Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA: vakken Q, R, S, T en U blijven leeg bij nieuwe misstap Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord is maandag opnieuw bestraft door de ‘Control, Ethics and Disciplinary body’ van de UEFA. Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de thuiswedstrijd tegen BSC Young Boys in de Europa League op donderdag 7 november moet de club een boete van 36.000 euro betalen. Bovendien krijgt Feyenoord een voorwaardelijke straf opgelegd: bij een volgende misstap moeten enkele supportersvakken een wedstrijd leeg blijven.

De boete van 36.000 euro is tot stand gekomen door het afsteken van vuurwerk (20.000 euro) en het blokkeren van de trappen (16.000 euro). De voorwaardelijke straf bestaat uit het sluiten en leeghouden van de eerste ring van de noordzijde (vakken Q, R, S, T en U) bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd. De proeftijd van die straf is een jaar.

Feyenoord heeft verder nog een voorwaardelijke straf open staan van het moeten spelen van de eerstvolgende uitwedstrijd in Europees verband zonder publiek. Die voorwaardelijke straf werd opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen BSC Young Boys en geldt eveneens met een proeftijd van een jaar.

Aanvankelijk oordeelde de UEFA dat Feyenoord donderdag tegen FC Porto geen supporters mocht meenemen vanwege het afsteken van vuurwerk tegen Young Boys, maar daar tekende Feyenoord succesvol beroep tegen aan. Daardoor werd die sanctie omgezet in een voorwaardelijke straf; een geldboete van 55.000 euro bleef wel staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan net zo goed zonder publiek spelen daar. Elke keer weer t zelfde liedje

16 december 2019 om 17:16

Aaach. De trappen blokkeren. Elke keer hetzelfde liedje. Ik nodig je graag uit voor een europees avondje in de Kuip en vraag je daarna nogmaals om je mening.

16 december 2019 om 17:22

@darleytorres Als je begrijpt dat de trappen enkel geblokkeerd worden omdat er honderden mensen zonder geldige kaart per se op die tribune moeten zitten is het toch ook gewoon het zelfde liedje? Het gros is gewoon een stel tieners die koste wat kost op S moeten staan. Als je zo'n trouwe supporter bent ga je toch op een ander vak sfeer maken?

16 december 2019 om 18:28

Misschien betere toegangscontrole in de vakken?

16 december 2019 om 19:20

Tja betere toegangscontrole. Ga voor je minimumloon maar eens een doorgesnoven, bezopen kale reus tegenhouden. En hij is niet alleen, zijn vriendjes staan achter hem in de rij. Verder geldt voor die gehele zijde dat er geen afscheiding tussen de vakken is, dus als je hem aan de trap weigert loopt hij wel om.

17 december 2019 om 09:39

Je gaat van tieners, naar een doorgesnoven, kale reus? Generaliseren is jou niet vreemd blijkbaar.zet wat Me'ers op het vak om te trappen leeg te houden. Hoe moeilijk kan het zijn?

16 december 2019 om 17:59

Zonder publiek spelen...daar weten ze in Arnhem wel raad mee 😂 OT: Vuurwerk kan sfeerverhogend zijn, maar in de handen van supporters ook heel gevaarlijk. Ik vind dat de club best voor de Europese wedstrijden een vuurwerkshowtje kan doen. Is denk ik nog goedkoper dan elke keer de boetes betalen

Leren het toch nooit, en maar klagen 'bestuur eruit', en dat er geen geld is, elke euro die Feyenoord voor dit soort bullshit kwijt is is er een te veel.

16 december 2019 om 17:27

Inderdaad, net zoals bij mijn cluppie. Klagen als ze een x niet mogen komen(in Londen, red.) maar thuis tegen Valencia tel je weer 30 fakkels.
Gewoon een hele groepsfase die vakken leeg, misschien dat die eencelligen het dan tot zich laten doordringen

16 december 2019 om 18:06

Kom op, met alleen een fakkeltje vooraf is niet zoveel mis. Zoalang er niet met vuurwerk wordt gegooid en het geen knal vuurwerk is, is het allemaal niet zo erg. Hoeft ook niet in het stadion, kan prima vooraf op het plein. Zolang Femke maar haar waterkanonnen thuis laat.

16 december 2019 om 18:28

Ik ben het helemaal eens met het feit dat het sfeerverhogend is maar dat zijn toch de regels? Respecteer die dan ook.
Als ik een inbreker door zijn kop schiet, wordt ik ook veroordeeld voor moord. En dat terwijl ik eigenlijk alleen maar mijn eigen spullen wil verdedigen

16 december 2019 om 18:29

Het kost de club meer dan dat die 50 supporters opleveren. Dus ja het is wel erg.

16 december 2019 om 22:15

Niets mis met fakkels? Die idioten gooien er ook gewoon mee. Dan is dat net zo gevaarlijk als knalvuurwerk..

17 december 2019 om 06:30

@ ajax-rk Iemand door zijn kop schieten en fakkels afsteken om de sfeer te verhogen vind nou echt niet hetzelfde. Persoonlijk ben ik tegenwoordig ook geen fan meer van het "slaafse" principe "regels zijn regels" omdat die net zoals zoveel zaken in onze zogenaamde beschaafde democratieã«n/rechtstaten alles behalve consequent worden nageleefd en afgedwongen door de autoriteiten/instellingen die de wet en regelgeving opleggen. Maar goed, das een andere discussie, back on topic. Persoonlijk vind ik dat fakkels gewoon moeten kunnen, naar mijn mening is er door de opgedrongen vertrutting weinig meer over van de supporters cultuur die het voetbal juist zo uniek maakte. Zoals "speedyafca" ook al zei, zolang men het normaal gebruikt moet het naar mijn mening ook gewoon kunnen. De Uefa zou het anders ook gewoon kunnen toestaan dat professionals voorafgaand aan een Europese wedstrijd wat vuurwerk afsteken zoals we in Nederland wel vaker doen wanneer er grote of rivaliteitswedstrijden gespeeld worden. Dat willen ze ook niet, zo zijn er nog wel meerdere zaken waardoor je dus altijd een clash zult houden tussen de supporters die het voetbal op een traditionelere manier willen blijven beleven in plaats van de als maar verder gaande gedwongen vertrutting.

We leren het ook nooit hier. Snap niet waarom de supporters van met name Feyenoord en Ajax dit maar blijven doen. Is het nou zo lastig om je gewoon te gedragen tijdens een voetbalwedstrijd? Na elke Europese wedstrijd is het weer feest. Het wordt een behoorlijke schadefactuur per jaar als het zo doorgaat en die zogenaamde supporters duperen alleen maar hun eigen club.

Achja, alleen de schuld van een stel doorgesnoven halve zolen die zichzelf veel te serieus nemen. En maar schreeuwen dat ze zo trouw zijn.

Heeft de Uefa niks beters te doen dan een club te pesten die verdomme een mooie avond europees voetbal wil. Die trappen blokkeren is nog wel het grootste gejank van de Uefa, je zit hutje mutje of je plek is bezet.

16 december 2019 om 17:23

Moet je eens kijken wat voor een gejank je hebt als er iemand de pijp uit gaat omdat het medische team niet snel genoeg naar boven komt. Die regel is er met een reden, niet omdat het er mooi uit ziet op tv.

16 december 2019 om 17:55

Kan toch ook prima een mooi avondje zijn zonder de trap te blokkeren. Wat inderdaad vrij moet zijn met een reden.

Ik word zo moe van deze lui. En maar denken dat het zo stoer is wat je doet terwijl je weet dat je je club er mee benadeelt. En dan maar zeiken dat Feyenoord geen geld meer heeft.

Goh wat dragen deze zgn "supporters" Feyenoord een warm hart toe. En maar zeiken dat er geen geld is. Gelukkig zijn de meeste supporters ook echte supporters. Feyenoord moet keihard ingrijpen. Alles verhalen op deze groep en nooit meer toelaten.

16 december 2019 om 19:08

Bespaar je de moeite man. Ik heb deze discussie al zo vaak gevoerd met mijn mede-"supporters".. Kansloos. Ze denken dat de club van hun is en dat de, boetes al ingecalculeerd zijn de ticketprijzen (en vervolgens ieder seizoen janken over prijsverhogingen..) Deze gasten gaat het alleen om hun stoere insta foto's, dat ze de club en de echte supporters benadelen interesseert ze niet.

16 december 2019 om 19:55

In feite denk ik ook serieus dat zowel Ajax en Feyenoord echt wel een euro per ticket omhoog gooien om boetes op te vangen hoor.

Dat dit een extra winst zou opleveren wanneer er geen boete binnenkomt is een ander verhaal. Maar het zou enorm dom zijn als de clubs dit inmiddels nog steeds niet incalculeren.

Altijd hetzelfde liedje met die boeven van de Uefa, duizenden euro’s voor het blokkeren van trappen sjonge jonge.... Walgelijke organisatie!

16 december 2019 om 20:18

Is het zo moeilijk om te begrijpen dat het van levensbelang kan zijn om de trappen vrij te houden? Altijd hetzelfde liedje met sommige supporters...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren