Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Underdog’ Schalke: ‘We willen Ajax hoog op het veld opjagen’

Laatste update:

Schalke 04 kan donderdagavond in de return van het tweeluik met Ajax in de kwartfinale van de Europa League weer beschikken over Klaas-Jan Huntelaar. De spits ontbrak afgelopen weekeinde in het competitieduel met Darmstadt 98 (2-1 nederlaag) nog vanwege griep, maar is voldoende hersteld. Dat bevestigt coach Markus Weinzierl woensdag.

Huntelaar was in de heenwedstrijd slechts invaller, maar Schalke heeft na de 2-0 nederlaag in Amsterdam doelpunten nodig om uitschakeling af te wenden. Die Königsblauen kampen in aanloop naar de tweede ontmoeting wel met de nodige defensieve problemen. Matija Nastasic keert weliswaar terug van een schorsing, maar daartegenover staat dat Thilo Kehrer juist zal ontbreken vanwege een schorsing. Verder staat achter de namen van Benedikt Höwedes en Sead Kolasinac op dit punt nog een vraagteken; zij kampen met pijntjes.

"Ondanks de achterstand is ons doel nog steeds helder: we willen ons kwalificeren voor de volgende ronde", kondigde Weinzierl aan op een persconferentie. "In eigen huis zijn we sterk. We moeten voortborduren op de sterke wedstrijden die we hier reeds hebben gespeeld en alles geven. We moeten collectief te werk gaan en agressiever zijn dan in de heenwedstrijd. We willen Ajax hoog op het veld opjagen. Een vroeg doelpunt zou ideaal zijn."

Aanvaller Guido Burgstaller hoopt de achterstand tegen Ajax goed te maken. “Iedereen heeft een droom”, zei hij op de persconferentie. “Wij willen die van ons in leven houden, ook al zijn we nu de underdog. Thuis zijn we sterk. We moeten voortbouwen op ons verleden. We hebben hier mooie wedstrijden gespeeld en moeten nu dit klusje klaren.”

Bereikt Ajax de halve finale van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hebben nog best een grote mond voor een ploeg dat zo weggespeeld is in de Arena. Ik verwacht zelf dat ze minimaal 4 keer moeten scoren. Dat zie ik tegen dit Ajax niet gebeuren.

19 april 2017 om 15:59

Grote mond? Ze spreken de ambitie uit om een ronde verder te komen, maar zeggen ergens dat ze het wel even gaan doen. Kortom, redelijk normaal dit.

19 april 2017 om 16:08

En komt er ook nog eens bij dat het 'maar' bij 2-0 is gebleven en dat een vroege goal de situatie makkelijk kan doen kantelen. Ik wil deze wedstrijd niet vergelijken met Barça versus PSG, maar na die wedstrijd gezien te hebben lijkt een 2-0 alles behalve een formaliteit. Toch verwacht ik dat Ajax doorgaat :D

19 april 2017 om 16:12

Grappig, een Ajacied die iemand er van beticht een grote mond te hebben. Kijk eens naar Schone, benieuwd wat je van hem vindt, over grote monden gesproken...

On: Ga er vanuit dat een boeiende pot wordt. Denk zelf dat Ajax gewoon doorgaat, zitten in een enorm goede flow en Schalke nou niet bepaald. De slag op het middenveld zal bepalend worden voor de wedstrijd.

19 april 2017 om 16:32

Want fans hebben controle over wat de spelers zeggen? Genoeg Ajacieden, waaronder ik, die zich niet kunnen vinden in de uitspraken van Schone (en dat ook al hebben aangegeven).
Hoezo hebben wij dan niet het recht om dat ook te doen bij de tegenstander?

19 april 2017 om 16:45

Ajax is arrogant. Dat weet je toch wel Arsen(e)al .

19 april 2017 om 17:11

hoezo grote mond? een van hun zegt nog nota bene "ook al zijn wij underdog".
hij zegt ook verder niet we gaan dit klusje even klaren. maar we MOETEN dit klusje klaren, om hun droom in leven te houden. niks mis mee als je t aan mij vraagt. ze spelen thuis, normaal zijn ze sterker met 60k man achter hun. en daarbij is t maar 2-0. wat ook gezegd wordt, een vroeg doelpunt kan ajax in de war maken. met de juiste instelling, passie en intensiteit is dit gewoon mogelijk. tis aan ajax om dit te pareren. ajax weet wat hun te wavhten staat. aan bosz om die jongens zo goed mogelijk voor te bereiden en aan de jongens om goed te beseffen.

19 april 2017 om 18:34

Ik ben geschrokken van Schalke. Wat zijn zij weggezakt. Dit Schalke zal ajax niet moeilijk kunnen maken. Nota bene een verdediger is de sterspeler. Dat zegt voldoende

19 april 2017 om 18:41

Bij weggespeeld worden hoort een andere uitslag.

Weet niet of ze ooit zo hebben gespeeld, maar als dit de eerste keer gaat zijn dit seizoen dan is het in ieder geval gunstig voor ons. Bosz heeft het ook geprobeerd in het begin om hoog druk te zetten, maar dat heeft ook een half jaar geduurd voor dat het er echt in zat. Er hoeft maar 1 speler te verzaken en je voetbalt er zo door heen. Met Traore en Kluivert op de counter liggen er zeker mogelijkheden met een lange bal, want die verdedigers van schalke zagen er niet echt snel uit.

Het wordt een probleem als ze Ajax gaan opjagen als Ajax thuis deed, als dat niet goed gebeurt, krijgt Ajax meer ruimte en weten ze wel raad mee.

19 april 2017 om 16:09

Ajax dat raad weet met ruimte? Celta, Legia en Kopenhagen zijn toch voorbeelden waar het counteren flink misging. Of beter gezegd: het uitspelen van de counter.

19 april 2017 om 16:30

Ik denk dat dit Ajax meer technische mogelijkheden heeft om onder druk uit te komen een Younes, Ziyech, Schone en Traore + Neres/Kluivert kunnen best onder druk uit komen terwijl een Veltman aan de bal rustig is wat ook lastiger maakt te drukken. Als ze niet onder de indruk raken zouden ze er op een goede dag onderuit moeten kunnen voetballen.

Na de wedstrijd van vorige week ga je ervan uit dat Ajax zeker doorgaat.
Maar ben er ineens toch niet helemaal gerust op, er zou toch iets van trots in die ploeg zitten om revanche te willen nemen op het jongen Ajax. Straks scoren die Duitsers binnen 10 minuten de 1-0.. En dan gaan ze geloven en drukken. Met 2-0 is in principe niks zeker. En kan me bijna niet voorstellen dat Schalke echt zo slecht is als dat ze vorige week lieten zien.
Spannend, kijk er in ieder geval erg naar uit.

Als howedes er niet bij is dan word het een lastig verhaal voor schalke toch hun beste speler en leider.

Mocht Schalke iets willen maken van deze wedstrijd zullen ze snel een doelpunt moeten maken. Dan gaat meteen het hele stadion erachter staan. Dit kan ze zeker helpen en is denk ik voor de jonge Ajax spelers erg imponerend. Een kokende Arena-auf-Schalke is namelijk van een totaal ander kaliber dan een kokende Arena. Toch zie ik Ajax daar niet met ruime cijfers verliezen en gewoon met een zakelijke wedstrijd de halve finales halen.

Schalke zal dan wel getergd zijn maar gaan dit niet meer redden. Ajax is gewoon in bloedvorm en gezien de statistieken verwacht ik dat ze er zeker wel 1 inprikken daar. Op basis van wat ik de laatste weken zie van Schalke en dan vooral tegen Ajax, zie ik hen echt geen 4 goals maken.

Schade Schalke, alles ist vorbei!

Dat gaat ze niet lukken, want Ajax zal zich daar makkelijk onderuit voetballen en met de snelheid voorin kansen creã«ren. Schalke zit vol met lopers zonder enige vorm van voetballend vermogen, tactisch inzicht en technische kwaliteiten. Toch onbegrijpelijk dat het salarishuis daar veel hoger ligt dan bij Ajax, maar ze toch z'n mak en tam elftal hebben.

19 april 2017 om 16:47

Na vorige week dacht ik er ook zo over maar ik begin steeds meer een gevoel te krijgen dat we morgen donders moeten gaan oppassen en dat het een hele andere wedstrijd gaat worden. Toch wel angstig voor morgen hoe het gaat aflopen.

Hoe zit het met spelers als Chupa en Coke? Zijn die er nu wel bij?
Zou een meevaller zijn als die er niet bij zijn, net als Howedes.

Daarentegen bijna een tegenvaller dat die rechtsback er niet bij is. Man wat werd die weggespeeld.

Hoog druk zetten betekent veel ruimte weggeven, daar zou een Kluivert of /en Younes van kunnen profiteren. Verwacht een veel gelijker opgaande wedstrijd nu, maar hoop dat Ajax er 1 inprikt, dan wordt het wel heel lastig voor Schalke

Ajax moet ze thuis ook gewoon vol onder druk zetten zoals ze in amsterdam deden. Schalke heeft helemaal niet de spelers en kwaliteit om daar onderuit te komen.

Als Ajax net zo goed voetbalt als vorige week dan wordt het voor Schalke een hele vervelende avond.
Ajax is gewoon veel beter en het is mooi dat Ajax weer naam maakt in Europa, daar is het hele Nederlandse voetbal bij gebaat.
Ik denk dat Schalke blij is als de wedstrijd voorbij is morgen.

Ajax gaat ondanks dat Klaas Jan Huntelaar in de basis staat, gewoon naar de volgende ronde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren