Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aitor na teleurstellende periode in Griekenland aangeboden in de Eredivisie

Laatste update:

Aitor Cantalapiedra is onlangs aangeboden bij FC Twente, zo meldt het Griekse PAO Pantou. De Spaanse vleugelaanvaller speelde al eerder bij Twente, en wil graag terugkeren in De Grolsch Veste. Een transfer lijkt echter onwaarschijnlijk.

Cantalapiedra vertrok in 2020 na twee seizoenen voor ongeveer anderhalf miljoen euro naar Panathinaikos. In Griekenland is hij inmiddels zijn basisplaats kwijtgeraakt na een blessure en lijkt hij op weg naar de uitgang.

Cantalapiedra scheurde in oktober van vorig seizoen zijn kruisband, waardoor hij bijna niet in actie kon komen. Ook dit seizoen moest hij al negen duels aan zich voorbij laten gaan vanwege een teenblessure.

Zijn kruisbandblessure in oktober van 2022 was een hard gelag voor zowel de speler als de club. In de negen Super League 1-duels ervoor had hij al acht treffers achter zijn naam staan. Daarnaast gaf hij twee assists.

Dit seizoen staat de teller pas op twaalf duels. De Spaanse rechtsbuiten moet het geregeld doen met een invalbeurt en zat de afgelopen weken soms niet eens bij de selectie. Hij maakte deze voetbaljaargang drie doelpunten en gaf een assist.

Omdat zijn contract medio 2025 afloopt, wil Panathinaikos hem graag komende zomer slijten. Volgens het Griekse medium is hij aangeboden bij Twente. Als de Enschedeërs een bod willen uitbrengen, zullen ze eerst voorhoedespelers moeten verkopen.

Momenteel beschikt de club over Daan Rots, Younes Taha en Mitchell van Bergen. Zij kunnen net als Cantalapiedra uit de voeten op de rechterflank. Volgens Transfermarkt is de 28-jarige Spanjaard twee miljoen euro waard.

In zijn twee jaar bij Twente kwam hij 61 keer in actie voor de club. Hij wist hierin 24 doelpunten te maken en 18 assists te verzorgen. Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de terugkeer van de club naar de Eredivisie.

Mocht Twente in de zomer besluiten om geen bod uit te brengen, dan kan Cantalapiedra ook nog verkassen naar zijn geboorteland. Verschillende clubs uit het tweede niveau zijn geïnteresseerd in zijn diensten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst maar afwachten hoe het gaat met Boadu. Is die haalbaar om definitief over te nemen? Dan heb je met Van Wolfswinkel en Boadu twee goede spitsen. Ik vind Van Wolfswinkel ook wel aardig hoor, scoort best veel en heeft veel ervaring. En zit al langer in het team. Op zich is Aitor geen slecht optie, want ook in Griekenland scoort hij dus veel, als hij kiet geblesseerd is. Tja dat risico moet je wel goed inschatten. Maar eerst de optie Boadus eens bekijken lijkt me.

24 februari 2024 om 15:00

Denk niet dat Boadu haalbaar is, of je moet Ricky verkopen zodat er ruimte vrij komt in het salarishuis. Vond Aitor bij Twente altijd wel dreigend, met zijn ervaring zal die een prima speler zijn voor Twente. Kan ook op links, ik denk niet dat Unavar blijft als het seizoen is afgelopen.

24 februari 2024 om 15:09

Boadu zal zeker iets van 8 miljoen moeten gaan kosten. Twente heeft geen optie tot koop kunnen afdwingen dus dat zegt al iets over de eventuele vraagprijs, helemaal als hij het een beetje goed doet.

24 februari 2024 om 15:15

Boadu is helemaal geen optie. Verdiend miljoenen en moet meer dan 7 miljoen kosten. Daarbij is Aitor niet goed genoeg meer voor twente. Beiden geen optie.

24 februari 2024 om 15:44

Aitor is meestal rechtsbuiten (soms linksbuiten). Ik weet niet of Rots behouden blijft in de zomer (hij heeft mooie statistieken), maar ik heb vooralsnog meer vertrouwen in Rots dan Aitor. Aitor was een lichtpuntje in donkere zware tijden, maar ik denk wel dat we inmiddels iets ambitieuzer mogen zijn.

24 februari 2024 om 15:52

Is een vleugelspits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren