Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valencia kan dankzij lening schulden afbetalen

Laatste update:

Na weken van ellende betreffende de sportieve prestaties en de financiële malaise heeft Valencia donderdagavond eindelijk goed nieuws naar buiten kunnen brengen. De nummer vijf van de Primera División is er in geslaagd om een bedrag van vijftig miljoen euro te lenen van de bedrijvengroep Fomento Urbano de Castellón.

Met de vele miljoenen kan Valencia aan de achterstallige uitbetaling van salarissen aan het personeel, inclusief spelersgroep, voldoen. De selectie van Unai Emery wacht al ruim twee maanden op hun salaris. Dat had ook invloed op de prestaties binnen de lijnen. In 2009 werden slechts vijf van de achttien wedstrijden in winst omgezet.

De bouw van de nieuwe thuishaven kan dankzij de lening weer worden hervat. Door een schuld van ruim veertien miljoen euro aan de desbetreffende aannemer moesten de werkzaamheden ruim een maand geleden worden stopgezet. De nieuwe thuishaven van Los Che, die volgend jaar af moet zijn, krijgt een capaciteit van 75.000 zitplaatsen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was in Nederland ondenkbaar zo´n miljoenenschuld. De spaanse bond zou hier eens tegen moeten treden zo kunnen Nederlandse clubs nooit meer aan de top komen.

Wat berijk je ermee?? schulden dichtgooien met leningen die weer oplopen tot schulden...

3 april 2009 om 01:46

Er zijn nou eenmaal zaken die eerder betaald moeten worden en belangrijker zijn dan andere schulden. Ik denk dat het betalen van spelers en het bouwen van het nieuwe stadion toch een hogere prioriteit hebben dan de rente betalen van een lening van 50 miljoen. En wanneer het nieuwe stadion klaar is zullen ze meer inkomsten krijgen, daardoor de schuld vanzelf afneemt.

De spaanse bond heeft er lak aan ... weer een mooi stadion erbij om over een paar jaar een Ek/wk te organiseren.

Hebben wij het over fusies met clubs met schulden maar dit gaat echt te ver 81 mil schuld maand geleden... Dan kun je echt spreken over wanbeleid

3 april 2009 om 09:56

500 miljoen schuld heeft Valencia, sinds gister 550 miljoen... Maar zoals boven gezegd, als het nieuwe stadion klaar is, oude verkocht is, zal men weer in de plus komen te staan!

3 april 2009 om 16:20

Een oud stadion levert toch niet net zoveel op als een nieuwe ?

3 april 2009 om 19:00

Jawel, want de grond waar het op staat is erg waardevol Dat stadion is nog geen 20 euro waard nee, maar de wijk en de plek willen ze ongeveer 350 miljoen voor hebben!

Hopen dat ze wat inkomsten kunnen genereren uit het nieuwe stadion.. zonde van zon mooie club.. maar absurde bedragen!! niet alleen in spanje, maar ook in engeland hebben clubs dit soort schulden

Betekent dit dat ze nu Villa, Silva en co niet weg gaan doen. Dan houden ze zichzelf alleen maar voor de gek, ze zullen op een gegeven moment tegen deze schuld aan gaan botsen, nergens vind je gratis geld!

Zou de Uefa hier niet een keer tegen kunnen optreden. Het zou beter zijn als er Europese richtlijnen zouden zijn wat betreft schulden. In Nederland zouden zulke hoge schulden volkomen ondenkbaar zijn. En terecht! Het zou echt niet moeten kunnen dat clubs zulke hoge schulden hebben. En maar geld blijven lenen. Wat mij betreft mag de Uefa (of de Fifa) weleens kijken of daar wat aan gedaan kan worden. Europese regels wat dat betreft lijken me een goed idee.

3 april 2009 om 10:02

In principe heeft geen enkel bedrijf een probleem als de creditoren hun geld nog niet terug willen dus kan men zonder problemen lenen. En een voetbalclub als Valencia heeft een grote waarde in het voetbal en is een sterk merk, wat dus ook toekomst heeft als inkomstengenererend bedrijf. Wat wel gebeurd is bij Vcf is dat de grootste crediteur, Valenciaanse bank Bancaja (240 miljoen), zelf invloed heeft nu doordat zij de feitelijke president hebben aangesteld en alle financiële transacties en deals worden nu met Bancaja erbij afgesloten. Zo redt Bancaja haar uitgeleende geld, kapitaal en houdt Valencia haar voetbalclub. Kan me namelijk voorstellen dat wanneer Vcf failliet zou gaan, Bancaja ook tienduizenden rekeninghouders minder zal hebben de volgende dag.

In de Premier league hebben verscheidene clubs heel veel schulden. Maar dan nog halen ze bijvoorbeeld talenten uit Championsship/1e divisie voor miljoenen. Een club uit de eredivisie kan worden gered met paar miljoenen van faillissement. De verschillen lijken wel onoverbrugbaar. Als het aan mij ligt doen ze ten minste er nog wat aan komende jaren. Weet niet hoe maar alsnog.

Geld lenen om je schulden af te lossen.... wat klopt er niet aan dit plaatje?

Met deze 50 mil kunnen ze nu de achterstallige salarissen betalen. Als die eenmaal zijn betaald begint het weer van voren af aan met de schuld

3 april 2009 om 00:55

Alleen krijgen ze waarschijnlijk over een tijdje weer inkomsten, zoals tv-gelden, spelersverkoop, inkomsten uit het nieuwe stadion etc. Ze moeten nu zien te overleven tot die toekomstige inkomsten binnengehaald kunnen worden.

Dit gaat toch nergens meer over? Ik ga lenen om mijn hypotheek af te betalen? Ze zien me al komen bij de bank. In Nederland worden we al klein gehouden door de Knvb en in Spanje kunnen ze doen wat ze willen. Hoezo competitievervalsing? Uefa kom er maar in!

3 april 2009 om 00:53

Tjah je hebt wel gelijk, maar bekijk het eens vanuit Valencia zelf. Die moeten nu zichzelf dieper in de schulden steken, om over de lange termijn daar weer uit te komen. Doen ze nu niks, dan is het einde verhaal.

3 april 2009 om 01:07

Snap het standpunt van Valencia wel. Maar neem bijvoorbeeld Roda. Als die zich voor 300 miljoen in de schulden konden steken zouden ze nu niet zo laag staan bij ons in de competitie. Zelfs onze topclubs kunnen zich dat niet permiteren, waardoor we zwakker zijn in de Europese competitie. Daarom moet de Uefa hier een eind aan maken dan maar einde verhaal. Zou het persoonlijk jammer vinden als zo'n roemruchte club ten ondergaat, maar dit gaat gewoon te ver. Ik zou liever zien dat die 300 miljoen, als het niet meer is, in de economie wordt gepompt.

3 april 2009 om 10:35

De Uefa is hier mee bezig dmv van het Financiele 'fair play systeem', waarbij de uitgaven niet hoger mogen zijn dan de inkomsten en de balans aan het eind v/h jaar positief is. Dus geen torenhoge schulden en belachelijk hoge leningen zoals hier het geval is. Het is voor Nederland inderdaad onmogelijk om op deze manier nog mee te komen.

3 april 2009 om 01:06

De uefa kan hier niets aan doen. Dit zijn regels in het land zelf. In landen als spanje, italie en engeland mag je 2 kredietstromen hebben. 1 'standaard' balans, dus zeg maar inkomsten/uitgaven patroon van de club. En 1 uitstaande leningen balans. Valencia zet nu schulden van de ene stroom over naar de andere. Maar waar je bij je 'standaard' balans niet in de schulden kunt staan (in de zin van Failliet gaan met teveel rood daar) kan dat bij de ander wel, doordat dit gewoon leningen zijn die afgelost worden. Het is alleen af te vragen of valencia er zoveel mee opschiet, omdat ze nu nog meer maandelijks verlies zullen maken doordat er geld overgezet moet worden naar de leningen balans. Het blijft een scheef systeem.. maar ja, het is nou eenmaal niet anders.

Prima nieuws dit! hopen dat de sportieve resultaten weer wat beter gaan worden en dat ze volgend jaar kunnen schitterend in de Cl met hopelijk Villa en Silva nog in de gelederen

Belachelijk dat Valencia zomaar 50 miljoen kan lenen om hun schulden af te lossen. Maar ja de Uefa treed zoals gewoonlijk weer niet op, tenzij het om clubs gaat uit kleine landen (cska Sofia) dan staan ze vooraan in de rij om er voor te zorgen dat ze geen Europees voetbal kunnen spelen. Dit is trouwens gewoon Competitievervalsing, in Nederland zou je dit nooit voor elkaar kunnen krijgen, anders had bv Feyenoord wel een lening afgesloten.

Wat heleboel mensen niet weten, is het volgende....

Valencia heeft veel contracten afgesloten die pas in Juli 2009 worden betaald...
Zoals een tv zender die betaalt Valencia in Juli 290 miljoen!
En dat geldt ook voor andere sponsors... Nog eentje van 92 miljoen!!

Valencia had alleen geen geld op dit moment, maar de contracten waren er wel...
Dus hebben ze een lening afgesloten, die ze vervolgens in Juli weer afbetalen!

Ik woon in Valencia dus ik weet veel meer dan dit bericht, want snap de reacties dat mensen denken dat Valencia alleen maar meer schulden maken op deze manier..

3 april 2009 om 09:21

Klopt precies. Ook dat ze in spanje per half jaar uitbetaald krijgen en niet maandelijks.

Dus van de zomer komt er een groete schoonmaak en hopen dat de grond van het oude stadion kunnen verkopen.

3 april 2009 om 09:55

Wat ik dan niet snap is waarom ze Villa/silva willen verkopen om de schulden te verminderen? Het geld voor de spelers krijgen ze pas aan het eind van het seizoen, dus als ze dan al290 miljoen krijgen dan heeft het toch helemaal geen nut om deze spelers te verkopen of zie ik dat nou verkeerd?

Het verschil dus met andere clubs zoals Feyenoord of Roda jc, is dat deze clubs geen miljoenencontracten afsluiten voor de komende periodes, die had Valencia wel!
Het bedrijf Media Pro betaald valencia 290 miljoen, aan t begin van volgend seizoen...

Nog een verschil is, dat Valencia bijvoorbeeld Villa en Silva kan verkopen voor 80 miljoen bijvoorbeeld bij elkaar...

Nog een verschil is, dat Valencia Mestalla nog moet verkopen, dan hebben ze weer 300 miljoen erbij...

Valencia had trouwens deze week een bod van 70 miljoen afgewezen van een investeerder die een deel van Mestalla wilde kopen...

dat hebben Roda en Feyenoord niet!!

volgens mij is dit dweilen met de kraan open!!!! ik vind dat dit soort clubs überhaupt niet meer mee mogen doen aan europese wedstrijden.
Hier moet echt een regel voor gevonden worden want dit slaat nergens op

vind ik ook, j neemt een lening om schulden te betalen en dan heb j weer een schuld..
vraag me af of ze ook echt ooit van hun schulden afkomen.

Uitstel van executie lijkt me, dat hoop ik in ieder geval. Het moet maar eens afgelopen zijn met die wanpraktijken van buitenlandse clubs, altijd dat gebler dat ze die schulden toch wel af kunnen betalen, ha-ha. In november gebeurt toch weer hetzelfde wat nu gebeurd.

Buitenlandse clubs kunnen nu eenmaal meer risico nemen, vergeet niet dat Valencia ook kapitaal op t veld heeft lopen, 2 spelers kunnen al 100 miljoen opleveren tegenwoordig, dan heb je al meer geld verdiend dan bijvoorbeeld het vermogen van Ajax...

Of het verkopen van het oude stadion, dan hebben ze weer geld zat...

Als een Nederlandse club geld problemen heeft zijn er weinig mensen in de wereld die daar in willen investeren... De Nederlandse competitie is niet interessant genoeg!!

Mensen wereldwijd kijken toch liever naar Spaans voetbal of Engels voetbal... En dat levert ook meer inkomsten op aan de Spaanse clubs of Engelse...

Real Madrid had ook een miljoenenschuld maar haalt elk jaar toch weer dure spelers, want ze lossen ook weer af, en dat gaat zo maar door... Want het geld komt toch wel weer binnen...

Dat zal allemaal wel amuntv, maar voor mij is het gewoon niet te accepteren dat Real Madrid of Valencia aan een competitie mogen beginnen en daarnaast ook nog topspelers mogen halen met een schuld van 100 miljoenen euro's terwijl een Nederlandse club haar licentie dreigt kwijt te raken wanneer ze hun zaakjes debet en/of credit niet kloppend krijgen.

gewoon al die clubs 2 divisies degraderen, en de spelers laten vertrekken naar clubs zonder schulden. Grote clubs?, nou en. als ze zo grot zijn dankzij die schulden, dan is dat illegaal.

Dros ik begrijp je heel goed, maar dit is al jaren een probleem.... Het is niet eerlijk, maar Real Madrid gaat bijvoorbeeld echt niet 2 divisies lager spelen... Of Valencia...

Ze hebben nu schulden, maar dat komt ook wel weer goed,, Ze hebben tenminste een plan om het op te lossen... Als een club in Nederland een schuld heeft, is het moeilijk om aan geld te komen... En de Knvb speelt hier een grote rol in natuurlijk...

Dus ik begrijp de onvrede heel goed!! Maar dit probleem is niet iets nieuws!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren