Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Valencia bevestigt afscheid van clubicoon Albelda

Laatste update:

Na liefst vijftien seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld, lijkt David Albelda weg te gaan bij Valencia. De middenvelder had maandagavond een gesprek met de nieuwe hoofdtrainer Miroslav Djukic, technisch directeur Braulio Vázquez en voorzitter Amadeo Salvo en de grote Spaanse sportkranten, zoals Marca en AS, weten dat besloten is om de samenwerking te verbreken.

/

Albelda arriveerde om 19:00 uur bij de club en vertrok nog geen halfuur later alweer naar huis. De middenvelder wenste geen commentaar te geven en volgens de Spaanse media zal er later deze week een persconferentie belegd worden, waarop het nieuws bevestigd zal worden. Djukic zou Albelda hebben laten weten dat hij niet in zijn plannen voor het nieuwe seizoen voorkomt.

De 35-jarige Albelda had in februari al aangekondigd dat hij zijn aflopende contract bij Valencia niet zou gaan verlengen. De middenvelder werd in de weken daarna echter nog erg belangrijk voor los Ches en sloot vervolgens niet uit dat hij toch zou bijtekenen. Maandag is er echter een knoop doorgehakt en na 350 competitieduels in het eerste elftal, staat Albelda voor een vertrek.

Update 10 juni 21:50 uur - Valencia bevestigt afscheid van clubicoon Albelda
De Spaanse media hadden het bij het juiste eind: Valencia en David Albelda gaan inderdaad uit elkaar. De club uit de sinaasappelstad bevestigt dat nieuws maandagavond op de officiële website. Het is niet bekend of de 35-jarige Albelda zal stoppen met voetballen, of nog op zoek gaat naar een laatste uitdaging. Valencia beschrijft de Spanjaard als 'een van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis van de club': "Valencia CF wenst David Albelda veel succes in zijn loopbaan en persoonlijke leven. Albelda heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op Valencia en deze club zal altijd zijn thuis zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als er iemand een clubicoon is, is deze man het wel. Vijftien seizoen lang op dat niveau spelen, dat is gewoon echt heel knap. Ben benieuwd of hij nog een andere club zal dienen, in ieder geval een speler die altijd bereid is om te werken voor zijn ploeg.

10 juni 2013 om 20:59

Denk dat hij lekker gaat cashen in het midden-oosten of Amerika. Zie hem niet snel in een ander land of bij een andere Spaanse club spelen eigenlijk.
Grote held natuurlijk, heeft een aantal succesvolle jaren meegemaakt bij Valencia. Zowel met jongens als Vicente, Carboni, Morientes, David Navarro, Canizeraes, Joaquin, Aimar en Kluivert gevoetbald als met Jordi Alba, Soldado, Rami, David Silva en Juan Mata.

Stabiele middenvelder, vergelijkbaar met Mark van Bommel. had ook even goed en succesvol kúnnen worden naar mijn idee. Maar hij besloot om clubicoon te worden wat eigenlijk nog wel een groter applaus verdient!!! Leuke speler, goeie persoonlijkheid in de interviews die ik over hem las en zelfs nadat hij door Koeman genegeerd werd bleef hij bij de club.

Een digitaal applaus van mij!

10 juni 2013 om 21:08

En met David Villa niet te vergeten; tenminste, als je vindt dat Rami
en Soldado ook wel in dat rijtje kunnen

10 juni 2013 om 21:42

Ik hoop dat ze Albelda nog een mooi afscheid gunnen, met een schitterende afscheidswedstrijd. Ik zie een lijstje namen voorbij komen hierboven waarvan ik denk dat je Mestalla lachend uitverkoopt als Albelda ze vraagt voor zo'n pot.

10 juni 2013 om 21:34

levende legende past beter bij deze man. ook wat prijzen gepakt in het verleden, ups and downs meegemaakt altijd trouw gebleven.

Held.

Je kan zeggen dat ik dit zo zeg om een van eerste reacties te krijgen, maar dit woord vat zijn hele carrière samen en wat hij allemaal wel niet voor Valencia heeft gedaan.

Held.

Zo zonde, deze man hoort gewoon bij Valencia nu. Ze hadden hem in waardigheid met pensioen moeten laten gaan, gewoon daar.
Sowieso hoort er meer respect te zijn voor clubiconen.

Geweldige voetballer, nu gewoon lekker gaan cashen in Qatar en een dikke vinger geven aan al die mensen binnen Valencia die hem weg willen hebben.

Ik begrijp Valencia wel, Albelda viel dit seizoen al tegen in de wedstrijden die hij mocht spelen. Hij heeft veel betekend voor de club maar aangezien ze het geld niet hebben om dergelijke gebaren te maken moeten ze gewoon doen wat het beste is in termen van prestaties op het veld.

Hij was een geweldige voetballer, een voorbeeld voor sommigen. Dit jaar viel hij wel tegen, maar dat heeft ook wel wat met zijn leefttijd te maken.

Hij heeft tenminste nog een mooi afscheidswedstrijd verdiend!

Held!

Wat een mooi team had valencia vroeger met spelers als Ruben Baraja, Vicente, Roberto Ayala, Miguel Angel Angulo, Carlos Marchena, Santiago Canizares en natuurlijk held David Albelda, en ik vergeet er vast nog een paar

10 juni 2013 om 20:51

Ik dacht ook nog Joaquin, en volgens mij zelfs nog David Villa.... Kan zijn dat ik in de fifa 06 ofzo zit met mn gedachten hoor :P

Edit: Joaquin zat in 06 nog bij Real Betis, maar vanaf 07 bij valencia dus alsnog goed mogelijk.

10 juni 2013 om 20:55

Mendieta, Kili Gonzalez, Aimar, Zahovic, Carboni etc. dat was nog voor Villa,silva Mata enzo, echt een geweldige sterke ploeg.

10 juni 2013 om 20:56

Die Canizares was gewoon ge-wel-dig !

10 juni 2013 om 21:28

Haha Angel angulo was ik glad vergeten, allemaal geweldige voetballers natuurlijk. Ze zeggen altijd dat de "vroegere" tijden altijd mooier lijken maar in het geval van voetbal was dat ook gewoon zo lijkt me...toen speelde geld tenminste niet de hoofdrol.

Echt een geweldige speler dit.

Wat heb ik genoten van hem met Baraja samen paar jaar terug. echt een geweldig tandem ook beide echt club helden.

Deze man heeft altijd een constant niveau laten zien en is met recht een club icoon, had hem eigenlijk wel tot het einde van zijn carriere bij Valencia willen zien voetballen.

Gaat hij nou een nieuwe club zoeken? zo oud en versloomt nog?

Dat zal dan de laatste speler zijn uit het Valencia tijdperk. Wat een team was dat toch met Mendieta, Kily, Aimar enz. Toen was voetbal op haar best.

10 juni 2013 om 21:10

Dat was idd een geweldige periode

Heel jammer dat het zo eindigt voor Albelda, een legende van de club en een zeer goede speler. Altijd samen met Cañizares die geblondeerde haren.

Had ooit nog eens een Fm-save met Valencia toen Albelda Baraja en Marchena ongeveer op hun top zaten, was echt zalig ploegje. Met dan nog Canizares, Mista, Corradi, Ayala, Aimar Vicente etc er bij...genieten .

'Als je vindt dat Soldado en Rami daar ook bij horen'. Soldado is een van de beste spitsen die er zijn.. Zeker top 10 !
On: héhé ook wel is leuk om weer over clubicoonen te lezen! 15 jaar is wel bizar lang om op het zelfde niveau te spelen, chapeau voor deze man!

Jaar of 2 geld ophalen uit de woestijn en daarna als trainer/manager bij je club in de leer

Al de zoveelste David die weg die veel betekende voor Valencia !

Heb hem toen ik klein was nog zien spelen in het oude Oosterpark samen met die gekke Canizares tegen mijn clubje

Nieman noemt Claudio Lopez. Geweldige spits. Toen haalse Valencia 2x se CL finale.

10 juni 2013 om 22:27

Klopt! Alleen jammer dat hij naar Lazio vertrok op het moment dat het team echt mee kon met de topclubs. Je zou haast vergeten dat Valencia een van de beste clubs was 13 jaar geleden...

Bedankt voor alles Albelda! Amunt Valencia!

Albeda, Baraja, Mendieta, Kily Gonzalez, Angulo, Claudio Lopez, Rufete, Mista, Ayala, Joaquin en Canizares.

Deze spelers hebben Valencia doen vliegen aan het einde van de 20ste eeuw en het begin van de 21ste eeuw.

Albelda is het laatste stuk aan nostalgie bij Valencia. Met deze spelers was Valencia nog een absolute topploeg die het kon opnemen tegen Real en Barca.

Vooral de generatie 03/04 heb ik heel bewust meegemaakt (moesten toen nog tegen de Turkse Genclerbirligi, alleen van hun hadden ze één keer verloren toen ze de Uefa cup wonnen)

Vaarwel Albelda, altijd een zekerheidje bij PRO van vroeger! Met dat elftal van Valencia. Tweemansblok van Albelda en Baraja, Vicente op links, Joaquin op rechts, Mista en Angulo in de spits. Pff.

11 juni 2013 om 09:19

Claudio Lopez

Geweldenaar was dat zeg

Clubicoon. Heeft alles meegemaakt bij Valencia. Had verwacht dat hij er nu mee ging stoppen. Zou mooi zijn om te stoppen omdat er dan geen andere club meer op zijn cv komt, maar cashen is altijd handig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren