van Persie, van Bronckhorst en o.a. Seedorf het toch gewoon goed gedaan.
In de Eredivisie heeft die bij Ajax laten zien dat het TD-schap niet beheerst en bij Heerenveen had hij ook problemen met spelers.

Vind het wel erg mooi dat hij er zo eerlijk en duidelijk over is waarom het niets voor hem is. Niks mis mee!

15 april 2018 om 12:32

Dat was mijn eerste gedachte ook. Eerlijk zijn tegen jezelf, daar kom je het verst mee

Waar topvoetballers als Van Basten vaak mee te maken krijgen als ze trainer worden, is dat ze moeten werken met spelers met beduidend minder kwaliteiten. Daar had Frank de Boer in het begin ook moeite mee, maar die heeft zich uiteindelijk aan het niveau van zijn selectie weten aan te passen. Ik denk dat Van Basten daar gewoon het geduld niet voor had. Overigens is Van Basten ook destijds bij Ajax vertrokken omdat hij zichzelf niet goed genoeg vond om de selectie naar een hoger niveau te tillen. Dat is een verademing vergeleken met al die trainers die lijden aan een ernstige vorm van zelfoverschatting.

Dr was wat wrijving tussen johan Cruyff en vn basten toen dr tyd en dirksen maakte er zijn missie van om van basten af te maken. Dr was geen vi uitzending waarin hij nie de kans greep om uit te halen nr vn basten. Terwijl hij het niet eens so slecht deed onder hem speelde nederlandse elftal zn beste wedstryden. En ze wonen van landen waar nl normaal van verliest frankryk en italie. Verder was ajax in een put. Ik weet nog dat onder van basten en met komst van aissati ajax voor het eerste begon te ballen. Van aissati werd toen gezegd hij n is de smeerolie wat de ajaxmotor miste. Mn punt is als je dirksen jou jiet mag dan is het over met jou. Suleimani deed t erg goed bij herenveen en dirksen zei toen ajax moet hem halen. Vervolgens ging hij ieder aflevering zeuren over het feit dat van basten veel geld betaalde voor suleimani.

Uiteindelijk vind ik het toch een superslechte reden om te kappen met je werk. Oprecht goed dat hij dit durft te zeggen en dat hij zich zo kwetsbaar durft op te stellen maar ik weet niet of hij hier over 20 jaar geen spijt van krijgt. Ik zou mezelf althans een enorme slappeling vinden als ik om zo'n reden er mee zou stoppen. Ik kijk van een afstand dus het is moeilijk oordelen over zoiets en het is helemaal niet bekend wat de invloed is van druk in de voetballerij. Maar het lijkt me toch dat zoiets te leren valt. Waar gaat het nou om? Een bal die binnenkant of buitenkant paal valt. Tuurlijk snap ik wel dat het moeilijk kan zijn maar in mijn opinie heeft het meer te maken met een gebrek aan relativeringsvermogen en inzicht. Als je het spel leuk genoeg vindt dan weegt dat toch niet op tegen de nadelen? Je kan dagelijks bezig zijn met je hobby. Ik volg van Basten hierin niet helemaal maar nogmaals ik heb makkelijk praten. Maar het is zonde. Zowel voor hemzelf als het Nederlandse voetbal. Juist in deze tijden hadden we iemand kunnen gebruiken die de Hollandse school vertegenwoordigt of iig nog onderdelen daarvan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren