Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA sluit landskampioen voor een jaar uit van Europees voetbal

Laatste update:
/

KF Skënderbeu mag komend seizoen geen Europees voetbal spelen. De UEFA straft de topclub uit Albanië wegens matchfixing, zo maakte de Europese bond maandag bekend. Skënderbeu werd dit jaar voor de zesde keer op rij kampioen van Albanië.

De UEFA stelde onlangs een onderzoek in naar de club vanwege twijfelachtige resultaten van enkele competitie- en Europese wedstrijden. Skënderbeu heeft laten weten naar het CAS, een sporttribunaal, te stappen.

Skënderbeu kwam afgelopen seizoen uit in de groepsfase van de Europa League, voor het eerst in zijn clubgeschiedenis. Besiktas, Lokomotiv Moskou en Sporting Portugal waren de tegenstanders. Ondanks een 3-0 overwinning op de Portugezen, slaagde de Albanese club er niet in om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is jammer voor landskampioen. Zon club is toch wel afhankelijk van CL inkomsten, vooral in die landen zijn die paar miljoen heel nuttig. Hopelijk kan landskampioen over een jaar weer verder met de CL

6 juni 2016 om 22:49

Gast volgens mij heb je het hele artikel niet geleze. Dit albaanse team is nog nooit in de CL uitgekomen. Sterker nog het heedt afgelopen jaar voor het eerst aan de EL meegedaan.

6 juni 2016 om 22:50

Correct, niet voor het eerst. Maar dan nog.

6 juni 2016 om 22:49

Tja moeten ze maar niet illegaal de boel verstieren door matchfixing. Keihard aanpakken deze wanpraktijken.

6 juni 2016 om 22:50

Dan nog blijft het smerig wat ze gedaan hebben

6 juni 2016 om 22:50

*europa league

6 juni 2016 om 22:52

Moet je een club die schuldig is aan matchfixing de komende jaren verbieden om mee te doen aan Europees voetbal? Ik vind het vrij mild als ze in het seizoen 17/18 gewoon weer mee mogen doen.

Kijk zulke berichten krijgen zo weinig aamdacht, terwijl er dagelijks 10 berichten komen of janssen nou wel of niet naar het buitenland moet. Vind ik gewoon jammer want dit is toch groot nieuws!

7 juni 2016 om 09:15

Met je eens hoor.
Terecht dat ze geweerd worden, maar kunnen ze niet gewoon opgeheven worden wanneer blijkt dat ze echt hebben lopen fixen?

Het is heel vreemd. Hoe kun je iemand voor matchfixing bestrafen terwijl er geen enkele bewijzen zijn.
Puur omdat Skenderbeu in de vorm was en bijna alles won. Uefa maffia

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren