Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB draait strafmaat terug: De Leeuw dit weekend inzetbaar

Laatste update:
/

FC Groningen kan komend weekend niet beschikken over Michael de Leeuw in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De spits werd zondagmiddag door Bas Nijhuis al na een half uur weggestuurd, omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan Tom Beugelsdijk. De aanklager betaald voetbal deed De Leeuw een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

De Leeuw en FC Groningen hadden tot 16.00 uur de tijd om te reageren en FC Groningen laat voor die tijd al weten dat het akkoord gaat met de schikking. Dat doet het echter wel met tegenzin, want beide partijen vonden de rode kaart een te zware straf, zo laat de club weten. De Leeuw ontbreekt nu in het duel van zondag met zijn oude club.

De man die dit seizoen acht doelpunten maakte stond in de jaargang 2011/12 onder contract in Doetinchem en was er goed voor tien goals. Zondag moest hij dus al snel douchen, maar het werd FC Groningen niet noodlottig: dankzij een doelpunt van Rasmus Lindgren in de tweede helft won de Trots van het Noorden met 0-1 van ADO Den Haag.

Update 4 april 16.02 uur - FC Groningen gaat toch níet akkoord met schorsing voor De Leeuw
FC Groningen gaat toch niet akkoord met het schikkingsvoorstel voor Michael de Leeuw. Algemeen directeur Hans Nijland meldt op Twitter dat het nieuws vanwege een misverstand onjuist is gecommuniceerd door de club. “Club en speler vinden de veldverwijzing een zware straf en gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel”, klinkt het nu.

Update 8 april 10.40 uur - KNVB draait strafmaat terug: De Leeuw dit weekend inzetbaar
Het protest van FC Groningen tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, heeft effect gehad. De KNVB draaide de straf voor Michael de Leeuw terug tot een schorsing van één wedstrijd voorwaardelijk. De goalgetter is daardoor komende zondag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewoon inzetbaar. Pas wanneer hij nog een keer in de fout gaat, treedt de straf in werking.

Was de rode kaart voor Michael de Leeuw terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin die rode kaart.. de leeuw moet dit niet doen maar dit is geen kopstoot a la zidane.. nou ja, zondag sorloth in de spits komt vast wel goed!

4 april 2016 om 19:39

Het is veel te overdreven, de scheids had het af moeten doen met geel voor de Leeuw en ook voor Beugelsdijk. Natuurlijk wel een domme actie van de Leeuw om zo te doen, pak hem later dan maar een keer terug in een duel of iets dergelijks.

4 april 2016 om 20:39

Precies..

Word Beugelsdijk dan ook vervolgd?

4 april 2016 om 15:46

Vast niet..

4 april 2016 om 22:58

Is ook wat als eerste in mij opkwam. Beugelsdijk schopte hem toch tegen het hoofd aan. Dit is vast niet door de scheidsrechter beoordeeld; Dus kan het een vervolging door de Knvb worden (was het wel beoordeeld dan was het donkerrood?)

Begrijp het niet.... ALs een speler van De top 3 dat had geflikt of in een wedstrijd tegen de Top3; dan was het wel opgepikt..

Het is altijd zo meten met twee maten bij de Knvb.

Belachelijke straf en triest van de Knvb! Hoop dat Nijhuis paar weekjes rust krijgt want hij snapt er niks meer van. Ben ook benieuwd of er nog een onderzoek naar Beugelsdijk komt? Dacht eerst dat het per ongeluk was maar als je de beelden een paar keer terug kijkt dan wordt wel duidelijk dat het een bewustje was. Zou goed zijn als ze hem het dubbele geven van de Leeuw, wedstrijdje of 4 waarvan 1 voorwaardelijk!

1 a 2 wedstrijden schorsing is op zich terecht, want het was wel gewoon een kopstoot. Maar Beugelsdijk mag wat mij betreft wel een paar wedstrijden meer gaan krijgen...

8 april 2016 om 11:39

Was meer een kop-aai.

Hier werd op slinkse en professionele wijze een kaart aangenaaid door Beugelsdijk. Natuurlijk is de kaart terecht, omdat we dit soort reacties niet goed kunnen keuren, ongeacht de omstandigheden. Echter dient er ook gekeken te worden naar het voorval waaruit deze reactie ontstaat, en dan dient Beugelsdijk dezelfde schorsing te krijgen.

Die Beugelsdijk bleef na die kopstoot trouwens toch opvallend rustugh.

De Graafschap thuis kun je zonder De Leeuw ook wel af, lijkt me

4 april 2016 om 19:23

Volgens mij heeft de Graafschap in 2016 meer punten gehaald dan Groningen

5 april 2016 om 16:22

Feyenoord had ook een slechte serie, kwaliteit komt altijd weer bovendrijven

5 april 2016 om 19:18

Alleen heeft Feyenoord meer kwaliteit dan Groningen.

Een team als Groningen moet tegen elk team in de eredivisie scherp zijn om te winnen. Want een serie die ze nu neergezet hebben is niet echt best. En de overwinning op Ado was meer te danken aan het missen van kansen door Ado dan door het voetbal van Groningen.

2 x geel voor een opstootje voor beide is het maximale. Maar ja die Nijhuis is al weken de weg kwijt.. Hopelijk gaat de Knvb daar wat aan doen

Dit was geen kopstoot.. Hij raakt met zijn hoofd de arm van Beugelsdijk, maar een 'kopstoot' was het zeker niet. Beugelsdijk daarentegen trapt heel bewust tegen het hoofd van De Leeuw. De Aanklager Betaald Voetbal heeft toch ook gewoon beelden tot zijn beschikking? Vrijspraak voor De
Leeuw en 4 wedstrijden voor Beugelsdijk lijkt me rechtvaardiger (hoewel de winst met 10 man ook al een heerlijke vorm van rechtvaardigheid was

4 april 2016 om 17:18

Je probeert te zeggen dat De Leeuw dat niet bewust deed? Volgende keer bril afzetten ajb.

4 april 2016 om 18:23

Was zeker wel een kopstoot. Gewoon oliedom, Groningen had beter akkoord kunnen gaan, hier haal je je gelijk niet mee.

4 april 2016 om 18:30

Ja en wat is een kopstoot? Een duw met je hoofd en schouder zoals de Leeuw deed?
Als we daar toch geen onderscheid meer in gaan maken wordt het nog gezellig op de Nederlandse velden.
Hoe vaak zie je wel niet spelers met hun elleboog even tegenstanders weg duwen. Volgens jullie redenatie is dat dan gewoon een elleboog, en moeten die spelers ook met rood vertrekken. Nou dan moeten er elk weekend minimaal 10 spelers met rood het veld worden afgestuurd!

4 april 2016 om 19:23

Waarom moet hij dit doen? Groningen en De Leeuw moeten niet naar anderen wijzen. Het is gewoon dom dat hij dit doet, je geeft de scheidsrechter aanleiding. Moet je niet doen. Hoe licht het ook is, hij moet het gewoon niet doen.

4 april 2016 om 20:21

Reageer eens op mijn argument dan, je lult er nu gewoon om heen. Wat is een kopstoot en wanneer moet je daar iemand voor van het veld sturen?

5 april 2016 om 09:14

Valt dit niet gewoon onder de noemer natrappen dan?

4 april 2016 om 19:28

beelden heb ik maar even goed bekeken want had het niet gezien gisteren maar dit was wel degelijk een 'kopstoot' . de beweging die Nijhuis aangaf te hebben gezien klopte exact. Ik ben het er zeer zeker mee eens dat Beugelsdijk wel wat harders had mogen krijgen dan deze beweging maar de Leeuw had het niet moeten doen. Ik weet verder niet of Beugelsdijk zijn actie waargenomen is door Nijhuis maar dat hoop ik niet. Want van hem was het doelbewust ff zn been tegen de Leeuw zijn hoofd en die mag wat mij betreft wel een paar wedstrijden toekijken hoe het WEL moet.

Heel goed dat ze in beroep gaan, niet alles pikken wat zo'n achterlijk figuur als Nijhuis in samenspraak met KNVB bekokstoofd!
Denk dat het helaas weinig zin heeft, ze durven die voorwaardelijke wedstrijd ook nog wel om te zetten!
Hoop van harte dat Beugelsdijk ook nog paar wedstrijden schorsing krijgt!

4 april 2016 om 19:21

De actie van de Leeuw was oliedom. Zijn club zou hem hier een schorsing voor moeten geven. Want zoals iedereen weet gaat het er niet alleen om (of zelfs helemaal niet) of je iemand hard raakt maar gaat het om de beweging. En ook al ben je supporter van Groningen dan moet je toegeven dat hij wel de beweging maakt.

4 april 2016 om 20:43

Als de beweging leidend is zoals jij zegt. Dan zouden elke weekend tientallen spelers rood moeten krijgen. Hoe vaak zie je wel niet dat er even geduwd wordt met een elleboog? Even in de rug of zij bij een vrije trap bijvoorbeeld? Hoe vaak zie je wel niet dat ze even met elleboog tegenstander weg duwen? Dan moet je ook consequent zijn en die spelers ook rood geven...

5 april 2016 om 08:16

Er zit een verschil tussen wegduwen en een (mislukte) kopstoot. Maar ik ben wel van mening dat er nog genoeg elleboogstoten onbestraft blijven.

Hou toch op...die Nijhuis is van het padje. En dat al een paar maanden.Vrijspraak!

Beugelsdijk was hier ook fout en had er ook met rood af moeten gaan maar wat de Leeuw hier deed was ook dom en volgens de regels gewoon rood. Of is natrappen ineens geen rood meer. Maakt niet uit in welke vorm en of je de tegenstander raakt. De intentie kan al genoeg zijn.

Meest veilige oplossing voor KNVB. Ze laten Nijhuis niet compleet vallen en zien wel in dat het niet zo ernstig wat dat de Leeuw een schorsing moest krijgen.
Wat me alleen nog steekt is dat Beugelsdijk compleet vrij uit gaat. Wil de motivering hier achter wel eens weten....!

En nu nijhuis nog schorsen. Niet de eerste keer dat hij Groningen benadeeld heeft. Gelukkig kostte het die wedstrijd geen punten, maar ik heb vaker bij wedstrijden van Groningen dat hij er totaal naast zat.
Dit was natuurlijk geen rode kaart waard en voor de neutrale kijker heeft hij er gelijk voor gezorgd dat je eigenlijk de wedstrijd niet meer hoefde te zien. Een scheidsrechter moet toch een wedstrijd aanvoelen, maar als je hier rood voor geeft dan ben je echt van het padje af. Ik vond hem vroeger altijd een goede scheidsrechter, maar hij is echt hard achteruit aan het gaan. Ga maar lekker wat eerste divisie wedstrijden fluiten, want de topper die de knvb van je gemaakt hebt ben je allang niet meer.

Rood sloeg helemaal nergens op. Geel was al veel te veel geweest. Even irritatie over en weer. Dat is alles. Dat moet je een beetje kunnen aanvoelen. Ook Beugelsdijk treft geen blaam, overduidelijk dat hij hem bij het weglopen per ongeluk raakt. Had ze allebei even toegesproken en daarna shake hands. Zo doe je dat. Ben blij met de uitspraak. Gelukkig heeft het geen invloed gehad op de uitslag.

Overigens mogen ook scheidsrechters fouten maken. Kan gebeuren, goed dat het is rechtgezet. FCG veel succes voor de rest van de competitie.

Op zich is het natuurlijk rood evenals de actie van Beugelsdijk.als je met met je been of voet een natrappende beweging maakt is dat ook rood. Stel nou dat Nijhuis alleen de kop-aai van de Leeuw heeft gezien dan is rood feitelijk gezien juist.
Ik begrijp de knvb niet maar eigenlijk ook al jaren niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren