Bekijk in artikel
13 juni 2018 om 22:44
0

Deze straf komt niet hard aan. Besef dat we twee jaar geleden waren uitgesloten om dezelfde reden. Nu krijgen we slecht een aantal maatregelen die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat Gala financieel gezonder wordt.

- Boete van 6 miljoen euro. Het wordt in termijnen betaald van 3 jaar. 2 miljoen euro per jaar dus. We krijgen Champions league inkomsten dus die 6 miljoen euro is geen probleem.
- 20 miljoen euro verlies? Ook geen probleem. Laat net de contracten van 10 spelers zijn afgelopen, waardoor we minder geld aan salarissen kwijt zijn.
- We moeten opletten dat het verschil tussen uitgaande-inkomende transfers niet te groot wordt. Echter geldt dit niet voor transfervrije en gehuurde spelers. Nog een oplossing dus
- Minimaal 1 speler uit de jeugd moet worden opgenomen in de Champions League spelerslijst. Ook geen probleem, kunnen we tenminste een talent laten alvast klaar stomen voor de toekomst.

Al met al, er is geweldig werk verricht door onze huidige voorzitter en co. Besef dat Dursun Ozbek (oud-voorzitter) afspraken had gemaakt met de Uefa. De afspraak was dat Gala maximaal 5 miljoen euro verlies zou maken. Galatasaray heeft echter onder leiding van Dursun Ozbek 142 miljoen euro verlies gedraaid. Dit is 28x meer dan wat was afgesproken..

Reacties

13 juni 2018 om 22:56
0

Heldere en prima uitleg, waarvoor dank. Hoewel een boete van 6 miljoen denk ik wel degelijk aankomt bij elke club.

Enig idee in hoeverre de koers van de Lira nog invloed heeft op het resultaat van Gala? Ik kan mij voorstellen dat er meerdere uitgaven zijn die in vreemde valuta (euro) dienen te worden betaald, zoals transfers en deze boete.

13 juni 2018 om 23:16
0

Bedankt voor je compliment!

De koers van de Lira heeft zeker negatieve invloed. Vrijwel alle Turkse spelers krijgen hun salaris in Euro's. De spelers met een ander nationaliteit krijgen sws hun salaris in Euro's. Gala heeft inkomsten in Lira (alle Turkse clubs trouwens), zoals bijvoorbeeld kleding wat wordt verkocht in de Galatasaray Stores. Twee weken geleden had de voorzitter ''grey Weekend'' aangekondigd. Hij riep alle supporters op om naar de winkels te gaan en om zoveel mogelijk spullen te kopen zodat de club op een snelle manier geld in de kas kreeg. Er is in twee dagen aan circa 150.000 stuks spullen verkocht, wat rond de 1 miljoen Turkse Lira heeft opgebracht. Echter is dit met de huidige koers 185.185 Euro.

Door de koers probeert het nieuwe bestuur nieuwe aangetrokken Turkse spelers te overtuigen dat ze in Lira worden uitbetaald ipv Euro's. Dit is een slimme zet, wat de spelers eigenlijk horen te accepteren als ze bij Galatasaray willen spelen.

14 juni 2018 om 01:27
0

Horen te accepteren? De Turkse lira was drie of vier jaar geleden ongeveer de helft waard van wat het nu is. Zou jij bij je werkgever accepteren dat hij je in bijvoorbeeld een cryptomunt betaald die de afgelopen 3 tot 4 jaar al de helft in waarde is verloren? Je financiele zaken moet je niet met trots beargumenteren. Daar heb je gewoon gezond verstand voor.

14 juni 2018 om 01:29
0

En dat staay nog los van de poppenkast die de Turkse bank met de rentes speelt. Het hele economische systeem rondom de munt is instabiel als een kweenietwat. Wie daarin vertrouwt kan nog beter gokken dat Konyaspor dit jaar kampioen wordt.

14 juni 2018 om 02:20
0

Hoort te accepteren inderdaad. Als een speler graag bij club wilt voetballen, moet hij of zij er ook wat voor over hebben. Kijk bijvoorbeeld naar een speler als Mugdat van Akhisar. Hij verdiende bij Akhisar 800.000 TL. Bij Gala kan hij 3.000.000 TL verdienen. Dat is bijna 3x zoveel. Hoezo? Waarom willen alle spelers in Turkije die bij een mindere team hebben gespeeld opeens drie keer zoveel verdienen als een Gala, Fener of Besiktas interesse heeft? Zo een speler als Mugdat moet juist rennend naar een club als Gala willen gaan. Van Akhisar naar een club waar je de CL mee ingaat, speelt voor 50.000 man en met andere grote namen.

Dit geldt niet alleen voor Mugdat of Galatasaray. Dit geldt voor alle spelers die van een anadolu team naar Istanbul gaan.

En je laatste zin, hoezo beargumenteer ik de financiele zaken met trots volgens jou? Ik ben er wel trots op dat Galatasaray een betere financiele situatie heeft dan jou club terwijl wij ook meer successen hebben, dat is wat anders.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren