Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Sigthórsson vindt drie weken na vertrek uit Frankrijk nieuw emplooi

Laatste update:

Kolbeinn Sigthórsson en FC Nantes gaan per direct uit elkaar. De club uit de Ligue 1 maakt vrijdag bekend dat het contract van de aanvaller is ontbonden. De ex-spits van onder meer AZ en Ajax kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor de nummer veertien van de Franse competitie. Nantes wilde al langer af van de aanvaller, want hij drukte met zijn salaris zwaar op de begroting.

Vorig seizoen kwam Sigthórsson niet verder dan 23 speelminuten in het eerste elftal. Deze voetbaljaargang werd de spits door de technische staf terug naar het tweede elftal gezet. Met een transfervrije status kan hij nu op zoek naar een nieuwe club. “Nantes FC en Kolbeinn Sigthórsson hebben vrijdag in goed overleg het contract van de IJslandse spits ontbonden. De club wenst hem een goed vervolg voor de rest van zijn carrière”, meldt de club via de officiële kanalen. Met een salaris van naar verluidt 150.000 euro per maand was de aanvaller een van de grootverdieners bij Nantes.

Sigthórsson maakte in de zomer van 2015 voor ongeveer drie miljoen euro de overstap van Ajax naar Nantes. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 26 wedstrijden en 3 doelpunten, maar daarna ging het bergafwaarts. Door blessureleed kwam hij tussen augustus 2016 en mei 2018 geen enkele keer in actie. Mede door twee knieoperaties stond hij geruime tijd aan de kant. Tussendoor werd hij nog verhuurd aan Galatasaray. Sigthórsson kwam echter geen seconde in actie voor de Turkse topclub.

Update 31 maart 21.58 uur - Sigthórsson vindt drie weken na vertrek uit Frankrijk nieuw emplooi
Ruim drie weken na zijn contractontbinding bij FC Nanres heeft Kolbeinn Sigthórsson een nieuwe club gevonden. Het Zweedse AIK maakt zondagavond bekend dat de aanvaller transfervrij is ingelijfd. De ex-spits van Ajax tekent een contract tot eind 2021 bij de regerend kampioen van de Allsvenskan. Hij spreekt de ambitie uit om terug te keren naar zijn 'topvorm', na een lastige periode in zijn carrière. "Ik heb een plan voorgeschoteld gekregen voor de korte en lange termijn bij AIK. Dat heeft me gemotiveerd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Atlanta FC. Heeft bij Ajax wel laten zien dat hij een goede spits is, alleen altijd geblesseerd. Daarna was het niks meer. Stap opzij naar de MLS.

8 maart 2019 om 13:17

JasperSJ Weet nog dat Gert Jan Verbeek gezeik kreeg toen hij Sigi niet strijdkrachtig genoeg vond voor Ajax en vervolgens het buitenland. Kopsterk ja, maar verder matig en van glas.

'maakte in zijn eerste seizoen in 26 duels 3 doelpunten, daarna ging het bergafwaarts.'

Lijkt me geen heel erg hoogtepunt waarbij het moeilijk is bergafwaarts te gaan

Vond hem bij AZ goed en bij Ajax helaas matig, een wonder dar we hem kwijt konden voor 3 miljoen.

8 maart 2019 om 12:35

Hij was bij AZ ook niet zo fantastisch maar nog jong en hij scoorde een 5 klapper meen ik me te herinneren. Maarja was in de Eredivisie, hier ging Afonso Alves ook weg als een Cristiano maar scoorde 4x in een heel jaar in Engeland haha

8 maart 2019 om 12:37

Het is inderdaad moeilijker om bergafwaarts tegaan, dan de weg omhoog te vinden met die statistieken.

8 maart 2019 om 13:05

Was bij Ajax echt prima voor zn blessure. Zou nooit de beste spits wirden maar o zo gevaarlijk met het hoofd. Voor zn blessure liet ie goede dingen zien en kreeg hij veel lof. Nu ziet het er allemaal niet uit en is hij een soort meme geworden. Wel sneu voor hem want een sympathieke gast is ie wel!

8 maart 2019 om 13:12

Overweeg een naamwijziging

Typische speler die een of twee seizoenen piekt en daarna langzaam wegglijd. In zijn geval hebben blessures ook bijgedragen maar het was nooit echt een hoogvlieger. Veel arbeid dat zeker

150000 Euro per maand . Wie heeft ooit bedacht dat deze zeer modale voetballer zo'n enorm salaris moest verdienen . Waarschijnlijk een uitstekende zaakwaarnemer...

8 maart 2019 om 13:03

Wel modaal, maar scoorde (mits fit) in zo ongeveer elke topwedstrijd. Het was wel een prima speler, maar wel echt een man van glas.

9 maart 2019 om 12:49

Je weet of niet wat modaal betekent of je bent een beetje out of touch met de realiteit hoeveel mensen verdienen haha

31 maart 2019 om 22:37

Ze doelen beide op de voetballer en niet op salaris. Dus ze noemen hem doorsnee. Modaal heeft niet altijd een verband met inkomsten.

31 maart 2019 om 23:26

En toch was ik niet zozeer ontevreden met hem. Allereerst door zijn instelling en karakter, gewoon een prima gozer, maar ook omdat het niet zo was dat hij niks kon. Ik denk echt oprecht dat deze jongen aardig wat pech heeft gehad Bij Ajax. Overigen natuurlijk niet helemaal, want het is natuurlijk geen Suárez. Ik ga trouwens voor 3 procent van zijn maandloon wel een balletje trappen. Of naja. Weinig wat ik niet zou doen.

Almere city haal hm op

8 maart 2019 om 14:39

Hij zal vast niet van een salaris van 1.500.000 naar 150.000 willen.... desalnietemin een prima spits voor middenmoters in de ED. Als hij voor het geld gaat zal hij eerder in China of het midden-oosten belanden.

8 maart 2019 om 14:40

Nog meer dan anderhalf miljoen per jaar zie ik zelfs...

Houten Klaas pur sang, bij Ajax hebben ze de vlag uitgehangen destijds toen ie verkocht werd

Stak in wedstrijden met psv en Feyenoord standaard boven zichzelf uit waardoor hem het etiket miskoop bespaard is gebleven. Verder een zeer matige en blessuregevoelige spits. Misschien wat voor Vitesse, al zou hij daar ook in t rijtje castaignos kunnen belanden!

8 maart 2019 om 13:04

Nee, deze speler zal niet op de radar van Vitesse komen. Die zoeken een heel andere type spits. Darfalou is ongeveer hetzelfde; middelmaat en harde werker. Ze hebben meer aan een type Firmino die zich laat terugzakken en mee helpt met combinaties maken vanuit het middenveld zodat jongens als Odegaard en Linssen beter tot hun recht komen.

Zou inderdaad een tweede Castaignos worden.

Even gauw rekensommetje. 3 jaar = 36 maanden x € 150.000 = € 5,4 miljoen + € 3 miljoen transfersom = € 8,4 miljoen dat verdampt.. Voor een club als FC Nantes lijkt me dit best een adelating.

Snapte er weinig van toen Ajax hem kocht van AZ en dat heeft hij ook helemaal waargemaakt. Is wel een harde werker maar als pure afmaker komt hij in zoveel dingen te kort.

Ben wel benieuwd waar hij uiteindelijk neerstrijkt, zal hoogstwaarschijnlijk een laagvlieger zijn in een Zuid-Europees land.

31 maart 2019 om 22:45

Beste blijft dat het tussen Siggi en Dost ging, als ik het goed herinner.

Vond er nooit wat aan, liet soms wat zien maar presteerde altijd onder niveau. Maar goed, er ging wel meer mis en niet alleen bij hem.

www.isdieijslanderalverkocht.nl

Wat een geweldige website was dit. Zo gelachen om dat gifje dat hij veltman onderuit schopt en dat daardoor Uros Matic van NAC kon scoren.

Ja allemaal lekker negatief doen over deze jongen, hij heeft voor Ajax nationaal altijd en op belangrijke momenten de nodige goals gemaakt. Alleen buiten NL ging t niet

31 maart 2019 om 22:47

Ik moest nu ook aan Boilesen en Fischer denken. Spelen blijkbaar beide voor Copenhagen.

Fischer is eigenlijk doodzonde zeker na die blessure (fout ingeschat en foute operatie waardoor het langer duurde). Nog maar 24 jaar maar ik had wel een andere carrier verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren