Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Overtoom ontvangt eerste invitatie voor nationale ploeg Kameroen

Laatste update:
/

Niets staat Willie Overtoom nog in de weg om zijn profdebuut te maken voor Kameroen. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo laat vrijdag via zijn Twitter-account weten dat de wereldvoetbalbond (FIFA) hem groen licht heeft gegeven om interlands te gaan spelen voor het Afrikaanse land.

Overtoom kwam als Williamssteve Mbonkone-Sebé ter wereld in Bertoua in Kameroen. Hij verhuisde al op jonge leeftijd met zijn biologische moeder naar Nederland en kwam terecht in de jeugdopleiding van AZ. Via tussenstappen bij SC Telstar en Hollandia werd hij opgepikt door Heracles en daar timmert de 25-jarige middenvelder goed aan de weg.

In november vorig jaar vroeg Overtoom een Kameroens paspoort aan; omdat hij in het land geboren werd was dat geen probleem. Eerder sprak de Heraclied al de hoop uit dat hij nog dertig tot veertig interlands kan spelen voor de Ontembare Leeuwen. Kameroen slaagde er niet in dit jaar deel te nemen aan de Afrika Cup, maar hoopt er in 2013 wel bij te zijn.

Update 16 mei 20:15 uur - Overtoom ontvangt eerste invitatie voor nationale ploeg Kameroen
Willy Overtoom kan op 2 juni zijn debuut maken voor het nationale team van Kameroen. De FIFA gaf de middenvelder van Heracles Almelo onlangs groen licht om voor de Afrikaanse ploeg te spelen en Overtoom is direct opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Libië (2 juni) en Tunesië (9 juni) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Guinee-Bissau (16 juni). Ajacied Eyong Enoh is er ook weer bij, na een schorsing van twee maanden te hebben uitgezeten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hij moet kiezen waar hij het liefst voor wil spele en niet kijken naar de interlants die hij zal kunnen halen

4 mei 2012 om 23:01

Precies. Ik vind het sowieso belachelijk tegenwoordig met al die dubbele nationaliteiten. Wanneer een speler niet goed genoeg is voor het ene land kiest hij het andere maar. Je moet als speler gaan voor het land waar je de meeste affiniteit bij hebt. Daarom bestaat het voetbal voor landen. Het voetbal voor clubteams is er om te ruilen van team.

4 mei 2012 om 23:25

Overtoom heeft nooit een keuze hoeven te maken toch of is hij ooit in aanmerking gekomen voor Oranje?

Laat hem lekker voetballen voor zijn vaderland, waarom maken jullie je zo druk om?

5 mei 2012 om 00:23

Inderdaad huntelaar6. Een goed voorbeeld hier van is Douglas.

16 mei 2012 om 20:30

daar is niks belachelijk met een dubbele nationaliteit...

hij moet gwn de juiste keuze maken, en de juiste is wel kameroen voor hem denk ik

16 mei 2012 om 20:31

Eerder een slecht voorbeeld. Douglas woont dan net vijf jaar in Nederland. Overtoom al meer dan twintig jaar! Daarbij is Overtoom één van de weinige spelers op zijn positie bij Kameroen, omdat de bondscoach graag van tactiek wil veranderen en dus met een aanvallende middenvelder wil spelen.
Douglas is een centrale verdediger. Als je kijkt naar concurrentie bij Nederland is dat aanzienlijk minder als bij Brazilië.

16 mei 2012 om 22:42

Ja en daar gaat het net om. Dat wat jij noemt, dat een speler kijkt in welk landenteam hij het meeste aan spelen toe komt, vind ik gewoon fout. Daar is een landenteam niet voor bedoeld. Het gaat er juist om bij welk land de speler in kwestie zich het meest thuis voelt. Ik kan dat niet voor ze beoordelen omdat mijn enige nationaliteit Nederlandse is, zonder enige 'roots' uit een ander land, maar als ik me even probeer in te leven kan ik me niet voorstellen dat Douglas, die pas een paar jaar in Nederland woont, zich Nederlander voelt. Of Overtoom, die bijna zijn hele leven al hier woont, zich een Kameroener voelt.

17 mei 2012 om 00:04

@ aguero16

aguero16 drinkt ook altijd alleen cola, ja als je voor het ene kiest kun je niet meer teruggaan hij eet ook altijd hetzelfde is altijd samen met 1 meisje en jammer genoeg kan en mag hij zelf geen keuze maken omdat het nou eenmaal is beslist voor hem.

Leuk voor Overtoom, hij heeft trouwens met alle respect toch niet het niveau om op te kunnen tegen een sneijder, van der vaart, van persie, afellay, op de '10' en in de toekomst nog maher, misschien nog meer man. waar hij never nooit met alle respect tegen op kan natuurlijk. nogmaals met alle respect v/d wereld want het is een uitstekende voetballer voor heracles en misschien zelfs wel voor een twente, az, psv. bij twente zou die zeker passen als creatieve ''10'' die ze daar nog steeds niet hebben gevonden.

4 mei 2012 om 20:31

Ik heb met alle respect jou reactie gelezen, en 1 ding maat: Respect!

ON: Overtoom zou inderdaad nooit op kunnen boksen tegen de nummers 10 van nu en met het oog op de toekomst geef ik hem ook weinig kans.

Fijn dat hij international kan worden voor Kameroen. Bij Nederland gaf ik hem weinig kans om geselecteerd te worden, daar is simpelweg teveel concurrentie voor.

Overtoom is een goede voetballer die de selectie van Kameroen zeker moet kunnen halen.

Ik gun het Overtoom wel, Oranje is niet haalbaar voor deze jongen en als je dan voor Kameroen kunt uitkomen dan pakt dat goed uit.
Heracles zal hier (keuze van Overtoom voor Kameroen) wel nadelig uitkomen, aangezien de Afrika Cup meestal plaatsvind in Januari/februari en dat betekend voor Heracles dat ze een van hun betere spelers een tijd lang zullen missen.

4 mei 2012 om 20:11

Verwacht eigenlijk dat Overtoom één van de komende seizoenen wel een stapje hogerop zal gaan, hij kan dit ook zeker aan. Dan zal niet Heracles maar zijn volgende club rekening moeten houden met de nadelen van het hebben van een Afrikaans international.

4 mei 2012 om 20:18

Overtoom verdient het natuurlijk ook om een stap hogerop zal gaan, maar dat verwachtte ik vorig seizoen ook al en toen gebeurde dat niet.
Ik stel natuurlijk niet uit dat Overtoom zal vertrekken aan het einde van ditseizoen, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet en de volgende AC is al volgend seizoen dus ik verwacht wel dat hij dan nog wel voor Heracles speelt.

Het stuk zegt niet hoe hij aan de naam overtoom komt en waarom hij nog geen kameroenees paspoort had. Is hij geadopteerd door Nederlandse ouders?

4 mei 2012 om 20:18

Zijn stiefvader schrijft zich Overtoom en Willy nam zijn naam aan.

Oké, dank voor de toelichting!

Leuk voor Overtoom om dan eindelijk voor Kameroen uit te komen, hoop dat die veel interlands zal spelen vind hem een sympathieke gozer die ik het wel gun.

Williamssteve Mbonkone-sebé

Prachtige naam trouwens

5 mei 2012 om 03:04

De enige echt. Denk dat weinig weten wie er bedoeld wordt met die naam ;

16 mei 2012 om 20:49

Lijkt me overigens wel grappig hoe al die Kameroenezen (?) de naam ''overtoom'' zullen gaan uitspreken... :D

Overtoom is een goede voetballer. Leuk om naar te kijken. Dit gun ik hem wel, Oranje was toch wel te hoog gegrepen... Gefeliciteerd Willie!

Leuke voetballer die Overtoom, mooie acties, goals etc.
Ik denk persoonlijk dat ie wel een Nederlandse topclub aankan. Maarja het NLs elftal gaat net te ver denk ik, voor zijn positie heb je veel betere spelers momenteel.
Maar ideale speler voor Kameroen en ik weet zeker dat ie met Kameroen een leuke tijd zal beleven.

Gefeliciteerd Willie!!!

16 mei 2012 om 21:00

Ik snap ook niet waarom Feyenoord niet voor Willie gaat maar voor Lexie. Overtoom is voetballend veel beter. Mist natuurlijk wel lengte, maar Lexie kopt ook geen bal, dus dan heb je niets aan die lengte.

16 mei 2012 om 21:46

@kx22

Ja ik snap het ook niet. Ik als Ado-supporter gun het Immers van harte, om Cl-voetbal te spelen met Feyenoord. Maar kom op, hij voegt niks toe aan Feyenoord en zl niet eens in de basis komen.
Ook te duur voor F'noord (althans de prijs-kwaliteitverhouding), en dat geld kun je beter stoppen in de schuld of in een andere speler investeren.

Dus waarom niet een Willie Overtoom? Ik denk dat hij echt onderschat wordt en heel Heracles eigenlijk. Heracles is gebleken de afgelopen jaren een goed lopende subtopper te zijn en Overtoom en Everton hebben hier héél veel aandeel in gehad.
Dus waarom niet een van deze spelers halen.

Is ook een hele creatieve speler met echt prachtige goals en passes, en ik weet cker dat ie et niveau aankan.

Mooi voor hem!
Zou iemand me kunnen vertellen hoe hij aan Overtoom komt of is dat een domme vraag? Miss man van z'n moeder?

5 mei 2012 om 00:26

Je hebt gelijk hoor. Willie's moeder trouwde met een ander en dus nam Willie de naam van zijn stiefvader aan (overtoom).

Er staat niet in het artikel wat nu eigenlijk het probleem was. Waarom is er nu 'eindelijk duidelijkheid'?

4 mei 2012 om 23:03

ze hebben moeten kijken of hij daadwerkelijk de nationalitiet van kameroen mag dragen. Omdat hij al geruime tijd de nederlandse heeft en nu opeens die van kameroen

Willie overtoom is een prachtige voetballer m naar te kijken, zou voor elke subtopper in nederland een versterking zijn. Het is een goeie voetballer die opvalt door zijn techniek en inzicht, zou bij het nationale elftal van kameroen veel ervaring kunnen doen door met spelers als Eto'o te spelen.

Mooi voor hem, hoop dat hij aan spelen zal toekomen, toch altijd een goede voetballer, misschien dat hij nog eens de overstap naar een nederlandse topclub kan maken.

Ik snap niet dat Twente deze speler niet haalt...

mooi dat hij voor zijn geboorteland mag uitkomen
vindt hem een goede speler trouwens

waarom was enoh geschorst eigenlijk?

16 mei 2012 om 20:27

Volgens mij had het met geld te maken dat ze niet kregen van de bond.

On: Goede voetballer, kan volgens mij nog wel een stapje hoger op naar de echte subtop.

16 mei 2012 om 20:31

dus als ik denk zoals ik het lees heeft enoh geen geld van de bond gehad en is daardoor geschorst.
zal wel aan mij liggen maar het maakt niet uit.
bedankt dat je het trouwens even wilde melden

16 mei 2012 om 23:24

Ze kregen geen geld (enoh en volgens mij Eto'o en aderen ook) van de bond, en dus zouden ze de volgende wedstrijd niet gaan spelen. De bond accepteerde dat niet en toen werden ze voor een periode geschorst.

Mooi, hij gaat overigens met rugnummer tien spelen en met de naam ''willie''

16 mei 2012 om 20:50

Oké, ik was al aan het denken aan hoe de mensen in Kameroen de naam ''overtoom'' gingen uitspreken! :D

kijken of overtoom ook bij kameroen kan schitteren leuke voetballer. ik denk niet dat heracles zijn plafond is.

16 mei 2012 om 20:45

volgens mij kan overtoom makkelijk mee met de subtop.
misschien dat er nu interesse komt nu hij naar alle waarschijnlijkheid international van kameroen word

16 mei 2012 om 20:48

Hij heeft al meerdere malen aangegeven alleen naar een top drie club te willen gaan, begrijpelijk hij is 25. Voor Feyenoord is het een goede tien denk ik, maar Werder Bremen en Wolfsburg werden concreet in de winter.

16 mei 2012 om 20:51

oke dat wist ik niet.
speelt al jaren goed bij heracles. vind het voor twente een goede 10 snap ook niet dat ze daar aankloppen

16 mei 2012 om 20:56

@ steeg8 inderdaad voor twente zal het een leuke nummer 10 zien iets wat ze dit seizoen een beetje hebben gemist.

16 mei 2012 om 20:58

@ marvingaye je hebt ook gelijk. bij feyenoord zou hij denk ik ook niet misstaan op 10. als bakkal niet bijtekent is hij echt de moeite waard. liever overtoom dan immers.

Leuk voor die jongen ga niet zo achterlijk doen over al die nationaliteiten, het is gewoon leuk voor hem

Leuk voor Overtoom dat hij nu ook voor z'n land kan spelen. Toch wel wat anders om nu met oa Eto'o en Song te kunnen spelen als met de spelers van Heracles.

Even een vraag aan de kenners hier:

Is Overtoom nou ook een profiteur die alleen misbruik van de Nederlandse voorzieningen maakt terwijl hij door de Nederlanders z'n hele leven lang in de watten is gelegd of moeten we hier met andere maten meten?

16 mei 2012 om 21:22

Zeker niet, zeker niet.

Kameroen was in eerste instantie helemaal niet aan de orde, totdat we een half jaartje in eens berichten hoorde dat Javier Clemente hem graag zou willen toevoegen, gezien het feit dat Overtoom niet in aanmerking zou komen toen koos hij voor Kameroen (na twijfelen, aangezien hij ook wat voelt voor Oranje)

Overtoom is op zijn derde naar Nederland gekomen maar voelt wel degelijk een verbinding met zijn roots.

16 mei 2012 om 21:27

Aha...dus Overtoom is geen profiteur die in de watten is gelegd?

Vreemd...er is een aantal voetballers op de Nederlandse velden die in vergelijkbare situaties hebben gezeten en door alles en iedereen als profiteur van 'onze' sociale voorzieningen werden bestempeld.

17 mei 2012 om 07:31

@ Smoothcrimi :

Hoe doe ik m'n best om een overduidelijk cynisch ondertoontje subtiel te verwerken !!?

* Lieve mama : al ben ik 3 jaar ..ik ben van mening dat de huidige politieke omstandigheden in ons land ons minder goed zal doen dan de economische situatie in Nederland. Teneinde een grotere kans op de arbeidsmarkt te verkrijgen verzoek ik u op mijn jonge leeftijd een emigratie te verkiezen en mijn geboortenaam "williamssteve Mbonkone-sebé" te veranderen in het meer gangbare "willie Overtoom" ...naar mijn stiefvader. Dit zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan mijn nog te verwezelijken carriere als profvoetballer en een minstens evenzo belangrijke stimulans zijn tot 't bereiken van de status van international van 't door jouw zo geliefde Cameroon , waarvan ik vermoed binnen relatief afzienbare tijd deel te kunnen zijn.

- "..terwijl hij door de Nederlanders z'n hele leven lang in de watten is gelegd" ?


18 mei 2012 om 19:57

Je kan het Overtoom toch niet kwalijk nemen dat zijn moeder naar Nederland is gemigreerd?

@ijah:
Je verwoordt het erg mooi

Zijn die Heracles fans even blij dat hij nu Wllie 0vertoom heet.

Williamssteve Mbonkone-sebe komt lastig je strot uit als hij gescoord heeft.

Lijkt mij een uitstekende 10 voor 010

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren