Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rechter doet vrijdagmiddag uitspraak in zaak van Kozakken Boys

Laatste update:

Kozakken Boys won in de KNVB Beker van HBS, maar zette een speler in die per ongeluk niet op het wedstrijdformulier was gezet. HBS meldde zich bij de voetbalbond, die besloot om Kozakken Boys uit het toernooi te zetten. De amateurs nemen daar niet zomaar genoegen mee en hebben een kort geding aangespannen; woensdag dient de zaak voor de rechtbank in Utrecht.

Madjer Lukoki was weliswaar speelgerechtigd tegen HBS, maar zijn naam was door een foutje niet op het wedstrijdformulier gezet. “Die fout ontkennen we niet, maar het is een administratief missertje”, zegt voorzitter Ad van Wijk van Kozakken Boys tegen het ANP. “Als wij de regels van de KNVB hierop nakijken, staat er geloof ik een boete op van 8,25 euro. Die uitsluiting is veel te zwaar bestraft.”

Kozakken Boys hoopt dat de rechter de beslissing van de tuchtcommissie annuleert. Zoals het er nu voor staat, speelt niet Kozakken Boys, maar HBS op 16 december tegen AZ. "We hebben al tegen Ajax gespeeld, Feyenoord, Heerenveen en FC Utrecht”, zegt Van Wijk. “AZ is weer een mooie affiche er bij. We vinden dat wij op sportieve gronden die plek in de achtste finales hebben verdiend."

Update 2 december 18.45 uur - Rechter doet vrijdagmiddag uitspraak in zaak van Kozakken Boys
De rechter doet vrijdag om 15.00 uur uitspraak in de zaak van Kozakken Boys, zo meldy Omroep Brabant. De amateurclub probeert via een kort geding alsnog uitsluiting voor het toernooi om de KNVB-Beker ongedaan te maken. Kozakken Boys en de KNVB stonden woensdagmiddag tegenover elkaar. Advocaat Keje Molenaar gaf in zijn betoog aan dat de straf voor de club buiten alle proporties is.

Kozakken Boys verdient het om te spelen tegen AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Knvb slaagt er zelf nog niet eens om een rode kaart op het wedstrijdformulier te noteren. Het is net de overheid, als zij een fout maken is het geen probleem. Doet een burger dat dan wordt hij genadeloos gestraft. Zo kennen we ze weer!

Als het een speler was die niet speelgerechtigd was oke, maar dat is te sneu voor woorden.

1 december 2015 om 14:30

Precies dit! De Knvb loopt zelf zovaak te prutsen met verkeerde dingen op het wedstrijdformulier etc. Dit zou een veel te hoge straf zijn, buiten alle proporties.

1 december 2015 om 16:07

Inderdaad. Daarbij vind ik het ook wel erg zielig van Hbs. Ook al sta je zogenaamd in je recht, dit doe je gewoon niet.

1 december 2015 om 16:10

Dus omdat iemand anders een overtreding of fout begaat kan een ander het ook doen.

Als je buurman veels te hard rijd en hij wordt niet bekeurd en jij doet het 1x. Moet je dan ook geen boete krijgen omdat je buurman ervan af kwam.

Ik weet niet hoe de regels zijn van de knvb. Gewoon de schorsing doen die volgens de regels zijn opgesteld.

1 december 2015 om 16:33

@ Kingthemaniak,

Ik vind dat je goedkope vergelijkingen maakt. Kozakken Boys is in deze niet (zwaar) over de schreef gegaan. Dus in jouw woorden: Kozakken Boys heeft niet veel te hard gereden, maar een keer de richtingaanwijzer vergeten aan te zetten.

Als de speler niet speelgerechtigd was, dan was het een ander verhaal, maar dit is puur en alleen in administratieve fout.

De Knvb kan gaan mierenneuken, zullen ze vast hun redenen voor hebben, maar ik vind nogmaals dat deze straf veel en veel te zwaar is.

1 december 2015 om 17:39

Wat is er eigenlijk gebeurtet de scheids die een rode kaart van elia was vergeten op het formulier te zetten? Is die ook op non-actief gesteld?

1 december 2015 om 18:00

Wat een ontzettend goedkope vergelijking zeg! Te hard of door rood tijden is gevaarlijk voor iedereen. Die is geen wetsovertreding dit is perongeluk een foutje maken op een formulier. Dat is zo niet hetzelfde. Als volgends de regel de boete hier €8,25 voor is weet je al hoe ernstig de fout is, niet ernstig dus. Ze hebben zelfs hun foutje tijdens de wedstrijd nog verbeterd.

2 december 2015 om 03:43

Vergelijk het eerder met dat je buurman zijn rijbewijs een keer niet bij zich had toen hij in een politiefuik reed.

1 december 2015 om 18:11

Wat een onzin. De KNVB heeft die scheidsrechter voor die fout een straf gegeven, net zoals ze nu deze club voor hun fout een straf geven (neemt niet weg dat ik deze straf te hoog vind).
Of moet de KNVB zeggen; oh wij hebben een fout gemaakt, nu mogen jullie ook gratis fouten maken....

1 december 2015 om 18:54

Nee, het gaat om het mierenneuken. Bij een echte fout hoort een echte straf, dit is geen noemenswaardige fout. Daarom maak ik de vergelijking.

Enige reden dat HBS daar nu staat is door de jankende coach. Kozakken Boys heeft HBS op sportief vlak gewoon verslagen en verdient het dan ook door te gaan. De KNVB maakt zich weer compleet belachelijk met deze beslissing.

Ik ken de regels niet zo goed. Maar het zou me niks verbazen dat de straf idd veel lager had moeten uitvallen.
Bij de Knvb en de tuchtcommissie werken ene hoop vreemde personen!

Ik hoor bijvoorbeeld ook helemaal niks meer over die gekke wedstrijd van Heracles tegen Vitesse. Ik ben supporter van Vitesse, en verwacht/hoop echt niet dat Vitesse nog door komt!! hadden ze maar beter hun best moeten doen.
Maar een scheids die staakt in minuut 84. Voor de staking een gele of rode kaart geeft aan een speler, en op het wedstrijd formulier aangeeft dat dit in minuut 84 is geweest Voor het staken. En dan na deze afkoel moment de klok op zijn aanwijzen terug laat zetten naar minuut 80..... Dat vind ik nog erger dan iemand laten spelen die door een foutje niet op het formulier staat.
Dit was duidelijk een bewuste keuze van die laffe man. Maar daar hoor je niks meer over.

Erg treurig voor de club Kozakken Boys en ook erg treurig van Hbs. Wees een echte club. Je hebt verloren, je bent uitgeschakeld en zoek geen mazen in de wet om alsnog door te gaan.

1 december 2015 om 14:51

Het gaat wel om erg veel geld he voor HBS. Misschien niet het meest sportieve om te doen, maar ik kan het zeker begrijpen. Neem aan dat elke club het zelfde zou doen.

1 december 2015 om 15:38

Dat denk ik dus niet! Zie het als de bal uitspelen of niet als er bij de tegenpartij iemand met een zware blessure op de grond ligt...

1 december 2015 om 16:15

Die bal uitspelen kost geen geld. Hbs verdient relatief f*cking veel geld met de beker. Daar zeg je niet zomaar nee tegen

1 december 2015 om 20:25

Het gaat niet eens om heel veel geld....het is een thuiswedstrijd voor de amateurploeg....dus ze delen niet mee in de omzet van de profclub....dat was wel het geval geweest bij een uitwedstrijd....het gaat dus alleen om een extra avond uitverkocht op het amateursportparkje ....nouja om je daarvoor zo verschikkelijk onsportief op te stellen als club vind ik echt beneden alle peil

2 december 2015 om 23:54

Het gaat natuurlijk ook om de volgende ronde, niet om deze die al gespeeld is en waar het geld dus al verdeeld is. In de volgende ronde is gewoon erg veel geld te verdienen voor een amateurclub. Snap Hbs zeker. De sportiviteitsprijs zullen ze er niet meer verdienen, maar wanneer het Feyenoord - Ajax geweest zou zijn, denk je dan echt dat één van beide deze kans zou laten liggen om alsnog door te bekeren?

Een woord voor die van wijk, WALGELIJK! Ook nog die laatste opmerking

1 december 2015 om 15:19

Want? Jij vindt dat een administratief foutje zoveel moet doorwerken? Wat is er walgelijk aan het feit dat je dit wat ver vindt gaan?

1 december 2015 om 15:36

Ik bedoel wetzel sorry. En ja die vind ik walgelijk.

1 december 2015 om 15:47

Haha dat wel..wou al zeggen!

Ik wil niet provocerend overkomen, maar HBS heeft wel een sterk punt.
Wetzel zei namelijk: ik zie dat die speler niet op het formulier staat en heb mijn opstelling/tactiek dan ook hierop aangepast. Als ze dan toch een speler wordt toegevoegd heeft Wetzel gewoon gelijk.
Het is misschien een slechte reden, maar hier hebben ze een punt.
Met goede advocaten kan je deze zaak als HBS gewoon opnieuw winnen.

Overigens: voor mij leuker. Ik ga dan maar als enige overgebleven Haagse ploeg maar steunen in de beker. Een paar van die gasten ken ik ook nog.

Jammer voor Kozakken Boys. Maar zo is het leven eenmaal.

1 december 2015 om 14:46

Kozakken Boys heeft gelijk dat als er normaal een boete van 8euro voor staat dat uitsluiting veel te zwaar gestraft is. Waarom zouden er voor het bekertoernooi andere regels gelden? En je tactiek aan passen om een wisselspeler? Dat zal wel wat meevallen neem ik aan.

1 december 2015 om 15:08

Ja net of hij zijn hele opstelling heeft omgegooid voor een extra speler als het geen sterspeler is. Ik durf er geld om te wedden dat hij tijdens zijn peptalk nog gezegd heeft: "wij gaan uit van onze eigen kracht" zoals elke trainer wel zegt.

1 december 2015 om 15:38

Voor de wedstrijd is de opstelling + bankzitters op papier ingeleverd in de bestuurskamer en ingezien door Hbs, waaronder trainer Wetzel en daar stond Lukoki ook op (volgens de voorzitter van Kozakken Boys). Beetje vreemd om dan te doen alsof je het niet wist en een huilverhaal op te hangen om zo Kozakken Boys erbij te naaien omdat je op een eerlijke manier niet hebt kunnen winnen, mits de voorzitter de waarheid verkondigt.

En toch is het Kozakken Boys dat in de fout gaat, niet Hbs. Kozakken Boys vult digitaal het wedstrijd formulier , van te voren, helemaal in. Daarbij vullen ze de spelers in de tijdens de wedstrijd ingezet gaan worden. Blijkbaar is pas op een laat moment besloten een speler toe te voegen, alleen om die speelgerechtigd te krijgen moet deze op het formulier. Niet handmatig erbij geschreven, zoals is gebeurd, maar via het digitale wedstrijd formulier. De speler stond niet geregistreerd voor de wedstrijd, links om of rechts om, dan mag hij niet spelen. Zet je hem wel in, dan speel je met een niet speelgerechtigde speler. De gevolgen daarvan zijn groot dat weet Kozakken Boys ook. Het is dan ook een blunder van de grootste orde en geen klein vergissinkje. Daarvoor is voetbal in de topklasse veel te professioneel.

3 december 2015 om 13:35

Niemand ontkent de fout van Kozakken Boys. Het gaat erom dat de straf buiten proporties is.

Als ik een boete krijg omdat ik 10 km te hard rijd dan is dat mijn fout. Maar als die boete vervolgens €5000,- bedraagt gaat me dat ook te ver.

3 december 2015 om 15:47

Met de straf heeft Kozakken Boys zelf ingestemd. Zij hebben met het reglement in gestemd. (de clubs bepalen namelijk zelf de regels de Knvb voert uit) Ze wisten dus wat de consequentie zou zijn. Als ze het daar niet mee eens zijn dan moeten ze de regels aanpassen en niet de straf.

4 december 2015 om 18:19

Rechter heeft beslist. Het is trouwens maar de vraag wat de regels zijn voor een administratieve fout. Uitsluiting of geldboete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren