Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Excelsior laat opvolger Van Duinen driejarig contract signeren

Laatste update:

Excelsior versterkt zich op korte termijn met Elias Ómarsson. Het Zweedse IFK Göteborg maakt vrijdag via de officiële website melding van een akkoord met de Eredivisionist over een transfer van de spits. Als Ómarsson een persoonlijk akkoord bereikt met Excelsior, kan hij de medische keuring doorlopen en een meerjarig contract tekenen in het Van Donge & De Roo Stadion.

Ómarsson is een 23-jarige spits, die negen interlands voor IJsland achter zijn naam heeft. Hij scoorde nog niet voor zijn land en was deze zomer niet actief op het WK. Ómarsson begon zijn loopbaan bij het IJslandse Keflavík, waarvoor hij tussen 2012 en 2014 8 keer scoorde in 37 wedstrijden. In februari 2015 stapte hij over naar het Noorse Vålerenga. Namens die club kwam de aanvaller tot 6 treffers in 28 duels. In de tweede helft van het seizoen in 2016 verkaste hij op huurbasis naar Göteborg, dat hem vervolgens via een optie tot koop definitief binnenhaalde.

In totaal noteerde Ómarsson 76 wedstrijden voor de Zweedse club, waarin hij 26 keer scoorde. Dit seizoen was hij al goed voor acht doelpunten in twaalf duels. Excelsior zoekt al bijna de hele zomer naar een spits die de naar PEC Zwolle vertrokken Mike van Duinen moet opvolgen. Dat lukte tot dusver niet, waardoor Anouar Hadouir zaterdag tegen Fortuna Sittard vermoedelijk de spitspositie gaat invullen. Ómarsson moet het gat definitief vullen en kan in Rotterdam voor drie seizoenen tekenen, met een optie voor een extra jaar.

Algemeen directeur Ferry de Haan laat op de website van Excelsior weten dat hij hoopt morgen de laatste details rond de overgang van Ómarsson rond te kunnen maken. In Zweden wordt al uitgegaan van zijn vertrek. "Zoals veel andere spelers heeft Elias de ambitie om verder te komen in Europa. We danken een loyale teamspeler voor zijn jaren hier en wensen hem succes in zijn verdere carrière."

Update 11 augustus 19.00 uur - Excelsior laat opvolger Van Duinen driejarig contract signeren
Excelsior heeft zich, op de dag dat het begint aan de eredivisie, verzekerd van de diensten van de IJslandse spits Elías Már Ómarsson. IFK Göteborg meldde de transfer vrijdag al, maar Excelsiors algemeen directeur Ferry de Haan zei toen dat er nog geen persoonlijk akkoord was. De 23-jarige IJslander heeft een dag later een contract voor drie jaar getekend, met een optie voor een extra seizoen. Excelsior meldt dat Ómarsson zaterdag de wedstrijd tegen Fortuna Sittard als toeschouwer bijwoont. Maandag volgt de medische keuring. Volgend weekeinde speelt Excelsior de stadsderby tegen Feyenoord.

Zie je Excelsior zich weer handhaven in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kent iemand deze speler? Het is voor Excelsior te hopen dat het een schot in de roos is, anders verwacht ik een moeilijk seizoen voor ze. Hoewel ze afgelopen jaren toch prima resultaten hebben behaald.

10 augustus 2018 om 17:45

Inderdaad, al is hij dit seizoen wel lekker bezig met 8 goals in 12 duels. Ieder seizoen denken we weer dat Excelsior het erg lastig krijgt, toch redden zij het altijd. Erg knap.

10 augustus 2018 om 17:48

Zeker geen slechte speler. Zeer explosief en ook wel aardig technisch. Z'n schot is echter niet geweldig en dat is toch wel een minpuntje. Voor een club als Excelsior overigens wel een meer dan prima spits. Oh ja en hij heeft prachtig lang haar :P

10 augustus 2018 om 19:10

Toevallig heb ik het een en ander van hem gezien.. Enorm snel en een beetje druistig. Niet echt een 16 meter spits maar wel eentje voor de counter. Verbaasd me trouwens wel dat hij er 8 in 12 wedstrijden heeft ingelegd voor Goteborg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren