Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vader Messi: 'Lionel blijft hopen dat het hem op een dag zal lukken'

Laatste update:

Lionel Messi jaagt de laatste jaren menig defensie in de Primera División schrik aan. Op 24-jarige leeftijd is El Pulga reeds topscorer aller tijden van Barcelona en zijn prijzenkast puilt uit. Toch heeft de spits nog een grote wens voor het komende decennium: een keer wereldkampioen worden met Argentinië. Volgens zijn vader is en blijft dat Messi's grootste droom.

/

In gesprek met het Argentijnse Télam geeft Messi senior aan dat zijn zoon volop geniet van zijn tijd bij Barcelona. “Ieder kind droomt van wat hij meemaakt, maar dat hij al op deze leeftijd zo succesvol zou zijn, dat zagen we niet aankomen. Ik geloof alleen wel dat het grotendeels te maken heeft met het geheel als team. Anderzijds weet hij vaak zijn doelpunten te maken, ook in lastige situaties.” Dat Messi het collectief boven het individu stelt, maakt zijn vader blij.

“Hij vindt het mooi dat hij altijd herinnerd zal worden door Barcelona en haar supporters”, zegt Messi senior. “Maar het belangrijkste is dat hij met zijn team nog niet uitgeschakeld is in de titelrace.” Het grote doel is en blijft succes met het nationale team, waarvan de aanvaller de aanvoerder is. “Dat heeft Leo altijd gezegd, zo voelt hij het ook in het diepste van zijn ziel. Hij blijft hopen dat het hem op een dag zal lukken.”

Wordt Lionel Messi ooit wereldkampioen met Argentinië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als Messi de stijgende lijn voortzet die hij de laatste jaren heeft ingezet dan is hij in 2014 echt niet meer te stoppen en schiet hij Argentinië eigenhandig naar goud.

Maar dan zal er wel nog wel het een en ander moeten veranderen want eerlijk gezegd denk ik dat het huidige Argentinië niet genoeg kwaliteit bezit om een WK te winnen. Met name de verdediging is in mijn ogen niet goed genoeg, maar als de aanval(met diverse steraanvallers) er iedere wedstrijd één meer scoort dan de tegenstander weet je nooit waar ze eindigen!

24 maart 2012 om 08:45

Dat lukt niet, want Argentinie heeft geen goede defensieve spelers op Masherano na. En geen hele goede keeper zoals Nederland, Spanje, Italie, Engeland wel heeft. En Dutisland . Messi kan het niet alleen want Terry en Lucio zijn verdedigers die hem kunnen pakken want Argentinie heeft geen samenhang.

24 maart 2012 om 10:08

hij is 24 er kunnen in de komende jaren nog behoorlijk wat talentjes aankomen, en dan misschien ook een keer verdedigende. maar je hebt gelijk argentinië heeft echt de baggerste verdediging van alle top-landen

24 maart 2012 om 17:04

Nou, als de aanval iedere wedstrijd een goal meer scoort dan de tegenpartij weet ik wel waar/hoe ze eindigen hoor...

Wow die lijkt op z'n vader zeg!

on: op zich kan het wel lukken, al wordt het moeilijk. Argentinië heeft een zeer getalenteerde aanval, Tevez Aguero, Higuain.. maar de verdediging is niet optimaal.

24 maart 2012 om 12:58

In de breedte heeft barca de allerbeste aanval van de wereld. Spelers als Lavezzi Tevez Higauin Messi Dimaria dat zijn er nog maar een paar ze hebben nog veel meer goede aanvallers alleen worden ze niet allemaaal geselecteert. Piatti bijvoorbeeld van valencia hij zou in elk anders land geselecteert worden behalve in argentinie want die hebben overdreven veel goede aanvallers.

Mascherano/pastore zijn ook middenvelders van wereldklasse dus het middenveld zit ook goed alleen zoals jij al zegt de verdediging is verre van optimaal.

24 maart 2012 om 13:15

Argentinië bedoel je , niet barca

We weten nu in ieder geval hoe Messi er over een paar jaar uit komt te zien. Deze man lijkt sprekend op zijn zoon.

Ik denk eigenlijk niet dat Argentinie over twee jaar wereldkampioen gaat worden. Over 6 jaar is het wel mogelijk want in die tijd kan er nog vanalles gebeuren.
Sommige topspelers zijn ook geen wereldkampioen geworden, zoals bijvoorbeeld Cruijff en Eusebio. Dat is geen schande, want je bent erg afhankelijk van je landgenoten.
Voor mij is Messi de beste voetballer tot nu toe, omdat hij in deze proffessionele tijd zo goed is ten opzichte van de rest. Een wereldtitel doet dat voor mij niks aan af.

Over een paar jaar zijn de beste spelers van Nederland en Spanje al rond de 33.
Integendeel tot Argentinië die hebben Aguero en Messi en vergeet Otamendi, Pastore, Romero, Higuain niet !

24 maart 2012 om 08:47

En Erik Lamela van AS Roma is een erg groot talent. Hij begint langzamerhand in goede vorm te komen en is steeds vaker beslissend. Over 6 jaar zal hij wellicht op zijn top zijn. Dan kan hij samen met Messi proberen om wereldkampioen te worden. Messi is dan al 30 jaar, dus voetbalt nog mits hij geblesseerd is. Maar ik ben benieuwd of Messi dan al over zijn top heen is. Op een WK moet alles goed vallen, wil je kampioen worden.

24 maart 2012 om 08:54

Bedankt voor nog een talent ik kende hem nog niet !

24 maart 2012 om 17:09

Graag gedaan.

Lamela is afgelopen zondag voor zo'n 12 miljoen overgenomen van River Plate. Hij speelt meestal rechtsbuiten bij AS Roma.

24 maart 2012 om 10:05

Vergeet Banega van Valencia niet.

Zijn er voetballers die individueel alles hebben gewonnen wat je maar kunt winnen, bijv. WK, bijv EK (of Copa America), Champions League, Europa League, Supercup Europa, Wereldbeker voor clubteams, Supercup land, Landkampioen van land waar die in voetbald, nationale beker(s) en natuurlijk de Olympische Spelen? Messi heeft er toch al veel van dit rijtje

24 maart 2012 om 09:00

ik denk Iniesta en Xavi !
Ek.
Wk.
Cl.
supercup europa
Beker
Wereld beker
Kampioenschap
de spaanse supercup (kampioen tegen bekerwinnaar)

(EL hoef je niet te winnen als je de CL al hebt )

die hebben ze allebei allemaal gewonnen

24 maart 2012 om 09:48

Zidane en Mattheus ook nog volgens mij. (fra/dui en Madrid/bayern)

24 maart 2012 om 09:50

Roberto Carlos en Ronaldinho.

Het is uitzonderlijk maar geen huzarenstukje .

24 maart 2012 om 10:59

Hebben allen geen Olympische medaille

24 maart 2012 om 11:44

Volgens mij Thierry henry ook. Die had volgens mij al alles behalve de CL gewonnen voordat hij naar Barça kwam en in in 2009 maakte hij de puzzelstuk compleet.

Allen bovengenoemde hebben geen olympsiche spelen die heeft Messi wel?

Dus blijkt dat Messi geschiedenis kan gaan schrijven mocht hij de Copa en het WK ooit winnen. Of moeten spelers als Xavi en Iniesta op dispensatie meedoen bij de Olympische spelen maar dat lijkt me sterk omdat dat altijd in dezelfde zomer valt als het EK en hun het EK prefereren.

Maradona was ooit in staat om ongetalenteerde teams als Argentinië en Napoli op sleeptouw te nemen en ze in z'n eentje aan een titel te helpen. In dit vigerende tijdsbeeld met haar specifieke tijdeigen voetbalopvatting is dat voor gelijkwaardige spelers als Messi en Ronaldo niet meer weggelegd.

Bovendien mist Messi itt Ronaldo specifieke individuele leiderseigenschappen en charisma. Messi is een goede clubvoetballer maar mist dragende capaciteiten als international. Voorts is Messi mentaal niet opgewassen tegen een zwaar toernooi in vervolg op een domestiek seizoen en de Champions Leaugue.

Voetbal zal dusdanig van karakter veranderen dat in de toekomst het type Messi passé zal zijn, itt tot spelers van het allooi Ronaldo.

Messi. Goede voetballer. Heeft geen wereldbeker nodig om zijn stempel te drukken en ooit bijgezet te worden in een aanstekelijke gelerijop het niveau van spraakmakende clubvoetballers.

24 maart 2012 om 10:04

Ongetalenteerde teams ? het beruchte middenveld 'magica' (maradona, Giordano en Careca) dus ongetalenteerd wil ik niet zeggen.bij Argentinie Jorge Valdano en Jose-luis Brown die scoorde in finale. Hij was de beste speler maar zijn teamgenoten waren ook goed.

1 jaar nadat hij wegging bij Napoli is hij gepakt voor Cocaine gebruik. Wie zegt dat hij tijdens zijn periode niet gebruikt heeft bij Napoli. Ik vind dat een smet op je zuivere voetbalcarriere.

Hand van God ook een smet op zijn carriere. Man heeft zich structureel misdragen op elk toernooi wat hij gespeeld heeft. (finale copa rel rey speler geslagen)

Ik vind het echt een heerlijke voetballer maar je kan niet zeggen dat hij een pure voetballer is. Kan zijn dat hij zen halve carriere drugs gebruikt heeft. Kan je van Messi iig niet zeggen

24 maart 2012 om 13:19

ok hij gebruikte cocaine.. daar voetbal je toch neit beter van ? integendeel

Je kunt zeggen wat je wilt over Argentinie, maar wat is hun aanval briljant zeg! Messi, Tevez, Aguero, Higuain, Di Maria, Lavezzi, Lopez. Stuk voor stuk wereldvoetballers.

24 maart 2012 om 10:11

Ze hebben een brede keuze als het op de aanval komt maar that's it. Het middenveld, de verdediging en de keepers zijn bagger. Hadden ze maar een middenvelder a la Riquelme...

Nu ik er nog eens over nadenk is het wellicht alleen, maar beter dat hij nog geen wereldkampioen is geworden met Argentinië. Zodoende blijft hij namelijk het grote doel voor ogen houden en wil hij in ieder geval totdat het hem gelukt is zijn eigen niveau zo hoog mogelijk houden. Ik zeg niet dat zijn niveau naar beneden gegaan zou zijn had hij het WK in 2010 gewonnen, maar het is zeker wel een motivator.

Mooi gesproken van zijn vader. Zoveel respect, altijd weer het teambelang boven het individu. Dit is geen mediatraining, dit is gewoon zoals zij het zien. Schitterend!

Hoop echt van harte dat hij ooit de wereldtitel pakt, mocht Nederland al zijn uitgeschakeld uiteraard.
Voor mij is hij het beste wat ik ooit heb zien spelen. De wereldtitel erbij zou echt een kroon zijn op zijn nu al fabelachtige carrière.

Argentinie is bezig aan een proces het liefste zou ik zien dat Bielsa hun coach zou worden (athletico Bilbao) en dat hij Messi zo positioneerd dat hij het best uit de verf komt. Ik denk een aanval met Messi Aguero en Di Maria zou ik prefereren boven een aanval met Higuain erin. Ik denk dat het trio van de Olympische spelen zich in 2014 zo hebben door ontwikkeld dat ze niet meer om hun heen kunnen. Daarnaast hoop ik dat Tevez nooit meer terug komt volgens vele een erg nuttige speler maar voor mij totaal overbodig...

Het middenveld is met Banega (half jaar eruit) Marscherano, Pastore waarschijnlijk nog Cambiasso, Gago, Maxi (die van mij er ook niet bij hoeft)... Geen super middenveld maar wel een middenveld die de verdediging kan ondersteuen tijdens balverlies...(al moet ik zeggen dat ik Demichelles erg goed vond spelen tegen Real Madrid op defens midfield positie).. Verdediging zie ik op dit moment liever Zabaletta (maar prefereer toch Zannetti maar die is te oud).. Garay, Marscherano (samuel, eigneloijk ook te oud) linksback geen idee op dit moment dat is een positie die ook nog wel ingevuld wordt. Maar ik hoop dat ze een geleidelijk process gaan doormaken en dat ze als team sterker worden. Messi vooral voor het doel houden en zich focussen op die mogelijkheden die hij zal creeren voor zijn teamgenoten. Ik ben eerlijk dat ik totaal niet onder de indruk ben van het Argentinie als team,,, Want ze hadden het gewoon al lastig tegen Switserland...tegen de echte toplanden hoop ik dat ze progressie maken en dat Messi hun naar de finale leidt en hem dan voor hun wint...

24 maart 2012 om 11:26

Nu noem je eigenlijk twee keer Mascherano (middenveld en verdediging), waar zou je hem dan neerzetten uiteindelijk? Ik zou hem centraal in de verdediging zetten, want de verdediging is niet zo sterk. Dan met Cambiaso cvm, of Gago.

24 maart 2012 om 17:16

@lapulga_10

Jaaa ik zou hem uiteindelijk centraal achterin zetten aangezien hij het daar prima tot uitstekend doet bij Barcelona... een zeer nuttige kracht voor de defesie van Barcelona..goede inspeelpass en heel goed 1 op 1,, gretig en heeft een goede pass in huis

24 maart 2012 om 12:09

Ansaldi is een prima linksback en ik heb nog iets opgevangen over een Argentijnse talent die op de linksback positie speelt in de Franse competitie, zijn mening (top)clubs in geïnteresseerd, ik ben even zijn naam kwijt.

Ik denk dat over een paar jaar Argentinië zeker kans maakt op de WK. Met spelers als Messi, Di Maria en Aguëro heb je al een droomaanval in mijn ogen.

@koosie. De strapatzen van Maradona buiten de krijtlijnen roepen niet het beeld op van een voetbalambassadeur. Zijn unieke andere eigenschappen bewaarde hij om ongeregelde doorsnee-spelers van Argentinië en Napoli goed te doen lijken.

Het eerste WK dat mogelijk in aanmerking komt om de droom van vader Messi waar te maken is 2018 in het van voetbalracisme bezeten Rusland. Het zal echter te laat zijn na zes in het vooruitschiet liggende jaren van fysieke en psychische roofbouw op Messi. Er is geen enkel WK meer in de toekomst waarop één speler zijn specifieke stempel zal kunnen drukken in de geest van Pele, Cruijff of Maradona.

het valt allemaal redelijk mee de defensie toegegeven is niet heel sterk maar als ze nou in een 4-2-3-1 gaan spelen heeft messi gewoon kans om ooit te gaan winnen met argentinie.

Nederland speelt ook in dit systeen dus de aanvallende kwaliteiten van Argentinie kunnen hier ook goed aan bot komen en er zal door het 2 mans blok ook niet al te veel druk op de defensie komen.
Pastore speelt hier als VDV wel eens bij Nederland speelt

Romero
Zabaleta
Macherano
Rodriguez
Zanetti
Cambiasso
Pastore
Aguero
Messi
Lavezzi
Tevez/Hig

Best zwak van hem:

Hij heeft speelt met de verdediging: Samuel,zanetti,milito en Otamendi. Middenveld met Cambiasso,mascherano,aimar,gago,lamela en Di Maria en een aanval met Lavezzi,higuain,tevez,diego Milito en Kun Aguero. Allemaal europese topclubs

Met deze opstelling zou Argentinië denk ik best wel wat kans maken op prijzen. Gewoon het systeem aanpassen op Messi denk ik?

Romero
Zabaleta
Otamendi
Mascherano
Zanetti
Pastore
Cambiasso
Aimar?
Messi
Higuain
Aguero

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren