Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valverde deelt rake klappen uit bij spelersbus na hele nare uitspraken

Laatste update:

Na de wedstrijd tussen Real Madrid en Villarreal van zaterdagavond, die in een 2-3 overwinning voor el Submarino Amarillo eindigde, is het bij de spelersbus van de bezoekers tot een confrontatie tussen Federico Valverde en Alex Baena gekomen. Dat melden diverse media. De Uruguayaanse middenvelder van Real zou zijn tegenstander bewust hebben opgewacht om daar klappen in het gezicht uit te delen.

Betrouwbare media zoals Marca en The Athletic schrijven over het voorval, dat niet uit de lucht kwam vallen. Valverde en Baena hadden het gedurende de wedstrijd al met elkaar aan de stok en tot twee keer toe leek dat al op een gevecht uit te draaien. Na afloop kwam het daadwerkelijk tot een confrontatie. De controleur van Real beloofde zijn 21-jarige tegenstander tijdens de wedstrijd al op te wachten en dat liep volledig uit de hand. De vechtende partijen konden met moeite uit elkaar gehouden worden en voor die tijd deelde Valverde meerdere klappen in het gezicht van Baena uit.

Het gevecht zou op beeld zijn vastgelegd door mensen van Villarreal en de club overweegt nu dan ook om aangifte te doen bij de politie. Op sociale media circuleren al screenshots van een bericht van Xisco Nadal, teammanager van Villarreal, die Valverde een lafaard genoemd heeft. Het kamp rond de Uruguayaan heeft ook gereageerd op het incident en wist te bevestigen dat er klappen zijn uitgedeeld, maar maakte ook duidelijk dat Baena niet van onbesproken gedrag is geweest.

In januari speelde de Koninklijke al tegen Villarreal in het kader van de Copa del Rey (2-3 winst van Real in het Estadio de la Cerámica) en toen zou Baena tegen Valverde hebben gezegd dat 'hij maar moest huilen nu zijn zoon het levenslicht niet zou zien'. Destijds dreigde de vrouw van Valverde hun tweede kindje te verliezen omdat er complicaties optraden tijdens de zwangerschap. Uiteindelijk is het kindje gezond ter wereld gekomen, maar Valverde was de opmerkingen niet vergeten en beloofde tijdens de wedstrijd al dat hij op zou komen voor zijn familie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou is dit natuurlijk niet oke, maar als iemand zo'n opmerking had gemaakt over mijn kind, had ik hem de vorige wedstrijd al al zijn tanden uit zn bek geslagen denk ik.

9 april 2023 om 09:12

@alfonsekcei dus dat.
Hou van een winnaars mentaliteit maar zulke opmerkingen zijn super laag

9 april 2023 om 09:44

Dit is geen winnaarsmentaliteit. Dit zijn dingen die alleen kleine zielige mensjes roepen.

9 april 2023 om 19:30

Waar heb jij het over winnaars mentaliteit?? Dat slaat helemaal nergens op heb zelf 3 kids zoals alfosno zegt duizend procent gelijk. Mensen die zulke dingen roepen, hun hart zit vol gif. Ongelofelijk wat voor gedachtes er in dat hoofd spoken voor zo een jonge gast. Valverde is een baas!

9 april 2023 om 09:29

Ik wilde exact hetzelfde zeggen. Het hele artikel had ik iets van ‘waarom Valverde’, maar na het lezen van die zin gaf ik hem groot gelijk. En ik heb geen eens kinderen! Laat staan voor de vaders en moeders onder ons op dit forum.

9 april 2023 om 09:33

Precies dit. Ik dacht al "wat is die Valverde een ontzettende idioot". Gelukkig lees je dan nog door en zie je de aanleiding. Geweld keur ik alsnog af, maar ik begrijp hem zeker. Zelf ook een zoon twee weken op de IC gehad en als iemand onder een tenniswedstrijd een opmerking zou hebben gemaakt als tegen Valverde, dan was ik ook buiten zinnen geweest. Wat laag. Wat vreselijk laag

9 april 2023 om 09:39

Jullie gaan er nu wel heel makkelijk van uit dat het waar is hè. Wil niet zeggen dat het niet waar is, maar voorlopig ontkent Baena het zelf en hebben we niet meer dan een mijn woord tegen het zijne.

9 april 2023 om 09:51

Dat is inderdaad waar. Alleen zo'n gerucht verzin je toch niet zou je denken.

9 april 2023 om 09:45

Dan had ik niet gewacht maar hem ter plekke aangepakt inderdaad. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets laags te zeggen. Dan gaat je licht toch uit en wordt het rood voor je ogen? Wat een idioot. Trek die aangifte maar gauw in want je verdiende deze klappen.

9 april 2023 om 09:50

Ach...kan het wel waarderen om het na een wedstrijd even van man tot man, vuist op vuist uit te vechten In het veld een man, dan buiten het veld ook je mannetje staan dan. Ouderwets potje knokken en daarna moet het dan ook klaar zijn.Niet dat het goed is natuurlijk. Maar toch...kan het wel begrijpen in deze situatie, dan steeds maar klakkeloos te wijzen naar de "schuldige"

9 april 2023 om 09:54

Ja, daar zou ik ook wel een schorsing en geldboete voor over hebben.

9 april 2023 om 11:14

Geweld goedpraten; zoek hulp en iedereen die je een like geeft.

Wat heeft VZ een verschrikkelijk publiek.

9 april 2023 om 13:59

Zulke zwakkelingen als jij hebben we niks aan ik de maatschappij Futballeke, je zou toch bijna hopen dat jou hetzelfde overkomt zodat je weet hoe het voelt en kijken hoe je dan gaat reageren! Aan je opmerkingen te zien ben je zwak en zou je niks durven..

9 april 2023 om 14:28

Mensen die geweld afkeuren zijn zwakkelingen? Mensen zoals jij zijn eerder de reden dat de mensheid zich niet meer heeft ontwikkeld...

9 april 2023 om 15:15

Ik keur geweld niet goed, maar je verdient zeker klappen als je zulke uitspraken doet als Baena, actie reactie. Door zulke zwakkelingen als jullie is de maatschappij zo naar de klote aan het gaan en denken mensen dat ze onbestraft overal mee weg kunnen komen.

9 april 2023 om 11:35

Dat een groot deel onder ons hetzelfde zou hebben gereageerd betekent natuurlijk niet dat het okay is. Geweld is “helaas” nooit toegestaan.
Maar ik heb 0,0 medelijden met Baena. Triest figuur!

9 april 2023 om 12:22

Je weet niet eens wat er gezegd is, alles klakkeloos aannemen, ik schrik van de reacties hier, geen wonder dat het in de stadions ook vol zit met dit soort proleten.

9 april 2023 om 12:47

Alles klakkeloos aannemen?
Natuurlijk geloof ik Valverde en zijn familie! Dat jij Baena wilt geloven prima.
Baena is alles behalve een slachtoffer.
Materazzi claimde in eerste instantie ook niks te hebben gezegd tegen Zidane (toen met die kopstoot). Jij geloofde dat ook zeker he?

Edit: en lees goed: nergens keer ik geweld goed.

9 april 2023 om 15:10

Je komt met allemaal aannames en argumenten waar de rechter gehakt van zou maken blink182. Zou een mooie boel worden als iedereen zomaar mensen gaat slaan omdat ze zich beledigt voelen.

9 april 2023 om 15:53

Laliga heeft echt wel een dieptepunt bereikt (als dit ook klopt). Na de opgehangen pop van Vini, puur racisme van die clown van Cadiz, Vinicius Muerete leuzen … Uiteraard is er de trashtalk op een veld en dat hoort erbij. Maar dit is wel echt het laagste van het laagste en zegt enorm veel over het type mens Baena. De haat tegenover Real binnen Spanje is niet nieuw (als je niet voor Real bent). Dat is ook een van de redenen dat Real veel moeite heeft met Laliga te winnen. Dit is dé wedstrijd van het jaar voor elke ploeg. Kijk naar de viering van Villarreal, die hebben percies net de CL gewonnen. De draak steken met de uitspraak van Ancelotti, de haka imiteren van Gerard Romero, … en als ze tegen Barcelona spelen hoor je de mentaliteit van ‘dit is niet de wedstrijd waar we punten moeten pakken’ en roteren ze hun sterkhouders. Hoofdoorzaak is dat Real natuurlijk niet goed genoeg was over het hele seizoen en dat ze hun hoofden vooral bij komende woensdag hebben wat te begrijpen is. Tel daarbij de inspanning op van de Copa.

9 april 2023 om 13:16

Inderdaad,geweld is nooit de oplossing maar bij deze had ik hem tijdens de wedstrijd al klappen verkocht.Over kinderen hou je gewoon je bek!

9 april 2023 om 14:36

We weten 1 ding zeker. Valverde valt Baena aan. We weten 1 ding niet zeker, Baena heeft kwetsende dingen gezegd over het kind van Valverde. We zullen het onderzoek af moeten wachten, liplezers zullen overuren draaien. Als Valverde homoseksueel/zwart/moslim was geweest, had hij zich dan ook gekwetst mogen voelen en op dezelfde manier mogen reageren? Want ik vind dat als je elkaar op gaat wachten buiten het veld, het einde wel zoek is. Er wordt zoveel gezegd binnen de lijnen, dat als dit onbestraft blijft, een gevaarlijk precedent wordt neergezet. Mourinho kwam ooit al weg met het opwachten van de scheidsrechter en het porren in een oog van de hulptrainer van Barcelona, maar dit gaat nog een stap verder. Maar het betreft ook weer Real Madrid, ik ben bang dat dit met een sisser af gaat lopen voor de 'koninklijke'.

9 april 2023 om 15:48

@alfonsekcei ik sta met mijn mond vol tanden! Dat iemand zoiets kan zeggen over het ongeboren kind van een ander... ik ben er stil van :'

Als die opmerkingen waar zijn moet je ze gewoon in een kamer alleen laten met elkaar en laat het ze maar uitvechten. Je mag dan 'pas' 21 zijn, maar dat soort opmerkingen horen nergens thuis.

Klappen uitdelen is erg dom en treurig. Maar waarom zou je spotten met iemands ongeboren kind...???

9 april 2023 om 09:36

Je weet niet of er gespot is of niet. Het is een anonieme bron die dat beweert. Die bron kan dus ook de perschef van Real zijn. Of ChatGPT.
Zodra een krant zich op een anonieme bron basseert, neemt de rest die krant als bron.

9 april 2023 om 11:26

Toch geloof ik dit wel, vind dit echt niks voor Valverde. Maar wacht het wel allemaal af

Waar ik dit bericht begon te lezen denkende ‘wat een kansloos figuur die Valverde’ draaide dat 180 graden nadat ik die opmerking van Baena las.

Volledig terecht.

9 april 2023 om 09:25

Geweld is nooit een oplossing vind ik. Maar ben het wel met je eens dat Baena een ontzettend kansloos figuur is.

Alhoewel ik niet ben van het geweld, zou je hier Valverde bijna gelijk ingeven....
Dit verhaal was een "They had me in the first half" meme want het draaide snel.

Man, 21 jaar en dan zulke uitspraken?
Word steeds erger.

Wat een psychopaat moet je zijn om zulke dingen te roepen zeg. En waarom? Om je tegenstander uit zijn spel te halen in een voetbalwedstrijd. Treurig excuus voor een mens die Baena, verdient veel erger dan een mep.

Fede hoort gestraft te worden voor zijn gedrag want wat de omstandigheden ook zijn, je komt niet weg met geweld (of dat hoort toch niet althans) maar wat mij betreft hoort hij op het politiebureau ook 10 minuutjes alleen gelaten te worden met Baena in de verhoorcel terwijl iedereen een rookpauze heeft en de camera's uit staan.

Al wordt ie de rest van het seizoen geschorst, ik neem hem niets kwalijk.

9 april 2023 om 09:38

En als Alex niks geroepen heeft maar Valverde boos was over de verloren wedstrijd?
Is een anonieme bron in Marca ineens de waarheid?

9 april 2023 om 09:46

En hoe waarschijnlijk lijkt je dat? Iemand die notabene nooit zijn hoofd verliest tijdens wedstrijden en nooit vuile overtredingen maakt gaat een speler na een verloren wedstrijd opwachten om klappen uit te delen.

Het feit dat Villarreal geen aanklacht wil indienen spreekt daarin boekdelen wat mij betreft.

9 april 2023 om 09:55

Ik zou het niet weten. De een beweert wat, de ander ontkent.
Misschien riep Alex na een protest van Valverde wel 'ga huilen joh' en maakte Valverde zelf de associatie met de zwangerschaps complicaties.
We weten het niet zolang er geen opnames of getuigen zijn.
Het valt me steeds meer op hoe makkelijk bronnen opgevoerd worden die niet verifeerbaar zijn.

9 april 2023 om 10:26

Er staat dat ze overwegen om aangifte te doen. Niet dat ze gee aanklacht gaan indienen. Das dus geen feit.

9 april 2023 om 11:46

Valverde is ook geen heilige, na Liverpool in de CL finale openlijk die Robertsen provoceren en belachelijk maken en dat was niet de eerste keer.

9 april 2023 om 14:14

Ik geniet van de voetballer Valverde, maar 'nooit een vuile overtreding maakt', is natuurlijk niet waar. Ik kan me nog een gemene karate veeg van achteren op Morata herinneren. Dat was niet bepaald fair.

9 april 2023 om 15:43

Lijkt mij enorm onwaarschijnlijk dat hij boos is voor het verliezen van een redelijk ‘nutteloze wedstrijd’ in een reeds verloren competitie. Enfin boos en geirriteerd waarschijnlijk, maar in die mate dat je je carriere en imago op het spel zet voor deze wedstrijd… er zit zowiezo een extra sportieve reden aan.

9 april 2023 om 19:41

Die zie ik vaker voorbij komen Darkeagle maar daar was toch helemaal niets mis mee joh? Begrijp me niet verkeerd, het was uiteraard 100% terecht een rode kaart maar Valverde had op dat moment de keuze Morata doorlaten, 1 op 1 laten komen en bijgevolg de finale verliezen of Morata neerleggen, goed wetende dat het je een rode kaart kost maar je team de verlenging inloodsen. Hij koos de laatste optie, hij schopt ook niet oid maar probeert Morata gewoon zo veilig mogelijk neer te leggen.

Dat heeft imo absoluut niets met vuile overtredingen te maken.

9 april 2023 om 09:50

Wat verdient hij dan nog veel erger dan een mep? In coma geslagen worden ofzo? Kom op, even bij zinnen komen aub.

9 april 2023 om 10:02

Twee of drie meppen om te beginnen, en te zien aan zijn gezicht na afloop hardere dan hij te verduren heeft gekregen.

9 april 2023 om 10:08

Haha, apengedrag! Stoere praat real8madrid, jij bepaalt even wat rechtvaardig is. Dan ben je zelf ook niet lekker in je kop en als je je laat uitdagen door woorden (hoe ernstig ook), dan ben je altijd zwak. Het gedrag van de Buena is niet goed, maar begrijp niet dat mensen het hier het ook begrijpen. Maarja, als het een speler van een andere club geweesflt zou zijn die klappen had uitgedeeld, dan is het opeens niet rechtvaardig. Lekker soor een roze bril kijken🤣

9 april 2023 om 10:11

Ik bepaal niet wat rechtvaardig is, ik geef mijn mening.

Niet iedereen is zo verblind door hun cluppie als jij. Maakt me niet uit voor welke club de spelers in kwestie spelen, dit vind ik veel groter dan voetbal.

9 april 2023 om 10:15

Dus jij slaat er op los als iedereen wat kwetsends tegen jou zegt? Is dat jouw karakter. Wat als Valverde deze speler op een verkeerde plek raakt en bijv. in coma raakt. Wat dan? Is het dan eigen schuld, omdat Buena wat heeft gezegd (hoe ernstig ook). Denk ff na, geweld is nooit goed. Simpel, als je dat niet snapt, dan ben je simplistisch.

9 april 2023 om 10:22

@tegenargument: Real stelt niet dat iedereen fysiek aangevallen moet worden na een kwetsende opmerking. Iemand wegzetten omdat die menselijke trekjes heeft waaronder emotie neigt nogal naar arrogantie.

9 april 2023 om 10:25

'wat kwetsend' hou op hoor. Dit is wel 3-4 stappen verder dan dat.

Ik heb ook nooit gezegd dat geweld goed is, maar soms, heel soms, vind ik het zeer begrijpelijk. Dit is een van die situaties. Heel weinig mensen die dit kunnen laten gaan zonder fysiek te worden. Ik denk niet dat ik er aan van zou zijn.

De kans dat je iemand met 1 klap in coma slaat, zonder dat je training hebt en dat je doel was, is zo miniem. Die kans is kleiner dan dat je van de trap valt en je nek breekt of stikt in je vis omdat er een graat in zit. Tikkeltje dramatisch.

9 april 2023 om 10:56

Ach man, wat een onzin. Een klap kan altijd verkeerd terecht komen, daar hoef je niet voor getraind te zijn. Genoeg voorbeelden van. En vallen van een trap of vis eten is een dom voorbeeld, want dan kan je alles bagataliseren. Laten we het eens omdraaien. Stel dat jouw zoon iets kwetsends tegen mij of iemand anders zou zeggen. Vind jij het rechtvaardig dat hij een paar klappen krijgt of ben jij dan opeens een vader die voor zijn kind opkomt, ongeacht wat het voorval is geweest. Punt blijft, geweld is nooit goed en is niet begrijpelijk als het alleen met woorden is.

9 april 2023 om 11:20

@tegenargument

Sorry hoor. Maar als iemand jou 3x beledigd, en je vraagt om te kappen maar het gebeurt niet? Dan loop jij gewoon weg? Sorry dan mij jij mij simplistisch vinden, maar dan vind ik jou maar een slappeling.

Pestkoppen stoppen echt niet als er een gesprekje met ze wordt gevoerd. Hoevaak zijn er van die thema dagjes “pesten is niet ok”. Gesprekje met de leraar, ouders. Ondertussen gaat het gewoon door. Rara wat wel vaak helpt? Als de onzekere pestkop zelf eens een klap krijgt.


Je hoeft in dit leven niet alles te accepteren wat men tegen jou zegt. Ik heb mijn hele leven verschillende vechtsporten beoefend. Ik zal altijd aangeven wanneer ik iets te ver vind gaan. En vriendelijk verzoeken om ermee te stoppen. En als iemand dan door blijft gaan. Jammer dan. Anders zal je altijd een pispaaltje zijn. Pesten steekt namelijk aan. En voor dat je het weet zijn er meerdere mensen die zo tegen jou doen.

9 april 2023 om 11:22

@valttegenargument: Je bent vermoeiend want je valt in herhaling. Niemand zegt dat geweld rechtvaardig is, hoogstens een begrijpelijke menselijke emotie. Als ik mijn zoon iemand verbaal zou horen aanvallen en zijn munitie is een doodgeboren kindje? Dan krijgt hij van mij ook een draai om z’n oren.

9 april 2023 om 11:52

Nogmaals: dit is niet zomaar iets kwetsend. Als mijn zoon zoiets zou zeggen zou ik flink teleurgesteld zijn en dan zou ik geen medelijden hebben met hem omdat ie een klap te verduren kreeg als gevolg. Hopelijk leert ie er dan wat van en besluit ie geen uitschot meer te zijn.

Ik zeg dat de kans dat zo'n klap verkeerd valt miniem is, niet dat het niet kan, en dat je hier wel heel dramatisch doet.

9 april 2023 om 12:11

@real8. Niet normaal wat wij dit jaar meemaken met Vinicius en nu Valverde. Een hele rustige vent zo tekeer laten gaan. Ik hoop en verwacht dat Real Madrid met een statement komt en Valverde publiekelijk steunt!

9 april 2023 om 13:25

Kunnen hier wel spreken van een slecht tegenargument.

Ik vraag me af of dit de beste oplossing was voor Valverde. Nu sla je hem, heb je kans dat je nog wordt aangeklaagd voor die klappen. Hij had denk ik beter in een duel over de bal heen kunnen stappen of gewoon met 2 benen die Baena zijn schenen doormidden zagen. Heeft Valverde een schorsing van 2 a 3 wedstrijden en als Valverde Barna goed raakt, is die voorlopig wel even uitgeschakeld. Daar doe je Baena denk ik meer pijn mee dan een paar klapjes. Wat enige repercussie is wel op z'n plek na zo'n lage opmerking van Baena.

Vaak wordt er tijdens een wedstrijd van alles geroepen en in het heetst van de strijd zeggen ze dan, wacht maar na de wedstrijd, dan pak ik je! En uiteindelijk komt er nooit iets van terecht. Valverde wel, die wacht z'n tegenstander gewoon op zoals het hoort. Niet alleen praatjes naar de daad bij 't woord voegen.Overigens vind ik dit soort opmerkingen echt onacceptabel. Woensdag was de wereld nog te klein voor de opmerking van Tadic, maar dit soort opmerkingen vind ik vele malen erger.

9 april 2023 om 09:31

Ja want woorden dien je altijd met geweld te beantwoorden, daar wordt de wereld beter van, het recht van de sterkste of de gekste.
Ben echt verbaasd hoe iedereen ,zeker na afgelopen weekend, dit geweld probeert goed te praten.
Allemaal Valverde fans of zo?

9 april 2023 om 09:35

Jij zou je shit niet verliezen als zo'n zak stront je komt pesten met het miskraam van je vrouw (wat toen leek te gaan gebeuren) ?

Nee daarvoor hoef je geen Valverde fan te zijn, gewoon een mens met een klein tikkeltje empathie.

9 april 2023 om 09:45

Er zat een lichte toon van sarcasme in m'n opmerking, niet opgemerkt? Nee ik praat geweld zeker niet goed. En nee spelers horen elkaar niet altijd op te wachten na de wedstrijd. Maar ergens kon ik er wel om gniffelen, dat er op t veld zoveel geroepen wordt maar dat er uiteindelijk nooit iets gebeurd. En Valverde doet 't wel gewoon ff. Maar zoals real8madrid ook al schrijft, ik kan me wel voorstellen dat je jezelf ff verliest wanneer iemand zo'n opmerking maakt.

9 april 2023 om 09:58

@Marton

Er zijn gewoon dingen die je niet roept in het veld, spotten met andermans kinderen doe je gewoon niet. Wees dan een vent, pak het op de man aan. Maar door middel van zijn kinderen de man willen aanpakken is gewoon not done(hetzelfe geldt wat mij beteft voor religie) . De moeders, vrouwen etc, tja dat hoort er een beetje bij. Maar over iemands kinderen? Ik weet niet of je zelf kinderen hebt, maar dan laat je alles los. Zowel in je handen als in je boven kamer.

9 april 2023 om 10:00

Zo he nu is Alex al een zak stront. Het slachtoffer, die ontkent iets over een zwangerschap geroepen te hebben, is nu de dader.
Want Valverde is nornaal zo'n aardige jongen, die verzint dit heus niet....

9 april 2023 om 10:10

@real8madrid:

Ja, ik zou "mijn shit" (wat een kinderlijke uitspraak trouwens) ook verliezen waarschijnlijk, maar dan wel op het moment dat het gezegd zou worden, en niet ruim 3 maanden later.

Als die opmerking al gedaan zou zijn, waarom heeft Valverde toen Baena niet opgewacht ? Of hem gisteren tijdens de wedstrijd aangepakt ? Nee, lijkt me een te ver gezocht verhaal, iemand die 3 maanden wacht met "wraak" nemen..

9 april 2023 om 10:14

Omdat hij gisteren weer een opmerking maakte volgens diezelfde bronnen.

9 april 2023 om 10:42

@nora1911. Volgens mij zijn we het een heel eind eens met elkaar. Dit soort dingen over kinderen en familie roep je gewoon niet. Dat is ook waarom ik afsluit met de opmerking dat ik me wel kan voorstellen dat je jezelf ff verliest na zo'n opmerking.

9 april 2023 om 10:47

Gelukkig maar

9 april 2023 om 12:46

Enge mensen hier Speedy. Vroeger deden ze dit met heksen.

Kan het alleen maar vreemd vinden hoe iedereen Valverde blind op zijn woorden gelooft. Terwijl afgelopen weekend door bepaalde spelers in de Nederlandse competitie uitspraken zijn gedaan die dan weer door niemand geloofd werden.Vind het ook een vergezochte uitspraak die je niet zomaar even bezigt. Iedereen probeert ik ongeregeldheden voor een camera zijn eigen gedrag te bagatelliseren en dat van de ander uit te vergroten.Normaal doen ze dat nooit....Overigens zal er vast wat gebeurd zijn.Maar je zag het afgelopen weekend met de uitspraken van fans, als Tadic iets over de Ramadan had gezegd, dan was het begrijpelijk dat gokcu wilde vechten...Nee naar aanleiding van uitspraken gaan vechten als prof voetballer zijnde is erg laag, slecht en laat zien dat je makkelijk te provoceren bent.

9 april 2023 om 09:37

Makkelijk te provoceren? Makkelijk? Nou dat jij nog geen kinderen of vrouw hebt lijkt me ook duidelijk.

9 april 2023 om 09:52

Je lult, ik heb vijf kinderen en drie kleinkinderen dus waar heb je het over?
Alleen ik laat me niet altijd zo makkelijk opnaaien door woorden, daarnaast ben ik waarschijnlijk het type waar je dat niet tegen zegt. Maar blind een voetballer op zijn woorden geloven, daar gaat het over.
Juist als je wat ouder wordt en kinderen en zo hebt dat je begrijpt dat iedereen die wat over je kinderen zegt op zijn bek slaan niet echt de wereld vooruit gaat helpen. Dan krijg je dus allemaal van die opgefokte mensen die zich laten provoceren. Als je je makkelijk laat provoceren net een paar woordjes geeft aan dat je een groot gebrek aan zelfvertrouwen hebt.
Wil overigens niet zeggen dat ik nooit boos geworden ben...

9 april 2023 om 09:59

Je bent 24, je krijgt het heuglijke nieuws dat je vrouw in verwachting is van jullie 2e kindje. Enkele maanden laten worden er complicaties ontdekt tijdens een bezoek aan de gynaecoloog en wordt je verteld dat je een miskraam tegemoet gaat. De 2-3 weken die daarop volgen zijn waarschijnlijk de ergste uit je leven. Je slaapt nauwelijks, elke dag verwacht je dat het zover zal zijn en je je ongeboren zoontje gaat verliezen. Je gaat zo goed en zo kwaad mogelijk over tot de orde van de dag en gaat elke dag werken en houdt je problemen voor jezelf en afgeschermd van de buitenwereld (zo goed als niemand in de media wist er iets van af tot later), elke dag kom je na training thuis bij je huilende vrouw die op is van de zenuwen en lijdt onder het grootste verdriet dat een moeder kan beleven.

Dan komt er een etterbak je tot 2x toe treiteren en zeggen dat je moet huilen nu je zoontje nooit geboren gaat worden.

Dat is niet gewoon 'iemand die wat over je kinderen zegt'. De mensen hier die niet compleet zouden overkoken zijn op 1 hand te tellen. Ik hoor er alvast niet bij.

9 april 2023 om 10:02

Eh nee er kwam geen etterbak. Alex ontkent iets daarover gezegd te hebben.
Maar fans tikken zelf wel een drama stukje, en daarmee wordt een slachtoffer ineens een dader.

9 april 2023 om 10:09

Voor iemand wiens hele punt gebaseerd leek te zijn op niet zo makkelijk alles te geloven geloof je Baena nu wel heel makkelijk op zijn woord vindt je niet? Natuurlijk ontkent hij het, ook als het wel zo is. Geef eens even zoiets gruwelijk toe voor nationale media, doet niemand je na.

9 april 2023 om 10:12

Real8madrid, mooi verhaal dat je precies weet hoe dat allemaal is verlopen. Houd toch op... als je geen fan van Real was geweest, dan had je gezegd dat Valverde een mafkees zou zijn en geweld nooit goed is.

9 april 2023 om 10:16

Nee dat zou ik niet gezegd hebben. Hoe kan het trouwens dat jij weer wat loopt te trollen aangezien je account gebanned is?

9 april 2023 om 10:35

Je mist mijn punt vriend, als iemand dit letterlijk tegen je zegt kun je daarop reageren. Maar je gaat er hier, waarschijnlijk omdat het jouw club is, vanuit dat het waar is en dat ook iedere speler weet wat er in Valverde zijn priveleven gebeurt en dan zo een doordachte shitopmerking maken.
Als mensen dit soort beledigingen zeggen te hebben ontvangen heb ik daar mijn twijfels bij. Want als je het over iemands kinderen hebt dan is agressie begrijpelijker..?!
Het hele punt blijft dat het niet een makkelijke gebruikelijke belediging is waardoor ik Valverde verdenk van de vermoorde onschuld te spelen om zijn eigen daden te vergoelijken.

9 april 2023 om 10:54

Maar Ajajax

Stel dat wat jij zegt klopt, dat het allemaal wel meeviel, of dat Baena niet wist van de privésfeer van Valverde. Sowieso vind ik het dan knap dat Baena precies weet waar Valverde over flipt, maar oké. Dan zit er wel heel veel tijd tussen die opmerking van Baena en het incident na de wedstrijd. Dan had Valverde toch nog heel veel tijd om na te kunnen denken en dan te kunnen beslissen, dit is niet zo'n goed idee? In die tussentijd had Valverde alle tijd om te kunnen relativeren. Maar blijkbaar viel het niet zo mee en heeft Valverde een eventuele aanklacht voor zijn actie over gehad. Dan lijkt het mij wel dat er iemand tot op z'n ziel is geraakt, waardoor de rationaliteit niet meer de boventoon voert.

9 april 2023 om 12:20

@speedyafcm

Baena ontkent, ja dus? Wat dacht je dat ie zou doen dan?
Waarom denk je dat zowel Villarreal als Baena geen aangifte willen doen? Omdat ze weten dat Baena fout zat!

Edit: schijnt dat hij toch aangifte zal doen.

Mis bij dit artikel wel dat Baena zelf ontkend heeft dat hij dit heeft gezegd.

9 april 2023 om 11:36

‘‘s laat ik even toegeven dat ik dit heb gezegd op het nationale tv’’ doet niemand. Ik wacht dit allemaal af, maar gezien Valverde zijn gedrag in het verleden, kan ik mij niet voorstellen dat baena niks zou hebben geroepen. Zaakje stinkt!

Zoals ik gisteravond al zei tijdens de wedstrijd, Baena is een hele goede voetballer maar een walgelijke vent in het veld en zie hier het bewijs. Dat je een gast als Fede die geen vlieg kwaad doet en een hele faire speler is tot dit niveau uitlokt, laat duidelijk zien dat Baena te ver is gegaan met zijn gore opmerkingen. Mooie levensles voor hem dat je niet alles kan roepen en verwachten er mee weg te kunnen komen, actie leidt tot reactie.

Hij staat al te boek als een smerige speler, nu is Baena ook nog een onderkruipsel van een mens gebleken. Wat een hond zeg. Ik hoop dat Fede hem goed geraakt heeft.

Ik ga er niet van uit dat Valverde zomaar iemand opwacht om een paar tikken uit te delen. Denk dat hij ‘normale’ provocaties wel gewend is in die competitie waar hij in speelt.

Mocht Baena dit daadwerkelijk gezegd hebben, dan is geen enkele stoot er één te weinig. Dit is echt iets waar alleen de kleinste mensjes op deze aardbol op komen.

Niet dat het goed te praten is en wel actie reactie dit. Die baena is niet goed bij zijn paasei natuurlijk als je dit soort dingen zegt. Wat een kansloos figuur ben je dan.

Ik ben absoluut tegen geweld. En het ging ook meer over de situatie Valverde - Baena dan over de wedstrijd. Maar als iemand roept dat je moet huilen dat je zoon niet geboren gaat worden. En in dat periode had Valverde het ook verschrikkelijk moeilijk, zowel op het veld als buiten het veld. Dan moet je niet verbaast zijn dat je ermee weg gaat komen, en zie hier. Echt ontzettend zielig zeg. Hopelijk geniet die van zijn 'vrije' dag met een dikke jukbeen.

Mocht Federico Valverde geweld hebben gebruikt is dat zeer slecht!
Ook al is de emotie hoog, moet je sterk blijven.
Sterke mensen lossen een discussie of ruzie op met woorden.
Alleen de zwakken gebruiken geweld.
Dat is al gebleken uit veel onderzoeken, mensen die stabiel zijn gaan veel minder snel over tot geweld.
Tijdens rechtszaken zie ik regelmatig onderzoeken over de verdachten, en het blijkt vaak allemaal te kloppen.
Labiel en laag IQ gaan veel sneller over tot geweld.
Ze vragen aan ons bij het OM om er rekening mee te houden in de strafeis, maar voor mij is het geen excuus om geweld te gebruiken.

Hopelijk zullen mijn Spaanse collega's het gaan onderzoeken.
En mocht Federico Valverde geweld hebben gebruikt, hoop ik dat hij de straf krijgt die hij verdient.
Want ieder weldenkend mens zal geweld afkeuren.

9 april 2023 om 10:40

Hij mag zeker gestraft worden, maar je mag de aanleiding voor dit ook niet vergeten. Nergens lees je bij jou over de andere speler, terwijl die 'smerige' woorden gebruikt en naar jou mening dan sterker is? Sterkte man, laat jij maar alles over je heen gaan en zeggen tegen je. Is dit waar, dan dat hoop ik ook Baena gestraft word. Hoort niet thuis op het veld, in beide gevallen.

9 april 2023 om 10:57

Mocht Alex Baena die woorden hebben geroepen is dat natuurlijk niet goed te praten.
Maar ik wacht rustig af op het onderzoek om mijn conclusie te trekken.
Zelf zal ik iemand die vervelende woorden gebruikt niet kwalificeren als een sterker iemand dan iemand die geweld gebruikt.
In beiden gevallen heb je te maken met mensen die reageren uit emotie en frustratie.
En ik geef de mensen die mij uitschelden geen aandacht, daar sta ik boven.
Tijdens mijn werk heb ik te maken met verdachten die mij uitschelden en bedreigen dat doet ze meer pijn dan mij.
Want hun spreekrecht wordt afgenomen door de rechter, en bij bedreiging moeten ze mij nog een leuk geldbedrag betalen.
Dus ongeacht wat iemand zegt over mij of mijn familie, zal ik altijd sterk genoeg zijn om niet te reageren uit emotie en frustratie.
Daar sta ik letterlijk boven.
En dat zouden meer mensen moeten doen.
Dat zorgt namelijk voor een betere en veiligere wereld.

9 april 2023 om 12:01

@Thomas,
Inderdaad, zo'n type ben ik ook. Zulke personen schenk ik ook geen aandacht.

Een aantal weken geleden in de gym was iemand (we zien elkaar regelmatig maar ik groet hem nooit) naast mij die tegen mij ging brullen en schelden dat ik een idioot ben (tot twee keer aan toe), omdat ik volgens hem dumbbells gooide op de grond na mij workout/herhaling. Dat was absoluut niet waar. Ik leg ze altijd gecontroleerd op de grond. Ik schrok want hij zei het onverwachts en best hard. Heel de gym kon het horen. Ik denk elk persoon de confrontatie aan zou gaan, maar ik niet. Ik hou me hoofd koel zolang het bij woorden blijven.

Die gast zat helemaal te trillen van de adrenaline omdat ik hem geen oogcontact/aandacht gaf en ik lekker bezig met me workout alsof het helemaal niets aan de hand was. Zat hem best dwarst. Hij stond daar om confrontatie aan te gaan. Heerlijk terug gepakt zonder een woord gezegt te hebben.

9 april 2023 om 12:35

@Thomas We kunnen inderdaad eerst beter afwachten als de woorden van wederzijdse kanten waar zijn. Fijn dat je het eens bent met over dat Baena, echter ben ik wel iemand die zichzelf verbaal eerst uitspreekt en daarmee is voor mezelf de das vaak dan ook af. Door je uit te spreken over hoe je voelt kan je er naar mijn mening boven staan. Je moet er inderdaad boven blijven staan, en jij en Cannigia zijn hier een sterker in naar mijn mening ook dan ook als je Cannigia zijn verhaal leest.
Echter niet iedereen kan omgaan met zijn emoties, waardoor je altijd blijft houden dat soort scenarios onstaan. Nogmaals dit hoort niet, maar we zijn mensen waarbij dit eeuwen het geval is.

9 april 2023 om 12:42

@Thomas

Vanuit je functie zul je naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder emotie hebben dan een gemiddelde voetballer, schat ik zo in. En ik denk ook dat je daarom kun je makkelijker afstand nemen van zulke dingen. En ik ben het verder met je eens, je kan alles tegen mij zeggen, echt waar, doet me niks, zelfs over mn moeder kun je alles zeggen en waarschijnlijk krijg je dan nog een gevat antwoordt ook. Maar sinds ik zelf kinderen heb is dat toch een beetje anders. En daarom kan ik mij heel goed indenken dat deze woorden, mocht het waar zijn natuurlijk, je op het bot raken. Is slaan dan de oplossing? Ik denk het niet, je kan het ook anders oplossen. Ik zou het verstandiger vinden om gewoon even te wachten totdat de bal tussen ons inl igt en dan toeslaan, maar oké. Valverde heeft net een wedstrijd gespeeld, is dus nog hoog in de emotie, dan wint het verstand het nou eenmaal niet altijd

9 april 2023 om 14:33

@RGB7,

Anderzijds door je verbaal uit te spreken kan een conflict juist leiden tot positieve verandering.

Het kost je wel veel energie van je zelf en biedt je juist de kans om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, contacten te verbeteren en om onprettig gedrag te voorkomen of te verbeteren.

Een conflict is niet per se iets slechts.

9 april 2023 om 14:11

Er is wel degelijk een verschil tussen zinloos geweld, en geweld als tegenreactie. En woorden kunnen soms harder aankomen dan een klap. Er zijn mensen die in therapie gaan vanwege een opmerking die ze hebben ontvangen.

Daarbij vertel mij eens hoeveel mensen aan trauma hebben aan pesterijen? Hoeveel mensen in de beginfase het aangeven op school, bij ouders, gesprek hebben met de pesters. En kijk eens naar veel verhalen van professionele vechters zie gepest zijn.

Of ze hebben de pesters een pak rammel gegeven en het stopte.Of de pesters dachten hem kan ik niet meer aan en het stopte. En wat hebben beide scenario’s gemeen? De bully kreeg het fysiek niet gehandeld , dus done.

Men gaat zeker tegenwoordig er maar van uit dat gesprekjes de oplossing bieden. Daarom gaat het ook zo goed in de huidige maatschappij. Want ipv straffen doen we kringgesprekjes met een afgestuurde psycholoog zonder levenservaring.

9 april 2023 om 15:17

Als je aan vechtsport doet is het nog vele malen kanslozer wat jij hier loopt te verkondigen.

9 april 2023 om 15:39

Haha waarom? Ik heb nog nooit iemand iets gedaan zonder reden. Jij doet nu alsof ik mensen wekelijks in elkaar ram. Ik kom voor mezelf op. Dat leer je namelijk ook in vechtsport. Zelfvertrouwen, controle en beheersing. Maar je leert jezelf ook verdedigen als het moet. Ik respecteer iedereen, en laat ook iedereen in zijn waarde. Ik zal nooit iemand uitdagen. Ik vermijd geweld.
Maar als het moet dan moet het.

9 april 2023 om 18:01

Als jij mensen in elkaar slaat omdat ze jou beledigen, mag jij NOOIT meer vechtsport bedrijven.

Je weet blijkbaar niet eens de regels, dus ik ga er maar vanuit dat je hier totale onzin loopt te verkondigen.

9 april 2023 om 19:50

Nergens schreef ik dat ik mensen in elkaar slaan omdat ze mij beledigen. Dit maak je wederom zelf ervan. En het is een ongeschreven regel dat je de geleerde skills niet toepast in de vorm van zinloos geweld.

Maar vechtsport is ook een zelfverdedigingssport. Dus ik gebruik het om mijzelf te verdedigen.

Kom mij niet wijzen op de regels. Ik zal maar met jou aan het front moeten staan als de pleuris uitbreekt. Kunnen er ons beste meteen overgeven. Slappeling.

Als je dit soort uitspraken gaat doen heb je echt geen hart! Je gaat toch niet zo een opmerking maken over een kind dat niet geboren kan worden? Geweld is nooit de oplossing, maar ik zou het zelfde gedaan hebben.

Als dit waar is Valverde meteen uit de selectie zetten. Wat een idioot.

9 april 2023 om 11:23

Hahahaha ??? Uit de selectie zetten? Nee je moet maar alles accepteren, hoe erg de belediging ook is. Sorry amigo, maar er zijn echt wel grenzen. Iemand een sukkel noemen ok. Maar dit verdiende gewoon een klap. Goed gedaan van Valverde. Woorden komen soms harder aan dan klappen.

9 april 2023 om 12:45

Dus jij vind het normaal dat spelers met elkaar op de vuist gaan? Echt? Wat als dit op jou werk gebeurd? Vind je werkgever helemaal prima? Dan is daar de deur vriend. Word eens volwassen kleuter.

9 april 2023 om 13:35

Nee. Jij plaats het nu even in een andere context. Ik vind als iemand een dikke onacceptabele lijn over gaat, waarom zou dat altijd zonder gevolgen moeten zijn? Moet ik dan maar zeggen “ ik vind dit niet zo leuk meneer” ? Want dat helpt idd heel goed tegenwoordig. Als jij werkelijk denkt dat diegene naar de kerk gaat om zijn zondes op te biechten, en dit nooit meer doet. Sorry dan ben je echt wereldvreemd. Nogmaals ik zal het altijd eerst verbaal aangeven, meerdere malen. Maar als diegene blijft doorgaan.. blijkbaar helpen woorden dan niet he? En als iemand zo tegen jou doet, doet hij waarschijnlijk ook tegen een ander zo lelijk. Ik accepteer dit niet. Jij gaat waarschijnlijk liever klagen wat jou is overkomen. En gaat advies boekjes van dr phil lezen. Ik ben voorstander om soms het heft in eigen handen te nemen. Wel rechtvaardig.

9 april 2023 om 13:57

Je mag van mij doen wat je wilt, dan zal je ook de gevolgen moeten dragen. Niet mijn probleem. Geweld is strafbaar.

9 april 2023 om 14:20

Geen zorgen. Als jij een keer in een situatie komt waar hulp nodig is. Wij zijn er voor je. Ipv de slappe medeburger die liever alles achteraf op facebook zet.

Er is nergens bewezen dat deze woorden zijn gezegd. Dit verhaal kwam ineens naar buiten 1 minuut nadat Valverde iemand heeft zitten molesteren. En dat terwijl dit zogenaamd in Januari zou zijn gezegd (terwijl het nieuws over de baby pas bekend werd in Februari. Is Baena een God? Kan hij de toekomst inzien?).

Dit is allemaal speculatie en vind het uitermate sneu dat VZ dit dan ook klakkeloos overneemt, omdat “RMadridZone” op Twitter het gedeeld heeft.

9 april 2023 om 11:00

Valverde is een rustige jongen. Hij gaat echt niet zomaar iemand opwachten!

9 april 2023 om 11:15

Yassin praat geweld goed, wees geen Yassin.

9 april 2023 om 15:39

Waar praat ik geweld goed? Ik zeg letterlijk in dit topic nog dat geweld nooit de oplossing is. Je roept zomaar dingen.

9 april 2023 om 14:42

Waarom reageert niemand op jiren , hoe beter kan dit uit gelegd worden ????

9 april 2023 om 15:55

Leuk geprobeerd, maar het was al duidelijk voor dat interview in Marca.

Iedereen zou hetzelfde hebben gedaan als Valverde schat ik in. Ondanks dat hoort er wel een straf bij. Baena draagt dit zijn hele leven mee door de uitspraken, Valverde kortstondig vanwege het geweld.

9 april 2023 om 11:22

Wat was jou reactie toen Klaassen een aansteker moest koppen? Nu geweld goedpraten. Hypocrisie noem je dat.

9 april 2023 om 11:49

Je denkt dat dit dezelfde context is? Die gast moet zijn mond dicht houden over Valverde zijn privé situatie. Zeker iets wat compleet gevoelig ligt. Een miskraam is het ergste wat een ouder kon overkomen en daar had Valverde mee te maken destijds...

9 april 2023 om 12:20

Oordelen zonder proces, dat doen ze alleen in onderontwikkelde landen.

9 april 2023 om 12:30

Ik snap niet wat je nou exact wilt zeggen?

9 april 2023 om 12:34

Ik snap wel dat jij niet snapt wat ik zeg, vandaar dat je ook geweld goedpraat.

Gewoon zwaar terecht, liefst had ik gezien dat hij hem vol met voetbalschoenen in ze gezicht geschopt had

9 april 2023 om 11:16

Ben jij ook van het aanstekers gooien?

Als hij dit echt gezegd heeft dan verdiend hij zelfs nog meer klappen en zou Valverde vrijgesproken moeten worden.

9 april 2023 om 11:56

Naja niemand die geweld uitoefent hoort vrijgesproken te worden, dat zet een gevaarlijk precedent. Als dit klopt dan heb ik er wel alle begrip voor en dan heeft Valverde de gevolgen van zijn actie meer dan waarschijnlijk in acht genomen. Een passende straf is op zijn plaats, dat neemt echter niet weg dat elk weldenkend mens met het minimum aan inlevingsvermogen begrip heeft voor zijn acties.

9 april 2023 om 12:51

Ik spreek dan vooral ook uit emotie in deze en zou direct dan ook een verschrikkelijke rechter zijn haha, je hebt overigens helemaal gelijk

Als dit waar is wat Baena heeft gezegd dan verdient hij een paar aanstekers op zijn hoofd. Niet van die kleine maar van die lange keukenaanstekers.

Wat een malloot joh. Beginnen over iemand zijn ongeboren kind destijds.

Wat triest die Baena zeg. Zulke opmerkingen maken tijdens een wedstrijd. Valverde had het al een tijd enorm lastig met een potentiële miskraam wat destijds misschien wel zou gebeuren. Dan gaat die Baena daar op door in het begin met die Copa duel en dan nu ook na gisteravond. Geweld is dan niet goed maar emotioneel gaat Valverde er natuurlijk overheen want familie staat op nummer 1. Die gast had die klappen moeten zien aankomen. Echt te triest om het daar over te hebben tijdens een wedstrijd terwijl die dondersgoed weet dat het heel veel emotie met zich mee brengt...

Heerlijk , verliezen en ruzie maken ,.
Laten we het vooral goed keuren wat ze allebei doen .
Ze horen allebei gestraft te worden en vooral Valverde moet zijn handen thuis houden,

Goede daad van Valverde, eens kijken of die Banana de volgende keer het weer durft te zeggen

Niet goed maar volkomen begrijpelijk.

Ach begrijp Valverde gewoon. Doe normaal man wat laag van die Baena

Mocht ik coach zijn van Valverde volgend seizoen, dan geef ik hem een vrijkaart om hem door het midden te schoppen en een goede 5-6 wedstrijden te missen door schorsing. Ik ben zelf een vader en weet hoe emotioneel dit ligt, gelukkig(klopklop) heb ik nooit een zoon/dochter moeten afgeven.

Ik begrijp hem echt volledig, wat een mafketel die Baena.

Baena heeft dit zelfs ontkent op Instagram... Hij kan natuurlijk liegen maar dit is wel treurig dat dit niet wordt gemeld door VZ zelf.. Apart verhaal

Baena heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Tijd voor een update, VZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren