Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen pakt Jahanbakhsh aan na Europese aftocht Feyenoord

Laatste update:

Valentijn Driessen pakt met name Alireza Jahanbakhsh aan na de uitschakeling van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League. De vleugelaanvaller miste donderdagavond een strafschop in de penaltyserie. Dávid Hancko deed dat even later ook, waardoor Feyenoord klaar is in Europa.

"Je kunt toch een fatsoenlijke aanloop nemen?", is Driessen in de Kick-off-podcast van De Telegraaf kritisch op de falende Alireza Jahanbakhsh. Presentator Hein Keijser werpt op dat Jahanbakhsh na afloop 'sorry' zei tegen trainer Arne Slot, die dat overigens niet nodig vond.

"Dat begrijp ik niet", reageert Driessen. "Dat zou ik inderdaad accepteren, als hij 'sorry' zegt. Daar breng je hem voor in. Daar neem je hem voor mee. Je neemt hem niet mee om te spelen, want je weet bij voorbaat al dat dat niet kan. Je neemt hem mee voor die penalty. Dan verwacht je wel dat hij hem erin schiet."

Keijser benadrukt vervolgens dat strafschoppen nemen een 'loterij' is en dat het kan voorkomen dat een penalty gemist wordt. "Het is helemaal geen loterij", aldus de verbaasde Driessen. "Dus bij Roma is het geen loterij. Want die scoren er gewoon vier."

"Dit zijn dan de specialisten, en die missen", verwijst Driessen naar Jahanbakhsh en Dávid Hancko, die eveneens faalde vanaf elf meter. "En de niet-specialisten scoren dan, Hartman. Jahanbakhsh is mede schuldig aan de uitschakeling, samen met Hancko. En Arne Slot. Die heeft ze op het lijstje gezet."

"Het is een beetje sneu. Je komt steeds dichterbij, en weer red je het niet", doelt Driessen op de voorgaande uitschakelingen in Europa tegen Roma. "In de finale (de Conference League-finale van 2022, red.) viel in de wedstrijd de beslissende goal. En vorig jaar in de verlenging. En nu kom je tot strafschoppen, en red je het weer niet. Dat gaat ook aan Feyenoord en de coach kleven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Roma is het geen loterij? 😅.

Die hebben inderdaad ook 70.000 fluitende Romeinen in de nek hijgen. Klein verschilletje.

Na elke penaltyserie is er wel een analist kwaad dat er iemand een pingel mist en dat belachelijk vindt. Terwijl…dat is nu precies het punt van een penaltyserie.

Ach, met een penalty serie kan het alle kanten op.

Ik vind het meer verwijtbaar dat we Europees altijd als bange kwezels spelen. PSV probeert zn eigen spel te spelen. Bodo glimt doet dat ook gewoon in de Arena.

Waarom veranderen wij onze complete spelwijze voor dit soort teams? Pak ze eens bij de ballen. laat zien dat je niet bang bent. Roma is wel goed, maar geen Europese top.

Als we zo verschrikkelijk dominant kunnen zijn in de Eredivisie, dan moet je die spelwijze ook internationaal aandurven. Niet inzakken, maar afjagen op eigen helft. Beetje vertrouwen hebben in het team en de spelers. Maakt niet uit tegen wie je speelt.

23 februari 2024 om 19:27

Precies, door met Nieuwkoop te spelen geeft Slot eigenlijk al aan dat onze rechtsbuiten achter hun linksback aan gaat en legt het gehele initiatief bij Roma.
Daarbij zakken we veel te ver in waardoor het jagen ook nergens meer op lijkt.

Slot zei het perfect. Dat iemand de verantwoordelijkheid pakt en die bal neemt verdient complimenten. Hij schoot em inderdaad niet goed in, kan gebeuren.

Ik schijt m'n boxer al bijna vol als ik er naar moet kijken, stel je voor dat je ook echt van de middenstip moet lopen onder dat fluitconcert in een stadion met 70.000 mensen die hopen dat je in je aanloop struikelt en je knie stoot aan de bal. Ik zou nog voor de 16 flauw vallen.

Wel geleerd dat Driessen blijkbaar niet weet wat een loterij is.

24 februari 2024 om 00:45

Haha mooi man, ik zou precies hetzelfde hebben richting die penaltystip.

Kan iemand Driessen even uitleggen hoe het zit met penalty's en een loterij? Of beter: kan iemand Driessen even het hele concept van logisch redeneren uitleggen? Want je kunt toch niet met droge ogen volhouden dat het voor Feyenoord WEL en voor Roma GEEN loterij is, alleen maar omdat Roma er 4 scoort en Feyenoord maar 2? Dus voor Roma was het gesneden koek, maar voor Feyenoord een loterij, puur omdat ze het slechter hebben gedaan?

Een speler gokt waar de keeper heen gaat, een keeper gokt waar de speler gaat schieten, en de coaches gokken dat de spelers die ze op de lijst zetten het beste uit deze gekke dubbel-gok komen. Als er iets een loterij is, dan zijn het penalty's.

23 februari 2024 om 19:26

Het is geen volledige loterij natuurlijk. Want er zijn echt factoren die invloed hebben. Training is er 1 van. Zelfvertrouwen en zelfbeheersing is ook een enorm aspect. En bijvoorbeeld keepers kunnen gewoon sterk zijn op dat vlak.

Om het dan te omschrijven als een loterij doet naar mijn mening afbreuk van die specifieke kwaliteiten.

23 februari 2024 om 19:39

Niet een volledige loterij wellicht. Maar de zaken die je noemt, zoals training, zelfvertrouwen en beheersing, die komen - naar ik toch mag aannemen - al aan bod bij het maken van het lijstje door de trainer. Die heeft z'n spelers vaak genoeg gezien om op deze aspecten te selecteren.

Om nog een aantal variabelen toe te voegen, zou je ook het thuisvoordeel (of uit-nadeel) kunnen toevoegen, het gehele wedstrijdverloop tot dan toe, de wind, hoe kort het gras is gemaaid, enzovoorts. Maar uiteindelijk is het de ultieme momentopname die naar mijn idee toch maar voor hooguit 15 tot 20% te beïnvloeden is.

Misschien is loterij, vanwege dat soort percentages, geen mega bruikbare analogie, maar laten we het bij gebrek aan beter toch maar zo blijven noemen.

24 februari 2024 om 07:24

Keijser begint over die loterij niet Driessen.

Enfin, bij penalties heb je de uitkomst niet volledig zelf in de hand (of in de voet), maar van de dingen die je wel in de hand hebt moet je zorgen dat je ze goed uitgevoerd. Daar kun je ook op trainen. Ga nu eens gewoon achter die bal staan, kies een hoek (kun altijd nog kijken wat de keeper doet) , neem een fatsoenlijke aanloop en schiet die bal op doel. Zit die, dan is dat mooi, zit die niet, dan heb je in ieder geval alles eraan gedaan.

Jeetje wat is die Valentijn ongelofelijk negatief. Totaal geen inlevingsvermogen dat het zonder dat je een bal hebt geraakt een pingel onder volle druk moet nemen best lastig is. Dat Jahanbakshs niet zou kunnen voetballen en over Hancko en Slot. Man man man hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik mij afvraag waarom die man nog relevant is?

Ik stond altijd te trappelen om hem te nemen. Altijd als eerste. De toon zetten. Goed bij mij zat er max 50 tot 100 man naast het veld en ja ook ik heb er 1 gemist. Binnenkant paal eruit. Nog nooit heb ik een penalty halfhoog geschoten. Altijd laag in de hoek. Druk of niet. Halfhoog schieten is en blijft not done en is slecht.

23 februari 2024 om 20:25

Apart dat jij het dan niet verder hebt geschopt als je zo goed was.

23 februari 2024 om 20:58

Ik ben afgekeurd voor profvoetbal omdat mijn lichaam niet bestemd/goed genoeg was voor profvoetbal. Niks aparts aan wel bijzonder pijnlijk kan ik je vertellen. Genoeg jongens die het wel gered hebben. En lekker opbouwende en positieve reacties jongens, ga zo door. Ik zie nu dat 1 held z'n reactie heeft weggehaald. Chapeau

Ach, we moeten ook niet al te negatief zijn. Het kan verkeren. We geven nu goed partij aan teams als Atletico en Roma, de Europese subtop. Nog niet zo heel lang geleden verloren we kansloos van Wolfsberger en AS Trencin.

Penalties zijn geen loterij. Dat is onzin. Voordeel is om te mogen beginnen, weet de stats niet uit m'n hoofd, en in je eigen stadion, en je kan het trainen. Lijkt me ook dat spelers met een goede traptechniek vaker scoren. En dat spelers die goed in hun vel zitten vaker scoren. Dat neemt niet weg dat je zo'n Jahanbakhs natuurlijk niks kwalijk kan nemen, die doet zijn best. Maar ja, Driessen he.

24 februari 2024 om 00:28

Mwa die druk van zo’n moment is natuurlijk ongelofelijk lastig na te bootsen. Je ziet nu ook dat juist de twee specialisten missen.

Die Driessen lijkt me echt een gezellig mannetje om erbij te hebben. Man man man, die kraakt alleen maar af. Probeert hij Derksen te imiteren ofzo?Je zou maar met hem getrouwd zijn.

Zo'n 120 minuten op de bank zitten en dan verwachten ze van je dat je maar even een pingel erin schiet. Dan maak je er wel een loterij van ja

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren