Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valverde: ‘Als verantwoordelijke vraag je je dat nog meer af als je verliest’

Laatste update:

Barcelona won vorige week in eigen huis met 4-1 van AS Roma en er leek dinsdagavond voor de return in het Stadio Olimpico weinig aan de hand voor de Catalanen. Edin Dzeko zette i Giallorossi echter al vroeg op voorsprong, waarna Daniele De Rossi en Kostas Manolas uiteindelijk het vonnis wisten te vellen over de koploper van LaLiga. Trainer Ernesto Valverde moest na afloop van de wedstrijd toegeven dat zijn keuzes niet zo goed hadden uitgepakt.

“We waren niet in staat om ons eigen spel te spelen, alles ging goed aan hun kant. Ze scoorden vroeg en het lukte ons niet om in de wedstrijd te komen. Ze zetten ons van minuut één tot minuut negentig onder druk. We konden ons eigen spel niet spelen, namen risico’s op het middenveld en slaagden er niet in om onder hun druk uit te komen. We moesten de lange bal hanteren”, reageerde hij na de wedstrijd op een perspraatje.

“Het was een slechte dag voor ons, aangezien we niet onder hun druk uitkwamen. Zij waren erg goed en wij waren niet zo goed, we konden ons spel niet spelen. Als de tegenstander zoveel risico neemt en met zo’n hoog middenveld speelt, denk je altijd dat je de bal er overheen kan krijgen en het af kan straffen. Dat probeerden we ook, maar het lukte ons niet. Als je een wedstrijd verliest, vraag je je altijd af of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Dat doe je ook als je wint, maar meer nog als je verliest, aangezien je verantwoordelijk bent voor het team.”

Vind jij dat Barcelona meer verdiende?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of dit het begin van het einde is voor Valverde. Werkelijk waar schandalig hoe Barca voor de dag kwam. Heerlijke wedstrijd van Roma, dik en dik verdiend.

10 april 2018 om 23:55

Hij moet weg man. Totaal geen visie met dexe man. Leunt op mesi keer op keer. Hoe speel je nog steeds 442 als je 2-0 achter staat??

10 april 2018 om 23:59

En dan andre gomes brengen voor iniesta lachte me echt kapot. Die Valverde scheet echt in z'n broek en voelde de 3-0 eigenlijk al aan komen.

11 april 2018 om 00:01

Bizar inderdaad. Barca had ipv zo terughoudend gewoon op de aanval moeten spelen. Nu was het wachten tot het fout ging. Typerend ook dat Barca na 75minuten voetbal pas 1x op doel wist te schieten. Kan me niet herinneren wanneer dit ze voor het laatst is voorgekomen, zo kansloos.

11 april 2018 om 06:50

Heel stiekem hoop ik op een blessure van Suarez. Ik zou namelijk Messi weer in de spits willen zien met Dembele en Coutinho op de flanken. Gewoon zoals vroeger. Ik denk serieus dat Messi weer abnormaal veel gaat scoren dan.

11 april 2018 om 07:47

Ze moete een keuze maken, ofwel Messi in de spits ofwel op de 10 positie.
Maar ze moeten met 3 aanvallers spelen.
Coutinho dembele flanken, met Messi in de spits, of Suarez in de spits en Messi achter de aanval.
Nu spelen ze op papier 442, maar in de praktijk is het een 451, omdat Messi afzakt, blijft alleen Suarez over als aanvaller, hoe kun je dan gevaarlijk zijn.

Ja toch had je er geen antwoord op het spel van roma. Niet normaal dat je met 3-0 verliest als je al 4-1 voorstaat. Sjonge.
Kijk hoe uitgeput barca was. Pique die elkee wedstrijd speelt.
Dik verdiend roma.
Nu gaat real voor de 3de keer winnem..

Snap serieus niet waarom ze dembele hebben gehaald als hij zulke wedstrijden niet eens mag starten. Juist nu wanneer er meer ruimte is, had je hem het meest nodig. Maar ja het spel van valverde is echt zo saai.
Beste idee, ontsla valverde en probeer tuchek aan te stellen. Iemand die wel voor aanvallend voetbal staat.

10 april 2018 om 23:58

Waarom tuchel? Sinds wanneer is tuchel zo’n God dat iedereen denkt dat hij een wereldtrainer is? Ligt dit aan mij of wat is de reden dat iedereen hem zo’n bewezen trainer vind?

11 april 2018 om 00:02

Vond dortmund in zijn tijd, altijd wel leuk voetballen, deed het ook gewoon uitstekend na het dramatische seizoen onder klopp.

11 april 2018 om 00:06

Ja dat ben ik wel met je eens maar dat was van relatief korte duur. Ik zou die trainer van bijvoorbeeld napoli dan bijvoorbeeld al hoger aanslaan.

11 april 2018 om 00:56

Niemand begrijpt dat. Hetzelfde met het aantrekken van Paulhino, onbegrijpelijk. Die hele soap rond Couthino die daardoor geeneens CL mocht spelen, ik snap er niks van.

Er zijn zoveel spelers in de wereld die het middenveld van Barcelona echt zouden versterken. Waarom lukt het Barcelona niet om die spelers aan te trekken in de zomer, gewoon bij de voorbereiding op het seizoen? Gasten die per jaar tientallen wedstrijden spelen in de PL en de CL of EL zonder geblesseerd te raken, die heb je nodig.

En achterin heeft Barelona zo weinig opties, dat is echt niet normaal. Alleen Pique en Umititu kunnen meekomen op het CL niveau. De rest is of te licht / onervaren of altijd geblesseerd. Dan haalt City Laporta op, die jongen had Barcelona al jarenlang kunnen oppikken, hij speelde al die tijd in la Liga, 161 wedstrijden bij Bilbao. Dan hoefde Pique ook niet op zijn tandvlees te lopen maar kon die gewoon zo nu en dan de noodzakelijke rust pakken.

Uiteindelijk maakt het in la Liga niet zoveel uit, met spelers als Messi en Suarez doe je altijd wel mee om de titel, maar in de CL na de groupsfase, heb je echt kwaliteit nodig. Dan kom je toch niet aanzetten met Semedo, Roberto, Alacer en Tavares in een kwartfinale wedstrijd? Terwijl je afgelopen zomer 300 miljoen euro te besteden had.

11 april 2018 om 06:14

Vond het best wel een interessante comment totdat je Semedo en Roberto CL onwaardig vindt, terwijl dat meer dan uitstekende spelers zijn. En ja, je kunt daarmee de CL winnen, vooral Semedo die een seizoen of twee wel top 3 rechtsback kan worden.

11 april 2018 om 06:15

Prima speler is Roberto. Maar man wat moeten we terug naar 433

11 april 2018 om 12:58

@perpectief

Ik beoordeel de spelers op wat ze kunnen en hebben laten zien. Niet of ze in de toekomst beter kunnen worden. Gisteren konden Semedo en Roberto niets laten zien, ze konden het elftal niet dragen, niet het verschil maken.

Je kan ze zo omwisselen met spelers uit de andere kwart finale ploegen, het zal Barcelona niet minder maken, als je goed kiest, zal het Barcelona eerder sterker maken.

Hele laffe opstelling van Valverde. Barca hoort zo nooit te voetballen. Past totaal niet bij ze en dat gaat ook amper lukken. Als dembele er gewoon in stand met 433 dan hadden ze sowieso gescoord. Met de huidige opstelling was het gewoon de boel dicht timmeren maar dat gaat moeilijk als de defensie als een natte krant speelt. Vooral Pique en Semedo waren echt amateuristisch. Pique moest allang rood krijgen voor die overtreding en semedo dekte lucht bij de 3-0. Maar van de laatst genoemde hoeven we ook niet veel te verwachten. Eerst douglas gehaald als beoogde opvolger van alves en nu semedo. In de zomer wss weer een nieuwe

11 april 2018 om 00:01

De dubbel is al binnen? Zo je onderschat nu Sevilla net als Roma? Zou ik niet zo zeker van zijn maat

11 april 2018 om 01:04

La Liga is niet zo moeilijk om te winnen met spelers als Messi en Suarez. Je hebt een paar lastige wedstrijden per jaar maar over het algemeen is het vrij makkelijk en wint Barcelona regelmatig met grote cijfers.

In de CL is het tegenwoordig een ander verhaal. Daar zijn de teams stukken sterker, hebben de teams die de groupsfase overleven allemaal goede spelers en ook een paar sterspelers. Dan is het een different cookie, om maar eens met van Gaal te spreken. Dan worden je zwakke schakels genadeloos uitgebuit door je tegenstander. Precies wat we Roma zagen doen, ze sneden Suarez en Messi compleet af van fatsoenlijke aanvoer. En dan valt de rest genadeloos door de mand. Want zonder Messi en Suarez is het allemaal maar middelmaat geworden.

11 april 2018 om 06:15

Alba, Umtiti, Pique, Semedo, Busquets, Rakitic, Iniesta(al houdt hij het een uurtje vol), Roberto, Dembele, etc. Pure middelmaat inderdaad.

11 april 2018 om 07:05

Dat zeker niet maar Barcelona is wel keer op keer gered door Messi echt niet normaal hoe vaak dit jaar als hij niet doet dan doet niemand het. Neymar was zo’n speler maar Dembele is dat (nog) niet.

11 april 2018 om 07:20

Neymar is ook veel ouder dan Dembele en is een top 3 speler, logisch dat hij beter en beslissender is dan Messi.

11 april 2018 om 09:49

@modricmagic, ik ben het helemaal met je eens. Zonder Messi en Busquets zijn we niks. Het was ook duidelijk dat Busquets gewoon nog niet fit was. Alle andere spelers doen gewoon leuk mee en voeren hun taken uit, maar zonder de 2 spelers die ik net noemde stonden we gewoon vierde.

11 april 2018 om 12:54

@perspectief

Zoals je gisteren hebt kunnen zien inderdaad Europese middelmaat. Iniesta is voorbij, die gaat stoppen omdat hij niet meer zijn oude niveau weet te halen, niet meer kan vlammen. De rest van de door jouw genoemde spelers zijn geen toppers, dat is inmiddels wel pijnlijk duidelijk geworden.

Over Dembele kan ik weinig over zeggen omdat die bijna niet speelt. Bij Dordtmund vond ik het een topper in wording maar waar hij tegenwoordig staat, geen idee.

Barca onwaardig. Ondanks dat ik het heerlijk vind voor roma en ook dik verdiend. In de eerste wedstrijd vond ik dat roma al meer verdiende dan barca eerlijk gezegd. Maar 4-4-2 spelen met dit team kan eigenlijk niet.

Barcelona is te verwend geweest onder Guardiola. Er moet is begrepen worden dat het spel en de resultaten van toen uniek was. En dat je zoiets misschien nooit meer zult evenaren, wat geen schande is. De huidige trainer is geen pannekoek, hij behaalt prima resultaten en op basis van een wedstrijd je trainer ontslaan is te gek voor woorden.

Dit verlies is jouw schuld valverde, dembele moest erin al vanaf de 2e helft.

Roma heeft het tactisch uitstekend aangepakt. Mannetje meer op het middenveld creëren aangezien Messi en Suarez toch niet verdedigen en vol druk op de verdediging van Barcelona zodat steeds de lange bal gehanteerd werd. Elk duel werd verloren vooraan en Barcelona kreeg geen grip op de match.

Dat je zo simpel tactisch wordt afgetroefd door een kwalitatief mindere tegenstander zou in de eerste plaats niet mogen. Al het hele seizoen blijkt dat ze in de 4-4-2 diepgang missen. Suarez raakt geen meter vooruit en ook Messi heeft mensen nodig die lopen. Je weet toch op voorhand dat er ruimte gaat liggen? Waarom durf je dan geen Dembélé zetten die voor diepgang kan zorgen?

Maar dan, als je ziet dat je zo wordt afgetroefd in de 1ste helft. Waarom grijp je niet in in de 2de helft? Semedo had het lastig met het tempo na zijn blessure en Iniesta kan ook enkel zijn stempel drukken als hij aan de bal is. Het was pijnlijk om te zien hoe hij steeds werd afgetroefd.

Persoonlijk vind ik dus echt dat dit Valverde aan te rekenen valt. Maar niet alleen hij, de spelers moeten ook echt in de spiegel kijken na zo'n match. Of het systeem nu gepast is of niet, je mag toch wel wat meer inzet verwachten. Wat een contrast met Roma zeg.

11 april 2018 om 01:15

@lamanita5

Je moet ook eerlijk zijn, de absolute klasse van Messi heeft dit jaar in la Liga veel verbloemd, maar sinds het vertrek van Xavi en de achteruitgang van Iniensta, is de rest van het elftal eigenlijk middelmaat geworden. Vergeleken met de andere CL kwart finalisten zijn die spelers gewoon niet beter dan die van de tegenstanders. Lukt het een ploeg, zoals Roma vanavond, om Messi en Suarez af te snijden van goede aanvoer, dan staat er ineens een armoedig elftal. Niemand anders is in staat op te staan en zich te onderscheiden om de wedstrijd te doen kantelen.

Barcelona zal echt moeten gaan investeren in kwaliteits spelers die niet zo blessure gevoelig zijn. Achterin en op het middenveld moeten er gewoon meer opties komen, spelers die meer kunnen brengen, die zich kunnen onderscheiden. Want reken maar dat vanaf heden de wedstrijd Roma - Barcelona verplichtte kost is voor elk elftal dat volgend jaar in de CL tegen Barcelona moet spelen.

Echte Barca fans geven niet af op de coach die zijn elftal op de eerste plaats zet in de competitie in eigen land.

Echte fans vragen niet om het ontslag van een coach die ongeslagen is in eigen competitie.

Echte fans accepteren het verlies.

We mogen Valverde bedanken wat hij tot nu toe gepresteerd heeft, een pracht van een trainer. Volop voor de titel nu gaan en de Copa en dan is het seizoen echt nog mooi geweest!

Visca El Barca!

11 april 2018 om 00:09

Kijk dat zijn nog is mooie woorden kop en op en doorgaan en dit verlies een plekje geven.Jullie zijn nog steeds in de race voor de dubbel.

11 april 2018 om 00:14

De titel is voor 90 procent een feit. Het zou pas echt erg zijn als ze dat weggeven

Sevilla in de finale is een geduchte tegenstander, dat wordt ook een lastige.

11 april 2018 om 00:11

Daar gaat het niet om! Het gaat erom dat elke barca fan aanvallend spel verwacht! We lijken (met alle respect) op Atletico Madrid! Het is wachten wachten en wachten tot Messi opstaat! Hier Messi was nergense tegen die 5 verdedigers en wat nu? We liggen eruit!

11 april 2018 om 00:19

Dat is het leven, accepteer het.

Jij was geen fan van Barca aan het begin van het millenium neem ik aan? Dat was pas armoede! Geen prijzen, geen topspelers, noppes nada. Je kan niet altijd aanvallend spelen, en vooral niet met een 4-1 voorsprong. Wat Barca liet zien vandaag was zeker niet de bedoeling, ze werden helemaal weggespeeld door een Roma dat boven zichzelf steeg. Van alle wedstrijden dit jaar kiezen de Romeinen deze eruit. Het is soms echt bizar hoe voetbal kan zijn.

Maak er gewoon niet zo'n drama, dat is al wat ik wil zeggen. Kop omhoog, wees trots op Barca als je de club steunt.

11 april 2018 om 00:21

Volgend jaar met griezmann(waarschijnlijk) en coutinho en arthur maken we hopelijk weer een kans. Ik dacht dat we niet meer zo makkelijk konden verliezen als afgelopen jaar maar het tegendeel is bewezen

11 april 2018 om 00:23

Millionario barcelona blijft er nog wel een tijdje maar messi niet. Vind het zo ongelovelijk zonde dat hij in zijn prime zo vaak de halve finale moet missen.

11 april 2018 om 00:30

Tjah, drie finales gewonnen met Barca. Niet slecht he? Eigenlijk vier maar zijn eerste was hij er niet bij door een blessure. Ik denk dat Messi daar wel mee kan leven.

11 april 2018 om 00:30

Nee ik ben pas barca fan geworden sinds 2005, de wedstrijd toen Ronaldinho een staande ovatie kreeg in Bernabeu. Ik ben sindsdien altijd trots geweest dat ik Barca fan ben en dat zal altijd zo blijven, maar het verlies van vandaag is weer gezichtverlies van onze mooie club. Het is tijd om door te selecteren. We moeten ons nu al gaan voorbereiden op een tijd na Messi, want als hij stopt, dan zal het besef pas doordringen dat dit de tijd is dat we alle prijzen moeten pakken die we kunnen pakken!

11 april 2018 om 08:41

De laatste keer dat ik het woord 'doorselecteren' heb horen vallen was de oorwassing tegen Real in augustus. Daarna is het een tijdje heel stil geweest tot en met gisterenavond dus.

Te voorbarig, iedereen weet ook wel dat er spelers bij zitten die niet op hun plek zijn. Daarom ook dat ze Dembele, Semedo en Coutinho hebben gekocht. Barca is echt wel bezig met de toekomst.

Pfff deze man moet zo snel mogelijk weg.wat een laffe trainer zeg.hij beseft niets eens dat hij trainer is van barcelona.het is niet atletic bilbao of een andere subtop waar je trainer van bent.het is een trainer met een mid-table mentaliteit.hij speelt te anstig en terughoudend.ondanks de goede resultaten van barca is het spel dit seizoen niet om aan te zien.

Sinds een aantal weken is het duidelijk te zien dat de spelers wat uitgeput zijn.het is ook niet zo gek als deze man elke week met dezelfde spelers speelt.

Hij liet barca weer in dat oerslechte 442 spelen en nodigde as roma gewoon uit om druk te zetten en aan te vallen.hij paste zich aan de tegenstander.waarom gewoon niet met 433 beginnen,aanvallen en de ruimte die roma weggeeft benutten.nee het wordt niets met deze man.barca moet een aanvallende trainer aanstellen en teruggaan naar waar ze het beste in zijn en dat is aanvallen en altijd van hun eigen kracht uitgaan.

11 april 2018 om 00:20

Hupla, nog zo ene die roept om een ontslag...neem een paracetamol en laat het bezinken man, want dit schiet niet op.

Niet echt een verhelderende reactie, maarja. Ik vraag me af of mensen het besef hebben dat een Luis Suarez werkelijk weinig klaar heeft gespeeld in de Champions League dit seizoen. 1 doelpunt gescoord volgens mij? Bizar hoe afhankelijk Barcelona is van Messi, echt bizar.

Ik hoop dat Manchester City en Barcelona beiden stoppen met dat zogenaamde tikkie takka dominante spel waar ze beide dupe van zijn geworden. Barcelona heeft een team met topspelers en minder goede spelers, daar waar ze in de competitie weg komen met individuele kwaliteit van bepalende spelers. Daarentegen was AS Roma vandaag als team zijnde tot op het bot gemotiveerd.

Ik ben een beetje klaar met dat balbezit voetbal van Barcelona in ieder geval. Als ik soms hun wedstrijden zie dan is het 15 minuten hartstikke leuk en dan gebeurt er weer 10 minuten niks, omdat ze continue kat en muisspel met de tegenstander spelen. Daarmee bedoel ik dat de bal steeds naar achteren gaat -- tegenstander uitlokken en dan zo snel mogelijk met passes naar voren.

Zelfde verhaal met Manchester City top wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar toch zo voorspelbaar weer. Hoe vaak kan een Sane buitenspel staan en hoe vaak ga je die bal nog via de flanken de 16 in proberen te brengen? Als het niet lukt probeer je toch iets anders? Pomp die bal nou eens in die 16 en speelt gewoon oer engels voetbal in plaats van dat Spaanse Barcelona voetbal bij City , zet die Kompany in de Spits haal die Jesus eruit gezien Liverpool toch alleen counters en met zn 5 a 6'en in de 16 staan.

Ben echt blij en heb sinds lange tijd weer echt spanning gehad bij het afwachten richting het slotsignaal en dan vooral bij Roma. Hoop dat morgen Juventus er ook uit vliegt. Doe mij maar een finale tussen Bayern en Real Madrid!

11 april 2018 om 06:18

Alleen speelt Barcelona helemaal niet zo dit seizoen, maar oké.

11 april 2018 om 08:32

Barça was helemaal niet tiki taka aan het spelen. Het was de hele tijd maar proberen de bal te onderscheppen, tikkie terug naar de keeper en dan weer een lange bal naar de tegenstander. Barcelona had volgens mij geen eens 250 passes! Terwijl ze dit normaal gesproken makkelijk halen. Roma had ook veel meer passes, het enige opvallende is dat Barça meer balbezit had.

Gelukkig probeer Barcelona vooruit te spelen en hadden 55bprocent balbezit.
Vele voetbalkenners in Nederland vinden dat veel belangrijker .

Valverde is echt een clown, hoe kan je een hoog drukkende Roma afstraffen, met maar 1 aanvaller (suarez) die niet eens zo snel is.
Het spel was niet om aan te zien, barca speelt al een heel seizoen met maar 1 aanvaller, Messi die afzakt en Suarez die alleen vooraan blijft.
Barca moet zoals altijd 433 spelen, met echte flankspelers en niet met middenvelders.
Valverde zou direkt moete worden ontslagen.

Dit zag je al aankomen. Ze spelen veel teveel wedstrijden met al die uit- en thuiswedstrijden in de copa. Volgend jaar daar gewoon de reserves opstellen. Wel onbegrijpelijk dat ze op de counter spelen en Dembele dan op de bank laten.

Barcelona ligt er verdient uit. Ze hadden er tegen Chelsea al uit moeten liggen. Het team is totaal uit balance. Teveel middelmaat ingekocht de laatste jaren. Nu Neymar weg is komt alles weer op de schouders van Messi terecht. Barcelona heeft een zwakke verdediging en daarom begon het verdedigen al op de helft van de tegenstander. Dit hebben ze al een aantal jaren sinds Pep weg is losgelaten. Verder missen ze een echte stofzuiger op het middenveld alá Kanté die ook nog kan voetballen. Een nieuwe centrale verdediger die Pique of Umtiti kan vervangen wanneer dat nodig is. Betere spelers halen voor de bank,want die is niet voldoende op het moment.Een opvolger halen voor Iniesta. Eriksen zou een goede zijn.

Stop alsjeblieft met die 4-4-2 opstelling kom op. Je ziet toch dat het voor geen meter opschiet. En Iniesta en Roberto op de flanken? Wtf man. Denk je nou serieus dat die 2 voor dreiging zorgen als buitenspelers? Iniesta moet je op het middenveld zetten langs Busquest en dat is hij werkelijkwaar geniaal maar niet als buitenspeler. Roberto heeft technisch helemaal niks toe te voegen en qua snelheid ook niet dus waarom zet je hem daar en Dembele niet? Omdat je voor de lol zeker 105 miljoen uitgegeven hebt. Zodra je 2 snelle en technische jongens daar op die buiten positie zet breng jij automatisch Suarez en Messi veel en veel meer in stelling omdat ze dan goeie voorzetten krijgen en goeie ballen. Nu moet Suarez veel meer doen dan alleen maar in de 16 staan , hij moet letterlijk de ballen gaan halen en dat is niet zijn taak. Dus alsjeblieft stop met dit klote systeem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren