Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valencia gaat akkoord met lagere transfersom dan gehoopt voor Kondogbia

Laatste update:

Atlético Madrid heeft de komst van Geoffrey Kondogbia dinsdagmiddag wereldkundig gemaakt. De verdedigende middenvelder komt over van Valencia en tekent een contract voor drieënhalf seizoen in de hoofdstad van Spanje. Atlético maakt geen melding van de transfersom, maar volgens berichtgeving van Las Provincias is twintig miljoen euro gemoeid met de overeenkomst.

In het Wanda Metropolitano wordt de Fransman de opvolger van Thomas Partey, die eerder deze maand naar Arsenal vertrok. Bij wijze van uitzondering mocht Atlético na het sluiten van de transfermarkt nog op zoek naar een vervanger van Partey. Een speciale bepaling in de reglementen van de Spaanse bond maakt het voor clubs mogelijk om buiten de transferperiode een vervanger aan te trekken als zij te maken krijgen met het lichten van een transferclausule ‘buiten hun macht om’.

Omdat dit het geval was bij Atlético op Deadline Day, kregen de Madrilenen dertig dagen om elders in Spanje een opvolger van de Ghanees op te pikken. Voor 6 november moest een deal rond zijn. AS meldde eerder deze maand dat Atlético van het financiële controleorgaan van LaLiga slechts een kwart van de binnengekomen transferinkomsten mag aanwenden, ofwel 12,5 miljoen euro, om de vervanger van Partey binnen te halen.

Als er daadwerkelijk twintig miljoen euro voor Kondogbia is betaald, is niet aan die voorwaarde voldaan. De berichtgeving over de transfersom loopt echter uiteen: ABC heeft van bronnen binnen de club vernomen dat de transfersom circa tien miljoen euro bedraagt. Valencia wees in de afgelopen weken nog op de contractuele afkoopsom van dertig miljoen euro van Kondogbia, maar is dus toch overstag gegaan voor een lager bedrag. Naar verluidt gaat de aanwinst jaarlijks drie miljoen euro verdienen bij Atlético.

De international van de Centraal-Afrikaanse Republiek, die tussen 2013 en 2015 ook vijf interlands voor Frankrijk speelde, is sinds 2017 actief bij Valencia. Hij werd in het seizoen 2017/18 gehuurd van Internazionale, waarna los Che gebruikmaakten va de optie tot koop. Vervolgens tekende Kondogbia een contract tot medio 2022. In 104 officiële wedstrijden voor Valencia was hij goed voor 7 doelpunten en 6 assists. Eerder in zijn loopbaan kwam Kondogbia uit voor RC Lens, Sevilla en AS Monaco.

Wordt Geoffrey Kondogbia een succes bij Atlético Madrid, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar slaat een transfer deadline dan op? Altijd die uitzonderingen in de Spaanse competitie.

3 november 2020 om 12:41

De Spaanse Bond is dan ook een heel erg hypocriete boel.

3 november 2020 om 13:06

Wat is hier hypocriet aan? Deze regels gelden voor alle clubs in la Liga en als club zijnde zal je hier rekening mee moeten houden, toch?

3 november 2020 om 13:39

Die regel slaat nergens op. Je verliest zelf een speler en mag die vervangen maar daarna zadel je een andere Spaanse club met precies hetzelfde probleem op.. deze regel is uiteraard ook in het voordeel van de rijkere clubs..

3 november 2020 om 13:43

Alleen voordeel voor rijke clubs? Dat is maar hoe je het bekijkt: Barcelona betaalde de absolute hoofdprijs voor Braithwaite, omdat ze niet in het buitenland mochten kijken en ze dus nauwelijks andere opties hadden. Leganã©s had anders never nooit 18 miljoen gekregen voor die, met alle respect, redelijk beperkte aanvaller.

3 november 2020 om 14:17

Nee hoor, dat lijkt misschien alleen zo voor jou (en voor anderen) omdat je nooit wat hoort als een "kleinere club" gebruik maakt van deze "uitzonderingsregel". Alle clubs in LaLiga zijn akkoord gegaan met deze regels en kunnen er dus gebruik van maken.Een aantal seizoenen geleden kon Levante Enes Uñal van Villarreal lenen nadat hun spits er meer dan 6 maanden uit lag.Vorig seizoen had Real Zaragoza 2 spelers met langdurige blessures (1 iemand had ernstige hartproblemen, een ander had een ernstige knieblessure), ook zij maakten gebruik van deze regel om spelers aan te trekken.Dus nee, het is niet alleen in het voordeel van grote clubs, sterker nog het zijn vooral de "kleine clubs" die hier gebruik van hebben gemaakt en het ook echt nodig hadden. Zoals gezegd weten veel mensen dat hier niet omdat het geen nieuws is wanneer een andere club hier gebruik van maakt buiten de top 3 van Spanje.Je punt over het feit dat je de club waar je de speler van koopt/huurt in de problemen helpt aangezien ze een speler kwijt raken is daarentegen wel waar, maar nogmaals de clubs zijn zelf akkoord gegaan met deze regels.Vandaar dat het ook belachelijk was dat mensen zeiden dat LaLiga Leganes een vervanger voor Braithwaite hadden moeten laten halen, want als dat zo was zou de club waar Leganes een speler van haalde ook het recht hebben om een speler te halen en zo zou het oneindig doorgaan.Feit is dat zowel Barca toen als Atlético nu recht hadden op een vervanger volgens de regels. Hoe absurd ze misschien ook zijn, clubs zijn er mee akkoord gegaan.

3 november 2020 om 14:20

Klopt maar Leganes raakte daardoor wel hun spits kwijt die ze niet konden vervangen en degradeerden uiteindelijk. Dus heeft het iets opgeleverd?

3 november 2020 om 16:54

Wedstrijden tussen Spaanse clubs in het verre oosten of in Amerika willen afspelen voor de centen is niet hypocriet? Het eeuwige bashen op alle clubs buiten de Spaanse competitie zoals City, PSG en Juventus is ook niet hypocriet? Terwijl Barcelona in paar jaar tijd een half miljard verbrandt. Kom op die hele bond is een lachertje en wil maar wat graag in de schijnwerpers staan.

3 november 2020 om 12:47

Het probleem zit hem in de regelgeving dat het verplicht is om een afkoopsom in een contract te laten opnemen. Deze regel is alleen in de Spaanse competitie verplicht. Als deze clausule geactiveerd wordt zonder dat de club het weet, te kort tijd voor het sluiten van de transfer markt of wegens een ernstige blessure mag een club buiten de transferperiode om een gedeelte van de verdiende transfersom investeren in een nieuwe speler. La Liga moet dus naar mijn inzien het niet verplichten om een afkoopsom op te nemen. Dan verkom je vervolgens dit.

Wat een leegloop zeg bij Valencia. Ook die lage bedragen waarvoor Valencia ze van de hand doet. 12 mio voor Kondogbia is een koopje. Als een club slim is dan winkelen ze nu gewoon bij Valencia en halen ze bijv. Carles Soler of Maxi Gomez.

3 november 2020 om 12:49

Net nu je dacht dat het in Mestalla niet nog erger kon worden dan de laatste weken van Augustus. Het is echt nog een wonder dat ze 13e staan en dat jongens als Guillamon, Lee en Racic heel knap opstaan. Maar de kapitaalvernietiging die nu bij Valencia gebeurd is wel echt verschrikkelijk. Zie vervelende vergelijkingen met Deportivo

3 november 2020 om 12:55

Ik ben bang dat dat volgende zomer of zelfs deze winter gaat gebeuren gezien die fianciële situatie daar. Ze met Cillessen (maar die mag niet spelen van de voorzitter), Soler, Wass, Paulista en Guedes leuke spelers voor de subtop en met Gaya en Gomez zelfs spelers die voor topclubs interessant zijn, maar voor de rest is die slectie echt waardeloos, op een paar talenten na die nog niet klaar zijn voor het grote werk. Als ze aardige bedragen kunnen vangen zie ik ze nog wel uit het dal komen, maar ik vrees voor het ergste. Torres en Kondogbia zijn voor veel te lage bedragen gegaan. Garay, Parejo en Coquelin hebben zelfs helemaal niks opgeleverd.

3 november 2020 om 13:17

Lim heeft de mazzel dat we in een pandemie zitten. Anders zou hij met pek en veren zijn weggejaagd. Deze mooie grote club wordt kapot gemaakt.

3 november 2020 om 13:19

Dit is foute boel voor la liga. Valencia met financiele problemen. Barca drama. De rest kan ook niet veel. Real die rustig aan moet doen. Het is een gekte. En de PL strooit met miljoenen alsof het niks is. Zelfs Leeds en Wolves gaven 100 mil uit afgelopen zomer. Dat gaat toch voor grote verschillen zorgen. De PL heeft daar met tv gelden toch een grote voorsprong.

3 november 2020 om 15:29

hoe kan het eigenlijk dat de tv-inkomsten in de PL zoveel groter zijn dan in de La Liga?

3 november 2020 om 18:32

Dat ligt deels aan Sky en BT, die beiden grof geld betalen om de wedstrijden in Engeland uit te zenden. En dan is er nog de internationale markt, waarin de PL veruit het populairst is. Wat natuurlijk scheelt is dat ze 5 a 6 clubs hebben (ik ben niet zeker over de buitenlandse fanbase van Spurs) die internationaal veel fans hebben, terwijl er in Spanje minder clubs zijn die veel buitenlandse fans aantrekken.

3 november 2020 om 18:56

Idd, dat is wel denk ik heg grootste verschil. Veel meer topclubs en meer interesse vanuit de hele wereld. Meer interesse dan kan je ook meer vragen. Of er nog andere factoren zijn, zou ik dan niet weten.

Goede vervanger voor Partey voor Atletico. Vind Kondogbia echt een beer van een speler!

Prima aankoop denk ik zo. Qua profiel vergelijkbaar met Partey, wiens dynamiek toch wel wordt gemist. Met Saul, Kondogbia. Koke en Llorente staat er prima viermans-middenveld. Ik denk dat Torreira ook wel aan zijn minuten gaat komen. Vind dat een onderschatte voetballer, die perfect in het spelletje van Simeone past. Hector Herrera hoef ik niet meer te zien.

Wat ik me afvraag: Geldt Torreira niet als vervanger voor Partey?

3 november 2020 om 18:20

Dat zou je zeggen maar, Atleti had Torreira eerder binnen dan dat Partey vertrok(scheelde een paar uur). Daarom mocht Atleti alsnog een nieuwe speler halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren