Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen heeft het helemaal gehad met ‘heilige’ Frenkie de Jong

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt dat Frenkie de Jong een wanprestatie levert bij FC Barcelona. De journalist van De Telegraaf stelt dat de middenvelder dramatisch speelde tegen Villarreal. Die wedstrijd verloor Barcelona hopeloos met 3-5, waarna Xavi vertrok als trainer van de Catalanen.

"Het leek echt helemaal nergens op. Op een gegeven moment zei ik ook: 'Die Frenkie de Jong, doet hij eigenlijk wel mee?'", zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Volgens de journalist is het not done om kritisch te zijn op De Jong. "Het is een heilige. Voor Nederlanders is Frenkie de Jong een heilige, en daar mag je niet aankomen."

De Jong stond onder Xavi steevast in de basis bij Barcelona. "Maar echt waar, als je die wedstrijden gaat bekijken... Het is allemaal zo plichtmatig, ook nu weer."

"En dan weer in een duelletje half geblesseerd raken, dan denk ik ook: kom op man, wees eens een kerel. Sta eens als een kerel op het veld, houd die boel eens bij elkaar."

De Jong wist zich volgens Driessen geen moment te onttrekken aan het zwakke niveau dat Barcelona haalde. "Je ziet hem ook niet coachen op het veld, hij wandelt mee. Gaat het goed, dan wandelt hij beter mee dan de rest. Gaat het slecht, dan zie je hem gewoon niet."

"Die Gündogan, die zie je wel. Die is áltijd aanwezig." De middenvelder, die in de zomer overkwam van Manchester City, tekende voor een doelpunt en een assist. "Verdedigend maakte hij nu dan wel een enorme fout, maar hij is overal en mengt zich in het spel. En Frenkie de Jong... het is vlees noch vis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hahahaha, please tell me, ben ik nou zo bevoordeeld? Ik vind Frenkie steeds een van de weinige pluspunten. Frenkie heeft ook een heerlijke bal waarbij hij de bal over de verdediging wipt... alleen missen Torress en Lewa vaker dan ze m maken. Nee tegen Villareal was het niet geweldig, maar het is niet alsof Frenkie de bal in de voeten schiet van een villareal speler in z'n eigen 16... dat is Araujo, zogenaamd een van de beste verdedigers ter wereld.

29 januari 2024 om 19:32

Of je bevoordeeld bent weet ik niet, ben zelf voor PSV en moet altijd glimlachen als ik Frenkie zie spelen. Wordt zo ondergewaardeerd voor hoe slim die balletjes weglegt en hoe veel die ziet

29 januari 2024 om 19:32

Vorige week nog de wedstrijden gekeken tegen betis en de verloren pot in de copa tegen athletic. Beide wedstrijden was Frenkie de beste man aan de kant van Barca. Tegen Athletic viel me nog op dat hij juist vrij hard is in duels, zeker voor zijn ‘type’ speler.

Nu is mijn analyse waarschijnlijk niks waard, maar die Valentijn heeft ook geen minuut teveel gekeken hoor. Die dwaas bekijkt hooguit de samenvatting en heeft dan zn mening wel klaar.

29 januari 2024 om 20:05

Ik kijk vrijwel altijd Barca. Frenkie kan de bal niet tot nauwelijks kwijt. Toch vindt juist hij vrijwel altijd een oplossing. Zonder Frenkie is Barca echt zeer matig hoor. Het speelt niet met plezier, ze zijn bang om fouten te maken.
Ik ben blij dat Xavi daarom vertrekt

29 januari 2024 om 19:36

@binny als iedere aanvaller de bal mist, ligt 't dan aan al die spitsen, of is de bal helemaal niet zo goed als jij beweert!?

29 januari 2024 om 20:21

Als ik mijn bescheiden mening mag geven… Frenkie zijn kwaliteiten aan de bal staan buiten kijf, maar zonder bal toch echt twijfelachtig wat mij betreft. Gaat over het algemeen nooit de duels aan en wint geen ballen. Laat vaak zn directe tegenstander zn gangetje gaan.

Vaak hoor ik mensen opperen voor Frenkie op 6, maar op deze manier gaat dat hem niet worden. Presteert het best met een balwinnaar naast hem. Met Romeu ging het in het voorseizoen uitstekend, maar Romeu heeft gewoon een te trage handelingssnelheid. Met een eventuele toevoeging van Zubimendi volgend seizoen heb je als Barcelona wel een topmiddenveld met Zubimendi, De Jong en Gavi. Je hebt dan in principe alles op dat middenveld. En Pedri, Gundogan en Fermin Lopez achter de hand. En Bergvall lijkt ook naar de club te komen (Zweeds toptalent).

29 januari 2024 om 20:26

Doet hij veels te weinig. Het grootste gedeelte speelt hij een bal kort tussen de linies of breed. Als je hem vergelijkt met de echt goede middenvelders dan zal je zien hoeveel meer die het spel echt verdelen, schieten, steken of versnellen. Frenkie heeft helemaal geen zin om constant bepalend te zijn. Liever gewoon meevoetballen en draaien

29 januari 2024 om 22:37

'De Nederlandse voetbalwereld heeft het helemaal gehad met Valentijn Driessen, roep om pensioen wordt steeds luider'

Ik ben het wel eens met Driessen, ben groot fan van Frenkie maar zijn volledige potentie is nooit eruitgekomen. Ik dacht dat hij na al deze jaren, ongeveer nu wel een goudenbal had gewonnen. Eigenlijk best teleurstellend.

29 januari 2024 om 20:43

Ongeveer nu wel een gouden bal had gewonnen? Dan had jij denk k een beetje te hoge verwachtingen maat. Hoe kan je nou zeggen dat een speler niet helemaal naar verwachting presteert omdat ie geen gouden bal wint. In de afgelopen 15 jaar hebben niet meer dan vijf spelers die gewonnen, dat is niet zomaar ff iets wat je wel moet hebben gewonnen als wereldklasse voetballer.

30 januari 2024 om 02:32

Ongeveer zegt hij toch, na dat jaar bij ajax had je wel verwacht dat hij eens in de top 10 zou komen. Maar hij komt niet eens in de buurt. Dat is toch wel beneden verwachting als je zijn potentie zag 4 jaar terug? Zelfde geldt voor de ligt eigenlijk. Echte wereldtop is het niet, buiten dat ze af en toe wat leuks laten zien.

Bizar hoe hier in Nederland onze beste spelers altijd maar afgezeken worden. Het gebeurde bij Robben, Van Persie, Sneijder en nu bij Frenkie, Virgil en Memphis. Dan kunnen we cynisch doen over een Boussaboun die spelers van Marrokaanse origine van Elinkwijk nog geweldig vind, maar dit is wel echt het andere uiterste. Kritiek is 1, maar hier is het een sport om ze maar gewoon af te zeiken..

29 januari 2024 om 20:26

Bij Frenkie heb juist het gevoel dat hij bijna nooit bekritiseerd wordt ookal speelt hij minder.

is die Valentijn blind of niet . Ja frenkie wisselt dit seizoen enorm in ze vorm van de dag , maar dat geldt namelijk voor heel barcelona. Maar als je dan 1 iemand niet moet noemen die echt een dramatische jaar speelt is het gundogan wel . Sjokt overal komt overal te laat is 5 kilo te zwaar leidt vaak dom balverlies

29 januari 2024 om 20:22

Wat een grap. Die heeft 20x keer zoveel waarde gehad als die schuilende Frenkie

29 januari 2024 om 21:01

Whahaha🤣 bedankt man, deze had ik ff nodig!!🤣🤣🤣

Als het lekker loopt is Frenkie de beste maar wanneer het slecht gaat is hij een van de slechtste.

29 januari 2024 om 19:45

Hij is eigenlijk vrijwel nooit een van de slechtste eigenlijk, maar oke.. Opmerking van Driessen slaat (zoals gewoonlijk) ook echt als een tang op een varken. Als hij werkelijk een beetje La Liga zou volgen en niet een populistische uitspraak op basis van 1 duel zou doen zou hij namelijk weten dat De Jong een veel beter seizoen speelt dan Gundogan..

29 januari 2024 om 20:09

In de 2-4 thuisbederlaag tegen Girona was Frenkie een van de slechtste en tegen Real in de Supercopa was hij ook een van de mindere. Kortom de beste man kan zijn team niet dragen wanneer het bergafwarts gaat.

29 januari 2024 om 21:04

Niemand kan dit team dragen want het is geen team, Frenkie doet zn best en blinkt ook regelmatig uit, dat je word onder gesneeuwd tegen Real is niet zo raar, is op dit moment toch 1 van de beste ploegen van Europa? En tegen Girona is ook niet heel gek, die zijn ook in super vorm plus die zijn wel een team!!

Frenkie is een held. Beste speler die wij hebben. De man moet weg bij barca allemaal middelmaat om hem heen. Het is tijd voor een mooie PL club. Maar geen united want Erik zal daar niet lang meer zitten.

Behoorlijk overdreven natuurlijk. Frenkie is een prima middenvelder maar geen wedstrijdtop en niet iemand dat je kampioen maakt. In een goed lopend elftal draait hij goed mee maar wanneer het minder gaat is het geen Bellingham dat het even omdraait. Niets mis mee, maar dat is Frenkie. Krijgt daar ook nog eens ontzettend goed voor betaald bij Barcelona.

Valentijn heeft volkomen gelijk. Gaat het goed dan staat hij vooraan, gaat het slecht dan neemt hij de ploeg niet bij de hand zoals een echte wereldtopper doet. Gundogan wel, die probeert van alles en nog wat voor een beter resultaat. Frenkie die speelt veels te lief en laat het liever aan anderen over. Vanaf Real is het weer helemaal niets.

Frenkie is top, alleen hoort hij zeker niet in de top 10 beste middenvelders die Barca in de afgelopen 25 jaar heeft gehad.

Kijk is naar de selectie van Barca. Die is onsamenhangend en flinterdun. De komst van Gündogan is een toevoeging voor Barca maar voor Frenkie als individu niet. Gündogan “loopt hem in de weg” op het middenveld waardoor Frenkie steeds meer naar de zijkant moet uitwijken.

Daarnaast, typisch NL gedrag; een middenvelder die hoort bij de top10 in de wereld en een Nederlandse journalist kraken hem weer af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren