Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Utrecht heeft ‘de beste papieren’ voor Go Ahead Eagles-sensatie

Donderdag, 14 juli 2022 om 11:45Wessel Antes • Laatste update: 13:13

Ook FC Utrecht wil Iñigo Córdoba naar de Eredivisie halen. Begin juli werd het contract van de Bask ontbonden bij Athletic Club, waar hij als overbodig werd gezien. Sindsdien viel de naam van de aanvaller bij meerdere Nederlandse subtoppers. Onder andere AZ en FC Twente zouden hem vast willen leggen. Nu meldt Utrecht zich in dat rijtje. Volgens het Spaanse AS zou de club zelfs 'de beste papieren' in huis hebben.

Córdoba speelde in het afgelopen seizoen 35 officiële wedstrijden voor Go Ahead Eagles en scoorde daarin 12 keer. Daarnaast gaf de 25-jarige linkspoot twee assists. In Deventer groeide de huurling uit tot een van de publiekslievelingen. Eerder werd bekend dat Go Ahead Eagles niet de middelen heeft om Córdoba op permanente basis vast te leggen. Alleen zijn salariseisen zouden al een struikelblok zijn.

Journalist Stef de Bont van Voetbal International nuanceert de Spaanse berichtgeving. De club uit de Domstad zou Córdoba een interessante speler vinden, maar verder speelt er niks concreets. In Spanje waren de geruchten al zover dat Utrecht 'de beste papieren heeft' voor het aantrekken van de vleugelspeler. Verder is het nog maar de vraag of Córdoba in het systeem past bij de middenmoter. Afgelopen winter trok Utrecht Henk Veerman aan en deze zomer wist de club te stunten met de transfervrije Bas Dost. Ook speelt Mimoun Mahi nog steeds bij de middenmoter en werd Daishawn Redan op huurbasis aangetrokken. Een systeem met twee spitsen lijkt meer voor de hand te liggen.

Bij Utrecht zou Córdoba herenigd worden met Luuk Brouwers, die als een van de elf zomeraanwinsten naar de club toe kwam. Henk Fraser heeft gezorgd voor een ware transformatie in het elftal van Utrecht. De afgelopen weken zijn de geruchten rondom de interesse van AZ en Twente in Córdoba stil gevallen. Het moet nog maar blijken of die clubs daadwerkelijk concreet zijn. AZ kocht op zijn positie eerder al Mayckel Lahdo weg bij Hammarby, De Alkmaarse club betaalde zeshonderdduizend euro voor de Zweed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door almachtig)

Zou een goede aanwinst zijn voor AZ! Voor FC Twente hoop ik dat ze Unuvar voor een jaartje huren van Ajax als linksbuiten. Zie hem in de speelstijl van Twente wel excelleren!

5 juli 2022 om 13:51

Unuvar kan dat niveau helemaal niet aan. Hij is veel te licht en veel te frivool, technisch leuk maar alleen daarmee ga je er niet komen.

5 juli 2022 om 14:07

16 goals en 12 assists in de KKD. Ik denk dat we Ünuvar inmiddels wel geschikt voor het profvoetbal mogen noemen. Twente zou juist een heel mooie huurstap zijn.

5 juli 2022 om 15:25

Ik zou anders best blij zijn als hij naar FC Twente zou komen, al ga ik er vanuit dat Unuvar een kans bij Ajax gaat krijgen.

5 juli 2022 om 15:38

Precies ja in de KKD. Als je op 19 jarige leeftijd bij ajax nog niet regelmatig minuten in ajax 1 maakt dan ga je het denk ik niet redden.

5 juli 2022 om 16:50

Klopt, Mazraoui heeft het ook totaal niet gered omdat hij nog niet op zijn 19e in het eerste speelde..

Het hangt af van zoveel dingen. Unuvar krijgt dit seizoen zijn kansen en moet het dan laten zien. Talent genoeg.

5 juli 2022 om 13:54

Voor Ajax wellicht gunstig, voor Twente een stuk minder. Het is goed om waarde te blijven creëeren waar Twente nu goed mee bezig is. Zo'n Cordoba kan Twente de nodige duiten opleveren in de toekomst.

5 juli 2022 om 15:28

Mua, een enkele huurling kan wel. In de Champions League is het natuurlijk afwachten hoe een Unuvar zich staande gaat houden, maar bij ploegen als FC Twente waar de Eredivisie en de Conference League het hoogste podium is het komende seizoen gaat hij ongetwijfeld van waarde zijn. Limnios schoot er al 8 in en die kwam doorgaans nog geen lantaarnpaal voorbij.

5 juli 2022 om 16:13

Ik vind Ünuvar inschatten lastig. Voetballend zeer getalenteerd natuurlijk, maar fysiek niet goed. Ik zou het niet met hem aandurven.

14 juli 2022 om 11:53

Als je de stats van hem bekijkt valt dat toch wel mee in de juist fysieke KKD?

5 juli 2022 om 14:06

Cordoba zei vorig seizoen nog in een interview dat hij de grolsch veste de mooiste stadion van Nederland vond.

5 juli 2022 om 21:56

Wat een onzin. AZ is toch de vierde club van Nederland. Dus die stap zou volkomen logisch zijn. Daarnaast is AZ een betere springplank naar een nog grotere club dan Twente. Tuurlijk, Twente heeft een mooie fanatieke aanhang maar ik denk niet dat iedere voetballer daar naar kijkt. Je wil het maximale er uit halen en dan is AZ een betere keus.

6 juli 2022 om 09:00

wisselspeler12, blijf jij nog maar even langer op de bank. AZ 4de club van Nederland ? Lijkt me niet. Maar daar gaat het me niet eens om. AZ is niet persé aantrekkelijker dan Twente. Daar zullen en mogen de meningen altijd in verdeeld zijn.
P.s. ik zie Twente persoonlijk dit jaar weer boven AZ eindigen.

14 juli 2022 om 12:00

'Go ahead sensatie'
Kappen nou, 35 wedstrijdjes, 12kools en 2 assists. Wat een sensatie! Tis heel simpel, kans op spelen bij AZ is gewoon kleiner.

14 juli 2022 om 18:58

Hahahaha. Gappie Twente is jaarlijks degradatiekandidaat en heeft nu een jaar gehad waarin alles samen viel. In de verste verte niet op het niveau van AZ

5 juli 2022 om 13:54

Veruit de beste speler van Go Ahead, is bijvoorbeeld beter dan Misidjan.

5 juli 2022 om 14:19

Twente heeft het qua buitenspelers al dubbelbezet. Eigenlijk zonde om nog een buitenspeler te halen.
Zo'n Cleonise bijv. die laat echt wel leuke dingen zien als die invalt.
Moet alleen iets meer overzicht krijgen.

5 juli 2022 om 14:22

Twente heeft maar 1 linksbuiten. Dus heeft die positie niet dubbel bezet. Zowel cleonise als rots en cerny zijn rechtsbuitens alleen misidjan is een linksbuiten. Dus dan kan cordoba er prima bij.

5 juli 2022 om 14:58

Hij is zeker niet beter dan Misidjan. Heel veel wedstrijden totaal afwezig. Krijgt geen basisplek bij de subtop

5 juli 2022 om 15:31

@fctwentersd - Het ligt er vooral aan hoeveel hij moet gaan kosten. Volgens Transfermarkt ligt z'n waarde momenteel op 2,5 miljoen euro. Dat vind ik best veel geld. Daar had je bij wijze van spreken een Jesper Karlsson voor kunnen halen.

5 juli 2022 om 15:41

Ook de instelling niet om te slagen op hoger niveau denk ik. Geregeld rokend en drinkend aangetroffen in Deventer nachtleven.

14 juli 2022 om 12:01

Is een linkspoot en Streuer heeft al gezegd dat er voldoende linksbenige buitenspelers zijn

Ben benieuwd wat de club kan vragen als ze zeggen dat er geen plek voor hem is.. meer dan 1 miljoen kan het niet zijn toch? Lijkt me een prima speler voor Twente

5 juli 2022 om 14:04

In Spanje gaan de verhalen dat ze (bilbao) hem eventueel willen uitkopen aangezien hij voor 900k op de loonlijst staat, Kwestie van lange adem, en dan hopen dat er niet een club is die zo stom is geld voor hem te betalen (terwijl hij voor Bilbao anders een 900k-kostenpost is)

Dus AZ is subtop club, lees je mee Prem

Aardige speler. Moet wel zeggen dat Twente lekker bezig is. Vroeg bezig het elftal te versterken en meeste spelers nog binnenboord gehouden.

AZ ook bezig met eindelijk halen van versterkingen. Dat verdent Janssen ook na zoveel verkocht te hebben vorig seizoen en niets terug gekocht.

5 juli 2022 om 14:01

Heerlijke tijden als Twente fan. Hele selectie zowat nog binnenboord, en tot nu toe met deze selectie eigenlijk alleen maar op vooruit gegaan. Hilgers en Zerrouki gaan ons waarschijnlijk in de toekomst genoeg opleveren.
Hopen dat ze het niveau van vorig jaar kunnen volhouden en de groepsfase van de Conference league kunnen bereiken.

5 juli 2022 om 15:34

Vooral dat laatste is erg belangrijk. Dat alleen al kan een jaar aan aflossingen schelen en het geeft meer mogelijkheden. Bovendien is een Europees avontuur tot aan de winter heerlijk en al heel wat jaren geleden inmiddels.

Ik zag gisteren op Twitter voorbij komen dat cordoba transfervrij is.

5 juli 2022 om 13:56

Volgens Transfermarkt nog een contract tot juli 2023.

5 juli 2022 om 14:01

Een Spaanse journalist melde gisteren dat hij transfervrij mag vertrekken. Blijkbaar heeft hij zijn contract laten verscheuren en boete daarvoor betaald. Melde dezelfde journalist.

VZ, kleine maar niet onbelangrijke toevoeging: een Spaanse journalist melde gisteravond dat Cordoba transfervrij op te halen is bij Bilbao. Dat maakt hem interessanter, maar ook meer haalbaar voor met name Twente.

Aardig wat wedstrijden van GAE gekeken en specifiek voor deze man (had 'm op het oog voor mijn fantasy football team) maar was weinig onder de indruk.

5 juli 2022 om 14:20

Niet iedereen kijkt enkel naar statistieken en/of een leuke bevlieging. Ik ben ook nog niet overtuigd. Technisch en creatief is hij prima, maar er is meer nodig om in de subtop te kunnen spelen.

5 juli 2022 om 15:37

Maar goed, Limnios had min of meer hetzelfde rendement. Dan acht ik de kans groter dat Inigo Cordoba minstens hetzelfde kan, aangezien die jongen daadwerkelijk een mannetje voorbij kan spelen. Uiteindelijk hangt het er vooral vanaf of hij transfervrij is en hoeveel salaris hij wil gaan verdienen. Je wilt niet te veel aan dergelijke spelers spenderen. Zoveel geld zal er niet meer zijn nu zowel Vlap als Sadilek zijn gekocht.

5 juli 2022 om 16:26

Ook dat Sirius. Ik denk dat hij een behoorlijk salaris zou willen verdienen, en het zou mij ook niet verbazen wanneer er een flinke zak met tekengeld op tafel moet komen.

5 juli 2022 om 14:55

Ik heb alle wedstrijden van de Eagles gekeken en ben het met je eens. Die gaat echt onze subtop niet beter maken. Paar leuke momenten met 9 goals in 34 wedstrijden maar echt geen hoogvlieger.

Echt ook de complimenten aan de subtop deze transferwindow. Ze doen echt hele goede gerichte aankopen waardoor alle ingrediënten aanwezig zijn voor een spannend seizoen. Met het publiek weer in de stadions en kwaliteit op het veld, gaan ze ongetwijfeld veel invloed hebben op de titelstrijd.

5 juli 2022 om 14:41

Precies! AZ, Twente, Utrecht doen goede zaken. Hopelijk kopen Feyenoord en Ajax ook goed in, zodat we een zeer sterke top 6 krijgen. Ook daaronder hoop ik dat de traditionele clubs (groningen, Heerenveen, Vitesse) de aansluiting vinden.

In mijn ogen echt een uitstekende speler, veel en veel te goed voor niveau Eagles en degradatievoetbal. Zou tof zijn om hem eens bij een ploeg met wat meer kwaliteit om zich heen te zien excelleren.

5 juli 2022 om 17:43

Dat hij heeft dan verdomd goed verborgen weten te houden. Het is echt geen Cerny ofzo.

5 juli 2022 om 17:54

Klopt, Cerny haal je vooral als je zekerheid wil vwb een langdurige blessure. Dan heb je inderdaad veel mee aan Cordoba

Als Vitesse supporter vind ik het jammer dat we niet genoemd worden bij de geïntegreerde clubs. Cordoba zou een uitstekende rechtsbuiten zijn voor ons!

Heeft bij Twente meer perspectief op speeltijd, al gaat het denk ik ook afhangen of Karlsson bij AZ blijft of niet

Cordoba is een best interessante speler. Maar er zijn wel wat meer van dit soort talentjes. Streuer zal op zich meer voorkeur hebben voor een Nederlandse speler. Unavar van Ajax zie ik wel een goede toekomst gaan krijgen. Mogelijk nu nog te licht en hij is een huurspeler.

Leuk!! Laat maar komen! Nu nog een paar overbodige aanvallende spelers lozen zoals Mahi, Sylla en Veerman en daarna doorpakken!! Ik vond dit afgelopen seizoen een speler die opviel bij de Eagles. Luuk, doe je werk en haal je oud teammaatje over aub!

14 juli 2022 om 12:09

Opzich heeft Utrecht best een leuke selectie. Ze hebben best een gebalanceerde selectie. Het is natuurlijk de vraag hoe je al deze nieuwe spelers op elkaar laat inspelen en hoe sommige jongens gaan renderen in de Eredivisie, maar dat gaan we zien. Individueel gezien kun je met deze selectie best voor de top 6 strijden met een eventuele uitschieter. Het is aan Henk om er wat van te maken. Als je Cordoba haalt, heb je op rechts inderdaad een consistentere rechterwinger spelen in tegenstelling tot Sylla. Ik had daar echt veel meer van verwacht toen hij transfervrij overkwam van Monaco. Maar het is allemaal te druistig. Hij is wel snel.

14 juli 2022 om 13:32

Ze hebben wel vaker een leuke selectie, maar ook vaak dezelfde type spelers. Bijvoorbeeld op het middenveld destijds. Leuke voetballers allemaal, maar veel van hetzelfde. Destijds met een Maher, Ramselaar, Gustafsson etc.

Nu hebben ze wel wat goede spelers erbij. Brouwers, Timber, Ramselaar en Taylor Booth.
Benieuwd wat ze met die huurling van Roda JC gaan doen, of die een kans krijgt.
En met Raatsie ook ene talentvolle doelman erbij .

Wat mij betreft halen ze hem, is ook transfervrij. Mahi misschien proberen te slijten, heeft zijn niveau die hij bij Groningen had nooit echt waargemaakt.

Hoeveel spitsen wil fc Utrecht wel niet hebben. Dit wordt dan nummer 8 of zo?

14 juli 2022 om 14:37

Cordoba speelde bij Go Ahead op de rechterflank

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.RKC Waalwijk13-11
14.FC Utrecht13-11
16.NEC12-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper130
C. BozdoğanMiddenvelder131
M. SeuntjensMiddenvelder131
O. FrauloMiddenvelder122
M. AzarkanAanvaller120
I. LidbergAanvaller121
J. ToornstraMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren