Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente-aanwinst Ebecilio: 'Ik wil zoveel mogelijk spelen en beter worden'

Laatste update:

Kyle Ebecilio kon zijn aflopende contract bij Arsenal verlengen of naar PSV of Anderlecht vertrekken, maar koos voor een vierjarig contract bij FC Twente. De Tukkers nemen de middenvelder na dit seizoen transfervrij over en bereiden zich op deze manier alvast voor op een mogelijk vertrek van Leroy Fer. Ebecilio heeft er zin in: "Ik wilde zelf terug naar Nederland en mijn gevoel was hier vanaf het begin goed", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "Daarom heb ik gekozen voor Twente."

/

Ebecilio is een negentienjarige middenvelder, die bovendien Nederlands jeugdinternational is. Hij begon in de opleiding van Feyenoord, maar stapte drie jaar geleden over naar Arsenal. Ebecilio speelde veel in het beloftenteam, maar liep dit seizoen een enkelblessure op, die hem vijf maanden aan de kant hield. Vervolgens keerde hij niet terug in het elftal en Ebecilio besloot om zijn aflopende verbintenis in Engeland niet te verlengen.

De jongeling sprak ook met PSV en Anderlecht: "Vorige week heb ik de knoop doorgehakt. Mijn gevoel was bij FC Twente meteen erg goed en ik voelde me op mijn gemak. Bovendien sprak Schreuder veel vertrouwen in mij uit. Dat zijn belangrijke dingen voor me. Ik wil zoveel mogelijk spelen, ervaring op doen en beter worden. Daar ga ik hard voor werken, ik wil laten zien wat ik kan."

Ik verwacht veel van Kyle Ebecilio

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede stap voor hem. Hopen dat hij een basisplaats weet te veroveren en zo veel speelminuten te pakken.

2 mei 2013 om 21:10

Denk het ook, hij is wel te vroeg naar Arsenal gegaan.

Geen idee of ik nou heel bij moet zijn met deze transfer. Het is heel onzeker of deze jongen het niveau gaat halen waarmee hij Twente kan helpen. Ik hoop dan ook niet dat ze vol op hem vertrouwen en geen enkele andere goede middenvelder halen...

'' Ik wil zoveel mogelijk spelen, ervaring op doen en beter worden. Daar ga ik hard voor werken, ik wil laten zien wat ik kan."

Het is toch altijd wel lachen geblazen, die inhoudsloze interviews waarin alle open deuren nog even worden ingetrapt.

En ja ik lees en reageer erop en ja ook deze post is inhoudsloos( de voorspelbare reacties van enkelen) maar ik moest dit toch even kwijt

Succes Kyle, ik hoop dat je daadwerkelijk een toegevoegde waarde kunt worden!

2 mei 2013 om 17:57

Begin de Cabral fanclub zou ik zeggen! Het is gewoon een belabberde voetballer met een mentaliteit te waarde van een plastic roerstaafje! Zonde dat dit soort jongens bij een club als Twente willen spelen als ze ook andere keuzes hebben!

Ik dacht even aan Ebecilio die bij Ajax speelde, haha.

Maar weer een jonge speler die het niet red in Engeland. Vraag me af wanneer ze het eens leren.

Misschien knokt hij zich wel weer terug naar een topclub later, ben benieuwd.

2 mei 2013 om 17:46

tjah hij heeft misschien paar jaar lang bij arsenal het dubbele verdient dan wat hij bij feyenoord zou krijgen en komt nu alsnog bij een nederlandse top club om zn kans te pakken... laat ik voorop stellen dat ik het ook erg jammer vind dat nederlandse talenten vertrekken maar ik denk dat hij het aals het overnieuw mocht doen precies hetzelfde zou doen..

2 mei 2013 om 18:12

Tsja, als geld zijn drijfveer was, dan zou het het weer opnieuw doen. Maar voor hetzelfde geld speelde hij nu ook al 2 jaar in de basis bij Feyenoord en stond hij op het punt om naar een goede club in het buitenland te gaan ipv Twente.

2 mei 2013 om 21:09

Dat hij bij Arsenal net slaagde kon niemand van te voren weten. Arsenal heeft misschien wel het beste middenveld van Engeland dus dat je daar niet meteen in komt is heus geen schande. Bovendien kon hij nog een contract tekenen, dus helemaal mislukt was hij niet.

Ik ben benieuwd. Normaal gesproken vind ik spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland gaan, en dan terugkeren vaak tegen vallen. Ik heb het idee dat je als jonge speler vrij weinig leert in Engeland. Daarnaast vraag ik me af of met Fer, Cabral en Castaignos niet een soort kliek wordt gevormd van een bepaald type spelers.

2 mei 2013 om 17:51

Dat laatste zou ook wel hebben meegewogen waarom hij voor Twente koos. Eigenlijk vind ik dat daar altijd overdreven gedaan over wordt omdat zoiets redelijk normaal is. Donkere jongens hebben vaak dezelfde cultuur en dan is het niet raar dat ze met elkaar omgaan. Maar de problemen hoor je ook altijd als het slecht gaat met een team en weinig als het goed gaat.

2 mei 2013 om 18:11

Dat maakt op zich niet uit nee, maar toch heb ik het idee dat blanke jongens van huis uit qua mentaliteit toch anders in elkaar zitten dan donkere jongens. Het punt dat Cabral een tijdje geleden in verband werd gebracht met geluidsoverlast, Fer die niet positief in het nieuws kwam. Castaignos viel dan weer tegen op het veld. Deze jongen koos ook op jonge leeftijd voor het geld.
Het zegt niet altijd alles, maar ik zou als club zijnde toch liever spelers hebben die met allerlei randzaken in het nieuws komen. En jonge spelers die carrière boven geld verkiezen.

Leuk datt hij met Schreuder gesproken heeft, maar het is nog niet zeker dat die de trainer is volgend seizoen. Dat zoveel mogelijk spelen en beter worden had hij overigens ook wel eerder als criteria mogen gebruiken, dan had namelijk prima bij Feyenoord kunnen blijven.

Als laatste weer een mooie aanvulling op de Feyenoordkliek daar. Je zou er maar naast wonen, schijnt geen pretje te zijn. Dit gaat hem niet worden als hij dezelfde mentaliteit als zijn vrienden heeft, het feit dat hij is vertrokken naar Engeland, maakt hem al als een risico.

2 mei 2013 om 17:54

het is wel zeker dat Schreuder niet de trainer is volgend seizoen. Hij heeft de papieren niet.

2 mei 2013 om 18:01

Munsterman wil een trainer voor 1 jaar maar op dit moment zijn er weinig vrije trainers te vinden en de vraag is ook of ze wel voor 1 jaar willen komen. Heb jij enig idee wie ze dan als nieuwe trainer willen bij Twente?

Ik hoorde ook dat Munsterman bij de supportersavond zei dat het mogelijk is dat ze met dezelfde constructie als nu verder gaan en dat Schreuder daarnaast nog trainer wordt van een lager elftal.

2 mei 2013 om 18:13

kan munsterman wel willen, maar het is de vraag of de knvb het goed vindt. Verder geen idee wie trainer wordt van twente, maar zal mij niets verbazen wanneer het van marwijk wordt

2 mei 2013 om 20:25

Hoezo of de knvb het goed vindt? Twente houdt zich gewoon aan de regels dan. Janssen is dan de trainer alleen regelt Schreuder alles. Zelfde als nu.

2 mei 2013 om 21:26

het is een poppenkast en de knvb kan daar een stokje voor steken. iedereen weet namelijk beter. Leuk als tussenoplossing, maar of ze het in Zeist leuk genoeg vinden voor een heel seizoen... ik betwijfel het

Voor hem persoonlijk en voor Twente hoop ik natuurlijk dat hij het redt en zich hier verder kan ontwikkelen.

Aan de andere kant voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal hoop ik dat deze jongen het niet haalt. Het is misschien hard maar het zou het beste zijn als hij het niet haalt omdat zo andere jongens die nu in de C's en B's rondlopen misschien in gaan zien dat ze beter hier kunnen blijven en (in dit geval) hier een basisplek in de Kuip kunnen veroveren voor ze een stap gaan maken. Dat is beter voor de clubs (die halen zo meer geld binnen) en beter voor het Nederlandse voetbal. Plus, onze jeugd kan zich beter identificeren en zich optrekken aan het goede voorbeeld van Nederlandse spelers zoals Ebecilio, Clasie en Vilhena, dan aan buitenlandse spelers in de eerste elftallen hier zoals een Bony, Pelle of Eriksen. Dat zorgt misschien voor meer wedstrijdbezoek, etc.

2 mei 2013 om 20:28

jhoekstra. Je zegt dat het voor de nederlandse talenten beter is om hier in Nederland te blijven, maar ik weet niet of dat wel zo is. Als je kijkt naar de nederlandse en duitse jeugdelftallen van de laatste 5 jaar, dan zijn ze in de jeugd behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar momenteel is het zo dat Duitsland wemelt van de jonge spelers die belangrijk zijn voor hun club. Een Gotze, een Reus, een Draxler, de broertjes Bender, Hummels, Schurlle zijn toch groot doorgebroken.
Dus in de jaren NA de jeugdopleiding maken die jongens een enorme sprong ten opzichte van hun nederlandse tegenvoeters.
Engeland is wel een ander verhaal, omdat die gewoon een aantal blikken buitenlandse jongens hebben aangetrokken in de jeugd. Daar zit minder een jeugdplan achter.
Maar je kunt je vraagtekens zetten bij het in nederland blijven na je 18de.

2 mei 2013 om 20:52

Volgens mij heeft hij het over jongens van onder de 18, die dus zonder wedstrijd in de eredivisie denken de wereld te veroveren.
En allemaal met hangende pootjes terug komen.

2 mei 2013 om 23:01

jhoeksfra zegt dat de jeugd in gaat zien dat ze beter hier kunnen blijven en hier een basisplaats kunnen veroveren.

Dat gaat dus over het moment van overstappen. Ik ben er niet van overtuigd dat die jonge spelers allemaal netjes in Nederland moeten blijven tot ze voor veel geld naar een buitenlandse club gaan.

2 mei 2013 om 17:56

Nee die hoeven ze niet, Twente heeft Rosales en Breukers al.

2 mei 2013 om 17:59

@lazaros, Leerdam kan ook prima uit de voeten als controlerende middenvelder, indien Brama vertrekt.

2 mei 2013 om 18:03

Ik wist niet dat hij daar kon spelen. Maar Twente had sowieso al een keer aangegeven dat ze Leerdam niet wilden hebben.

Als Brama echt zou vertrekken zou Stijn Schaars dan geen goede opvolger zijn, mits hij niet teveel verdient en hij dat zelf wil? Ik las dat Sporting veel spelers moest verkopen omdat ze in geldnood zitten.

2 mei 2013 om 20:27

Schaars is relatief oud. Niet echt een speler voor Twente dus. We hebben niks aan oudere spelers. Die zijn duur en moeilijk te verkopen.

2 mei 2013 om 23:42

Theo Jansen en Kenneth Perez waren ook relatief oud en die waren ook heel erg belangrijk, o.a. door hun ervaring. Als je teveel jonge spelers hebt is dat ook niet goed voor een team.

Van de verhalen die ik las is hij één van de betere spelers van zijn leeftijd. Ik ben benieuwd of hij al zou kunnen gaan strijden om een basisplaats. Ook Quincy Promes keert terug waarvan het ook afwachten is of hij goed genoeg is voor de basis op dit moment. Misschien gaat Brama ook nog weg dus waarschijnlijk gaat het middenveld er heel anders uitzien.

Hopelijk haalt ie het niet en is zo een voorbeeld voor andere Nltalenten die de stap overwegen.

2 mei 2013 om 18:06

Pff lekker gefrustreerd ofzo? Beetje trieste reactie vind je niet? Er zijn ook al genoeg voorbeelden van te vroeg vertrokken spelers.. (drenthe)

Wat ik me dan afvraag:

Wat doet Schreuder bij de onderhandelingen voor een speler die pas volgend seizoen aan moet sluiten bij het eerste? Het is toch al lang bekend dat Schreuder volgend seizoen een stap terug zal doen en een jeugdteam gaat trainen en verder geen invloed meer zal hebben bij het eerste, ook niet als assistent. Of is dit ineens anders?

Wat heeft het dan voor nut dat Schreuder nu veel vertrouwen in hem toont? Wie weet zegt die nieuwe trainer 'ammehoela met die Ebecilio, die kan er helemaal niets van'. Had me toch een stuk logischer geweest als hij eerst af had gewacht wie de nieuwe trainer zal worden en zijn keuze op basis van een gesprek met die coach een beslissing zou hebben gemaakt.

2 mei 2013 om 18:06

Munsterman had aangegeven dat Twente een tussentijdse trainer voor 1 jaar wil en daarna wordt Schreuder de trainer. Aangezien hij een lang vierjarig contract tekent heeft Schreuder er op de lange termijn dus wel invloed op.

Benieuwd wat hij kan brengen, want was in zijn generatie samen met Vilhena en Aké toch wel de topspelers van het Oranje -17 destijds.
Alleen zal dit slechts de opvolger van Fer worden, die vrijwel zeker gaat vertrekken in de zomer. Dus wat type speler betreft veranderd er niets, dus er komt ook geen creativiteit bij met hem. Op zich niet erg, want er komt een jonge zeer talentvolle speler transfervrij over als opvolger van Fer. Maar er zal daar ook wat creativiteit en scorend vermogen bij moeten komen, willen ze weer kunnen aanhaken bij de top3. Op dit moment is Twente namelijk niet eens meer best of the rest, want daar staat Vitesse momenteel.

2 mei 2013 om 18:41

Misschien is het handig even te wachten, voordat jij hem het stempel 'niet creatief' geeft.
Het is ook nog helemaal niet zeker of Fer vertrekt, zo super speelt hij de 2e seizoenshelft niet namelijk.
Maar je hebt gelijk als je het over scorend vermogen hebt, dat is dit seizoen een groot probleem.

2 mei 2013 om 20:44

Nee daar hoef ik niet mee te wachten want heb hem al regelmatig aan het werk gezien. Het is gewoon geen creatieve speler, maar dat is ook niet zijn taak. Het is een ontzettend talentvolle speler, maar zeker niet op de positie waar Twente een creatieveling nodig heeft.

2 mei 2013 om 21:46

Regelmatig? Jij kwam regelmatig bij Arsenal? Of heb je het over zijn periode -17?
Dat is natuurlijk al een tijdje geleden. Spelers kunnen veranderen, dus nogmaals geef hem een tijdje en dan mag je je stempel er weer opdrukken.

uefa.com Golden player

2012: Max Meyer
2011: Kyle Ebecilio
2010: Connor Wickham
2009: Benjamin Siegrist
2008: Danijel Aleksić
2007: Bojan Krkić
2006: Toni Kroos
2005: Nuri Şahin
2004: Cesc Fàbregas
2003: David Rodríguez
2002: Wayne Rooney

Heb hem vaak zien spelen bij Feyenoord en was wekelijks één van de uitblinkers samen met Rekik en Aké. Ik denk persoonlijk dat dit toch een best grote voetballer kan worden, maar dat gaat natuurlijk gemoeid met zijn mentaliteit etc.

Ben benieuwd, als je 't zo hoort moet het toch een groot talent zijn. Middenveld voor volgend jaar zit 't wel goed met Ebecilio, Pelupessy, Promes, Felipe en Janssen, er vanuit gaande dat Brama en Fer zullen vertrekken. Heb vertrouwen in volgend jaar!

Spijt dus!
Hij wilt zo veel mogenlijk spelen nou dan moet je niet op je 16de naar engeland gaan knul!

Ik heb hem is op een jeugd-ek en wk zien spelen, en hij stak er met kopf en schouders bovenuit. Maar altijd afwachten hoe hij zich verder zal ontwikkelen in de professionele tak van het voetbal.

Goede versterking voor Twente ze zijn echt bezig om een nieuw elftal te bouwen. Ook Stevens zal de nieuwe keeper worden plus dat roseler Bouma promes terug komen van een verhuurperiode.br Enige echte aankoop die ze moeten doen is van dijk

Stevensbr Breukers van dijk bjelland schilderbr Ebiciello guiterrez pelupessybr Tadic castsignos holscherbr

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren