Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Roda JC slaat terug: ‘Dit betreuren wij en het is onprofessioneel’

Laatste update:

Een paar dagen geleden bracht Roda JC officieel naar buiten dat het Ton Caanen aanstelde als technisch directeur bij de club. Men beweert daarbij dat die aanstelling mede op advies van Han Berger en Gertjan Steendam is gedaan, die de club grondig doorlichtte en een adviesrapport schreef voor de toekomst van Roda JC. Maar de komst van een technisch directeur was nu net niet een aanbeveling van de twee, zegt Berger.

/

De ex-trainer van onder meer FC Utrecht, FC Groningen en AZ en voormalig directeur van verschillende clubs zegt dat tegen Voetbal International. Hij stelde met zijn compagnon een model voor met één sterke directeur die het nodige verstand van voetbal heeft. De huidige algemeen directeur Wim Collard zou het beste kunnen terugvallen op zijn rol als financiële man in Kerkrade.

Nu staan Collard en Caanen er echter als algemeen en technisch directeur en dat is niet conform het rapport van Berger. Hij wil niet tot in detail aangeven wat er in het rapport staat, maar bevestigt wel dat Roda JC niet zijn adviezen heeft opgevolgd. “Dat zeg ik, omdat ik heb begrepen dat Roda beweert dat ze ons advies hierin hebben opgevolgd. Is dus niet zo, integendeel”, aldus Berger aan het weekblad. Roda JC kiest dus toch een andere koers.

“Toen wij begonnen hadden we al het vermoeden dat de club eigenlijk al had gekozen voor de oplossing zoals die nu uit de bus is gerold. Daarop zeiden wij: ''Als dat zo is, kunnen we onze moeite en tijd besparen.'' Maar dat werd ontkend, Roda wilde heel graag dat wij onze opdracht zouden afmaken”, geeft Berger aan. Dat Roda JC uiteindelijk toch een ander besluit neemt, mag de club best doen. “Maar het bevreemdt mij wel”, zegt Berger.

Update 21 oktober 18.40 uur - Roda JC slaat terug: ‘Dit betreuren wij en het is onprofessioneel’
Het adviesbureau BEST FC van Han Berger en Gertjan Steendam lichtte Roda JC door en schreef een adviesrapport over de toekomst van de club. Roda JC besloot echter toch een eigen plan te trekken, wat de club op openlijke kritiek van Berger kwam te staan. In een statement op de website slaat Roda JC terug. “We betreuren het ten zeerste dat er in de media een ander beeld wordt geschetst van de situatie, waarvan wij ons als club distantiëren. Daarnaast vinden we het onprofessioneel dat een adviesbureau vertrouwelijke en deels onjuiste informatie over de club naar buiten brengt en op die wijze de organisatie in een kwaad daglicht probeert te stellen.” Verder laat de club weten te gaan bouwen aan een ‘gezonde en goede toekomst’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roda heeft bepaalde aspecten van het rapport overgenomen, maar niet alles. ( meende ik in LD te lezen )

Heb nergens gezien dat Roda beweert het volledige rapport te hebben overgenomen.

Lijkt me ook niet nodig dat Roda het hele rapport toepast, het is immers maar een advies. Beetje raar om dan ook hiermee naar buiten te treden in de media

Ik vind Roda dit seizoen weer veel negatief in het nieuws komen. Is het daar echt zo'n puinhoop?

20 oktober 2015 om 17:08

Valt reuze mee, maar als de prestaties op sportief gebied omhoog gaan, zorgt de media dat ze niet het team, maar het beleid aanvallen. Deels waar deels niet waar. Ontopic: wat er hier wordt gezegd door Berger maakt toch helemaal niks uit? Een rapport dat is geschreven hoef je helemaal niet op te volgen. Weet niet waarom deze kerel er nou zo'n happening van moet maken, maar dit is helemaal niet negatief.

20 oktober 2015 om 17:09

Dat valt best mee. Financieel is nog niet alles op orde (wat ook logisch is gezien er een seizoen Jupiler League is gespeeld), maar er worden zwarte cijfers geschreven en alles lijkt weer de goede kant op te gaan. Alle rotte appels zijn na de degradatie vertrokken en er staat nu een degelijke organisatie. De aanstelling van Ton Caanen is ook een goede zaak. Daarom snap ik niet waarom Berger hier op deze manier mee naar buiten komt, er is in principe niks aan de hand.

20 oktober 2015 om 17:13

Nee, er is genoeg goeds te vertellen maar dat is blijkbaar geen item waard. Stom voorbeeld was het gedoe met de hoofdsponsor. Toen die failliet ging werd het breed uitgemeten, toen Roda twee weken erna al een nieuwe hoofdsponsor vond was het geen item waard. Aanstelling van Caanen is gewoon positief. Heeft een groot netwerk. Roda heeft niet het hele rapport opgevolgd van Berger, maar dit werd al door Roda gemeld in het LD. Dus ja, weet eigenlijk niet wat we hier nu mee moeten.

20 oktober 2015 om 19:57

Tsja, goed nieuws is geen nieuws. Dat is niet alleen bij Roda hoor. Misschien moet jullie cluppie er eens voor zorgen dat er geen slecht nieuws is om over te schrijven. Maar het wemelt van slecht nieuws rond de club.

20 oktober 2015 om 20:46

het ging han erom dat de beslissing al genomen was voordat hij uberhoud een rapport had gemaakt en hij het dan zonde vond om een rapport te maken
roda gaf aan dat dat niet zo was en hij gewoon zijn rapport moest maken .
hij heeft zijn rapport gemaakt en roda heeft zijn advies niet opgevolgd wat hun goed recht is natuurlijk .
ook vind han berger het raar dat ze bij roda daarna zeggen zijn adviesen te hebben overgenomen terwijl dat dus niet zo is .
ik snap dan wel dat berger dit na buiten brengt want gaat het mis word hij erop aangekeken want hij had dan dat rapport gemaakt en word dan verantwoordelijk gehouden

21 oktober 2015 om 01:32

ik vraag me ten eerste al eens af waarom berger een rapport naar buiten brengt . lijkt me eigenlijk niet dat hij daar de aangewezen persoon voor is . het is natuurlijk van de gekke als er nu een 3e directeur in het 3e jaar zou moeten worden aangesteld terwijl roda onder leiding van collard behoorlijk aan de weg aan het timmeren is . Tevens is het zo dat het rapport meer dingen betrof dan alleen de invulling van een td . Het is natuurlijk niet zo dat roda alle punten klakkeloos zou moeten overnemen . Het is zowieso bij de zotte om nu weer een directeur aan te stellen die het compleet voor het zeggen krijgt terwijl het nu net financieël allemaal wat beter gaat . wat mij het meest stoort is dat kalezic en berger zeer over elkaar te spreken waren omdat ze zo fijn met elkaar hebben samengewerkt bij een andere club . dan is het wel een beetje toevallig omdat kalezic niet zo goed met caanen door 1 deur kon , berger heeft geconcludeerd dat er iemand moest komen die geen binding zou hebben met roda . ik vind het ook zeer vreemd dat berger in de tijd van de soap rond tomy juric weldegelijk heeft aangegeven dat hij wel interesse had in de functie van td bij roda . hier hoor ik helemaal niks meer over . ik vind de constructie met een financiële en een technische man een prima constructie , zeker als je kijkt wat wim collard al voor roda heeft betekend . kalezic heeft zowieso bijna niks te maken met caanen gedurende het seizoen en kalezic heeft weldegelijk mee kunnen beslissen betreffende boakey en de silva , dat heeft caanen ook gezegd . een trainer krijgt een selectie tot zijn beschikking en daar moet hij het mee doen . voor hetzelfde geld is de trainer na 1 jaar weer weg . niemand is groter dan de club .

Dat is ook zo. Denk ook dat Roda de goede keus gemaakt heeft. Liever de taken een beetje verdelen dan alle taken bij een man. Daarnaast heeft Caanen zijn waarde al bewezen door die samenwerking met Tottenham en het halen van Boakye en De Silva. Roda kan nog veel plezier aan hem beleven.


Statement Roda JC over adviesrapport Best Fc

Gezien de recente publicaties waarin personen buiten de club hun mening ventileren over het adviesrapport en de opvolging van aspecten hieruit door Roda JC, hechten wij er waarde aan een toelichting hierop te geven.

Roda JC heeft in de zomermaanden het adviesbureau Best FC in de arm genomen met het verzoek een onderzoek te doen naar een aantal aspecten binnen de organisatie en daarover te rapporteren. Roda JC heeft alle medewerking verleend aan het adviesbureau en de werkzaamheden van Best FC hebben mede hierdoor geresulteerd in een rapport dat op dinsdag 6 oktober is toegelicht en op woensdag 7 oktober binnen de Raad van Commissarissen is besproken.

Roda JC is blij met de inhoudelijke raadgeving van Best FC. Een aantal adviezen uit het rapport zijn door de directie dan ook direct opgepakt en worden momenteel gefaseerd geïmplementeerd binnen de organisatie. Het advies dat Best FC over de samenstelling van de directie heeft gegeven is niet door de club opgevolgd, maar is er om moverende redenen een andere keuze gemaakt die beter past in het beleid en het toekomstbeeld van de club. De voltallige Raad van Commissarissen, directie en andere betrokkenen hebben dit besluit weloverwogen genomen.

We betreuren het dan ook ten zeerste dat er in de media een ander beeld wordt geschetst van de situatie, waarvan wij ons als club distantiëren. Daarnaast vinden we het onprofessioneel dat een adviesbureau vertrouwelijke en deels onjuiste informatie over de club naar buiten brengt en op die wijze de organisatie in een kwaad daglicht probeert te stellen.

Roda JC wil nu verder bouwen aan een gezonde en goede toekomst. We zijn blij met de goede sportieve prestaties die onder leiding van de trainer tot stand zijn gekomen en er moet voor hem volop ruimte zijn om op die wijze door te gaan. Daarnaast zullen we Roda JC planmatig door ontwikkelen zodat we ook voor de lange termijn een stabiele Eredivisionist zijn en blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren