Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Aanholt zet ploeggenoot op scherp: ‘Kleinigheidjes moeten eruit’

Laatste update:

Patrick van Aanholt heeft niets anders dan lovende woorden voor Xavi Simons. De aanvaller annex middenvelder is dit seizoen een van de bepalende spelers bij PSV en kan in de ogen van de linksback 'de wereldtop halen'. Simons heeft echter ook iets in zijn spel waar Van Aanholt minder van gecharmeerd is. Hij wijst zijn ploeggenoot erop dat hij geen stempel moet krijgen.

"Hij is echt heel erg goed", begint Van Aanholt zijn lofzang in een uitgebreid interview in Voetbal International. "Eigenlijk te goed voor de leeftijd die hij heeft. Het is onbegrijpelijk hoe volwassen hij al speelt. Xavi is pas negentien, hij is mede-topscorer van de Eredivisie en had al een basisplaats bij het Nederlands elftal. Als Xavi dit volhoudt, gaat hij zeker naar de wereldtop. Alleen die kleinigheidjes moet hij er wel uit halen."

Van Aanholt doelt daarmee op het temperament van Simons. "Xavi krijgt natuurlijk heel veel schoppen. Dat is echt niet normaal", ziet ook de linksback. "Hij wil dan verhaal halen, maar hij moet daar niet te snel zo boos om worden. Daar heb je anderen voor. Hij moet het laten gaan, anders krijg je op een gegeven moment zo'n stempel en naam. Maar dat gaat er bij Xavi wel uit. Ik praat er ook met hem over en hij snapt het ook. Komt dus goed."

In het interview legt Van Aanholt verder uit hoe zijn band met Simons is ontstaan. "In Amsterdam kwam ik Xavi tegen bij mijn fysiotherapeut. Zij gingen trainen en toen ben ik mee gaan doen. Daarna hebben we altijd contact gehouden. Ik heb ook twee huizen in Rojales in Spanje, het stadje waar Xavi deels is opgegroeid. Het is heerlijk om daar met mijn gezin naartoe te gaan. Je wordt wel herkend, maar iedereen laat je met rust. Daar kun je volledig jezelf zijn. Dat heeft Xavi ook. Hij heeft bij PSV ook gepusht om mij te halen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Perfect dat van Aanholt zo naar PSV gekomen is. Zet Xavi Simons goed op zijn plek zo en daar leert hij alleen maar van. Daarnaast is het een factor voor Xavi Simons om langer bij PSV te blijven. Buiten dat ben ik ook erg tevreden over zijn optredens voor PSV. Verdedigend misschien niet altijd het beste, maar heeft dat compenseert hij ook wel weer met zijn aanvallende vermogen.

Van Aanholt is voor PSV een toevoeging, alleen wanneer ze een stap hoger willen zullen ze spelers van een ander kaliber moeten gaan halen.

20 april 2023 om 14:53

Als we een stap hoger willen moeten we Van Aanholt houden, erzijn plekken in het elftal nu die zwakker zijn dan de LB positie, centraal achterin is er al 1

20 april 2023 om 14:58

Van Aanholt is al 32, dus PSV zal vast deze zomer al jonger alternatief binnenhalen. Zelf hoop ik op iemand als Manhoef van Vitesse

20 april 2023 om 15:28

@andres13, is Manhoef geen rechtsbuiten haha? vervanging voor van Aanholt zal toch linksback moeten staan. Aanholt is in mijn optiek wel heerlijk om erbij te hebben, bonk ervaring en geeft altijd alles. Focus zal toch op twee nieuwe centrale verdedigers liggen hoop ik (gerrit proberen los te weken, zeker als everton degradeert, boscagli houden, obispo en ramalho per direct weg).

20 april 2023 om 15:37

Speelt de laatste tijd vaak rechtsbuiten inderdaad, maar heeft bij Vitesse ook eerder linksback gespeeld

20 april 2023 om 15:31

Van Aanholt is een topback voor de Eredivisie. Wat mij betreft gaat onze volledige focus op de eigen competitie. Een stap hogerop, ik neem aan dat je Europees competitief zijn bedoelt, is vooralsnog een utopie. Eerst dus maar eens nationaal competitief worden qua selectie en breedte van de selectie.

Van Aanholt is me 100% meegevallen. Niet zo'n hoge verwachtingen van toen ik las dat GS supporters hem maar graag kwijt waren, maar hij is echt een hele stabiele back en door ervaring een goede toevoeging voor PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren