Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA dreigt met schorsing van tien jaar: ‘Dit is shocking om te zien’

Laatste update:

KORÇË - Nog nooit wist een voetbalteam uit Albanië zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Het dichtstbij kwam KF Skënderbeu in het seizoen 2015/16. Die ploeg schakelde Crusaders en Milsami Orhei uit en moest in de play-offronde enkel nog zien af te rekenen met Dinamo Zagreb. Het Albanese voetbal hoopte geschiedenis te schrijven en na de 1-2 thuisnederlaag bleef men geloven in een stunt. In de return in Kroatië ging het echter helemaal mis: 4-1. Er heerste teleurstelling in de kleedkamer, maar waarschijnlijk niet in de bestuurskamer van Skënderbeu.

Door Gijs Freriks

Dinamo Zagreb
Toen de directieleden van Skënderbeu de 3-1 stand op het scorebord van het Maksimir Stadion zagen staan, wisten zij dat hun Europese droom voorbij was. Ze keken elkaar aan en besloten: als er voetballend niets meer te halen valt, dan maar proberen om ‘goed geld te verdienen’, zo leest een onlangs verschenen rapport van de UEFA. In de tweede helft van het duel werden er bij gokkantoren ‘enorme geldbedragen’ ingezet op een vierde treffer van Dinamo Zagreb en tien minuten voor tijd viel dat doelpunt ook. Júnior Fernández zette El Arbi Hillel Soudani met een simpele pass voor het doel en de aanvoerder schoot van dichtbij binnen. Op die manier wist Skënderbeu toch nog een klap geld te verdienen aan de ruime nederlaag, want voor de UEFA staat het wel vast dat deze wedstrijd door de top van de Albanese club was gefixt om zichzelf of bevriende relaties te verrijken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De krant Panorama publiceerde vorige week donderdag een 93 pagina’s tellend rapport waarin de corruptie bestrijdende tak van de UEFA de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond al op 7 februari van dit jaar adviseert om Skënderbeu voor tien jaar uit te sluiten van Europees voetbal en tevens een boete op te leggen van één miljoen euro. Reden: Skënderbeu heeft sinds 2012 zeker 53 wedstrijden gemanipuleerd; op nationaal, Europees en zelfs op vriendschappelijk niveau. De UEFA zag zich door de publicatie van Panorama genoodzaakt om te reageren en bevestigde afgelopen vrijdag inderdaad een onderzoek te hebben ingesteld naar matchfixing bij de huidige koploper van de Albanese competitie.

Doodsbedreigingen
Alwéér een onderzoek, want Skënderbeu werd in juni 2016 ook al voor één jaar uitgesloten van Europees voetbal vanwege dezelfde vergrijpen. Uit het zogeheten fraudedetectiesysteem van de UEFA is nu echter gebleken dat de betrokkenheid van De Sneeuwwolven bij matchfixing veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat is de reden waarom zij nu een schorsing van tien jaar riskeren. Medewerkers van de UEFA die onderzoek doen in de zaak, ontvingen overigens anonieme doodsbedreigingen, zo liet de UEFA vrijdag in het persbericht weten. De Europese bond zei dat als intimidatie te beschouwen, bedoeld om het onderzoek te dwarsbomen of te stoppen. Men heeft derhalve aangifte gedaan bij de politie.

“We zullen nooit toestaan dat onze medewerkers worden bedreigd. Onze mensen hebben volledige steun van de organisatie. Ik sta voor honderd procent achter ze”, aldus voorzitter Aleksander Ceferin. In totaal gaat het dus om 53 duels, waarvan de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb in augustus 2015 er eentje was. In het rapport verwijst de UEFA onder meer naar de 4-1 van Soudani. Men noemt het verdacht dat linkerverdediger Renato Arapi de spits zomaar uit zijn rug laat weglopen en dat hij stopt met rennen zodra Soudani de bal heeft ontvangen. Ook de rol van Orges Shehi is ‘dubieus’ omdat de keeper bij Soudani’s schot in het midden van zijn doel blijft staan en geen hoek kiest. Dinamo speelde overigens al met tien man.

Een ander duel dat gefixt zou zijn, betreft de ontmoeting met Sporting Portugal in oktober van datzelfde jaar. Op het moment dat de Portugezen met 4-0 voor staan, worden er veel weddenschappen geplaatst op een eindscore van in totaal zes doelpunten. En inderdaad: er vallen zes treffers, want in het Estádio José Alvalade wordt het 5-1. Onderzoeker Jacques Crevoisier concludeert: “Geen vechtlust, geen arbeid, geen toewijding, makkelijk weggegeven doelpunten, slechte positionering van de verdedigers, geen balans in het elftal, geen coördinatie. Dat alles verklaart de score.” Volgens de UEFA heeft Skënderbeu sinds 2012 ‘miljoenen dollars’ verdiend aan matchfixing en luisteren de spillen van deze zwendelarij naar de namen Ridvan Bode, Agim Zeqo en Ardjan Takaj. Bode wordt betiteld als de ‘donor’ van de club, de de facto geldschieter van Skënderbeu. En Zeqo en Takaj zijn de voormalige en huidige voorzitter van Skënderbeu.

Vito Wormgoor kopt op doel tijdens een oefenduel met Skënderbeu, in januari 2015.

Ridvan Bode
De rol van de 58-jarige Bode zou het grootst zijn. Deze voormalige minister van Financiën sloot zich in het seizoen 2009/10 als ‘sponsor’ aan bij de club en probeert sindsdien om met zijn ‘kracht, netwerk en kennis’ wedstrijden te beïnvloeden. “Het is shocking om te zien dat een persoon op zo’n machtige positie probeert om een oneerlijke invloed uit te oefenen op de uitkomst van wedstrijden”, klinkt het. Deze ‘matchmaker’ kwam eerder overigens ook al in opspraak toen hij de lucratieve staatsloterij van Albanië ver onder de waarde aan bevriende Oostenrijkse investeerders zou hebben verkocht. Verderop in het rapport valt te lezen dat hij in 2011 de trainer van Dinamo Tirana, Luis Manuel Blanco, zou hebben bedreigd.

Skënderbeu speelde tegen Dinamo Tirana en had kennelijk weinig zin in een lastige tegenstander: “Hij zei: ‘als je mijn vakantie verpest, dan vernietig ik jou’”, zo wordt Blanco geciteerd. “Ons team moest verliezen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was vreselijk.” De UEFA stipt verder aan dat Bode goed bevriend is met Dashnor Sula, de hoofdsponsor van eredivisieclub Shkumbini Peqin. Beiden zitten voor de centrumrechtse Democratische Partij in het parlement. Ook Shkumbini wordt verdacht van betrokkenheid bij matchfixing en zou hiervoor hebben samengewerkt met Bode, maar de UEFA benadrukt dat men zich in het onderzoek naar Skënderbeu voorlopig enkel op deze club concentreert. Of er in een later stadium ook een onderzoek wordt geopend naar Shkumbini, is nog niet bekend.

Ridvan Bode doet alle beschuldigingen overigens af als onzin: “Deze geruchten hoorde ik twee jaar geleden ook al en daar heb ik toen ook op gereageerd. Daar laat ik het bij”, liet hij zaterdag weten aan BIRN. Bode verdedigde zich in 2016 als volgt: “Ik ben nooit als financier, donor of bestuurslid betrokken geweest bij een sportorganisatie of een andere sociaal-culturele instelling. Noch in Albanië noch in het buitenland.” Over zijn banden met Shkumbini-sponsor Sula zei hij: “Ik heb nog nooit met voorzitters, trainers of spelers van welke ploeg dan ook gesproken over wedstrijden of de resultaten ervan.” Bode wordt echter niet alleen door de UEFA niet geloofd, maar ook in eigen land wordt er aan hem getwijfeld.

In december 2015 was Bode onderwerp van gesprek tijdens een verhit debat over een nieuw wetsvoorstel dat de Albanese gokmarkt meer vrijheden zou geven. De wet werd aangenomen, tot woede van Erion Braçe. Dit parlementslid van de Socialistische Partij van Albanië beschuldigde Bode van ‘cliëntelisme’: “In dit parlement zit een persoon die heel goed weet hoe je weddenschappen moet plaatsen en hoe je wedstrijden moet beslissen…” Zogezegd doet Bode dat fixen verluidt niet alleen, maar vormt hij een drie-eenheid met Zeqo en Takaj. Toen Skënderbeu in 2009/10 op degraderen stond, redde Zeqo de club van de ondergang. De algemeen directeur van de Albanese tak van Red Bull werd voorzitter en enthousiasmeerde veel hooggeplaatste Albaniërs om te helpen, onder wie Bode.

Ardjan Takaj
Skënderbeu handhaafde zich en door de vele versterkingen werd men een jaar later zelfs kampioen. Na dat succesvolle jaar droeg Zeqo de voorzittershamer over aan Takaj, al bleef hij als vicevoorzitter wel verbonden aan de club. Een van de nieuwe spelersaanwinsten die Zeqo in zijn termijn deed, was Orges Shehi, de doelman die volgens het UEFA-rapport een twijfelachtige rol speelde bij de 4-1 van Soudani van Dinamo Zagreb in 2015. Shehi is inmiddels veertig jaar oud en duidelijk op zijn retour, maar toch staat hij nog iedere week in de basis. De UEFA vermoedt dat Shehi een van de spelers van Skënderbeu is op wie de directie kan ‘vertrouwen’. Shehi zou sinds zijn komst structureel hebben meegewerkt aan het beïnvloeden van wedstrijden door mis te tasten bij voorzetten en verkeerde hoeken in te duiken. Als er gefixt moet worden, dan weet de directie dat zij bij Shehi terechtkan. Andere spelers die zulke rollen vervullen, zijn linksback Arapi en oud-aanvoerder Bledi Shkembi. Voorzitter Takaj kent die spelers al toen zij nog tieners waren.

Dat Takaj overigens na Zeqo de nieuwe voorzitter van de club werd, mocht geen verrassing heten. Hij werkte met Zeqo al samen in diverse bedrijven, waaronder in mediabedrijf Media 99, en bovendien had hij als oprichter van gokbedrijf EuroBest en aandeelhouder van Star Bet goede connecties in de gokwereld. Zeqo zocht iemand die het stokje moeiteloos kon overnemen en die vond hij dus in Takaj, al moet worden benadrukt dat de UEFA nog altijd geen definitief besluit heeft genomen over Skënderbeu en de club ook nog in beroep kan bij internationaal sporttribunaal CAS. “De club heeft in de sportmedia gelezen over de aanwezigheid van een besluit van de UEFA, maar de club wil bij het publiek benadrukken dat er momenteel geen beslissing van de tuchtcommissie ligt”, liet Skënderbeu in een officiële reactie weten.

“Het gepubliceerde document behelst geen finaal besluit, maar moet gelezen worden als een verzoek van de UEFA-inspecteurs aan de tuchtcommissie. We willen benadrukken dat dit geen nieuw proces is, want het verzoek van de inspecteurs is een reactie op de straf die we bijna twee jaar geleden al hebben gekregen. De club is ook niet op de hoogte gebracht van datums voor nieuwe hoorzittingen. Skënderbeu is al langer op de hoogte met de beschuldigingen van de inspecteurs. Onze juridische afdeling volgt de ontwikkelingen op de voet en bezweert dat de zaak succesvol zal worden afgehandeld. Dank voor het begrip”, aldus de verklaring die de zesvoudig kampioen van de Superliga vrijdag deed uitgaan.

De veelbesproken doelman Orges Shehi.

FC Flamurtari
Ilir Daja, sinds januari vorig jaar de trainer van Skënderbeu, voegde daar bij Top Channel aan toe: “Skënderbeu zal een voorbeeldclub blijven, zowel op sportief als op organisatorisch gebied. Als de UEFA besluit om ons te straffen, dan zal dat niet alleen voor de club, maar voor het gehele Albanese voetbal een verlies zijn.” De voorzitter van FK Kükesi, Safet Gjici, sloot zich daarbij aan: “We moeten niet blij zijn als een competitiegenoot geschorst wordt door de UEFA. We moeten ons niet van elkaar wegduwen, maar moeten juist proberen om elkaar te steunen. Maar als de straf terecht is, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal…” De verhouding tussen Skënderbeu en het voetbalminnend Albanië is er overigens een waarin liefde- en haatgevoelens elkaar vaak afwisselen.

Skënderbeu wordt door velen aangemoedigd omdat de club steeds dichter bij plaatsing voor de groepsfase van de Europa- of Champions League komt en omdat dat reclame zou zijn voor het Albanese voetbal. Anderzijds wordt de club verguisd omdat de verhalen over matchfixing al langer speelden en omdat men vanaf 2010 liefst zes jaar achter elkaar de titel pakte. De reactie van de directe concurrentie is er een met de ondertoon van leedvermaak. Zo reageerde de supportersvereniging van FC Flamurtari, ‘De Rode en Zwarte Vloot’, vilein op Facebook: “Geschiedenis komt met arbeid en inzet. Geschiedenis wordt bloed. Wij zijn Flamurtari. De lagere divisie wacht op jullie. Jullie verhaal zal in veel Europese winkelcentra worden getoond om te laten zien hoe er in Albanië kampioenschappen zijn gestolen.”

“De lagere afdelingen wachten op jullie, Skënderbeu. Stelletje helden. Wij zijn Flamurtari, de trots van Albanië”, zo schreef de supportersclub. Voorlopig staat Skënderbeu echter nog gewoon bovenaan in de Superliga, de eredivisie van Albanië. De club uit de op zeven na grootste stad van het land heeft na negentien speelronden 43 punten verzameld en dat zijn er elf meer dan Flamurtari uit Vlorë en veertien meer dan Kukësi. De kampioen van Albanië gaat de eerste voorronde van de Champions League in en de nummers twee en drie kwalificeren zich voor de eerste voorronde van de Europa League. Mocht Skënderbeu zich plaatsen voor Europees voetbal, dan gaat Marko Radas er ‘gewoon’ van uit dat de roodhemden volgend seizoen buiten de landsgrenzen mogen meedoen.

Ilir Daja is sinds januari 2017 de trainer van Skënderbeu.

Atalanta
“Wij zijn groot nieuws in Albanië, maar feit is dat we niet geschorst zijn. Er is enkel een voorstel bij de UEFA neergelegd. Sommige dingen kloppen alleen niet”, zei de Kroatische verdediger zaterdag. “De club is al gestraft voor de wedstrijden tegen Crusaders, Sporting, Lokomotiv Moskou en Dinamo Zagreb. We zijn al een jaar uit de Europa League gezet. Als ze bewijs tegen ons hebben, dan hadden ze ons toen wel zwaarder gestraft.” Zelf heeft de 34-jarige Radas, die overigens uit de jeugd van Dinamo Zagreb komt, naar eigen zeggen nooit deelgenomen aan het beïnvloeden van wedstrijden: “Ik heb niets verkeerds gedaan en heb ook nooit het gevoel gehad dat iemand uit mijn team aan het fixen was of expres zijn best niet deed. Maar ik steek mijn hand er ook niet voor in het vuur.”

“Ik zie niet in waarom Skënderbeu geschorst zou worden als bijvoorbeeld een of meerdere spelers valsgespeeld hebben”, vervolgde Radas. “Toen Atalanta in 2011 werd veroordeeld, werd ook alleen speler Cristiano Doni voor drieënhalf jaar geschorst. Laat de UEFA de spelers maar schorsen, maar niet de club. En die wedstrijd tegen Sporting? Daarin zijn we gewoon kapotgemaakt door de scheidsrechter. Hij gaf twee goedkope strafschoppen en in de 24e minuut kregen we al rood. We waren boos op de scheids en dan worden wij nu beschuldigd van matchfixing? Kom nou.” De advocaten van Skënderbeu zullen moed putten uit de voornoemde zaak, maar of de UEFA bij Skënderbeu net zo ‘mild’ zal oordelen als men bij Atalanta deed, dat valt te betwijfelen.

Denk jij dat de UEFA Skënderbeu voor tien jaar gaat schorsen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maak er maar 20 jaar van. Mocht dit waar zijn, dan gun ik ze een faillissement. En waarschijnlijk is het waar, zoals ik de artikel lees.

21 februari 2018 om 00:43

Zou het wel treurig vinden. De fans hebben het beste met de club voor, en de meeste spelers waarschijnlijk ook. Maar omdat een paar rijke gasten in een land van hierarchie alles kunnen flikken is iedereen daar de dupe van. De ‘sponsoren’ en directie moeten worden geschorst, en natuurlijk de fixende spelers. Zou het raar vinden als spelers (en fans) die hier niks mee te maken hebben nu niet meer Europees kunnen spelen

Beetje off topic, maar is er een manier om deze artikelen op te slaan of terug te vinden? Ik vind ze bijna altijd super interessant, maar heb niet altijd tijd om ze te lezen als ik ze tegen kom en vergeet ze erna erg vaak.

21 februari 2018 om 06:42

Menu > voetbalnieuws > specials

En dat Dinamo Zagreb ook niet vies is van match fixing wisten we ook al.. Maar waar blijft dat onderzoek?

21 februari 2018 om 11:01

Destijds was Platini het baasje en die wilde Lyon niet benadelen. Toen was de Uefa nog even omkoopbaar als clubs als Zagreb. Oh als ik er weer aan denk gaan mijn nekharen overeind staan...

21 februari 2018 om 11:13

Bij Dinamo Zagreb komt het doordat een zekere Zdravko Mamic daar de scepter zwaait. Die is voorzitter van Dinamo, de Kroatische bond en naar verluidt ook de Kroatische maffia. Dat Luka Modric de cel in dreigt te gaan (Google dat maar eens) is ook volledig te danken aan die Mamic die de Kroatische justitie volledig in zijn hand heeft.

21 februari 2018 om 11:53

thomaster

Klopt ja, die Mamic dat is echt een soort stripfiguur. Reeks met ernstige feiten aan zijn broek waarvan belastingontduiking, corruptie en witwaspraktijken ongeveer de minst zware aanklachten waren. Overleefde in augustus 2017 nog een aanslag op zijn leven.

Is gedwongen om af te treden als voorzitter van de club, maar is sindsdien betrokken bij de club als 'adviseur'. Lees, hij trekt nog steeds aan de touwtjes maar dan via stromannetjes.

21 februari 2018 om 12:17

Vreselijke vent. Afgelopen weekend tijdens de klassieker van Kroatie (dinamo - Hajduk) was maar weer eens duidelijk te zien dat hij de scheidsrechters in zn hand heeft.

Overigens was het geen aanslag. Het was een schot met een lichte luchtbuks... In scene gezet zodat hij de volgende dag niet bij de uitspraak van de rechter hoefde te zijn en waardoor de uitspraak is verzet en hij een extra beroep kon aanspannen op wat bijzaken waardoor de hele rechtszaak uitloopt... smerig spe..

Als je bij 58 wedstrijden en vermoeden van matchfixing hebt dan lijkt het mij beter om de Albanese bond te dwingen om de licentie af te pakken. Desnoods drijg je het hele land uit te sluiten van Europees voetbal.

21 februari 2018 om 11:49

Bij een vermoeden dus maar meteen al straf geven? Is het niet zo dat we hadden afgesproken dat we eerst bewijzen dat er strafbare feiten gepleegd zijn en pas daarna de straffen uitdelen, of zijn er redenen dat we die volgorde maar even zouden moeten omdraaien?

21 februari 2018 om 20:03

Scherp! Fijn dat er hier nog gebruikers politiek correct zijn. Je hebt gelijk. Laten we afwachten wat hier uitrolt. Dat is natuurlijk erg spannend gezien de beperkte aanwijzingen. Stel hé, ze hebben toch op grote schaal aan matchfixing gedaan dan blijf ik bij mijn standpunt gesteld hierboven.

22 februari 2018 om 10:35

Politiek correct? Ik zou het liever feitelijk juist en juridisch correct willen noemen.

Maar verder ben ik het niet zozeer oneens met je, als matchfixing vastgesteld en bewezen kan worden, dan mag er streng gestraft worden. Alleen heb ik een wat andere kijk op matchfixing dan misschien als mainstream geldt.

Ik vind matchfixing een typisch voorbeeld van een 'victimless crime'. Er zijn geen oude omaatjes die geweldadig beroofd zijn van hun Aowtje. Er is niemand op zijn bek geslagen. Bijna alle strafbare feiten kennen slachtoffers. Die zijn er bij matchfixing eigenlijk niet. Want de enigen die echt getroffen worden bij matchfixing, dat zijn de goksindicaten die illegale weddenschappen afsluiten op ieder denkbaar sportevenement. En die door de georganiseerde misdaad getild worden omdat die wedstrijden kunnen beinvloeden en met die kennis enorm grote bedragen kunnen winnen op die gokmarkten. Oftewel, het zijn boeven die van boeven stelen. Maar ik kan me niet herinneren dat een gokbaas ooit aangifte heeft gedaan van matchfixing, als je begrijpt wat ik bedoel.

Tuurlijk speelt er wel een andere kant, namelijk dat 'wij' als argeloze toeschouwers, dus voorgelogen zijn en hebben zitten kijken naar wedstrijden die, achteraf, gefixt bleken te zijn. Dan keken we dus niet naar een sportwedstrijd maar naar een toneelvoorstelling. Dát is natuurlijk wel een probleem op zichzelf, maar daarmee wordt ons, in de strikte zin des woords, geen misdaad aangedaan, in mijn ogen.

Bovendien is matchfixing ook nog eens moeilijk omdat het bijna onmogelijk is om te bewijzen. De acteurs worden meestal gechanteerd of bedreigd en riskeren hun leven als ze praten met justitie. Bovendien gaat het om een schimmige wereld. Kijk maar naar die rechtszaak tegen 'rode Paul' uit Noordwijk. Die zou de spil zijn tussen de gokmarkten in Azie en Europa en die was in Nederland gearresteerd en naar Duitsland uitgeleverd. Daar duurde de rechtszaak iets van twee jaar maar eindigde doordat de rechtbank in Duitsland zich niet bevoegd achtte. Matchfixing aanpakken en vervolgen is dus veel moeilijker dan we denken.

Ze kiezen wel goede tegenstanders uit. Zo'n dinamo zagreb is er volgens mij ook niet vies van..

De Uefa moet dit veel harder straffen joh. Gewoon de licensie intrekken en het clubje opdoeken. Vervolgens interpol de wegen van het geld laten traceren en diegene die illegaal gokken hard straffen

Een voorzitter die algemeen directeur is van Red Bull Albanië. Dan zou ik aan die kant van het onderzoek ook wel wat verdieping willen zien. Wat is de rol van Red Bull in dit geheel? Wat is hun invloed in deze club?

Het blijft een apart land dat Albanië. Ik ben er van de zomer geweest en het is of je 20 jaar terug in de tijd gaat. Een soort Oost-Duitsland Het hotel waar ik in zat deelde ik met KS Teuta, ook uit de Albanese competitie, zeg maar de Albanese Heerenveen ofzo. Als je ziet hoe amateuristisch dat allemaal gaat daar. Hier zal de koploper vast wat boven staan, maar toch denk ik dat ze op een eerlijke manier nooit de CL oid zouden halen. Al moeten ze natuurlijk gewoon geschorst worden.

Ik kom zelf oorspronkelijk uit Albanië, Skenderbeu is de "maffia" club uit Albanië. De club van de rijke lui die denken dat ze alles kunnen maken. Ze zijn vaker in verband gebracht met matchfixing en omkopingen. Het is jammer, want het team is eigenlijk getalenteerd. Er lopen wat leuke spelertjes rond. En het is ook de eerste Albanese team die zich heeft weten te kwalificeren in Europa(europa League dit seizoen). Helaas, maar het is niet anders als ze geschorst worden. Zelf er om gevraagd.

Laat de UEFA dan ook eens wat grotere clubs onderzoeken. Dat hele zaakje indertijd bij Dinamo Zagreb waardoor Ajax eruit vloog stinkt ook. En zo zijn er nog wel een paar dubieuze gevallen. Verder is het ook een idee om een aantal scheidsrechters re onderzoeken. Wat die scheids bij Vitesse-Zulte liet zien was gewoon matchfixing...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren