Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valverde voorzichtig: ‘Wat er met Real is gebeurd, kan ons ook overkomen’

Laatste update:

Ernesto Valverde hoopt dat zijn Barcelona scherp blijft in de laatste maanden van het seizoen. De trainer zag aartsrivaal Real Madrid dinsdagavond in de Champions League ten onder gaan tegen Ajax en neemt de Madrilenen dan ook als voorbeeld. Woensdag verloor Barcelona de finale van de Supercopa de Catalunya tegen Girona en Valverde sprak na afloop met de Spaanse pers. "Voor ons is Real nog altijd een concurrent", tekent Mundo Deportivo op uit de mond van de Spanjaard.

Barcelona verloor in Nova Creu Alta met 0-1 van Girona en greep zo naast de Supercopa. Valverde speelde in Sabadell vooral met spelers, die normaal gesproken minder in actie komen. Jasper Cillessen stond na blessureleed weer onder de lat, terwijl ook Malcom, Kevin-Prince Boateng en Samuel Umtiti speeltijd kregen. "Girona speelde met een team dat ook in LaLiga zou kunnen meedoen. Het is goed voor onze jonge spelers, die zich goed hebben geweerd."

De Spaanse pers vroeg Valverde ook naar de malaise bij aartsrivaal Real, dat dit seizoen geen aanspraak meer lijkt te maken op een hoofdprijs. "Wat er met Madrid is gebeurd, zou ook met ons kunnen gebeuren", weet Valverde. "Het moet ervoor zorgen dat wij scherp zijn. We zitten nog niet in de kwartfinales van de Champions League en hebben nog geen voordeel. Een slechte dag kan ons ook fataal zijn. En wat LaLiga betreft, denk ik dat Real gewoon een concurrent is."

Girona trok in de finale van de Supercopa de Catalunya aan het langste eind door een benutte strafschop van Cristhian Stuani. Voor Barcelona kunnen de ogen weer gericht worden op 'echte' prijzen. De Catalaanse topclub speelt volgende week woensdag de return in de achtste finales van de Champions League tegen Olympique Lyon. De heenwedstrijd eindigde in 0-0. Daarnaast heeft Barcelona in de competitie een voorsprong van zeven punten op achtervolger Atlético Madrid en wordt eind mei finale van de Copa del Rey gespeeld tegen Valencia.

Denk jij dat Barcelona de Spaanse landstitel nog uit handen gaat geven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschil is, is dat Messi er nog speelt. Die is zo belangrijk en maakt echt het verschil. Dit mis je totaal bij Real. Ook gaan er bij Real zakken gewoon te veel waterdragers door het ijs. Kroos, Casimero, Carvajal, Benzema en met name Bale zijn werkelijk dramatisch. Daar waar met name de eerste 3 samen met Modric zo belangrijk waren is daar werkelijk niks van over. Alleen Modric haalde samen met. Asensio zijn niveau tegen Ajax. De rest was arme en arme middelmaat.

7 maart 2019 om 13:19

Bale was in zijn begin bij Real echt goed. Hij was snel, wendbaar en werkte keihard. Toen werd hij gespierd, raakte veel geblesseerd en begon lui te worden. Maakte geen vuile meters zoals Vazquez dat wel doet. Zijn wendbaarheid en vermogen is hij totaal verloren. Hij heeft de kans gehad na de zomer om zich te laten zien, zoals hij het team van Spurs ook op sleeptouw nam. Maar integendeel..... hij mokt, zeurt en speelt dramatisch. Van een speler van dat kaliber verwacht je meer. Hij klaagt veel via de media en dat hij vorig jaar al weg wilde. Hij past niet in de groep bij Real. Uitfluiten kan nooit niet, maar Bale heeft het zelf verprutst. Met zijn houding, arrogantie en luiheid.

7 maart 2019 om 13:37

Bizar blijft het, dat met precies het type dat je omschrijft, Isco gewoon niet wordt gebruikt....

7 maart 2019 om 17:56

Asensio scoorde in beide wedstrijden tegen Ajax maar was ook in beide gevallen geen basisspeler. Dat zijn nou van die beslissingen waar ik iets van begrijp.

Tja, het is en blijft een spel en de bal blijft rond... Het kan zomaar zijn dat Lyon een waanzinnige dag beleven in camp Nou en Barcelona een off-day heeft. Ook is het zo dat Lyon het meeste profiteert mbt de doelpunten telling. Ik durf ook geen voorspelling te maken wie tussen deze duel als winnaar eruit komt.

7 maart 2019 om 12:59

Lyon heeft best een goede uitgangspositie. Ze hebben in de eerste wedstrijd best weinig kansen weggegeven. Er hoeft maar een vrije trap ofzo in te gaan en barca moet echt aan de bak.

7 maart 2019 om 13:07

Niet mee eens, Barcelona had volgens mij iets van 25/30 schoten in de uitwedstrijd. Tuurlijk waren het niet allemaal kansen, maar Lyon gaf echt idioot veel ruimte weg achterin. In Camp Nou is zo iets natuurlijk dodelijk

7 maart 2019 om 13:24

Weinig kansen weggeven? Heb je die wedstrijd niet gezien? Lyon begon waanzinnig goed en Barca kwam 2x heel, maar dan ook echt heel erg goed weg. Vervolgens had Barca 24 schoten, maar geen doelpunt. Die keeper (lopes?) is ook niet bepaals consequent. Hij kan een geweldige wedstrijd keepen om de week erna volop in de fout te gaan, gebeurd helaas wel vaker.

Vanzelfsprekend hoop ik op Barca. Lyon maakt natuurlijk een kans maar Barca thuis? Niets is onmogelijk maar als je het mij vraagt wordt Lyon weggeveegd.

7 maart 2019 om 13:27

Dan heb je de wedstrijd niet gekeken... We waren in alles beter. Lyon had juist weinig kansen.ik denk toch dat we winnen. We gaan het moeilijk krijgen dat zeker. Maar wij spelen in het Camp Nou. ... Barcelona in het Camp nou is anders dan de uitwedstrijden van Barcelona.. Er zit echt een verschil.

7 maart 2019 om 13:36

Jawel. Ik verwacht dat Barcelona korte metten maakt met Lyon. Een paar spaarzame kansen voor Lyonn, tegenover een berg aan kansen voor Barcelona. Nee, dit Lyon gaat het Barcelona echt niet moeilijk (genoeg) maken.

7 maart 2019 om 19:22

We gaan het volgende week meemaken!

Of wat met PSG is gebeurd. Barcelona kan e.g 1-0 voorstaan by Lyon. Kansen verspelen en in laatste minuut een penalty tegen krijgen. Maar aan de andere kant als ze wimmen van Lyon en Atletico verspeelt punten in de competitie (ze hebben blessures en willen zich voorbereiden op Juventus) komt treble een klein stapje dichterbij. Verschil tussen success en failure is niet zo groot.

Ja. Barca moet lyn echt niet onderschatten na wat ze deze week gezien hebben in de champions league.
Gewoon vanaf minuut een hard pushen voor 2 goals en dan komt de rest vanzelf wel.

RM speelde niet met een “b-elftal” in een niet zo boeiende competitie dus die vergelijking gaat mank.

Veel Barcelonafans onderschatten het, maar wanneer Messi weg is bij de club (ooit in de toekomst) dan zal Barcelona door een hele duistere periode gaan. Dit seizoen zien we wederom dat bij moeilijkheden het toch steeds Messi is die ze uit de brand helpt. De wedstrijd tegen Sevilla van 3 weken geleden is het perfecte voorbeeld.

En ja, er waren wedstrijden waarin Messi niet speelde of niet zijn dag had en andere spelers opstonden. Maar dat gebeurt niet vaak. Dit team is heel erg afhankelijk van 1 wereldspeler.

7 maart 2019 om 13:13

Om die reden verwacht ik dus ook dat Real de macht weer overneemt in Spanje, mochten Perez en co een goed project opzetten voor de toekomst waarin dit team vanaf de wortel weer heropgebouwd wordt tot een gevreesd team.

7 maart 2019 om 14:47

Het is zeker waar dat als Messi er niet meer zou zijn dat we dan zware tijden tegemoet gaan. Maar of real Madrid het stokje dan zomaar over neemt in Spanje dat zou ik ook niet beweren. Want Barcelona is nu flink aan het verjongen iets wat real Madrid niet of nauwelijks heeft gedaan. En Ronaldo is weg en kwalitatief gezien niet te vervangen maar ze hebben ook vervanger gekocht.

7 maart 2019 om 14:54

Daarom zeg ik ''mochten Perez en co een goed project opzetten voor de toekomst waarin dit team vanaf de wortel weer heropgebouwd wordt tot een gevreesd team.''

Uiteraard gaat dit huidige Real niet het stokje overnemen. Althans, niet zoals het beleid nu is. Er moet een project komen.

7 maart 2019 om 13:23

@hangover de fans klagen nu al op valverde die dingen anders neerzet. En ondanks dat hij prijzen pakt zien vele hem liever vandaag nog vertrekken, laten we stellen dat de eisen en verwachtingen zo hoog gelegd worden dat barca daar nimmer aan kan voldoen. Ja ze hebben veel kwaliteit maar als je de uitgave patronen ziet is dat ook wel te verwachten, ze betalen het meeste salaris dan andere clubs maar de gewenste dominantie zal uitblijven. Ergens zie je de paniek bij het bestuur ook aangezien ze binnen 3 jaar enorme bedragen zijn gaan betalen voor potentieel geweldige spelers. Maar het feit dat messi niet meer tegen je speelt zal heel veel clubs een boost geven. Gelukkig blijft leo nog wel even actief en kunnen we allemaal nog van hem genieten! Maar in aanvallend en creatief opzicht is messi onmisbaar voor (lees) dit barca. Dat ze de klap te boven zullen komen daar ben ik van overtuigd, maar de lat zal een stukje omlaag moeten voor de barca fans

7 maart 2019 om 14:28

Leg de beide selecties eens tegen elkaar en dan is de kans iets kleiner dat Barca helemaal instort als nu bij Real het geval is. Natuurlijk ga je Messi missen, dat is de beste ooit dus dat ontkennen zou gekkenwerk zijn. Maar Barca heeft ook gewoon met 5-0 gewonnen van Real zonder Messi.

Wat ik nu vaak zie is dat Messi constant, zelfs geforceerd gezocht, wordt. Als hij weg is krijg je een andere dynamiek en ja dan moeten anderen meer brengen. Maar er loopt nu al beste wel wat kwaliteit rond met spelers die dat kunnen. Ter Stegen, Umtiti, Lenglet, Roberto, Semedo, Arthur, De Jong, Dembele, Coutinho zijn spelers die nog jaren mee kunnen. Alba, Busquets en Pique heb je ook nog zeker 3 a 4 jaar plezier van. Dan moet je dus zorgen voor opvolger Suarez, wat prio is en Messi.

Bij Real gaat Bale weg, is Ramos niet meer de jongste, zijn er geruchten over vertrek Modric en Marcelo. Wat blijft er dan over en wie gaan ze halen? Want ze moeten minimaal 500 mln uittrekken om zich goed te kunnen versterken.

7 maart 2019 om 14:51

Die 5-1 was tegen het slechtste Real allertijden, dus die Clasico zou ik wel in context zetten. Zoals ik al zei, er zijn wedstrijden dit seizoen en in voorbijgaande jaren geweest waarin Barca overtuigend wist te winnen zonder Messi. Maar hoeveel van die wedstrijden heb jij voorbij zien komen? Niet veel. Het is eerder toeval dan een regel dat Barca zonder Messi uitmuntend presteert.

Zijn gemis ga je echt wel voelen straks, en natuurlijk komt Barcelona er bovenop net zoals ieder ander team dat zijn absolute vedette kwijt is geraakt. Maar het zal ff duren en Barcelona zal voor een tijd hetzelfde beleven nu als Real.

7 maart 2019 om 14:56

Doe mij jouw glazen bol! Je gooit hier alles maar neer alsof het een feit is, het is jouw mening waarvan je nog maar af moeten wachten wat er van waarheid wordt.

Ja hij zal gemist worden, maar je kunt absoluut niets zeggen over het Barca daarna en wat de gevolgen zijn in vergelijking met Madrid.

7 maart 2019 om 20:10

Doe niet zo gefrustreerd Ik baseer dit op basis van wat er met andere topclubs gebeurd is in het verleden toen zij hun sterspelers kwijtraakten.

Als je voetbal een beetje volgt, dan weet je dat het bij Barcelona ook gaat gebeuren op den duur en dat zij een duistere periode tegemoet gaan. Zij hebben wellicht de beste speler allertijden in hun team die het team al jaren draagt. Met een beetje verstand en logica moet je dus kunnen begrijpen dat zo'n speler opvangen Heeel moeilijk wordt. Dus ja, wat ik zeg is best logisch. Het is geen mening, het is een verwachting.

7 maart 2019 om 14:34

Geloof mij maar barca-fans onderschatten messi echt niet.

7 maart 2019 om 14:43

Alsof er überhaupt iemand met gezond verstand is die Messi onderschat.

7 maart 2019 om 14:52

Ik heb het niet gehad over Messi onderschatten? Ik heb het over zijn gemis onderschatten. Iedere Barcelonafan is het er wel mee eens dat het lastiger zal worden, maar wat ik bedoel is dat de impact van zijn gemis onderschat wordt. Barcelona zal in een nog diepere dal vallen dan Real momenteel heb ik het idee.

7 maart 2019 om 14:58

Nee Steve, zie mijn uitleg hierboven. Kijk naar de opbouw van de verschillende selecties in kwaliteit en in leeftijd. Real heeft niet door geselecteerd. niet alleen afgelopen zomer maar ook die periode daarvoor te weinig. Daar ondervinden ze nu de problemen van. Barca is dat al wel aan het doen, zie aankoop Dembele, Arthur en de Jong.

7 maart 2019 om 15:00

We weten heus wel dat het gemis van messi erg groot gaat worden.
In de wedstrijden dat hij niet speelt zien we het verschil al, En puur dat hij alleen al gaat opwarmen gaat barca opeens met super veel zelfvertrouwen spelen.

Ik zei het verkeerd in mijn eerste comment maar ik doelde ook gewoon op zijn gemis

Nope. Met Messi in de gelederen is die kans miniem. Al zou het niet de eerste keer zijn dat hij het in de knockoutfase laat afweten. Viel ook in de classico's behoorlijk tegen.

Toch zie ik Lyon sneuvelen. Misschien niet door een heel goed spelend Barcelona, maar door bevliegingen van de grote jongens. Dit laatste mist Real...

7 maart 2019 om 13:28

In de Clasicos viel hij niet zozeer tegen, maar wij verwachten elke week minimaal een hattrick van hem. De Sevilla fans zullen hem in ieder geval nog wel even in het achterhoofd hebben. Bovendien heeft een slecht spelende Messi ook zijn voordelen, het halve team van de tegenstander houdt die glibberige Argentijn in de gaten waardoor er ruimte voor de rest komt.

7 maart 2019 om 13:44

Deels met je eens. Los van de inderdaad torenhoge verwachtingen, was hij gewoon niet zo aanwezig, leed onnodig balverlies en kon niet zoveel creëren zoals die dat normaal doet.
Maar zoals je terecht zegt, dat had er alles mee te maken dat ze zich bij Real volledig op hem focuste met als gevolg dat Dembele en co. meer hun gang konden gaan.

7 maart 2019 om 14:04

Mensen zien verbanden die er soms niet zijn. Messi is altijd dodelijk geweest in de classico's. Niet voor niets veruit all-time topscorer geweest in die onderlinge duels. Een paar wedstrijdjes niet scoren zegt dan niet zoveel.

Vorig jaar was hij volgens mij het meest Motm geweest in de CL (ook in K.o. fase), en heeft hij 1 wedstrijd tegen Roma niet goed gespeeld met als gevolg dat velen van mening zijn hij niet goed presteert in de CL.

Beter kan je zeggen dat hij net als iedere topspeler (ronaldo, Bruyne, etc.) gewoon nagenoeg constant perfect presteert. Maar dat kan nooit 100% en tijdens alle wedstrijden. Messi overkwam het in de K.o. fase, Ronaldo de eerste seizoenshelft Maar om nu te opperen dat het door de K.o. fase komt of door een seizoenshelft is schijnstatistiek.

Zeker waar. Lyon heeft genoeg dreiging en gevaar voorin om in een paar minuten er zo een paar in te leggen. Dat repareer je niet zo makkelijk met een 0-0 eindstand uit de eerste wedstrijd.

Ik hoop echt dat Lyon door gaat dat zou toch mooi zijn een volgende ronde met united, Ajax, porto / Lyon, Atletico, Liverpool. Eindelijk weer is wat anders.

Valverde weet zelf wel wat hij moet doen aanstaande weekend... Namelijk spelers rust geven. En wat betreft Lyon namelijk de spelers motiveren om te presteren. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat hij dat zal doen. De spelers zelf weten wat ze moeten doen en hebben ook gewoon de wedstrijden gekeken van gisteren en eergisteren. Je moet dit als een finale beschouwen... Real Madrid en PSG waren niet scherp met name de verdediging. Als de spelers scherp zijn dan zie ik ons winnen... Hij weet zelf ook wel als je niet doorgaat dan ben je na dit seizoen weg. Dus hij weet wat hij moet doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren