Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA rekent op duizenden Engelse fans bij CL-finale in Istanbul

Laatste update:

De UEFA verwacht in totaal 8.000 Engelse supporters te ontvangen in Istanbul bij de finale van de Champions League op zaterdag 29 mei. De finalisten Chelsea en Manchester City ontvangen allebei 4.000 tickets voor de eindstrijd in Turkije van later deze maand. De Turkse en Engelse autoriteiten moeten overigens nog wel een en ander goedkeuren, voordat de kaartverkoop definitief van start kan gaan.

Het is momenteel nog niet bekend hoeveel bezoekers in totaal aanwezig zullen zijn bij de finale van het miljardenbal in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Het onderkomen biedt normaal gesproken plaats aan maximaal ruim 76.000 toeschouwers, maar vanwege de coronacrisis zal dat aantal bij lange na niet worden gehaald. Desondanks is het voor een beperkt aantal supporters van Chelsea en Manchester City mogelijk om hun favoriete club aan te moedigen in Turkije.

De finale zal sowieso in Istanbul plaatsvinden, ondanks dat de eindstrijd tussen twee Engelse clubs gaat. Een eventuele verplaatsing op het laatste moment naar Londen is uitgesloten, zo benadrukt de UEFA donderdag. "Het duel zal op 29 mei in Istanbul worden gespeeld", verklaart een woordvoerder in een reactie aan Sky Sports. Op 29 mei is Wembley sowieso niet beschikbaar voor de Champions League-finale, want op die dag staat de eindstrijd van de play-offs in de Championship op het programma.

De UEFA hoopt nog vóór het weekeinde met meer details over de ontmoeting tussen Chelsea en Manchester City in Istanbul naar buiten te treden. Beide clubs werkten hun wedstrijden in de halve finale van de Champions League nog zonder publiek af. Chelsea rekende woensdag af met Real Madrid (2-0), terwijl Manchester City na de 1-2 zege op Paris Saint-Germain in Frankrijk ook op eigen veld te sterk bleek: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hou die finale toch lekker in Engeland en ga volgend naar naar Istanbul. Stuk praktischer in de huidige tijd met alle reis restricties lijkt mij..

6 mei 2021 om 12:52

Contractueel gezien alleen niet te doen.

6 mei 2021 om 13:06

Dat weten jij en ik niet. Wij kennen de contracten immers niet. Vanuit heel veel standpunten zou het heel verstandig zijn om het in Engeland te laten afwerken.

6 mei 2021 om 13:17

Nou als we er even logisch over nadenken he. Wat heb jij liever als Turkse overheid/sportministerie? Dat je de Uefa aan hun contract houdt en de finale dit seizoen in Istanbul wordt gespeeld en dat het je 8000 fans/toeristen oplevert? Of dat je het een jaar uitstelt en volgend seizoen 80.000 fans/toeristen oplevert. Ik zou het wel weten hoor! Schijt aan dat contract.

6 mei 2021 om 13:20

'schijt aan dat contract'. En laat contracten nou precies worden opgesteld om te voorkomen dat partijen er geen schijt aan kunnen hebben. Dan ken jij de Uefa nog niet goed genoeg denk ik.

6 mei 2021 om 14:19

Probleem is dat de finales al voor een aantal jaar zijn vastgesteld. Dan zouden ze moeten ruilen met 2024, dan staat Wembley op de agenda. Maar ik denk niet dat Wembley zou willen meewerken. Nu 8.000 supporters, in 2024 ?

Zal me een lekker zooitje worden als de fans meegaan. Denk niet dat dit gaat gebeuren. Turkije gaat ze niet toelaten en zelfs in Engeland spelen ze alleen de laatste ronde met 10K publiek, dat dan wel net voor de finale is maar toch. Maar beter ook want de Engelsen hebben niet de beste reputatie in Istanbul.

Moet je nog maar hopen dat Turkije niet meer in lockdown is. Zou toch apart zijn een land in lockdown maar wel supporters over laten komen voor een potje voetbal...

6 mei 2021 om 18:46

Boeie, volksgezondheid is bijzaak. Voetbal, daar draait het om.

Iemand zei het al hier,hou het in England!2 engelse teams dus kan makkelijk,waarom moet je naar een andere land nu?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren