Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA legt Galatasaray boete van zes miljoen euro op

Laatste update:

De UEFA heeft Galatasaray een boete opgelegd van zes miljoen euro. De Turkse kampioen heeft niet juist gehandeld inzake de Financial Fair Play-regels en moet zodoende flink in de buidel tasten. De Europese voetbalbond brengt woensdag naar buiten dat het met Galatasaray nieuwe afspraken heeft gemaakt over een herstelplan.

In 2019 mag de Turkse club maximaal nog twintig miljoen euro verlies lijden, tegen tien miljoen euro in 2020. Indien niet wordt voldaan aan deze eisen, dan moeten de Turken nog eens negen miljoen euro overmaken. Daarnaast mag Galatasaray de komende drie seizoenen slechts 21 spelers inschrijven in Europese competities, in tegenstelling tot de gebruikelijke 25 spelers; bij een juiste medewerking van Cim Bom vervalt deze straf echter naarmate de seizoenen verstrijken.

Fenerbahçe en Trabzonspor hebben slechts gedeeltelijk voldaan aan de vastgestelde financiële doelen, waardoor beide clubs ook komend seizoen nog last hebben van enkele restricties op onder meer transfergebied. Besiktas is alle financiële afspraken met de UEFA nagekomen, maar de handelingen van de Turkse topclub worden komend seizoen nog wel nauwlettend gevolgd door de UEFA.

Krasnodar, Lokomotiv Moskou, AS Monaco, AS Roma en Zenit Sint-Petersburg hebben aan de eisen van de Europese voetbalbond voldaan en hoeven niet meer onder verscherpte toezicht te handelen. Onder meer Internazionale en Olympique Marseille zijn enkele afspraken niet nagekomen. Consequentie is dat Inter onder andere slechts 22 spelers mag inschrijven voor het komende Champions League-seizoen in plaats van 25 spelers, terwijl de Fransen een boete van 100.000 euro moeten betalen.

Paris Saint-Germain hoeft niet te vrezen voor een straf van de UEFA. Na uitgebreid onderzoek door de onderzoekskamer van de bond bleek dat PSG op transfergebied niet de regels heeft overtreden. PSG moet deze maand nog wel voor zestig miljoen euro aan spelers verkopen. Zo niet, dan riskeert de regerend landskampioen van Frankrijk alsnog sancties.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

6 en 9 mil zijn echt een lachtertje. De boetes zouden moeten worden gebasseerd op clubbegroting of zoiets. Dan doet het pas pijn

13 juni 2018 om 22:02

6 en 9 miljoen doet gezien de financien elke turkse club pijn momenteel. De financien zijn laatste jaren heel erg verzwakt door het beleid van de (voormalige) voorzitters.

13 juni 2018 om 22:50

Mwa, pijn is een groot woord denk ik. Die 6 miljoen wordt in termijnen betaald van 2 miljoen per jaar. Die 9 miljoen euro is slechts voorwaardelijk. We krijgen sowieso 15 miljoen euro omdat we geplaatst zijn voor de CL. Mocht Fener niet verder komen dan de voorrondes krijgen we ook dat bedrag wat Fener misloopt. Als Galatasaray uit de groep komt, wordt het totale bedrag wat Gala binnenkrijgt ongeveer 50 miljoen euro.

13 juni 2018 om 23:19

Alsnog zijn 6 en 9 miljoen veel geld voor iedere club in Turkije, net zoals dat zo zou zijn in eigenlijk alle clubs buiten de grote 4 competities en de overige Europese topclubs.

Totale wanbeleid daar. Er worden belachelijke bedragen uitgegeven en nog steeds staat er niet een kwalitatief goede en toekomstperspectief biedende ploeg.

Op zich goede maatregelen. Maar ik kan me niet voorstellen dat de subtop en daaronder wel op deze regels aangepakt kunnen worden en de grotere en Engelse clubs niet.

Aan het begin dacht ik dat ffp het gat iets kleiner zou maken. Dat blijkt een utopie

Wat een corruptie ook, PSG mag voor 1 Juli voor 60 miljoen verkopen.
Gala moet een boete betalen.
Bizar.

13 juni 2018 om 22:08

Volgens mij vergelijk je appels met peren. PSG en Galatasaray hadden andere problemen en er volgen dus ook andere consequenties.

13 juni 2018 om 22:08

PSG heeft de regels (nog) niet overtreden, Gala in dit geval helaas wel. Maar het is wel vreemd dat je een club liefst 6 miljoen boete oplegt, omdat ze te weinig winst hebben behaald. Hoe dan ook wel fijn om te zien dat ze in ieder geval doorpakken, jammer dat het Gala niet is. Zou fijn zijn als bijvoorbeeld PSG aangepakt zou worden voor het besteden van een half miljard in 1 transferperiode (jaja, op papier verdeeld over 2 seizoenen, maar dat is natuurlijk onzin).

13 juni 2018 om 23:20

Nee hoor, Gala stond al een paar jaar onder toezicht en ze vernagelen het nu weer. Boete is eigenlijk veel te laag want ze blijven maar verlies maken. Iets van 200 miljoen verlies in de laatste 4 jaar is toch niet normaal. En dan betalen de spelers amper belasting, wat al een enorm voordeel is voor Turkse clubs.

13 juni 2018 om 23:28

Niet omdat ze te weinig winst hebben behaald. Omdat ze meer hebben uitgegeven dan er binnenkomt. Dat is wat anders.

14 juni 2018 om 08:35

@Bulkzooi, het is juist een nadeel voor de clubs dat de spelers geen belasting betalen. De clubs betalen de belastingen voor de spelers.

Wel grappig dat een miljoenenboete moet lijden tot minder verlies lijden.

13 juni 2018 om 22:49

Tot gezonder beleid. Extra aansporing dus.

14 juni 2018 om 09:46

Dat snap ik maar dat meten ze kennelijk aan de hand van het geleden verlies.

15 juni 2018 om 20:17

Verlies is nu eenmaal het gevolg van slecht beleid.

Van alle Europese clubs worden de Turken telkens hard gestraft juist de Spanjaarden Engelse en de Fransen die kwamen er vanaf met lachwekkende strafmaten en dat zal wel te maken hebben met commerciële doeleinden , je ziet vaker dat kleinere competities De dupe worden en harder worden gestraft om de grote clubs door de vingers te zien

13 juni 2018 om 23:22

De Engelse clubs zijn over het algemeen financieel gezond. Ofja, gezond, ze maken in ieder geval geen grote verliezen, op City en Chelsea na.

Kijk eens naar de grote Spaanse clubs, Real en Barcelona. Die maken al jaren een bescheiden winst. Kijk naar Bayern, hetzelfde geval. Monaco, Lyon, Marseille idem dito. En ook PSG lijkt nu gestraft te gaan worden, tenzij ze iets veranderen. Dus het zijn echt niet alleen de Turkse clubs die gestraft worden. En zelfs al is dat wel zo, dan is het omdat ze iets fout hebben gedaan. Als jij een boete krijgt voor 10 kilometer te hard rijden dan kom je daar toch ook niet onderuit door te zeggen dat je overbuurman door rood rijdt?

Deze deal slaat nergens op. Vooral omdat Galatasaray al een schuld heeft van €200miljoen. Dus zouden ze dit jaar €180miljoen moeten aflossen opeens? Terwijl ze in deze situatie zitten, omdat ze geen geld hebben.

13 juni 2018 om 22:24

De situatie zit anders in elkaar. In 2019 mag Galatasaray maximaal twintig miljoen euro verlies lijden. Dat is over het aanstaande jaar/seizoen.

13 juni 2018 om 22:24

Ze doelen op winst/verliesrekening. Dus in het volgende voetbaljaar mag er niet meer dan 20 miljoen meer uitgegeven zijn dan binnen is gekomen.

13 juni 2018 om 22:25

Verlies lijden, dit heeft geen betrekking tot je schuld.

Ac milan wordt de volgende vrees ik

Deze straf komt niet hard aan. Besef dat we twee jaar geleden waren uitgesloten om dezelfde reden. Nu krijgen we slecht een aantal maatregelen die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat Gala financieel gezonder wordt.

- Boete van 6 miljoen euro. Het wordt in termijnen betaald van 3 jaar. 2 miljoen euro per jaar dus. We krijgen Champions league inkomsten dus die 6 miljoen euro is geen probleem.
- 20 miljoen euro verlies? Ook geen probleem. Laat net de contracten van 10 spelers zijn afgelopen, waardoor we minder geld aan salarissen kwijt zijn.
- We moeten opletten dat het verschil tussen uitgaande-inkomende transfers niet te groot wordt. Echter geldt dit niet voor transfervrije en gehuurde spelers. Nog een oplossing dus
- Minimaal 1 speler uit de jeugd moet worden opgenomen in de Champions League spelerslijst. Ook geen probleem, kunnen we tenminste een talent laten alvast klaar stomen voor de toekomst.

Al met al, er is geweldig werk verricht door onze huidige voorzitter en co. Besef dat Dursun Ozbek (oud-voorzitter) afspraken had gemaakt met de Uefa. De afspraak was dat Gala maximaal 5 miljoen euro verlies zou maken. Galatasaray heeft echter onder leiding van Dursun Ozbek 142 miljoen euro verlies gedraaid. Dit is 28x meer dan wat was afgesproken..

13 juni 2018 om 22:56

Heldere en prima uitleg, waarvoor dank. Hoewel een boete van 6 miljoen denk ik wel degelijk aankomt bij elke club.

Enig idee in hoeverre de koers van de Lira nog invloed heeft op het resultaat van Gala? Ik kan mij voorstellen dat er meerdere uitgaven zijn die in vreemde valuta (euro) dienen te worden betaald, zoals transfers en deze boete.

13 juni 2018 om 23:16

Bedankt voor je compliment!

De koers van de Lira heeft zeker negatieve invloed. Vrijwel alle Turkse spelers krijgen hun salaris in Euro's. De spelers met een ander nationaliteit krijgen sws hun salaris in Euro's. Gala heeft inkomsten in Lira (alle Turkse clubs trouwens), zoals bijvoorbeeld kleding wat wordt verkocht in de Galatasaray Stores. Twee weken geleden had de voorzitter ''grey Weekend'' aangekondigd. Hij riep alle supporters op om naar de winkels te gaan en om zoveel mogelijk spullen te kopen zodat de club op een snelle manier geld in de kas kreeg. Er is in twee dagen aan circa 150.000 stuks spullen verkocht, wat rond de 1 miljoen Turkse Lira heeft opgebracht. Echter is dit met de huidige koers 185.185 Euro.

Door de koers probeert het nieuwe bestuur nieuwe aangetrokken Turkse spelers te overtuigen dat ze in Lira worden uitbetaald ipv Euro's. Dit is een slimme zet, wat de spelers eigenlijk horen te accepteren als ze bij Galatasaray willen spelen.

14 juni 2018 om 01:27

Horen te accepteren? De Turkse lira was drie of vier jaar geleden ongeveer de helft waard van wat het nu is. Zou jij bij je werkgever accepteren dat hij je in bijvoorbeeld een cryptomunt betaald die de afgelopen 3 tot 4 jaar al de helft in waarde is verloren? Je financiele zaken moet je niet met trots beargumenteren. Daar heb je gewoon gezond verstand voor.

14 juni 2018 om 01:29

En dat staay nog los van de poppenkast die de Turkse bank met de rentes speelt. Het hele economische systeem rondom de munt is instabiel als een kweenietwat. Wie daarin vertrouwt kan nog beter gokken dat Konyaspor dit jaar kampioen wordt.

14 juni 2018 om 02:20

Hoort te accepteren inderdaad. Als een speler graag bij club wilt voetballen, moet hij of zij er ook wat voor over hebben. Kijk bijvoorbeeld naar een speler als Mugdat van Akhisar. Hij verdiende bij Akhisar 800.000 TL. Bij Gala kan hij 3.000.000 TL verdienen. Dat is bijna 3x zoveel. Hoezo? Waarom willen alle spelers in Turkije die bij een mindere team hebben gespeeld opeens drie keer zoveel verdienen als een Gala, Fener of Besiktas interesse heeft? Zo een speler als Mugdat moet juist rennend naar een club als Gala willen gaan. Van Akhisar naar een club waar je de CL mee ingaat, speelt voor 50.000 man en met andere grote namen.

Dit geldt niet alleen voor Mugdat of Galatasaray. Dit geldt voor alle spelers die van een anadolu team naar Istanbul gaan.

En je laatste zin, hoezo beargumenteer ik de financiele zaken met trots volgens jou? Ik ben er wel trots op dat Galatasaray een betere financiele situatie heeft dan jou club terwijl wij ook meer successen hebben, dat is wat anders.

Kunnen we blij mee zijn. We konden ook uitgesloten worden etc. Nu maar hopen dat er juist gehandeld word. En die 6 miljoen word betaald over 3 jaar dus dat is ook mooi meegenomen. Meer onbekende spelers proberen aan te trekken en door te verkopen, kijk naar Gary Rodrigues. Voor 3 miljoen gehaald en we kunnen hem rond de 15 miljoen doorverkopen, als we meer van zulke transfers doen met enkele ervaren spelers binnen de groep moet het goed komen.

Ze zouden bij de UEFA beter de Spaanse Franse en Engelse ploegen eens goed moet binnenste buiten keren. Vooral de grote clubs. Die mogen maar blijven kopen en verlies lijden. Kleinere ploegen zijn altijd de dupe van de corrupte UEFA. Daar draait alles om geld en niet meer om voetbal.

13 juni 2018 om 22:52

Het probleem is dat ze dat vaak kunnen compenseren met megawinsten uit merchandise en televisiegelden.

13 juni 2018 om 23:23

Dat ligt eraan. Het is nogal een verschil of je op een omzet van 10 miljoen een miljoen verlies draait, of dat je dat doet op 500 miljoen. Dat is 10% in vergelijking met 0.2%.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren