Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Chapecoense uitgeroepen tot winnaar van Copa Sudamericana

Laatste update:
/

Door de tragische vliegramp van Chapecoense zal de finale van de Copa Sudamericana zeer waarschijnlijk niet gespeeld worden dit jaar. Als het aan Atlético Nacional ligt, wordt de finale definitief geschrapt en wordt Chapecoense aangewezen als kampioen.

Atlético Nacional zou in de finale tegenover de Brazilianen staan en de club heeft in een reactie laten weten graag de prijs uitgereikt zien worden aan Chapecoense. Woensdag zou in Colombia het eerste duel van het tweeluik gespeeld worden.

Over het eventuele wel of niet doorgaan van de finalewedstrijden is nog niets bekend. Vooralsnog heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) de twee wedstrijden ‘uitgesteld’. Het eerste duel zou woensdagavond gespeeld in Colombia, de return vijf dagen later in Brazilië.

Update 4 december 09.56 uur - Chapecoense uitgeroepen tot winnaar van Copa Sudamericana
Chapecoense, de club die bijna de gehele selectie en staf verloor bij een vliegramp, is uitgeroepen tot winnaar van de Copa Sudamericana. Dat heeft vice-voorzitter Ivan Tozzo zondag bekendgemaakt tegenover Braziliaanse media. De bestuurder weet tevens dat Chapecoense het bijbehorende bedrag van omgerekend ruim 1,8 miljoen euro zal ontvangen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een heel mooi gebaar indd!

Zeker een prachtig gebaar.

Ben bepaald geen emotionele man. Maar dit is wel mooi. En dan de foto van die 3 reservespelers in de kleedkamer, krijg er toch brok in m'n keel van.

29 november 2016 om 18:58

Dan moet je zeker niet het filmpje zien van een speler die een verrassing had voor zijn teamgenoot. Hij filmde alles om de reacties te delen op social media. Een van de spelers zou namelijk vader worden. Toen hij het ontdekte en met zijn maten springend begon te zingen, hield ik het niet meer... De zoon van de coach bleef achter omdat zijn passport verlopen was. De derde doelman bleef thuis om zijn verjaardag te vieren. En zo heb je verschillende verhalen waardoor je echt met een andere blik gaat kijken naar het leven en hoe waardevol het eigenlijk is.

29 november 2016 om 20:53

Ik heb dat filmpje helaas gezien. was die spits toch die vader werd? Ben zijn naam even kwijt. Maar je hart breekt ervan.

4 december 2016 om 16:36

Dit zijn wel hartverscheurende berichten. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte en dit is ook inderdaad een heel mooi gebaar.

Heel erg mooi gebaar. Ik zou hetzelfde hebben gedaan als ik speler was van die club. Het heeft totaal geen zin meer om die wedstrijd te spelen, de lol is er helemaal vanaf.

Rip!

29 november 2016 om 16:57

Helemaal mee eens. Kreeg echt een brok in mijn keel toen ik dit op de radio hoorde vanmorgen... Rust zacht...

Het is een erg mooi gebaar van Atletico Nacional, maar persoonlijk zou ik het mooier hebben gevonden als de wedstrijden in gewijzigde vorm (en in samenwerking met de bond) toch doorgang hadden gevonden. Zet de tweede elftallen van de clubs tegenover elkaar en maak er twee mooie avonden van waarbij de slachtoffers volop geã«erd worden en de volledige opbrengst naar een fonds t.b.v. de nabestaanden gaat.

29 november 2016 om 17:03

Ik zou persoonlijk niet op mn allerbest kunnen spelen als ik speler was van atletico nacional. Tegen een team dat net zijn 22 beste spelers heeft verloren op tragische wijze.
Kan me goed voorstellen dat ze liever de beker uitreiken aan de Brazilianen.

Het gebaar is mooi. Het zal toch een titel zijn die niet verdiend is, maar gegund. Het zal aan Chapecoense zijn om te bepalen of zij dat überhaupt willen (ik zou dat niet willen). Het prijzengeld lijkt mij bij Chapecoense in welkome handen.

Het zou mooi zijn als zij dit toernooi of in ieder geval de beker hernoemen naar dit team of iets in die richting.

29 november 2016 om 17:05

Chapecoense had die finale denk ik sowieso niet gewonnen, want Atletico Nacional is gewoon een van de beste en sterkste clubs uit Zuid Amerika. Erg zuur dat je als kleine club (je zou het een beetje als het Excelsior van Braziliã£â« kunnen zien) dan eindelijk zo'n prestatie levert en dan vlak voordat je geschiedenis gaat schrijven het verhaal zo'n wending krijgt.

Het is lastig, maar als Chapecoense zijnde had ik uit respect naar de spelers dit toch geaccepteerd. Op zo'n moment moet je als club zijnde ook even je trots opzij kunnen zetten. Nee, het is niet verdiend, maar dit zou voor mij persoonlijk denk ik wel de beste manier om je overleden spelers te eren. Daarbij, wat moet Chapecoense nu opstellen dan, met alle respect voor al hun spelers maar dit was echt een team wat het van hun eenheid moest hebben. Als ze nu hun tweede team op zouden stellen dat zou ongeveer hetzelfde zijn als dat Ajax, PSV of Feyenoord met hun tweede team de finale tegen Real Madrid op volle oorlogssterkte gaan spelen. Ik weet ook niet of je daar vrolijk van wordt.

Nee, ik denk dat ze de juiste keuze maken door dit aan te bieden en dat Chapecoense dit accepteert, nogmaals, het is nu geen tijd om je trots de boventoon te laten voeren. Accepteren en opdragen aan het beste team uit de clubgeschiedenis.

29 november 2016 om 17:10

Volgens mijn wat ik las, is dat ze aan een flinke opmars bezig waren. En dat ze werden vergeleken met Leicester.. En we kunnen allemaal niet in de toekomst kijken dus wie weet zouden ze de titel wel winnen

29 november 2016 om 17:26

Waren ze ook, zoals ik al zei is/was Chapecoense eigenlijk het Excelsior van Braziliã£â«. Een club wat breed genomen eigenlijk te klein is om structureel in de Campeonato mee te draaien maar het toch al een tijdje meer dan waarmaken. Met natuurlijk deze finale als kers op de taart. Nadat ze in de halve finale toch al verrassend het sterke San Lorenzo uit Argentinie wisten uit te schakelen. De kracht van dit team bestond voornamelijk uit eenheid en ervaring. Met Danilo, Filipe, Thiego, Cleber Santana, Josemar, Kempes en Rangel bestond de kern van dit team uit ervaren dertigers.

Natuurlijk weet je niet wie de titel zou winnen, want Leicester had niemand vorig jaar een stuiver gegeven inderdaad. Maar puur als je naar de kwaliteiten kijkt dan was dit een finale geweest die je zou kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Barcelona - Lyon. Vergeet dan niet dat deze finale een heen en terugwedstrijd bevat. Dan is de kans op een verrassing natuurlijk nog kleiner omdat als de ''mindere'' club voor een stunt zorgt de sterkere club het in de return nog kan herstellen.

Echter vrees ik ook voor hun dat dit gelijk het einde is van hun opmars. Hoe ga je dit als club opvangen? Dit is niet op te vangen, in Braziliã£â« worden normaal gesproken heel veel spelers onderling verhuurd. Dus volgend jaar maar proberen om wat afgevallen spelers bij grotere clubs te huren en zo maar opnieuw proberen te bouwen aan een team.

29 november 2016 om 18:27

Ik zou hem ook accepteren. Dit is niet de tijd om dingen te gaan afwijzen. Alles is nu anders, dus het gaat niet om wie de wedstrijd gewonnen zou hebben, het gaat niet om het erkennen van je meerdere ofzo, zoals dat normaal zou zijn als iemand je de winst aanbiedt.

Een alternatief zou nog kunnen zijn dat je op de plaats van de ramp een monument maakt, waar plaats is voor een prijzenkast waar alleen deze beker in staat. Omdat hij nooit door iemand gewonnen is, maar voor altijd achter blijft op de plek van de ramp.

30 november 2016 om 12:48

Ik meen dat het vliegtuig in het midden van een bergketen is neergestort. Daar heb je weinig aan een monument. Bij Chapecoense kunnen ze er altijd nog voor kiezen om deze beker te verwerken in een herdenkingsmonument.

4 december 2016 om 16:37

Inderdaad, het is zelfs onmogelijk om na alles wat er is gebeurd z'n symbolische prijs af te wijzen. Dat kun je niet maken als organisatie.

Waanzinnig gebaar, iets wat je toch zelden meer ziet in de harde voetbalwereld waar het eigen belang toch vaak voorop staat. Altijd al een zwak voor Atletico Nacional gehad maar dit bevestigd dat alleen maar meer.

29 november 2016 om 18:54

Heb ook een zwak gehad voor ze, maar toch ook meer voor America de Cali omdat mijn beste vriend hun support. Die zijn net gepromoveerd na 5 jaar afwezig te zijn geweest. (Financieel gedoe en ook veel gedoe rondom de Clinton List). Gelukkig zijn ze op eigen kracht terug en kunnen we de ultieme klassieker in Colombia aanschouwen in 2017. Nacional tegen America. Kan gerust in het rijtje met Boca vs River, Flamengo vs Vasco en Penarol tegen Nacional (Uruguay). De rouwe, rasechte en altijd beladen klassiekers. Penarol tegen Nacional was zondag nog uitgesteld omdat de politie de veiligheid niet kon garanderen. De Barra Amsterdam van de Manyas gooiden zelfs een gastank (!) vanuit de tribunes naar de politie...

Respect voor nacional dat Chapecoense de prijs mogen ontvangen. Een vliegtuigongeluk is vreselijk om dat de horen en kansen om te overleven is zeer klein.

Maar ik wenst de nabestaanden van Chapecoense sterkte.

Heel mooi gebaar van Nacional.

Wat een prachtig gebaar zeg. Tot dat je zelf iets ziet is het ook moeilijker om te relativeren, maar die foto van de reserve spelers in de kleedkamer is moeilijk om te zien, wat een klote zooi. Mooie actie van Nacional, zo kan het ook in het vieze zakenwereldje van voetbal.

Soms zijn woorden niet genoeg, zeker als ik naar de verslagenheid van de spelers kijk op de foto kan je eigenlijk alleen maar mee huilen.

Ik vind het ook een schitterend gebaar van Atletico dat het zo oplost.

Moge de spelers van Chapecoense in vrede rusten 3

Man man, wat een tragedie, ik deed mijn insta open en de eerste wat ik zag was de vreugde van de spelers in de kleedkamer wanneer ze de finale bereikte en de vreugde van een van de spelers toen hij hoorde dat hij vader ging worden. Veel steun aan de families van de overledenen.

Mooi gebaar van de Colombianen. Dit is gewoon een vreselijk drama voor de families, club en fans. Echt een tragedie.

Dit doet me echt denken aan die vliegramp met all die voetballers in suriname.. Rip 😢

Het is nu aan de eerste clubs uit Brazilie die hun spelers gratis voor huurbasis willen aanbieden uit respect naar dit toe. Chapeco heeft natuurlijk financieel niet veel om de selectie nu op te vangen met spelers in de transferperiode dus verwacht dat ze veel spelers krijgen aangeboden van clubs. Wellicht helpen oud spelers ook met geld inzamelen en spelen grote clubs als Barcelona en Munchen een oefenwedstrijd waarbij de opbrengst naar chapeco gaat. Prachtig gebaar van mijn favoriete club uit Colombia. Dit laat zien dat de prijs hun echt niks boeit en ze deze gewoon aan de kant schuiven voor menselijkheid. Ook al accepteert chapeco deze prijs een echte viering kun je niet hebben natuurlijk. De prijs zal altijd een duistere historie hebben.

29 november 2016 om 18:32

Ze hebben inderdaad al besloten dat de club 3 jaar lang niet kan degraderen en dat ze gratis een hoop huurspelers zullen krijgen. Dat is ook een prachtig gebaar.

Moet je je voorstellen hoe het ook voor die huurspelers dan is. Dat je opeens op het veld staat, waar je een enorme leegte moet gaan invullen. Opeens hoor je bij een club die zo'n tragedie heeft gehad. Dat zullen een paar hele bijzondere wedstrijden gaan worden.

En niet alleen de beker naar Chape, Atletico Nacional zou ook hebben gevraagd om het prijzengeld aan de familieleden van de overledenen te geven. Geweldig gebaar van de beste club van Zuid-Amerika momenteel. Deze jongens zitten natuurlijk ook met een zuur gevoel in hun maag. Het zou de 16e finale in 5 jaar tijd zijn geweest. Alle grote namen kregen rust in de kampioens playoff tegen Millonarios. Nota bene de grootste klassieker in Colombia op het moment. Nee, tegen hun trad Nacional aan met jeugdspelers en de grote boys als Franco Armani, Alejandro Guerra, Miguel Borja en Macnelly Torres werden allemaal gespaard. En daar sta je dan. Luisterend naar de tv of radio hoe je tegenstanders nu in de hemel zitten. Het is echt zo bizar. Ik kan het nog steeds niet geloven. Atletico Nacional wordt door velen uitgekotst in eigen land omdat ze simpelweg de beste zijn, maar hier verdienen ze alle lof. Overigens zei ik Nacional vs Millos de grootste klassieker op dit moment. Want volgend jaar zal dat anders zijn. America de Cali is namelijk terug op het hoogste niveau. Colombias ultieme klassieker, Atletico Nacional tegen America de Cali zal weer gespeeld worden. Nogmaals, rip naar alle slachtoffers en sterkte voor alle nabestaanden.

29 november 2016 om 19:34

Ik denk dat de haat richting nacional ook meer is ontstaan doorda Pablo Escobar ook eigenaar was van de club en de clasico met Cali hier nog een smaak aan heeft overgehouden. Heb iig documentaires gezien waar mensen zeggen dat Pablo destijds wedstrijden omkocht etc. Klopt dit?

29 november 2016 om 20:39

Pablo Escobar was inderdaad een geldschieter voor Nacional en hij was bevriend met de spelersgroep. Maar hij was zelf fan van Nacional's aartsrivaal Independiente Medellin, kortweg DIM. Het zit zo zelfs dat Escobar een keer een scheidsrechter heeft laten omleggen vlak na een verloren finale tegen... America de Cali van de beruchte Cali cartel...

30 november 2016 om 03:41

Pablo Escobar was voor Nacional gewoon hetzelfde als Aziz is voor onze club. Hij laat ze niet omleggen maar intimeerdt ze wel haha.

30 november 2016 om 08:49

Pablo was voor DIM. Zijn huurmoordenaar en zoon hebben dit zelf bevestigd. Neemt niet weg dat hij Nacional ook veel geld schoot. Gacha "De Mexicaan" was voor Millonarios en het Cali kartel had controle over America de Cali.

4 december 2016 om 16:38

Is ook logisch, die familieleden komen natuurlijk rond door het inkomen van een professionele voetballer die er niet meer is. Op dit moment hebben ze het geld zeker nodig.

Schitterend dat ook daadwerkelijk is uitgevoerd. Die 1,8 miljoen zal goed gebruikt kunnen worden.

4 december 2016 om 12:01

Het zou de bond sieren dat bedrag ook naar Nacional over te maken. Ik neem aan dat er ergens nog wel een potje is voor onvoorziene uitgaven en anders mag de Fifa ook wel een keer van zich laten horen.

Mooi gebaar, maar persoonlijk zou ik beide clubs tot winnaar hebben uitgeroepen, dit omdat de finale nooit gespeeld is, en ik niet vind dat je op basis van sentiment (hoe begrijpelijk ook) een winnaar aan kan wijzen.

Dat het prijzengeld allemaal naar Chapecoense gaat dat vind ik overigens wel terecht, dat geld zal vast goed terecht komen.

Prachtig om te lezen.. nu richten op de toekomst en een goed elftal opzetten, goed gebruik maken van verhuurde spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren